2025-07-19
如果食個景觀,呢間野係一流,望住個270度嘅海,望到海洋公園,成個景都好寧靜。如果係要求服務,包括親切嘅服務態度,唔洗催點心,唔洗催個炒飯,就真係欠奉。我哋臨走嘅時候喺門口影相,門口嗰個reception姐姐,完全冇理過我哋唔會主動幫手揸機。我哋只不過企咗喺佢前面少少,佢一定望到我哋,但係佢就掛住望住部電腦。星期五,同屋企人3個人去食lunch 睇個menu ,點心選擇好少,職員話係呀,今日選擇比較少😅所以我哋淨係點咗好少點心我哋叫咗鹹水角($88),蝦餃($98),叉燒腸粉($98),天鵝酥($88),素餃($88),荷葉飯($288),壽桃($88)普洱茶$50 ,其餘兩位冇叫茶,淨係要熱水,每位$20啲點心係出得比較慢,即係佢出咗兩碟點心,就要再等先至繼續出第三碟,跟住再等又再先至出第四碟。我哋所有點心都係同一時間落,冇分開落。最耐嘅係個荷葉飯,我哋係食晒啲點心仲要等咗起碼10分鐘先至出個荷葉飯。10至15分鐘,個壽包佢都唔出嚟,我哋又要再催。但係我哋眼見另外一張枱,佢哋叫咗好多嘢食,叫餸啊叫點心啦,就勁快出晒,佢哋係嚟得遲過我哋,我哋係咁望住佢張枱出嘢食,我哋就係咁等當日其實真
星期五,同屋企人3個人去食lunch
普洱茶$50 ,其餘兩位冇叫茶,淨係要熱水,每位$20
當日其實真係冇乜客㗎,除咗我哋就係另外一枱喺度,其他嗰啲細枱,都已經差唔多走。
個荷葉飯我哋催左一次,個職員話,嚟緊㗎啦,嚟緊㗎
但係都要繼續等
態度亦都唔係好親切,所以成餐飯除咗係睇得開心之外啲食物一般啦,其他嘢我唔覺得值得我再去囉
有比較真係有傷害,喺機場博覽另一間中餐廳,我第一次去過招呼已經好好,所以佢可以keep住我呢位客人
第一次招呼好,第一次嘅印象分,真係好緊要,所以依間,已經唔會係我哋會回頭嘅餐廳
訂位嗰陣時,原本我都想order片皮鴨佢話要早一日預約,同埋一定要叫全隻。咁我哋得三個人又真係食唔晒全隻,所以就冇叫到啦。