第一次食,order 左照燒雞扒胡麻醬烏冬,燒汁鰻魚飯,同埋炸紫菜卷,全部都好好味😋外賣食物仍能保持溫度,價錢合理,性價比高👍🏻下次會再幫襯試其他食物,支持吓本地小店☺️

外賣食物仍能保持溫度,價錢合理,性價比高👍🏻

下次會再幫襯試其他食物,支持吓本地小店☺️

2024-05-20 415 瀏覽
很饱滑蛋鸡肉饭 一整个就是滑上加滑🛝,是鸡蛋的滑和鸡肉的嫩在嘴里相互缠绵,又软又鲜的包裹住舌尖。🥚滑蛋若有若无的却又很有存在感,爱上这个口感咖喱猪扒饭 🐷猪扒炸得很酥脆,但是吃着稍微有点柴,配上咖喱就会湿润很多,🍛滋润了猪扒也融合了米饭Ⓜ️是真的能吃的很饱的分量
很饱
Ⓜ️是真的能吃的很饱的分量
2024-02-26 559 瀏覽
喺太古坊返工 食lunch嘅選擇好多~ 當然豐儉由人啦~ 貴嘅唔一定好好食 平嘅都唔一定係差~ 而呢一間日式丼飯就係我外賣嘅首選😍😍😍選擇多之餘價錢合理又好味 🤩性價比超高啊👍🏻👍🏻👍🏻 用app落訂單再自取😎落到去唔使等即刻有得攞😎 我今日叫咗滑蛋鰻魚 超足料😍 個蛋真係好滑 條鰻魚個份量都唔少 😎 好好味 仲熱辣辣 🔥🔥🔥 誠意推介💕有時真係諗唔到食乜嘢 但又唔想出去同人迫 呢間確實係一個好好嘅選擇~
滑蛋汁燒鰻魚丼
2024-02-23
滑蛋汁燒鰻魚丼
記住嗌飯要早少少預備,咁你就可以安安樂樂行去攞。跟住我就撲去食我嘅意式茄汁雞扒蛋蓋飯——茄汁由幼滑變身做咗精彩嘅甜酸,雞扒煎到啪啪聲,外層脆得嚟又維持咗嫩滑中心,嗱,一啖落去豐富多汁!味道正到飛起,還有一簇粟米,隨雞扒嘅香氣蒸發上嚟,真心滿意。講轉啲小食,我點咗日式炸餃子,外脆內軟,嘩,簡直係屋企煮嘅都未必咁正。再加上啲醬汁,微微地酸,好正!唐揚雞件件都炸得啱啱好,外面金黃,入口就係瞬間融化,肉質鮮嫩得黎汁都飛出泥,非常惹味。朋友叫咗壽喜燒牛肉湯烏冬,肥牛片片厚實,游泳喺自家調製嘅甘甜醬汁中,湯底優雅,烏冬Q彈,一個字—正!啲配料仲一應俱全,都係每一啖都感覺得到思家味嗰種層次分明。Post完食評,又食晒啲好嘢,心情實在唔錯!下次記得要試埋其他味道,撐唔住再嚟轉轉!👍🍣🍜

2023-08-09 770 瀏覽
喺OpenRice睇到呢間日式丼飯外賣店,價錢相宜幾吸引,於是就決定試試日式咖哩吉列豬扒飯🍛$50吉列豬扒同咖哩飯分開放,唔會令到豬扒淋晒,而且拎到返去先開始食,啲豬扒仲係脆口嘅🤤咖哩嘅份量亦唔少,配飯一流,整體性價比高👍

日式咖哩吉列豬扒飯🍛$50
咖哩嘅份量亦唔少,配飯一流,整體性價比高👍

咖哩吉列豬扒飯
2023-07-31
咖哩吉列豬扒飯
2023-08-06 603 瀏覽
要去鰂魚涌搵午餐食,大多數都會遇到好多人排隊嘅問題,但係呢間舖頭專做外賣,所以速度會比較快餐牌上面有唔少選擇,價錢都算係喺鰂魚涌比較相宜今次我揀咗食Wasabi手撕雞飯,本身諗住同石門一間名牌大排檔嘅味道差唔多,所以就揀咗呢款飯嘅份量唔算太多,手撕雞肉都唔會嚡熠熠,但係味道就唔會真係好似大排檔一樣我會建議餐廳俾多番少少菜,因為呢一餐好明顯得碳水化合物同埋蛋白質,就少咗少少纖維,但係整體賣相都算唔錯

餐牌上面有唔少選擇,價錢都算係喺鰂魚涌比較相宜

外賣自取
【鰂魚涌。性價比爆燈外賣丼飯便當】 #胡麻醬手撕雞飯大驚喜。胡麻醬手撕雞飯 $50滑蛋吉列豬扒丼 $52鰻魚串 $40/2條七味脆辣雞中翼 $42鰂魚涌返工嘅朋友可能都好熟呢間日式丼飯外賣店,選擇多,價錢親民,仲要好食!胡麻醬手撕雞真心高質!醬汁夠香濃,雞肉又夠嫩滑,食落去又過癮又好味;個吉列豬扒煎得啱啱好,外脆內嫩,層薄薄嘅金黃色吉列皮係幾出色,而滑蛋係好滑身,值得一試小食方面燒鰻魚串,味道鮮美,燒到有微焦,恰到好處!鰻魚肉質鮮嫩,大推介!七味雞翼小小辣多多脆,好開胃
【鰂魚涌。性價比爆燈外賣丼飯便當】 #胡麻醬手撕雞飯大驚喜

胡麻醬手撕雞飯 $50
滑蛋吉列豬扒丼 $52
鰻魚串 $40/2條
七味脆辣雞中翼 $42

2023-06-24 426 瀏覽
公司附近有町町丼丼,平時都好鍾意同同事叫黎做 lunch,貪佢嘅日式丼飯選擇多、而且味道質素有保證,間唔中我地仲會加幾個小食 share 😋 屋企人見我成日都同佢哋講食左町町丼丼做 lunch,就好好奇又想試下 😂 好在佢地分店唔止九龍有,所以今日可以趁喺港島做野就順便買返屋企比佢地試下 😍滑蛋吉列豬扒丼滿滿嘅滑蛋配上香脆嘅吉列豬扒,雞蛋份量多,而且處理得好好,口感真係幾滑,豬扒炸粉唔算厚,而且肉質都唔乾,整體香口,喺公司多數都會食呢個 😋吉列炸蝦蕎麥麵炸蝦大大隻,炸得剛剛好,夠曬脆 🤤 蕎麥麵煮得比較爽口,幾彈牙口感唔錯 😆 湯汁夠多夠香濃,仲有沙律伴碟,完全係大滿足 😍紫菜粉絲卷外脆內彈牙嘅紫菜粉絲卷,點埋蛋黃醬真係特別香口,炸粉又好薄,所以完全唔會漏 🙆🏻‍♀️磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬又係一個經常會同同事一齊叫嘅小食 😋 呢度 d 炸物真心好得,夠脆但炸粉唔會厚 👍🏻 魷魚非常彈牙,最正係個黑椒蛋黃醬,微微辣好香黑椒勁惹味 🤤 重點係份量好夠,share 左都可以大滿足 🤩當你以為咁大份咁唔錯嘅丼飯會好貴嘅時候,其實呢度我地只係買左 $194 🙈 呢度嘅丼飯同埋麵、湯鍋都係大約係

滑蛋吉列豬扒丼

吉列炸蝦蕎麥麵

紫菜粉絲卷

磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬

當你以為咁大份咁唔錯嘅丼飯會好貴嘅時候,其實呢度我地只係買左 $194 🙈 呢度嘅丼飯同埋麵、湯鍋都係大約係 40 幾到 60 頭左右(有個雙層鰻魚丼大約 $83),小食都係 2x~4x 😌 又平又多又好味,所以係我地公司最愛 😍 可謂小編私藏飯堂之一 😎 另外都推介大家試下日式咖喱豬扒蛋蓋飯,同埋出糧必食大盛雙層鰻魚丼 🤩
2023-05-17 361 瀏覽
今次嚟到呢間日式丼飯專門店買外賣😋😋餐廳主打多款日式丼飯同小食,喺九龍同港島都有分店~~鰂魚涌店就以外賣為主🥡,一於買返去做晚餐先❤️❤️🥘壽喜燒牛肉鍋配飯 $55✨牛肉大大片,肉質軟腍juicy!!鍋內有鳴門卷、金菇、昆布、娃娃菜等配料,全部索哂壽喜燒精華好入味🤤🤤🍱大盛雙層鰻魚丼 $83✨份量十足!面層有兩大條鰻魚、玉子燒同醃蘿蔔~~鰻魚肉質肥美、無骨,咬落啖啖肉!鰻魚汁味道香甜,撈勻後好送飯👍🏻👍🏻🧀一口芝士年糕(3個) $42✨即叫即炸熱辣辣,外表金黃香脆!!年糕Q軟煙韌,中間仲有爆餡流心芝士~好香口🤩🤩🍹蜜香紅茶 $14✨另外仲試左佢地的冷泡茶系列🌿~~蜜香紅茶茶味清香,入口帶點回甘!飲完好解膩❤️❤️
今次嚟到呢間日式丼飯專門店買外賣😋😋
餐廳主打多款日式丼飯同小食,喺九龍同港島都有分店~~
鰂魚涌店就以外賣為主🥡,一於買返去做晚餐先❤️❤️

🥘壽喜燒牛肉鍋配飯 $55✨
牛肉大大片,肉質軟腍juicy!!

🍱大盛雙層鰻魚丼 $83✨
份量十足!面層有兩大條鰻魚、玉子燒同醃蘿蔔~~

🧀一口芝士年糕(3個) $42✨
即叫即炸熱辣辣,外表金黃香脆!!
年糕Q軟煙韌,中間仲有爆餡流心芝士~好香口🤩🤩

🍹蜜香紅茶 $14✨
另外仲試左佢地的冷泡茶系列🌿~~
蜜香紅茶茶味清香,入口帶點回甘!飲完好解膩❤️❤️
外賣自取
#町町丼丼,外賣自取丼飯和食店,就係🔅 鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖 🔅其實九龍、港島都有分店,專賣和風丼飯,餐牌由滑蛋丼、蛋包飯、日式咖哩,到鍋物都有,仲有好多小食揀,啲相好吸引,係舖頭門口已經聞到好香😍胡麻醬手撕雞,可配飯或烏冬,仲有健康之選,可以配沙律🥗雞絲較細舊既,口感好好,好嫩滑,胡麻醬好好味,唔會膩,愈食愈想食👍🏻其實配沙律係超夾,而都係份量好夠!讚😋和風小食時間,鐵板牛油粟米,打開個蓋時超牛油,啲粟米甜到你唔信😀唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬,炸得香脆,外賣已經無咁香,即時食應該超惹味,炸雞唔粉,肉滑仲好多肉汁,配埋黑椒蛋黃醬唔膩又好味😎鰻魚串,燒得好香,又滑又惹味,正💟 磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬,好香,份量好多,魷魚口感好彈,惹味💦店員有禮、親切,性價比高👍🏻相當唔錯既外賣選擇😇
#町町丼丼,外賣自取丼飯和食店,就係

胡麻醬手撕雞沙律

胡麻醬手撕雞

鐵板牛油粟米

磯燒魷魚天婦羅

鰻魚串

店員有禮、親切,性價比高👍🏻相當唔錯既外賣選擇😇
胡麻醬手撕雞沙律
胡麻醬手撕雞
磯燒魷魚天婦羅
鰻魚串
之前經過見呢間日本嘢,唔算貴正餐大約$50-70蚊左右,所以拎咗張傳單咁啱留喺office OT,所以揀咗呢間食Dinner🍜今次揀左吉列豬扒蕎麥面($58),外賣過嚟,分上下兩層擺放冷麵及吉列豬扒。吉列豬扒份量正常,但蕎麥面份量比較少,食得幾啖豬扒炸得幾好,外脆內嫩,唔需要點醬嗰啲,都已經幾夠味配上麻醬沙律🥗都算營養均衡的晚餐和同事交換了一塊雞扒食,都唔錯!蕎麥面都沒得挑剔,涼爽的口感,開胃嘅湯,食到係日本風味🇯🇵食物評分:⭐️⭐️⭐️⭐️回訪度:⭐️⭐️⭐️⭐️
咁啱留喺office OT,所以揀咗呢間食Dinner🍜

吉列豬扒份量正常,但蕎麥面份量比較少,食得幾啖

豬扒炸得幾好,外脆內嫩,唔需要點醬嗰啲,都已經幾夠味
配上麻醬沙律🥗都算營養均衡的晚餐
和同事交換了一塊雞扒食,都唔錯!

蕎麥面都沒得挑剔,涼爽的口感,開胃嘅湯,食到係日本風味🇯🇵

食物評分:⭐️⭐️⭐️⭐️
回訪度:⭐️⭐️⭐️⭐️

吉列豬扒蕎麥麵

外賣送餐
吉列豬扒蕎麥麵
2023-04-19 186 瀏覽
今晩嚟到間日式丼飯專門店買外賣,呢間嘢係香港同九龍都各有分店。佢哋啲丼飯選擇都好多元化,就連日式小食都有。價錢幾掋,最平四十幾蚊已經有碗丼飯,啱晒住係附近或者係附近返工嘅朋友喇。壽喜燒牛肉鍋配烏冬($56)- 除咗有肥牛,仲有豆腐、菇、魚豆同好多娃娃菜。壽喜燒汁唔會太鹹,配埋爽滑彈牙嘅烏冬真係必食。泡菜牛肉丼($49)- 餸同飯分開上,唔怕浸淋啲飯👍泡菜汁用嚟撈飯係食真係一流。手撕雞沙律($46)- 估唔到咁大份沙律!分兩餐食都仲得~ 啲雞嘅份量真係好多,除咗有新鮮嘅沙律菜外,仲有青瓜絲,好爽口呀。滑蛋香煎雞扒丼($49)- 滑蛋真係炒得好滑,加埋芝麻更香,而雞扒都煎得好嫩滑,$50蚊都唔洗就有咁豐富嘅飯,好掋食。

【打工仔抵食便當🍱 $49咖喱吉列豬排飯 】推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #鰂魚涌 - 町町丼丼返過鰂魚涌都知每到lunch time,所有餐廳都會排晒長龍。唔想等咁耐可以揀外賣,呢間$50有找,CP值唔錯 💸 **注意餐廳內無堂食,只供外賣**-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 大盛雙層鰻魚丼 $79|8/10兩塊大鰻魚頗肥美,煮得好淋又多汁 ✨ 呢個價錢俾咁多鰻魚都算係抵食🫡 佢另外有個「$58 汁燒鰻魚飯」價錢認真親民💸◐ 咖喱吉列豬排丼 $49| 6/10$50有找嘅日式嘢 真係買少見少,仲要係港島… 味道正常,無咩特別驚喜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 重點係 平 & 正◐ 磯燒魷魚天婦羅 $49|7/10比想像中大盒!有十幾條炸魷魚🦑 配上佢個塔塔醬,啱晒一班同事開心share◐ 中華沙律 $28|7/10純粹個人鍾意食 😂 中華沙律咁嘅味,俾得大盒!🈵️足!ℹ️ 新蒲崗 / 荔枝角 / 中環 / 觀塘 / 九龍灣 都有分店*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。
【打工仔抵食便當🍱 $49咖喱吉列豬排飯 】

◐ 大盛雙層鰻魚丼 $79|8/10

◐ 咖喱吉列豬排丼 $49| 6/10

◐ 磯燒魷魚天婦羅 $49|7/10

◐ 中華沙律 $28|7/10
純粹個人鍾意食 😂 中華沙律咁嘅味,俾得大盒!🈵️足!

🍴 @machidonburi
📍 町町丼丼 (濱海大廈) (鰂魚涌)
鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖
🏷️
地區:#laymao_鰂魚涌
分類:#laymao_日式

• 大盛雙層鰻魚丼
作為一個港島人,最近發現鰂魚涌都有好多高質外賣店!最近發現呢個名為「町町丼丼」的日式丼飯專門店,九龍和港島各有分店,分別係觀塘、九龍灣、鰂魚涌和中環, 大多位於商業區。餐廳提供多款的丼飯&日式小食,食物性價比高,喺對區內居民定上班族都喺用膳的好地方。鰂魚涌分店主力做外賣,餐廳內環境不大,但店員親切有禮,耐心回答我們的問題。<大盛雙層鰻魚丼> $79分量一啲都唔惹小!我都將分咗一半的飯比屋企人先食得完,所以我建議如果女仔揀汁燒鰻魚飯份量比較適合!!!鰻魚燒得香口,厚肉肥美,魚油味突出,醬汁份量亦啱啱好,唔會蓋過魚味。珍珠米亦都軟熟,粒粒分明。$79黎講真喺價廉物美。<壽喜燒牛肉鍋配飯> $52呢個餐點都好抵食啊!壽喜燒材料有牛肉薄片、長蔥、香菇、豆腐等等,大家都知壽喜燒湯底較甘甜,拌飯就啱晒,簡直就好似偷飯賊。<胡麻手撕雞丼飯> $49手撕雞味道清新,肉質鮮美,拌有青瓜和小蕃茄,覺得比較適合夏天食用~

<大盛雙層鰻魚丼> $79

<壽喜燒牛肉鍋配飯> $52

<胡麻手撕雞丼飯> $49
👍🏻滑蛋吉列豬扒丼🐷金黃色表面嘅吉列豬扒皮脆肉嫩 伴上滑蛋嘅蛋香 令到整個飯嘅味道更上一層樓 好好味😋值得一試👍🏻汁燒鰻魚丼一大塊鰻魚表面淋上鰻魚燒汁 賣相非常吸引 望到已經流曬口水😋 食落口非常有口感 連丼飯都充滿鰻魚嘅香味🤗好正👍🏻芝麻雞翼雞翼油炸至表面金黃酥脆 加上雞翼沾上了芝麻 使得芝麻雞翼口感更加香脆可口👍🏻一口芝士年糕芝士年糕外面脆口 內裏充滿芝士 口感韌性十足 而且芝士味道濃郁 讓芝士和年糕完美結合 無論口感同味道都一流😎注意事項⚠️- 除了鰂魚涌 港島九龍都有分店- 餐廳仲有唔同款式嘅丼飯同小食🤗 大盛雙層鰻魚同日式咖喱豬扒蛋蓋飯都好吸引
👍🏻滑蛋吉列豬扒丼🐷

👍🏻汁燒鰻魚丼