2023-11-28
.今次真係食完覺得好好食,所以係呢度做評分🫨油麻地抵食之選😋- 田記魚蛋牛腩專門店數數手指都幾乎7-8年無幫襯過港式粉麵店,今晚朋友突然興起想回味一番我地黎左油麻地田記🙆🏻♀️我叫左招牌崩沙牛腩河粉($62)+$18油菜,朋友叫左雲吞撈粗麵($48) + $26 炸魚皮……….崩沙牛腩河粉🍜係我食過最出色嘅一間,最中意崩沙腩軟腍味香,帶有輕微爽根位,牛味濃。第二,每碗粉麵都跟一匙羹嘅自家調配香茜蔥,香茜蔥夾雜了香茜、蔥、香蒜,撈落湯令湯更香濃。………..雲吞有5-6粒,每粒都必定有一隻原隻蝦仁,爽口彈牙。………..炸魚皮好香脆,大概有12片左右,味道幾好,正常,算抵食。……….油菜叫了全走,但廚房就照樣比了蠔油,呢樣係唯一樣美中不足嘅位置。……….今次誤打誤撞去左田記食粉麵,真係又再一次令我愛上港式粉麵,食過翻尋味😂……….
今次真係食完覺得好好食,所以係呢度做評分🫨
油麻地抵食之選😋- 田記魚蛋牛腩專門店
………..
雲吞有5-6粒,每粒都必定有一隻原隻蝦仁,爽口彈牙。
………..
炸魚皮好香脆,大概有12片左右,味道幾好,正常,算抵食。