2024-02-11
一星都無,大年初一卜咗房唸住開開心心過年。5點幾去到,一入到去就見到原本卜左嗰間房已經有其他客人喺入邊打緊麻雀,轉咗另一間更細的房俾我地。新年前幾個月已經特登上去book房,嗰時經理仲俾我哋睇咗幾間房,咁嗰時就揀定咗一間大少少坐得舒服少少嘅房,即時俾埋$1000訂金。到咗大年初一正日,一入到門口,接待處女經理一開始話換了更大嘅房間俾我哋,想焗我哋用嗰間又細又霉嘅房。後來我地堅持要番個間房,佢地唔夠講就反口話卜房唔會有指定房俾客人揀!態度非常惡劣,一句道歉都無,仲同我地講佢要食飯,私人時間,叫我地自己揾其他人處理。另外,盛記好污糟,見到3個男職員都係指甲全黑邊,連空氣也有霉味,飲茶嘅杯都白濛濛,有油漬。本身卜間房,唸住打麻雀,房入面有兩張麻雀枱兩盒麻雀,其中一盒麻雀上面貼咗張紙寫住「唔齊」,仲要好污糟,黐立立上面好多黑色斑點,麻雀枱又爛,聽到隔籬房打牌打到五隻南。我哋book咗兩圍枱,埋單要成萬蚊,咁嘅服務態度同衛生情況,一千蚊訂當比錢乞兒,止蝕離場。