2024-08-20 209 瀏覽
餐廳環境舒適,食材新鮮好吃!很推薦!❤️🦪 廣島蠔鍋 $158蠔鍋好抵又好食,有5隻!大大隻十分肥美,好鮮味~個湯好好飲,真係值得一試~🐟 申子新卷$248申子新卷中心包卷住爽脆既炸魚皮,面加上不少既吞拿魚蓉、海膽及三文魚子,好有層次,口感物別!吞拿魚蓉好新鮮,加上鮮甜海膽及三文魚子,好好吃。🐮 申子海膽和牛燒 $378店員即場將和牛由生燒到7成熟,每翻一次都有期待~和牛燒好後包入米飯,卷起後上層放置海膽及魚子。和牛肉質柔軟而多汁,一口包羅萬有~有飯有肉又有蛋既香滑,再加上海膽及魚子的鮮甜中帶鹹香,層次高級又豐富。十分推介!🥩 極上鹽燒牛舌芯$128牛舌芯粒很厚身,一點也不韌。燒烤的時間掌握得很好,口感爽口又柔嫩,鹽味帶出牛舌的鮮味。
餐廳環境舒適,食材新鮮好吃!很推薦!❤️

🦪 廣島蠔鍋 $158

🐟 申子新卷$248

🐮 申子海膽和牛燒 $378

🥩 極上鹽燒牛舌芯$128
2024-08-19 242 瀏覽
申子居酒屋出名提供高質素既日式菜餚,裝修係以深色為主調,加上舒適又寬敞既環境,好適合幾個朋友一齊嚟呢度食飯傾計💬。極尚鹽燒牛舌心🐮厚實肥美嘅牛舌肉質嫩滑多汁,濃郁油香味,入口即溶,外層仲有香脆口感,一啖接一啖。配以檸檬、海鹽、芥末同青蔥等調味,呈現出層次豐富嘅風味。鰻魚玉子丼🐟大大塊鰻魚,皮脆肉軟,帶有濃郁甜香嘅鰻魚汁,食落冇無腥味,搭配超大塊滑嫩嘅玉子燒,滑中帶甜,滿滿層次感!份量都好大碗,配白飯一流,可以話係超值嘅午市套餐。壽喜燒定食🍲上枱熱辣辣,有兩款前菜、麵豉湯、蛋同飯,份量好足。壽喜燒牛肉厚切,少肥肉,鮮嫩香濃又多汁,湯底清清哋幾鮮,仲有菇、豆腐、京蔥等蔬菜配料,牛肉蘸蛋黃更係絕配,大滿足。

極尚鹽燒牛舌心🐮

鰻魚玉子丼🐟

壽喜燒定食🍲
好多時居酒屋比人感覺係要一班人飲下酒,整下前菜跟住又串燒,轉頭又整d鍋物咁,但我就認為一條友都可以盡興,整返個日式靚晏就,唔差返好d電,點捱埋下半場,等收工呀?👇🏻📌午 市 套 餐 - ▪️ 牛 肉 壽 喜 燒 - $288▫️ 原來而家做緊限家優惠,逢係指定午市套餐揀一款,即有買一送一,送一個丼飯呀,兩個人去就岩哂,我就揀左個「牛肉壽喜燒」,牛肉肉質食落滑溜,加上洋蔥、野菌、豆腐、娃娃菜全部吸收哂壽喜燒醬汁,份外惹味;最後落埋隻雞蛋,撈埋個飯一齊食,非常滿足。▪️ 鰻 魚 玉 子 丼 - ▫️ 買一送一有幾款丼飯可以揀,我朋友就揀左「鰻魚玉子丼」,玉子面頭經過火炙,口感濃香彈滑,鰻魚面頭加左d紫菜碎,腍滑入味;佢地午市套餐均附上牛舌粒、青瓜、吞拿魚蓉、蟹籽呢類前菜,當然唔少得麵豉湯啦,夠哂飽肚又好味,抵食!📌飲 品 - ▪️ 三 得 利 角 瓶 威 士 忌 梳 打 - ▫️ 佢地套餐有得加58蚊追加一杯呢杯「三得利角瓶威士忌梳打」,飲落份外清爽,又可以解膩,呢D悶熱天氣真係特別透心涼。
好多時居酒屋比人感覺係要一班人飲下酒,
整下前菜跟住又串燒,轉頭又整d鍋物咁,
但我就認為一條友都可以盡興,整返個日式靚晏就,
唔差返好d電,點捱埋下半場,等收工呀?👇🏻
📌午 市 套 餐 -
▪️ 牛 肉 壽 喜 燒 - $288
牛肉壽喜燒
▫️ 原來而家做緊限家優惠,逢係指定午市套餐揀一款,
即有買一送一,送一個丼飯呀,兩個人去就岩哂,
牛肉壽喜燒
我就揀左個「牛肉壽喜燒」,牛肉肉質食落滑溜,加上洋蔥
野菌豆腐娃娃菜全部吸收哂壽喜燒醬汁,份外惹味;
牛肉壽喜燒
最後落埋隻雞蛋,撈埋個飯一齊食,非常滿足。
▪️ 鰻 魚 玉 子 丼 -
▫️ 買一送一有幾款丼飯
鰻魚玉子丼
可以揀,我朋友就揀左「鰻魚玉子丼」,
鰻魚玉子丼
佢地午市套餐均附上牛舌粒青瓜吞拿魚蓉、蟹籽呢類前菜,
當然唔少得麵豉湯啦,夠哂飽肚又好味,抵食!
📌飲 品 -
▪️ 三 得 利 角 瓶 威 士 忌 梳 打 -
飲落份外清爽,又可以解膩,呢D悶熱天氣真係特別透心涼。
三得利角瓶威士忌梳打
2024-08-14
15 分鐘 (堂食)
三得利角瓶威士忌梳打
幫襯勁買💛申子居酒屋🎋@shinkohk位於香港銅鑼灣嘅申子居酒屋,延續咗旺角分店嘅高質素同熱情服務🫶🏽 喺銅鑼灣開設嘅樓上舖,用餐環境更舒適🎍 配以日式竹卷簾,好有私人空間💬 亦配備三腳同USB頭叉電位🔋日本套餐經典嘅一汁三菜,擺盤精緻🎏 兩款涼伴配菜做得相當用心😬 鮮嫩嘅蟹肉為主角🦀 搭配脆口嘅蟹籽同青瓜片,清爽又鮮甜🥒 另一款係炆得軟腍入味嘅牛舌粒,灑上蔥花同芝麻🍥 再嚟碗味噌湯作湯品,以魚乾同紅白蘿蔔熬煮出鮮甜味道🥕壽喜燒 牛🍲壽喜燒係以預先煮熟嘅鐵鍋盛載上菜,店員都溫馨提示我地要小心避免俾鍋邊焫親🫕 熱騰騰嘅湯汁散發出濃郁嘅香氣🍜 呢種呈現方式不但保持壽喜燒嘅溫度,從而帶出食材嘅最佳狀態🤤以薄切牛肉、旺菜、本菇、金菇同洋蔥為主料🥓 放入甜鹹適中嘅壽喜燒醬汁中煮熟,慢慢吸收醬汁嘅美味。將嫩滑嘅牛肉蘸上生雞蛋🥚 同蔬菜放入飯中一同享用,增加咗滑嫩嘅口感同濃郁嘅味道👅 角切魚生飯🍚丼飯中有鮭魚、吞拿魚同鱈魚等多種魚生🐟 被切成大塊角切,每一口都能感受到魚肉嘅鮮甜嫩滑🔪 上面鋪滿咗三文魚籽,增添咗一層鹹香味道🟠 清新嘅紫蘇葉同香甜嘅醃薑🫚 同壽司醋調味嘅壽司飯一齊入口,味道層次豐富🍚
幫襯勁買💛

申子居酒屋🎋
@shinkohk

壽喜燒 牛🍲

角切魚生飯🍚

角切魚生飯

極上鹽燒牛舌芯🧂

極上鹽燒牛舌芯

好多人推薦嘅名物✨ 套餐追加價錢更優惠🤑 牛舌芯每塊嘅厚度都係超誇張咁厚📏 每塊牛舌都烤得均勻,表面呈現出一層金黃色嘅焦香,而內裡依然保持住柔嫩又有嚼勁嘅口感😍 碟邊仲有一片檸檬,可以擠上少許檸檬汁🍋 或者配搭蔥花、微辣嘅柚子鹽同幼鹽,令牛舌嘅味道更加突出🤓

申子雖然定價偏進取,但食物質素有保證,選擇款式又多😎 呢期星期一至日做嘅午餐買一送一🆓 千載難逢嘅機會,梗係衝啦💨

支持良心小店💛
角切魚生飯
極上鹽燒牛舌芯
鼎鼎大名的申子居酒屋(ㆁωㆁ*)第一次來到,其實想試試那些出名的招牌菜式不過朋友已經試過🤣那就試試少見的,畢竟品項十分多,有很多都想試🤤 ✿ 豪華三色海鮮丼 $298分別是海膽、蟹肉、三文魚籽當然每款都好吃,但蟹肉最驚艷,超鮮甜😳不過太好吃,分量不夠喉(*´﹃`*) ✿ 汁煮左口魚裙邊 $148超肥美的左口魚裙邊,加上鹹香湯汁和三文魚籽魚油香大爆發,魚控一定超喜歡😍估計獨吃一份會覺得膩,不過應該沒有人會獨吃吧🤣 ✿ 日式扁皮鰹魚 $248與上一款剛好相反,油脂不多,主打魚肉味濃配上香蔥、蘿蔔蓉(?),和醬油,挺清新的配搭😋 ✿ 廣島蠔福袋 $118注意燙傷🤣腐皮福袋內是爆汁的肥美廣島蠔🤤湯汁很濃郁,是海鮮+蔬菜甜味😋如果可以多點湯汁,讓福袋泡在當中,相信會更好吃 🍴加一服務費:✔️
鼎鼎大名的申子居酒屋(ㆁωㆁ*)
第一次來到,其實想試試那些出名的招牌菜式

✿ 豪華三色海鮮丼 $298
豪華三色海鮮丼

分別是海膽、蟹肉、三文魚籽
當然每款都好吃,但蟹肉最驚艷,超鮮甜😳
不過太好吃,分量不夠喉(*´﹃`*)
豪華三色海鮮丼

✿ 汁煮左口魚裙邊 $148
汁煮左口魚裙邊

超肥美的左口魚裙邊,加上鹹香湯汁和三文魚籽
汁煮左口魚裙邊

魚油香大爆發,魚控一定超喜歡😍
汁煮左口魚裙邊

估計獨吃一份會覺得膩,不過應該沒有人會獨吃吧🤣

✿ 日式扁皮鰹魚 $248
日式扁皮鰹魚

與上一款剛好相反,油脂不多,主打魚肉味濃
配上香蔥、蘿蔔蓉(?),和醬油,挺清新的配搭😋

✿ 廣島蠔福袋 $118
廣島蠔福袋

注意燙傷🤣腐皮福袋內是爆汁的肥美廣島蠔🤤
廣島蠔福袋

🍴加一服務費:✔️

2024-08-13 221 瀏覽
申子居酒屋做緊promotion,優惠期間午市套餐買一送一,咁抵梗係要去食啦!申子三色丼 ($298)賣相吸引,吞拿魚蓉、海膽同三文魚籽鋪滿成個丼表面!吞拿魚蓉口感軟綿香滑,海膽鮮甜,配上粒粒晶瑩剔透三文魚籽增添鹹香,味道層次更為豐富。鰻魚玉子丼飯雖然係送嘅,但份量唔會細咗,質素亦唔錯,絕對冇將貨就價,認真抵食!鰻魚色澤亮麗肥美,加上厚身嘅玉子燒,令人流晒口水!鰻魚汁甜甜哋,送飯一流!前菜嘅牛舌入味,柔嫩彈牙,有驚喜。一口芝士黑豚卷(三重芝士) ($128)口感酥脆,入面嘅三重芝士有拉絲效果,超邪惡!
申子三色丼 ($298)
賣相吸引,吞拿魚蓉、海膽同三文魚籽鋪滿成個丼表面!
鰻魚玉子丼飯
前菜嘅牛舌入味,柔嫩彈牙,有驚喜。
一口芝士黑豚卷(三重芝士) ($128)
口感酥脆,入面嘅三重芝士有拉絲效果,超邪惡!
2024-08-12 232 瀏覽
上個Weekend去咗銅鑼灣呢間樓上舖 ,都幾就腳喺Sogo對面行幾分鐘就到。呢度有卡位同包箱,想靜靜哋2個人或者一大班Fd嚟都冇問題👌🏻,都坐得好闊落幾舒服。一齊睇吓有咩好推介先😋!🔥 和牛海膽燒 $378爬過文知佢哋最出名就係和牛海膽燒,雖然價錢係有啲貴🫠,不過有店員喺你面前幫你燒,畫面好澎湃好啱打卡📸,如果第一次過嚟點都要試吓佢。店員會問咗你想幾成熟先開始燒,咁我覺得燒到7成口感都仲好嫩滑唔會起晒筋👌🏻。和牛入面係包住半生熟嘅蛋飯🍚,Topping就加咗新鮮海膽同魚子醬提鮮✨,成組嘢都幾矜貴,味道都好唔錯!🦀 鮮蟹肉粥 $168呢度有蟹蓋飯同蟹肉粥食,不過飯就價錢會貴啲,我都幾推介呢個粥,抵食啲💁🏻‍♀️。睇佢細細兜咁,其實個碗好深,食咗好幾碗都仲有😳,而且蟹肉同蟹籽都落得幾足,味道清清哋又唔會好鹹👌🏻,係飽肚嘅選擇嚟。🦪 廣島蠔鍋 $158食日本嘢,我都幾鍾意食蠔鍋。啲蠔夠肥美同鮮味,簡單一煲嘢就好好味👍🏻。🍤 巨大蝦球 $118 新menu嘅選擇嚟,店員都推介我哋試吓。佢係大過拳頭嘅一嚿炸蝦肉波波✊🏻,入面有少少軟心,肉實都幾扎實,食落啖啖肉,所以都好飽肚好滯吓🫠,建議多啲人食
上個Weekend去咗銅鑼灣呢間樓上舖 [申子居酒屋],都幾就腳喺Sogo對面行幾分鐘就到。呢度有卡位同包箱,想靜靜哋2個人或者一大班Fd嚟都冇問題👌🏻,都坐得好闊落幾舒服。一齊睇吓有咩好推介先😋!

🔥 和牛海膽燒 $378

🦀 鮮蟹肉粥 $168

🦪 廣島蠔鍋 $158

🍤 巨大蝦球 $118
新menu嘅選擇嚟,店員都推介我哋試吓。
佢係大過拳頭嘅一嚿炸蝦肉波波✊🏻,入面有少少軟心,肉實都幾扎實,食落啖啖肉,所以都好飽肚好滯吓🫠,建議多啲人食先嗌佢。

2024-08-12 258 瀏覽
‼️跟住我食唔中伏 朋友介紹我去申子居酒屋🏮,因為佢嘅午市套餐做緊買一送一優惠!聽到都興奮😆暑假就決定同心心前往一試❤️試過後真係驚喜🩷🩷🩷食物品質高!用餐環境也格外舒適👍每個午餐定食都睇到廚師對食材嘅用心,特別係「美國肉眼扒定食」,淨係賣相已經好吸引🥹讓人食指大動❤️而且店員同廚師都好細心,知道心心唔受胡椒,特意烹調時冇落,亦額外配上牛肉醬汁!肉眼扒肉表面燒烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,入口帶有微微甜味,香而不膩口👍仲可以用蛋黃&洋蔥伴食更滑🤤我揀嘅「角切魚生丼」都勁吸睛😆角切魚生都好靚,刺身鮮味十足👍前菜同麵豉湯味道都好好,食完成個餐令人感覺完滿🥳除咗美食之外,申子居酒屋嘅氣氛都令我能夠放鬆身心,環境真係好重要❤️總結😄申子居酒屋所提供嘅卓越性價比,讓我對呢度流連忘返🥹🩷好期待未來再次光臨,可以品嚐更多料理🤤
‼️跟住我食唔中伏

試過後真係驚喜🩷🩷🩷食物品質高!用餐環境也格外舒適👍

2024-08-11 187 瀏覽
銅鑼灣的日式居酒屋有好多,而申子就係我最喜愛之一。店舖內的裝潢好有日本風,而服務亦很好,食物又多選擇,所以很喜歡來。申子海膽和牛燒$378店員會在我地面前即場將塊和牛燒到熟,又會加上雞蛋,海膽和魚子醬。而和牛中間是有一舊日本米飯,好似壽司咁。 睇住店員係我地前面表演,真係好好睇。食既時候最好一啖食晒佢,咁就可以食到和牛的肉香,蛋香和海膽的鮮味。幾種食材加埋食入口就係超好食,個和牛好軟又多汁,真係一定要點。鹽燒牛舌芯 $88牛舌芯燒完都仲好多汁,而且超軟熟。配上少少鹽真係超好食,好有驚喜蓬松玉子 $108蓬松玉子其實是芝士雞蛋卷,中間夾有超多拉絲芝士,配上玉子,很不錯海膽炒飯 $238炒飯炒得乾身,加入了海膽、 三文魚籽、蟹籽及貝粒,所以個炒飯材料都好豐富,食入口好多不同層次,很好📍申子居酒屋渣甸街50號渣甸中心9樓#香港美食 #銅鑼灣美食 #美食探店 #hkfoodie #hkig #hkfood #cwb #foodie

申子海膽和牛燒$378

鹽燒牛舌芯 $88

蓬松玉子 $108

海膽炒飯 $238

📍申子居酒屋
渣甸街50號渣甸中心9樓

平時lunch hour都好鐘意係銅鑼灣搵好野食,今次跟朋友去左呢間申子居酒屋,佢地lunch原來午市套餐有做買一送一優惠,環境闊落舒適又高質,仲可以OpenRice訂座🤗今次揀左牛肉壽喜燒同鰻魚玉子丼飯,味道都好有驚喜🥢前菜及麵豉湯每款定食都跟左前菜同麵豉湯,牛舌切粒香口,青瓜沙律爽口開胃,加埋蟹肉蟹籽口感更豐富麵豉湯熱辣辣好暖胃👍🏻牛肉壽喜燒湯底香甜,牛肉份量多,肉味香濃,加入大量蔬菜好好食🤤另外仲有豬肉壽喜燒揀鰻魚玉子丼飯份量都好多,鰻魚大大條厚肉無骨,外皮脆卜卜,玉子係日式厚燒食落甜租地好滋味,加左照燒醬好入味

🥢前菜及麵豉湯
麵豉湯熱辣辣好暖胃👍🏻

鰻魚玉子丼飯

2024-08-10 139 瀏覽
申子海膽和牛燒 和牛新menu,店員會係我地面前即場燒製,超級震撼,燒完就會將米飯同蛋放按壓舖在和牛上,每翻一次又會燒一次,卷到最後會放上海膽及魚子,非常精緻。和牛肉質柔軟,肉汁鎖緊係燒好既肉卷上,一咬又有飯又有肉又有蛋好香滑,層次高級又豐富。極上蟹膏蟹肉燉飯揭開蟹蓋就會有煙噴出,熱騰騰既飯加上滿滿蟹肉、蟹膏、蟹子,超級有份量!成個飯食落有種creamy 感,食材新鮮高級,鮮甜美味。唐揚炸雞肉汁鎖住係每件雞塊入面,件件都係脆卜卜金黃色,再加埋個醬汁,真係好有去左日本既感覺。大蔥串最簡單既料理最考功夫,呢間既大蔥串燒得非常唔錯,醬汁入味,再加上有好多木魚舖面,有咸香又好fresh! 呢度燈光亦都有好情調浪漫,早D book 位如果有卡位會更有privacy。
申子海膽和牛燒

極上蟹膏蟹肉燉飯

唐揚炸雞

大蔥串
  • 申子海膽和牛燒
  • 極上蟹膏蟹肉燉飯
2024-08-10 157 瀏覽
銅鑼灣社畜想吃靚lunch的話,不妨到申子居酒屋,因為他們正推出午市套餐買一送一優惠!我們點了牛肉壽喜燒和鰻魚玉子丼飯,加一後平均每人$158.5,坐得舒適又高質。🥢前菜及麵豉湯每款定食都有前菜牛舌、蟹肉蟹籽青瓜沙律和麵豉湯。牛舌十分軟熟可口,蟹肉蟹籽青瓜沙律非常足料,味道清新。麵豉湯亦新鮮滾熱辣,不會太鹹👍🏻🥓牛肉壽喜燒 $288牛肉味道濃郁,不會太肥;鍋中海量的娃娃菜、金菇和本菇也同樣吸收了壽喜燒的香甜湯汁,配上一大碗珍珠米飯,吃得超飽🤗🆓 鰻魚玉子丼飯 免費贈送 $0無論鰻魚還是玉子都份量十足,絕對沒有因為是贈物而吝嗇!照燒鰻魚厚肉而且無太多骨,玉子也是日式厚燒帶微甜的那種,加上照燒醬混和於珍珠米飯中,令人吃完幸福感大增☺️

🥢前菜及麵豉湯

🥓牛肉壽喜燒 $288

🆓 鰻魚玉子丼飯 免費贈送 $0
2024-08-01
  • 牛肉壽喜燒
  • 鰻魚玉子丼
去咗銅鑼灣嘅申子居酒屋食飯,真係一個好正嘅體驗👍🍽️店內環境好有格調🏮🎎坐落喺繁華嘅銅鑼灣🏙️🌆但入到去就覺得好似隔離咗外面嘅喧囂🚦🚶‍♂️坐位之間保持得好好🪑🛋️有私隱又唔會太迫🙅‍♂️🔒係一個放鬆心情嘅好地方🧘‍♂️💆‍♂️食物方面,真係一試難忘😋🍴首先提一提明太子芝士山藥🧀🍠呢個菜式簡直係融合咗日本同西方嘅美味,山藥嘅綿滑加上芝士嘅濃郁🍲🧈味道層次分明👅🎚️口感豐富👄🌟真係食落去停唔到口🚫🛑再講講佢哋嘅燒豆腐🔥🍢呢個簡單嘅菜式都可以做到咁好味👌🌱真係唔簡單🎩🧐豆腐外皮微微焦香🥢🔥內裡嫩滑🍮👍口感上佳👄🏅。而家講返個日式雞鎚花蝦🐔🌸🦐呢個絕對係我嘅心頭好💖👀。雞鎚juicy到不得了💦🍗外皮包住嘅櫻花蝦又鹹香🧂🍤又脆🍪又惹味👃🤤真係一絕🏆🎉。極上鹽燒牛舌芯呢個就更加唔使講🐄👅🔥牛舌嘅質感軟嫩🍖🍮口感豐富👄🌈每一啖都充滿咗肉汁同鹽香🧂💦加埋檸檬汁層次更豐富真係食過一次就忘不了🤯🚫蟹肉燒飯團呢個小食都好出色🦀🍙蟹肉嘅鮮味同飯團嘅香味完美結合👌🌀每一啖都食到蟹肉嘅鮮甜🦀🍯最後一定要提嘅係申子海膽和牛燒🐚🐮🔥呢個真係睇得又食得👀🍽️店員席前用火槍炙燒和牛🔥🔫嗰陣牛脂嘅香氣真係撲鼻而來👃💨而且睇住佢哋燒牛嘅過程

口感豐富👄🌟真係食落去停唔到口🚫🛑

再講講佢哋嘅燒豆腐🔥🍢呢個簡單嘅菜式都可以做到咁好味👌🌱

而家講返個日式雞鎚花蝦🐔🌸🦐呢個絕對係我嘅心頭好💖👀。

🌀每一啖都食到蟹肉嘅鮮甜🦀🍯

店員席前用火槍炙燒和牛🔥🔫嗰陣牛脂嘅香氣真係撲鼻而來👃💨
而且睇住佢哋燒牛嘅過程真係賞心悅目👁️🎆。到最後食落去嘅時候,
海膽嘅鮮味同和牛嘅嫩滑完美融合🐚🐮🤝真係一個難忘嘅享受🤗🎁

總括來講,申子居酒屋真係一個好值得推介嘅地方👍🎖️食物質素高🍣🥇座位舒適🪑💺環境有格調🎍🏮下次想同朋友或者家人享受一個悠閒嘅晚餐👨‍👩‍👧‍👦🌆一定會再諗起申子居酒屋🤔💭
  • 申子海膽和牛燒
  • 極上鹽燒牛舌芯
  • 申子和牛燒
  • 申子和牛燒(鹿兒島A4)
  • 極上鹽燒牛舌心
  • 明太子芝士山藥
  • 申子和牛燒 (鹿兒島A4)
2024-08-09 139 瀏覽
Sunday收工後慣左食好西慰勞下自己,今次同友人去左一間樓上日式居酒屋,小店環境幾舒服☺️而且服務唔錯,幾適合一班人gathering刺身定食 $298刺身由廚師發辦,呢度有幾款唔同既鯛魚刺身、我只認到金線鯛🥲、三文魚腩、池魚同牡丹蝦。先食較淡味既鯛魚,再品嚐油脂豐富既三文魚腩,池魚肉質爽彈,刺身整體都好新鮮肥美😋爽脆既三文魚籽及烏魚子更有提鮮作用,擺盤精緻用心,視覺愉悅瑰麗☺️鰻魚玉子丼香濃鰻魚配厚煎玉子,咸甜交織,份量十足🤩一口芝士黑豚卷 $128外脆內軟😍豚肉岩岩熟,仲有拉絲芝士🧀咸香邪惡😈前菜蟹肉蟹籽鮮味爽脆;牛舌角切,口感厚實但不失嚼勁,兩款前菜質素唔錯Lunch set仲做緊買一送一優惠,幾抵食😋

刺身定食 $298
刺身廚師發辦,呢度有幾款唔同既鯛魚刺身、我只認到金線鯛🥲、三文魚腩、池魚同牡丹蝦。先食較淡味既鯛魚,再品嚐油脂豐富既三文魚腩,池魚肉質爽彈,刺身整體都好新鮮肥美😋爽脆既三文魚籽及烏魚子更有提鮮作用,擺盤精緻用心,視覺愉悅瑰麗☺️

鰻魚玉子丼
香濃鰻魚配厚煎玉子,咸甜交織,份量十足🤩

一口芝士黑豚卷 $128
外脆內軟😍豚肉岩岩熟,仲有拉絲芝士🧀咸香邪惡😈

前菜

Lunch set仲做緊買一送一優惠,幾抵食😋
2024-08-08 134 瀏覽
申子買一送一❓咁抵梗係要去啦🤩🤩而家午市套餐,買一份定食,會送一個丼飯定食,大家lunch記得去食啦☝🏻我哋就揀咗壽喜燒,$288,送嗰份就揀咗鰻魚丼☺️都係平時大家鍾意食嘅嘢。壽喜燒仲有得揀牛或豬,方便唔食牛嘅人👍🏻佢嘅牛肉唔會好肥,啱晒我,牛香味配上一隻靚靚嘅生蛋,真係好正,入面仲有大量蔬菜,非常健康。原本以為送嘅丼飯份量會細啲,點知完全唔會呀,大大份鰻魚飯,亦都配埋湯、小食同牛舌粒,下面仲有大大塊玉子,真係好正😊申子一向出品高質,今次午餐都食得非常開心,而且銅鑼灣分店更新環境更好,係附近返工嘅朋友記得去食啦💕