2024-06-28
【油尖旺區】【王家沙.花樣年華】好多年前就成日食王家沙,之後選擇多咗就少咗食佢。今次覺得同我食飯嘅嗰位朋友會中意食,就訂咗呢間同佢食喇。不過佢個位置都幾 tricky,要喺 K11 Musea 二樓某個位置搵個扶手電梯殺落去 MUSE Edition 嗰邊,好彩我預多咗少少時間去,就好啲。先食主食 $168 嘅「石鍋鮑魚飯」,個飯係鐵板上,夠晒熱,味道上都幾濃幾好味,仲有隻鮑魚,成件事係唔差嘅。跟住食 $78 嘅「招牌蟹粉小籠包」,用蒸籠上五件小籠包,中間放咗碟浙醋畀人點。食落唔差嘅,蟹粉味都出,湯汁又夠,我哋都好快清晒。為咗懶係健康啲就叫咗碟 $108 嘅「火腿蒜蓉粉絲蒸娃娃菜」,娃娃菜幾甜幾好味,粉絲墊底更加係非常邪惡。連埋價錢 $12 一位嘅茶水,總共價錢 $416,只要對方開心,呢啲又算係咩錢呢。不過有啲嘢勉強冇幸福,夾硬留住嘅,咪盞大家都唔開心。。。(地址:尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea MUSE Edition 1樓136號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #ins
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #王家沙.花樣年華 #王家沙花樣年華 #王家沙 #花樣年華 #招牌蟹粉小籠包 #石鍋鮑魚飯 #火腿蒜蓉粉絲蒸娃娃菜 #1am1432 #1ambackup