餐廳: 百份百餐廳 (九龍酒店)
資訊:

2020-04-11 387 瀏覽
日日翻工lunch霖食咩真係好辛苦🤣突然霖起好似好耐都無食過百份百😋因為之前去日日都好多人,而且d位有 d榨🤣因為疫情關心,宜家應該無咁多人,一於就今日同同事去食百份百餐廳,😋今日試佐個黑椒牛柳繪面,真係好正,個面同送係分開上,而且個面好脆😀如果鐘意食比較脆既人,可以唔使霖咁多汁上去,!黑椒個味好浓、岩嗮d重口味既人!哩個真係必試
因為之前去日日都好多人,而且d位有 d榨🤣
因為疫情關心,宜家應該無咁多人,
一於就今日同同事去食百份百餐廳,😋

今日試佐個黑椒牛柳繪面,真係好正,
黑椒個味好浓、岩嗮d重口味既人!
哩個真係必試
2020-03-16 475 瀏覽
九龍酒店大堂西式風格,古典現代感都重,設計上用上了海量水晶玻璃做襯托,非常適合女生們好姊妹拍照打卡。而百分百餐廳位於九龍酒店大堂的下層,雖然是進駐在酒店,加上又是地鐵站的L3直接出口,但並沒有因此提高價格,連飲料價錢都是50元以下。亦因此原因,即使已過午市,下午四時我們拿籌等入座,也等了半小時🤧🤧🤧,門口都是堆滿一圈圈的人在等位。。。餐牌上的食物,不論是下午茶還是主餐牌都會各贈送一杯飲料(良心啊) ,不像大多數餐廳要額外加錢購買,且配上特飲也只是加6元就可以啦,特飲就強烈推薦啦,因為凍飲都要加3元,沒理由不再多付3元吧? 特飲別具特色,除了各種飲料+🍋檸檬版本外(比如🍋檸檬菜蜜,🍋檸檬利賓納,🍋檸檬柑桔,🍋檸檬可樂),尤其是有各款紅豆冰的演化版也都可以點,除了傳統的紅豆冰,還有☕奶茶版,🥛椰汁版,咖啡版和加涼粉版本。食物方面比較推薦必吃小食西多士34元,厚底,且大件,配有小鐵鑊,長時間吃也不怕太快冷卻而導致不好吃, 而配料可以糖漿煉奶一起上,但就不建議,因為我們試過了。。。會太甜膩🤣🤣🤣至於玩味重,就可以試試要脆麵,巨型一大圈脆麵會配一碗醬湯,有豬肉絲,也有牛肉條和牛腩版本,由客人喜歡

至於玩味重,就可以試試要脆麵,巨型一大圈脆麵會配一碗醬湯,有豬肉絲,也有牛肉條和牛腩版本,由客人喜歡決定怎麼吃,幾好玩。

其餘麵食,和焗飯份量都非常足,飽感度十足,也彼容易致肥呢😫
鴛鴦焗飯
西多士
2020-03-13
鴛鴦焗飯
西多士
2020-02-17 472 瀏覽
九龍酒店商埸地庫開左間百份百茶餐廳,當然要來試下佢哋既早餐啦~甘先至為之Good Morning 吖麻~!!蘑菇炒蛋: 即叫即做,份量不少,炒得好香,有吾少蘑菇粒同有牛油香味,蛋亦炒得香滑,吾錯!蒜蓉多士: 共有三小件,牛油蒜蓉味又香又濃,烘得非常香脆,好味!!火腿蕃茄湯通粉: 通粉吾算大碗,有不少火腿絲,蕃茄湯底味道濃郁。熱奶茶: 奶茶夠香夠滑,提神之選!!~早餐以$34來講算係吾錯,而且餐廳係新裝修,有吾少卡位,坐得舒服,值得一試。

熱奶茶: 奶茶夠香夠滑,提神之選!!~

2020-02-17
$34 (早餐)
  • 熱奶茶
  • 蒜蓉多士
2020-02-06 453 瀏覽
返工經過見到有間新開既百份百餐廳,就即管試試佢底蘊餐牌上種類繁多,仲有好多都係餐廳推介,最後決定食除左豆腐火腩飯外,多數男生都喜愛既乾炒牛河!睇落同平時D乾炒牛河好似相差無幾,但食落先知原來佢有落埋薑粒去炒,熱辣辣既牛河再配埋薑既味道出奇地MATCH!同埋佢炒得比較乾身,唔似有D餐廳咁食完仲見到成堆油係碟到,值得一試再試
返工經過見到有間新開既百份百餐廳,就即管試試佢底蘊

2020-01-20
  • 乾炒牛河
2019-11-06 791 瀏覽
分司附近新開左,今日專登試下個早餐,超級大份,有蒜香包 (好脆,不過我覺得唔夠蒜香味),有薯蓉,有滑蛋,有火腿 (可以轉餐肉/腸仔),有炸魚柳 (好脆,好新鮮,又夠大塊) ,個餐連野飲,我配左咖啡,總括價錢同份量質素相乎 👍👍👍
2019-11-04 743 瀏覽
早排經過見到佢裝修緊,就諗住開張後一定要試下佢既早餐,之前係其他區都食過百份百既午餐,所以都想睇下佢早餐既質素,點知一食就已經食左好多次😋😋😋叫左個醒晨扒餐,包括香煎雞扒,鮮奶炒滑蛋,餐肉 佢聽個名好似唔係太多野食,但其實佢仲包左香草薯蓉🥔同蒜香法包🥖,所以係絕對夠飽。☺️☺️先講下雞扒,一上碟已經好香蒜蓉汁既味,雖然佢個餐牌就話香煎雞扒,但原來都有汁既,咁對於平時有得簡汁既我一定簡蒜蓉汁,我就緊係冇所謂啦,佢雞扒煎得好香,就算有啲汁係附近,冇汁既位一切落去,個皮都係脆既,肉亦都嫩滑,食食下既時候都聽到有第二啲客人話,呢到雞扒好好食,我絕對認同呀!😍😍👍🏼👍🏼之後到講佢既餐肉,味道就都係個啲味嫁啦,但真係好少餐廳會係咁大塊既午餐肉,同埋一啲都唔薄,所以都有啲驚喜既🥰去到個薯蓉,個份量適中,太大既話一定食唔曬,味道就不過不失啦🤤而蒜香法包就真係食過一次就上隱了,好香蒜蓉味,個包亦到好脆,同埋係熱既,相信唔係一早整定,呢個真係大力推薦🥖🥖👍🏼👍🏼而到左杯茶,我飲凍奶茶雖然鐘意奶多既,但呢杯就好似多左少少,令到唔係幾飲到茶味🙈🙈整體黎講,都幾好👍🏼👍🏼👍🏼喺尖沙咀食個早餐$40左右,可以接受😆😆

2019-10-29
$40 (早餐)