朋友生日特登搵間好啲嘅餐廳過嚟試吓 聽聞呢間野係台灣好出名🙈 首先一入到去 服務好好 店員好細心咁講解有咩推薦菜式 同埋餐廳特別之處 麻辣湯底原來係用水果做 飲落個味真係有啲水果味 再加埋啲辣味 好特別 出面唔會試到呢隻味🥸 見做緊推廣 叫咗佢地既海鮮二人餐 每位$288 不過我哋總共三個人食 店員好好 所有野都帮我地準備三人份👍🏻 本身見佢咁平 都驚會唔夠食 但上枱啲份量都好合理 而且望落好新鮮 算得上抵食🙈 正常食量其實就咁叫個餐都好夠啦 唔洗再加其他👍🏻第一碟牛肉盛 總共有成5款 每款望落都好新鮮 而且份量一啲都唔少 盤上好細心每款都有張牌仔寫明最佳時間 店員都好細心咁會再提一次牛花膠一定要淥45分鐘🙈 每款食落都好重牛味 完全係超出期望😳 特別係一口牛👍🏻👍🏻海鮮拼盤 元貝 鮑魚 海蝦 每款都大大粒大大隻😚 海蝦仲有兩隻添🙈 食落好新鮮呀 完全唔似呢個價錢會有嘅質素😆 而且蜆既份量都好多 我諗有成25隻左右😳鴨血豆腐就冇乜特別 正常發揮菜盤有粟米 南瓜 大啡菇 金菇 娃娃菜 生菜👍🏻 全部都好新鮮👍🏻 粟米南瓜好鮮甜👍🏻自家手打貢丸好好味!每人2粒 肥肉比例較多 食落勁香🤤 建

鴨血豆腐就冇乜特別 正常發揮

自家手打貢丸好好味!每人2粒 肥肉比例較多 食落勁香🤤 建議大家要揀呢個💕

手工寬粉 份量好耐 口感好韌 食完上面嗰啲 再食呢個一定會夠飽😂😂

雪糕糯米糍就普通維記原味糯米糍(細粒版)

中間佢推薦左我哋飲水果茶$58一大杯 飲落好香水果嘅味 同隻茶都勁夾 飲落好清新🥰 完全冇出面好假嗰隻死甜味 茶既甜全部都係來自水果個隻味 店員推薦得真係冇錯👍🏻好好飲呀👍🏻

• 海鮮拼盤
  • 水果蜜桃茶
  • 迷你牛肉盛
2022-11-29 133 瀏覽
今日同同事去食升職飯,我地揀左係尖沙咀嘅狂野麻神麻辣火鍋到打邊爐。呢間餐廳之前去過一次,湯底同嘢食都非常好味😋勁開心今次有得再去🤣餐廳裝修主要係簡約為主,俾人一種好舒服嘅感覺。啱晒我哋放工嚟輕鬆吓☺️打邊爐一定要有牛肉,所以即刻叫咗個牛肉盛先🤤!呢個非常抵食,唔單止一碟有幾個唔同嘅部位,份量仲非常大分!牛肉非常新鮮,一啲膻味都冇。連埋個湯底一齊。真係堅正☺️湯底我們地叫左個鴛鴦鍋,分別有經典花膠雞湯同麻神麻辣湯!麻辣湯超正,麻辣味好突出,而且仲有好多新鮮嘅鴨血果凍喺入邊。用呢個湯底打邊爐,真係勁惹味!雞湯就有成半隻鮮雞同勁多花膠喺入面。湯料非常豐富!。味道非常鮮味。正!😋😋我哋仲叫咗個好豐富嘅菜籃!入面有好多唔同種類嘅蔬菜,全部都係我鍾意食嘅嘢,包括有冬菇,南瓜,金菇等。。蔬菜吸晒湯嘅鮮味。真係超好食😋

2022-11-28 101 瀏覽
之前經過尖沙咀嘅時候,發現有間唔錯嘅火鍋店!一直都想試,難得今日有時間。一於就去呢度開餐😍🍲麻神麻辣湯➕ 水晶寬粉🍜廚師用咗好多辣椒同香料佢煲呢個湯底,顏色紅噹噹,未食落口已經feel到嗰個辣味😍,食落口麻辣味非常出,真係由個喉嚨到麻返出嚟。超正。最重要嘅就係一啲都唔油膩。再加埋個索哂麻辣湯嘅水晶寬粉一齊食,真係超級惹味。😋一個寬粉真係唔夠我食🤣🥬菜籃➕ 海鮮盛合🦞🐟蔬菜同海鮮絕對係打邊爐嘅必需品!佢個蔬菜籃非常豐富。分別有冬菇,南瓜,金菇,生菜。全部都非常爽脆鮮甜。超好味!🤤🤤海鮮盛合同樣豐富!分別有虾,蟶子,帶子,鮑魚等。我最欣賞就係個鮑魚。非常大隻,口感非常腍身。食落口真係啖啖肉。而且有好濃郁嘅鮑魚味。真係食過返尋味😍😍呢一餐真係好有驚喜,味道重質素都超班。值得推薦朋友嚟食!

🍲麻神麻辣湯➕ 水晶寬粉🍜

🥬菜籃➕ 海鮮盛合🦞🐟

呢一餐真係好有驚喜,味道重質素都超班。值得推薦朋友嚟食!
2022-11-23 171 瀏覽
唔會再去湯底:五個人去,一定要買兩個湯底。 麻辣湯底圖花膠湯底各400, 共$800 叫完一輪,半個鐘先上湯底,先至話冇花膠湯底。 轉左蕃茄同沙嗲,但收費同花膠一樣。 蕃茄同沙嗲湯底都淡茂茂, 水一般。 搵笨麻辣湯底到喊到苦。 越煲越鹹,加咗10次水都仲係咁喊…去到最尾真係食唔落 食物: 一般般,最好味係一個凍豆腐同鴨血。 其他,期望真係唔好咁高,否則失望最重要嘅問題係不停漏單。 有落單,有計錢,但係唔出… 吹完又吹,吹完再吹服務真係一半,最後每人$600 ,老實講,呢個價錢大把好過佢。 唔會再去
唔會再去

湯底:
五個人去,一定要買兩個湯底。

麻辣湯底圖花膠湯底各400, 共$800
叫完一輪,半個鐘先上湯底,先至話冇花膠湯底。
轉左蕃茄同沙嗲,但收費同花膠一樣。

蕃茄同沙嗲湯底都淡茂茂, 水一般。 搵笨

麻辣湯底到喊到苦。
越煲越鹹,加咗10次水都仲係咁喊…去到最尾真係食唔落

食物:
一般般,最好味係一個凍豆腐同鴨血。
其他,期望真係唔好咁高,否則失望

2022-11-10
2022-11-22 1540 瀏覽
小雪入夜氣溫驟降 大家注意保暖呢個天氣下最適合同朋友打邊爐圍爐取暖🤣同朋友咁啱喺尖沙咀就試吓呢間麻神 狂野麻辣火鍋見到有唔少人幫襯 應該有返咁上下收咗工好攰zzZ完全唔想諗嘢 就叫咗個二人餐 咩都有得食唔使煩狂野二人餐算好抵食 $576/2位湯底方面我哋揀咗個雙拼鍋底麻辣湯再加冬瓜瑤柱 一邊清清地一邊夠狂野夠辣 麻辣湯底仲有鴨血添!🤩海鮮拼盤唔知大家鍾唔鍾意 呢個拼盤樣樣都有啲 分別有鮑魚、海蝦同元貝等 堆砌成一個海鮮山值得打卡海鮮尚算新鮮 鮑魚比較珍貴的食材都有得食牛肉盛又係我最鍾意食唔同款式嘅牛肉 都有唔同嘅烹調時間 最快熟嘅牛頸脊只係8秒就擺得入口長則牛花膠大約45分鐘 擺盤精美 平時好少食得到嘅牛胸爽都食得到每款牛嘅牛味都好重 而且入口嘅質感極為豐富 款款不同另外仲有唔同嘅配料包括韭菜餃手工餃特別精美 包得好工整翠綠時蔬拼盤 蕃茄南瓜粟米冬菇生菜一應俱全五顏六色綠色嘅蔬菜令人賞心悅目 食到咁上下有啲口渴可以叫返杯水果茶甜度同埋冰嘅份量都可調教冇諗過水果茶咁大杯 真係飲到飽!
小雪入夜氣溫驟降 大家注意保暖

一邊清清地一邊夠狂野夠辣
麻辣湯底仲有鴨血添!🤩

海鮮拼盤唔知大家鍾唔鍾意
呢個拼盤樣樣都有啲
分別有鮑魚、海蝦同元貝等
堆砌成一個海鮮山值得打卡

五顏六色綠色嘅蔬菜令人賞心悅目

食到咁上下有啲口渴
可以叫返杯水果茶
甜度同埋冰嘅份量都可調教
冇諗過水果茶咁大杯 真係飲到飽!
2022-10-11
10 分鐘 (堂食)
2022-11-21 115 瀏覽
秋風起🍂🍂,緊係要同朋友打邊爐啦!我同朋友就去咗尖沙咀嘅狂野麻神麻辣火鍋。 狂野海鲜二人餐就啱曬我哋呢啲有選擇困難症嘅人啦!連湯底都有雙拼,我地要咗麻神麻辣湯同冬瓜瑤柱湯。我覺得麻神麻辣湯真係唔錯,唔會太辣,好適合香港人,湯底仲有其他4款可以選擇,沙嗲湯、番茄湯、冬瓜瑤柱湯、昆布蔬菜湯。火鍋一上桌,在麻辣湯裡面已經有果凍鴨血、千層豆腐。作為食肉獸嘅我地當然要即刻食牛肉啦,牛肉盛有5款唔同部位嘅牛肉(牛頭脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛、封門柳),牛花膠要煮45分鐘,所以火鍋一到,我地就即刻放入去啦。牛胸爽非常爽口,好少地方可以食到。海鲜都有好多款食,日本元貝、大連鮑魚、基圍海蝦、沙白、卜卜蜆、花甲刀。海鮮好有鮮味,蝦好新鮮。食完肉都要食d蔬菜,七色菜籃就啱曬啦。 韭菜餃同手工麵都好好食,手工麵好有口感,Q彈有嚼勁。
狂野海鲜二人餐就啱曬我哋呢啲有選擇困難症嘅人啦!
2022-11-20 85 瀏覽
🔸小食🔸秋葵,花生🥜🥜雪耳全部都好有咬口,食完一件有一件,好過癮🤤🤤🔸牛肉盛🔸牛頸,一口牛,牛胸爽,牛花膠,封門柳🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩啲牛肉肥瘦均勻,肉質好嫩滑,啖啖肉,真係食到停唔到口🤤🤤🔸海鮮盤🔸大連鮑魚🦪🦪活海蝦🦐🦐日本元貝,沙白,蕃茄蜆全部海鮮都好新鮮,好甜,好彈牙,而且啲沙白係完全冇沙👍🏻🤤🤤🔸果凍鴨血🔸打邊爐點點可以少得嘅鴨血🤤🤤唔洗多講,必食👍🏻👍🏻🔸翠綠蔬菜拼盤🔸蕃茄🍅🍅粟米🌽🌽南瓜🎃🎃生菜🥬🥬娃娃菜🔸台灣手工麵🔸口感一流👍🏻👍🏻煙煙韌韌,而且好滑,好易入口🤤🤤📍尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓

🔸小食🔸
秋葵,花生🥜🥜雪耳
全部都好有咬口,食完一件有一件,好過癮🤤🤤

🔸牛肉盛🔸
牛頸,一口牛,牛胸爽,牛花膠,封門柳
🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩
啲牛肉肥瘦均勻,肉質好嫩滑,啖啖肉,真係食到停唔到口🤤🤤

🔸海鮮盤🔸
大連鮑魚🦪🦪活海蝦🦐🦐日本元貝,沙白,蕃茄蜆

🔸果凍鴨血🔸
打邊爐點點可以少得嘅鴨血🤤🤤
唔洗多講,必食👍🏻👍🏻

🔸翠綠蔬菜拼盤🔸
蕃茄🍅🍅粟米🌽🌽南瓜🎃🎃生菜🥬🥬娃娃菜

🔸台灣手工麵🔸
口感一流👍🏻👍🏻煙煙韌韌,而且好滑,好易入口🤤🤤

📍尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
2022-10-24
5 分鐘 (堂食)
難得同朋友聚會,見最近有報導介紹麻神,睇相好似環境食物都幾正,但食過呢次就算請我都一定唔會再去,真係勁嬲!首先食物味道係不過不失,份量偏少,但去之前都知唔係平價邊爐路線,所以冇太介意。不過,食到中途,突然見到一隻曱甴喺我哋個位連住嗰幅牆上面行,直情就喺正我朋友隔籬,超級驚恐!我哋即刻叫職員幫我地捉隻曱甴,但佢哋捉完之後就冇為我哋作其他安排(如轉位),當時我哋心入面都少少不安但都照坐返,以為係偶一為之。點知15分鐘後,我聽到朋友叫咗出嚟,原來又出現另一隻曱甴,今次仲要係喺枱面,快速經過埋我哋啲餐具同杯!我哋嚇到即刻彈起身,急忙叫職員處理,職員處理咗曱甴之後就行開咗,然後我哋就呆企咗5分鐘以上。跟住就有個職員話幫我哋轉枱,但見完兩隻曱甴之後點會想再食,諗起都反胃!然後好快就有另一位職員就咁拎張單出嚟叫我哋埋單,而當時一句道歉一聲交代都冇!!有位自稱老闆嘅男人出現,然後用非常惡劣嘅態度話最多只可以俾88折我哋,仲話:「咁你哋想點啊?你哋都食到7788啦,咁你第一次出現曱甴嗰陣仲食?嗰時咪可以幫你waive哂成張單囉」我哋勁一頭霧水,依家係你再出現第二隻曱甴,講到我哋唔想俾錢咁。呢個負責人雖然

有位自稱老闆嘅男人出現,然後用非常惡劣嘅態度話最多只可以俾88折我哋,仲話:「咁你哋想點啊?你哋都食到7788啦,咁你第一次出現曱甴嗰陣仲食?嗰時咪可以幫你waive哂成張單囉」我哋勁一頭霧水,依家係你再出現第二隻曱甴,講到我哋唔想俾錢咁。呢個負責人雖然有口講過唔好意思,但態度毫無歉意,仲責怪返我哋!講咗一陣,呢位自稱負責人嘅男人,忽然話自己唔係餐廳老闆,只係路過,叫咗個普通職員同我哋處理。

然後就有一個自稱負責人嘅女人出黎,開頭又係用無禮態度問我哋想點,仲話我地食咗野就係要俾錢。其實我地從來冇打算唔俾錢,我哋一直係想要真誠嘅道歉同交代,於是我哋就提出咗兩點要求:1)要負責人嘅卡片證明自己係負責人嘅身份,2)書面道歉。但最後無論我哋點堅持,佢哋呢兩樣都冇俾我哋,只係肯留自己個電話,同口頭道歉。

其間無啦啦又多一個自稱路過嘅女人出黎,又話自己係食客又話係佢哋啲朋友,突然又話你都可以當我係負責人,咩想幫我地解決件事,又不斷話幫我地報警呀,跟住又話我地騷擾到佢,而我哋一直只係平靜咁傾喺度講道理同要求道歉。

總之成間餐廳無個肯承擔嘅負責人(個女負責人後來有態度轉好),但就勁多話自己路過嘅人係到問我地想點,成齣鬧劇咁,睇得出呢間餐廳管理都非常有問題。其實我無諗過一間餐廳出現曱甴,仲要諉過於人,實在太離譜。呢餐飯搞到我朋友好唔開心好驚,仲浪費咗我哋成個鐘,以呢個價錢換黎咁嘅衛生、服務、食物質素,真係好離譜!免費都唔會再去!
食食吓飯出現2隻曱甴!負責人無道歉兼態道非常傲慢,講到係我地想唔俾錢食飯,話最多只會俾到88折我地了事!吓!無野呀嘛,啲曱甴我放入去架?!同餐廳理論途中,有幾個聲稱路過嘅男女係咁問我地想點,又話唔係代表餐廳,只係路過幫手,路過上樓舖我真係第一次聽,根本就係負責人之一,成班餐廳負責人無承擔仲兇返啲客,佢地係完全唔覺得自己餐廳有問題!食物質素一般,又貴,份量又少。呢間係人生食過最差嘅餐廳!!免費都唔會去食!
食食吓飯出現2隻曱甴!

食物質素一般,又貴,份量又少。

呢間係人生食過最差嘅餐廳!!免費都唔會去食!
2022-11-17
2022-11-11 95 瀏覽
Halloween 🎃 大家去左邊到威威呀? 我就約左好姊妹 #metime 做辣妹, 大家唔好諗錯😏,我呢d 肥媽級數係講緊食麻辣呀😆✌🏻我地來到狂野麻神麻辣火鍋緊係要食返個“狂野海鮮二人餐”⬇️⬇️⬇️🔯 麻神麻辣湯+番茄湯 ~ 特登選一辣一唔辣, 前者麻辣得來有濃厚的藥材香味慢慢滲出嚟, 後者濃郁番茄夠香甜。🔯 牛肉盛 ~ 有牛頸脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛和封門柳, 整體牛肉都鮮味滿分,牛花膠較為特別要好長時間要45mins 先食得,食落口感似牛腩。🔯 海鮮 ~ 日本元貝、大連鮑魚、基圍海蝦加兩款時令蜆, 海鮮夠新鮮,鮑魚滾到岩岩熟,口感一流。🔯 果凍鴨血 ~ 食麻辣火鍋係必食的配料, 一口咬下煙韌感夠好惹味。🔯 千層豆腐 ~ 索湯之選,我一下冇留神🙈🙈 成舊入口🫢辣到條脷,不過真係好滋味。🔯 七色菜藍 ~ 番茄湯底配菜係一流的好鮮甜。🔯 自家手打貢丸 ~ 睇落成朵花咁,夠彈牙味道又幾正喎。🔯 手工麵 ~ 麻辣愛好者表示手工麵煙韌彈性夠同麻辣好夾。🔯 雪糕糯米糍 ~ 小甜解辣一流。🍹 菠蘿梳打🍹 青檸梳打

🔯 七色菜藍 ~ 番茄湯底配菜係一流的好鮮甜。

🔯 自家手打貢丸 ~ 睇落成朵花咁,夠彈牙味道又幾正喎。

🔯 手工麵 ~ 麻辣愛好者表示手工麵煙韌彈性夠同麻辣好夾。

🔯 雪糕糯米糍 ~ 小甜解辣一流。

🍹 菠蘿梳打

🍹 青檸梳打

2022-11-10 80 瀏覽
#🍲#哈比四圍食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #打邊爐 @spicyspirit.tst 😁約咗個舊同事食飯,兩個都係邊爐怪🤪喺OpenRice見到佢有款牛牛叫牛花膠,我哋就9衝去book位😆餐廳有個二人set幾抵食,每位$288,我哋例牌都係會揀鴛鴦鍋,咁可以試多款多湯嘛😁我哋就揀咗勁多花膠嘅經典花膠湯同埋用料十足嘅麻辣湯😎個set有齊哂牛肉盛(牛頸脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛、封門柳)、海鮮拼盤、鴨血、千頁豆腐、蔬菜籃、自家手打貢丸、水晶寛粉😋牛肉盛嘅牛牛好正,全部都好香濃牛味又唔太肥,肉質又夠嫩😋最愛花膠雞湯真係好足料😋👍🏻.📍 狂野麻神麻辣火鍋 (尖沙咀)尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
#🍲
#哈比四圍食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #打邊爐
@spicyspirit.tst
📍 狂野麻神麻辣火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
店裡地方寬敞,設有大量卡位,好適合一大班朋友一齊打邊爐😆狂野海鮮二人餐 ($288/位)🔸湯底今次揀左雙拼湯底,湯底使用全素菜疏果,健康得嚟亦好美味😋冬瓜瑤柱湯有蝦米、冬瓜、肉碎,飲落清甜鮮香,完全冇味精,好有住家湯嘅感覺🥰麻神麻辣湯落咗鴨血同千層豆腐,鴨血絲滑有彈性,千層豆腐索湯力高,湯底惹味得嚟, 後勁帶點麻,啱晒鍾意食辣嘅朋友🌶🔸牛肉盛 牛肉盛有牛頸脊、牛小排 、牛胸爽 、牛根膜同一口牛🐮亦好貼心咁寫埋要淥幾耐。小編最鍾意食牛頸脊同牛胸爽,牛胸爽牛脂味濃郁,食落爽口彈牙🤤牛頸脊薄薄一片,肉味濃郁,肉質鮮嫰又有肉汁。🔸海鮮拼盤 拼盤擺盤精美,有多款時令海鮮,生猛海蝦🦐肥美鮑魚、滋味元貝及鮮味大蜆,每款海鮮都相當新鮮美味😝🔸七色菜籃食咗咁多肉,梗係要嗌番啲菜balance番🙊裡面有黃娃娃菜、皇帝菜、金針菇🍄南瓜🎃番茄、冬菇、粟米🌽等等,款式應有盡有。🔸韭菜餃韭菜餃粒粒飽滿,皮薄餡多🥟内裏除左有滿滿的韭菜,仲有幾隻蝦,十分足料。🔸水晶寬粉薯粉制的寬粉,晶瑩剔透,烟靱彈牙,索湯力一流亦十分飽肚

店裡地方寬敞,設有大量卡位,好適合一大班朋友一齊打邊爐😆

狂野海鮮二人餐 ($288/位)

🔸湯底
冬瓜瑤柱湯
麻神麻辣湯

🔸牛肉盛

🔸海鮮拼盤
拼盤擺盤精美,有多款時令海鮮,生猛海蝦🦐
海蝦
肥美鮑魚、滋味元貝及鮮味大蜆,每款海鮮都相當新鮮美味😝
海鮮拼盤

🔸七色菜籃
七色菜籃、韭菜餃、水晶寬粉

🔸韭菜餃

🔸水晶寬粉
薯粉制的寬粉,晶瑩剔透,烟靱彈牙,索湯力一流亦十分飽肚
冬瓜瑤柱湯
麻神麻辣湯
海蝦
海鮮拼盤
七色菜籃、韭菜餃、水晶寬粉
  • 迷你牛肉盛
  • 果凍鴨血
2022-09-27 354 瀏覽
又到秋涼郊遊季節🍁同朋友行左成日山,出返市區食餐好先返屋企~朋友一早book定呢間火鍋,兩個人就最方便,乜都唔使諗叫左個二人餐!🔸狂野海鮮二人餐🔸黎呢度點可以唔試佢哋嘅招牌麻神麻辣湯😳呢個餐可以雙拼湯底,我哋另外仲揀咗清清哋嘅冬瓜瑤柱湯😋麻辣湯好惹味,少少麻,唔會好辣,即使就咁飲都唔會嗆喉👍入面仲有果凍鴨血同千層豆腐,非常入味,不得不提個鴨血真係好滑好似啫喱咁,果然冇改錯名!至於冬瓜瑤柱湯入面一樣好足料,有冬瓜、蝦米、瑤柱、肉碎等,味道則比較清甜。🔸海鮮 (元貝、鮑魚、蝦、蜆)🔸海鮮都好新鮮,大大粒日本元貝,非常鮮甜!仲有多款蜆類,配麻辣湯入晒味~鮑魚同蝦亦都好爽口彈牙😋🔸牛肉盛 (牛頸脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛、封門柳)🔸打邊爐又點少得牛,餐廳非常貼心,每款牛上都有提示客人需要淥幾耐👍最鐘意一口牛同牛胸爽,兩者口感唔同~牛胸爽爽口重牛油香味,而一口牛就好軟同有牛味🤤🔸七色菜籃🔸均衡飲食又點可以唔食菜😆菜籃有金菇、冬菇、南瓜、生菜、粟米等,蔬菜吸收冬瓜湯,連平時唔多食菜嘅朋友都爭住食😆🔸手打貢丸、水晶寛粉🔸餐廳嘅手打貢丸外形好似粒花咁好別致,入面嘅木耳令口感變得清爽,至於寛粉非常煙韌,

🔸狂野海鮮二人餐🔸

🔸海鮮 (元貝、鮑魚、蝦、蜆)🔸

🔸牛肉盛 (牛頸脊、牛胸爽、牛花膠、一口牛、封門柳)🔸

🔸七色菜籃🔸

🔸手打貢丸、水晶寛粉🔸
餐廳嘅手打貢丸外形好似粒花咁好別致,入面嘅木耳令口感變得清爽,至於寛粉非常煙韌,吸晒麻辣湯汁,正😋

🔸菠蘿冰🔸
打邊爐必需配返杯凍飲🍹菠蘿冰清清地,入面仲有好多新鮮果肉,酸酸甜甜,解膩又清涼🍍

唔知關唔關做左全日運動事,今餐特別好味,加上二人餐份量非常足料,食完大滿足😌
2022-09-24 1420 瀏覽
位於尖沙咀北京道的「狂野麻神麻辣火鍋」,顧名思義,係一間主打麻辣湯的火鍋店🍲店內地方寬敞,設有大量卡座,用餐環境好舒適晚市時段有狂野海鮮二人餐或四人餐供應,也有單點火鍋配料雙拼湯底餐廳招牌麻神麻辣湯,湯頭鮮辣微麻,裏面有鴨血同千層豆腐。果凍鴨血勁大件,絲滑有彈性,鮮甜唔腥!千層豆腐呈蜂巢狀,滿有豆香,而且好吸湯!冬瓜瑤柱湯,裏面加咗蝦米、瑤柱同冬瓜,火候十足,清甜滋潤時令海鮮日本元貝、大連鮑魚、基圍海蝦、花甲及沙白✨基圍蝦大大隻,好鮮甜,蝦膏香濃😍大連鮑魚肉質爽嫩,肌肉纖薄,肉柱腍滑,味道帶微甜!日本元貝軟嫩鮮甜,好新鮮牛肉盛封門柳、牛胸爽、牛花膠、牛頸脊、一口牛✨牛花膠:質地肥厚,高膠質牛胸爽: 牛胸腔肋骨中間的軟骨部位 含豐富的骨膠原牛頸脊:脂肪油花適中,口感爽嫩軟滑,具咬口,牛味細緻適中一口牛:充滿肉感,牛肉味濃封門柳:油花紋理稀少,肉感軟腍,牛味極濃郁豐富七色菜籃豐富又美觀嘅七色菜籃🧺有冬菇、南瓜、蕃茄、粟米、生菜、金菇及娃娃菜,每款都新鮮翠綠,健康美味自家手打貢丸餐廳自家手打貢丸,外型獨特,半肥瘦豬肉碎加入雲耳絲而製成。口感軟腍,豬味香濃水晶寬粉寬粉整齊排列,放湯5分鐘即可食

晚市時段有狂野海鮮二人餐或四人餐供應,也有單點火鍋配料

雙拼湯底

冬瓜瑤柱湯,裏面加咗蝦米、瑤柱同冬瓜,火候十足,清甜滋潤

時令海鮮

日本元貝、大連鮑魚、基圍海蝦、花甲及沙白✨

牛肉盛

封門柳、牛胸爽、牛花膠、牛頸脊、一口牛✨

牛花膠:質地肥厚,高膠質
牛胸爽: 牛胸腔肋骨中間的軟骨部位 含豐富的骨膠原
牛頸脊:脂肪油花適中,口感爽嫩軟滑,具咬口,牛味細緻適中

一口牛:充滿肉感,牛肉味濃

封門柳:油花紋理稀少,肉感軟腍,牛味極濃郁豐富

七色菜籃

自家手打貢丸

水晶寬粉

寬粉整齊排列,放湯5分鐘即可食用,晶瑩剔透,好吸湯,煙韌彈牙,勁好食

青檸梳打

叫咗兩杯青檸梳打,酸酸甜甜,冰涼解渴
2022-09-22 516 瀏覽
🧡無論冬天定夏天都超鍾意打邊爐,今日去咗呢間狂野麻神麻辣鍋打邊爐。入到去餐廳冷氣好足夠❄️,而且抽風系統都做到好足,燈光有格調同氣氛,座位空間闊落🪑。天口太熱坐低即刻叫杯水果茶解渴🍹,水果茶入面有幾款水果,味道甜甜酸酸好開胃。🌈海鮮盛合好扺食一盤有哂鮑魚,蜆,扇貝,蟶子,海鮮好新鮮,口感爽口鮮甜。✨湯底方面我哋揀咗個鴛鴦鍋🍲,兩款湯底有經典花膠雞湯同麻神麻辣湯。花膠雞湯入面有鮮雞半隻🐓,湯底雞味濃郁材料豐富,最吸精的牛肉盛包含多種牛肉🐄,有牛頸脊,牛小排,牛胸爽,牛根膜同一口牛,唔同部位都可以食到,而且牛肉新鮮紅潤,口感細嫩,必食。👍👍👍最後叫左個水晶寬粉做句號,水晶寬粉煮熟後口左煙韌,大滿足!🥰😍