2019-12-01
喺觀塘返工 ,平時lunch食飯 周圍都係人山人海 ,今日朋友介紹呢間巧手點心, lunch又多咗個好去處!必叫點心: 燒汁釀茄子 本身好鍾意食茄子,所以去到邊度食點心都會點的, 呢度嘅茄子釀得好入味,不會感覺油膩 ,配埋燒汁好夾! 食過咁多間酒樓同點心餐廳,呢度嘅釀茄子 做得最出色叉燒腸又係必點菜色 腸粉皮薄夠滑 ,裏面嘅叉燒肥瘦恰到好處。 由於太鍾意食腸粉,我哋一共食咗兩碟。。松露野菌餃松露野菌餃皮薄餡料多 一咬落去充滿好香的 嘅黑松露味 好想encore 多一龍喇沙牛柏葉喇沙牛柏葉味道非常特別 ,原來牛柏葉同喇沙味道咁夾! 牛柏葉入味而且軟韌度啱啱好! 都係第一次食 喇沙味嘅牛柏葉, 極力推介秘製鹵水蛋鹵水野味 ,看似普通的菜式卻非常好食豉汁蒸鳳爪醃得入味 ,不會淋身, 很有咬感熱咖啡另外早晨外賣孖兄弟孖寶超抵食 , 兩款點心加熱飲只係28蚊 ! 系$28 👀👀 供應到上午十一點半, 咁抵食邊度搵??觀塘附近嘅打工仔記得留意喇!!.
必叫點心: 燒汁釀茄子
食過咁多間酒樓同點心餐廳,呢度嘅釀茄子 做得最出色
叉燒腸又係必點菜色
松露野菌餃
喇沙牛柏葉
秘製鹵水蛋
鹵水野味 ,看似普通的菜式卻非常好食
豉汁蒸鳳爪
醃得入味 ,不會淋身, 很有咬感
熱咖啡
供應到上午十一點半, 咁抵食邊度搵??
觀塘附近嘅打工仔記得留意喇!!