2025-05-06
最近喺銅鑼灣食過呢間日式餐廳😋覺得佢都幾抵食同埋啲食材都幾新鮮😚之前都已經喺旺角食過佢嘅分店🍱壽司定食 $167呢個set每日都係有唔同嘅組合,都係睇當日有咩新鮮😋我嗰日就有三文魚、鯛魚、帶子、炙燒吞拿魚等等,三文魚油脂豐富,帆立貝幾鮮甜🍜跟餐仲有碗烏冬同麵豉湯🍱申子三式丼 $179海膽同埋三文魚子嘅份量都幾多😆 海膽完全唔腥好新鮮,撈埋吞拿魚蓉同埋三文魚子😚一齊食一啖擺落口好滿足口感好豐富😋佢仲要有兩個小菜都幾有誠意其中一個係柚子蟹肉🦀蟹肉鮮甜而另一個係牛舌心食落都幾軟熟🍘一口芝士黑豚卷 $128呢個黑豚卷真係幾邪惡😆,每件都包住香濃嘅芝士,炸到外層香脆,咬開仲有芝士流心效果🤤豬肉仲保持嫩滑多汁,配埋啲少少鹹香嘅芝士味🧀仲要一路食一路可以拉絲😋份量雖然唔算多,但質素真係好高,幾推介試吓!
🍱壽司定食 $167
🍱申子三式丼 $179