2019-04-27 202 瀏覽
Went for beer and a snack and left feeling very satisfied. Grilled beef tongue and chicken wings with great Orion beer. Crowded, but very good service nonetheless. Great job guys and gals!!!
2019-04-26
  • Beef tongue and chicken wings
2019-04-26 238 瀏覽
朋友話食過屯門分店就介紹我來食呢間,今日出旺角.Lunch時間有set但唔太吸引所以我地散叫.我地叫左串燒,蟹肉煎蛋卷,海膽汁燒蠔,豚肉燒餅,食飽飽之後我地要左個紅豆年糕,即叫即蒸,熱辣辣又煙韌.建議預先叫定,制作時間較耐.呢個年糕好味到簡直令呢餐飯錦上添花🤤
2019-04-26
  • 海膽汁燒蠔
  • 蒸紅豆年糕
  • 關西黑豚燒餅
2019-04-10 318 瀏覽
夜晚係旺角行完同朋友去左食野,因為想食日本菜,所以近近地去左moko搵日本菜,最後尼左E間。其實我都唔係成日食moko,今次係我第一次食E間餐廳牛肉烏冬牛肉係生的,就要自己用湯整熟佢;牛肉係好好食,好香牛味,但份量就一般喇烏冬好煙韌,好有咬口,份量都係一般啦湯底亦都唔會好油,但好夠味我地仲叫左燒餅,燒餅十分厚,同朋友share都夠食,入面仲有豚肉,豚肉好林唔韌易咬,而且好夠味燒餅醬汁就是好味!!

牛肉烏冬
烏冬好煙韌,好有咬口,份量都係一般啦
湯底亦都唔會好油,但好夠味

燒餅醬汁就是好味!!
2019-03-17 426 瀏覽
約朋友去Moko晚飯 被店內充滿日本風情的裝修吸引 怎知中伏 掛名是日本沖繩菜 但跟我在沖繩吃到的真的差很遠 連最基本的沖繩苦瓜菜式也沒有 味道一般 尢以燒飯團做得最差 份量過大 燒的時間不足 無甚味道可言 特式沖繩飲料都是普通巨峰提子或荔枝梳打 壽司還可以 總括而言味道 服務 座位舒適度只可跟一般日式連鎖餐廳看齊 儘量希望你快吃快點離開 快點讓他們翻枱 但價錢絕對不便宜 若不是貪其位置方便 好食又性價比高的日本居酒屋多的是 只此一次 下不為例
2019-03-12 389 瀏覽
身邊朋友總有一兩個挑剔,特別是食日本野。今次多得朋友介紹黎銀次,最中意食豬軟骨,蠔餅都ok。然後刺身盛盤無所可擊。燒的飯糰有啲太幹身,中意飯焦會喜歡食。呢個係最後上來才可以去刺身的味道,如果食左熟食,通常就不會再食刺身喇。另外一個主管uncle好好服務,值得讚。
2019-03-12
  • 刺身拼盤
  • 海膽汁燒蠔
2019-02-10 915 瀏覽
今日在旺角做完野諗住食埋lunch先走, MoKo Mall看似好多餐廳, 但到要食嘅時候又會有選擇困難症。原本想試一間茶記,不過去到見到大排長龍,只好作罷。正在苦惱忽然記起一間在沖繩吃過的日本餐廳,天氣有點熱,都好適合去食日本野啊。果然物離鄉貴,呢間餐廳香港訂價一如預期比日本真的差很遠,午市套餐選擇唔算多,不過尚算多元化。最後我揀什錦魚生飯, 跟餐有沙律、小砵同meso湯。我仲加錢要左杯蜜桃梳打。魚生飯啲餸比我預期少,飯有點冷硬, 不過魚生都幾新鮮。整體來說以呢個價錢,這裡的午市套餐是偏貴的, 質素就不過不失啦。

魚生飯啲餸比我預期少,飯有點冷硬, 不過魚生都幾新鮮。

2019-01-17
午餐
2019-02-02 751 瀏覽
類別-居酒屋卓頭-沖縄的目利銀次賣點是搜羅日本各地最優質的食才, 做出老闆自創的特色料理 (別誤會是沖縄料理),餐廳裝修-主題是木桶, 有兩個木桶卡位特色座, 離不開沖縄獨有的玻璃球裝置藝術服務-效率高, 非常有禮貌景觀-扣分, window seat都只是巴士站景味道-獨特, 可說是香港唯一: 雖然沖縄有10多間分店但本身不是傳統沖縄料理, 很多菜色是日本老闆自創的菜色加上沖縄獨有的醬汁, 軟殼蟹天婦羅 $128 非常大份, 脆不算很脆但蟹本身很足尺寸食落有淡淡肉感覺; 海膽三文魚帶子刺身飯 $248 日本菜用料就是皇道, 這裡的刺身計這個價錢來講是非常好, 只係整體擺餐有點兒混亂, 係好好食的, 尤其海膽; 活燒3年凡立貝 $98 上網查過先知原來3年既意思係養3年先有呢個size, 這麼以來98蚊就唔算貴喇, 個火好搶眼, 你一台叫基本上臺臺都會叫, 好大陣smoke味, 只可以講鐘意就好鐘意唔鐘意會覺得好勁陣味, 我係okay既, 帶子好有口感呢個讚! 尤魚關西燒餅 (大阪燒) $68 超大個超厚, 面有D咸整體好食而且超級底食! 必叫之選, 不過呢個等坐半個鐘真係太耐!賣相-
類別-居酒屋

服務-效率高, 非常有禮貌

景觀-扣分, window seat都只是巴士站景

賣相-粗中有細, 很有個性

價錢-非常大眾化!!!

清潔-整齊, 清潔度只屬普通

噪音-音樂調得非常大, 氣氛熱鬧得很, 非常旺

客人-三五知己最為多, 這樓層是BB用品專賣店所以很多家長

泊車優惠-200/1小時 400/2小時

交通-步行7分鐘到旺角地鐵站, 1分鐘直達旺角火車站

私隱-主廳無partition,
包房有1間大

優惠-李白半價, 喜之次半價

*可能4週年紀念關係, 晚市最好訂臺, 唔係等半個鐘以上
2019-01-25
25 分鐘 (堂食)
2019-02-02 574 瀏覽
呢間沖繩居酒屋之前食過好okay, 今次再食唔同晒:Menu轉晒, 服務態度唔同左, 野食好食, 而且waiter係搞笑的續樣講下喇, 因為同女朋友同friend都5個人, 所以可以試好多野:一開始試碟活燒3年帆立貝, $98有D貴, 但一係廚房出尼簡直全場側目, 無錯係側目~好大火呀﹗ 好好笑真係全場嘩左幾聲, 帶子好濃厚既帶子味, 真係唔好話雞有雞味出面好多餐廳帶子係無咩帶子味架! 呢個貴但好食跟住有個香蔥吞拿魚腩卷 $128, negi拖羅唔算貴, 真人超大碟, 好肥美呀! 亮點係爽口既青瓜同肥美既吞拿魚腩之間產生有趣既化學作用, 必叫之選拿, 我女友自私叫左個北海道海膽三文魚子飯, 我問師傅唔想食咁多三文魚子得唔得, 師傅直頭做左個靜海膽飯, 但就加錢, 無計喇要食好西當然要付出, 呢碗野真係邪惡既表姐個表姐, 鮮甜, 中夾雜住一點點海水咸鮮, 好食到唔識講野﹗我個fd見大家都去到呢個地步, 就omakase叫左6款刺身, 帶子又跑出, 而三文魚少見地肥到一個點, 始終有D魚係即叫即開點都好食D既之後到呢個三文魚三文魚子燒飯團, 燒飯團做得好, 係唔會太實最後我地因為唔飲青酒,

呢間沖繩居酒屋之前食過好okay, 今次再食唔同晒:

一開始試碟活燒3年帆立貝,
活燒3年帆立貝

最後我地因為唔飲青酒, 雖然有支李白做半價$78, 最後飲左幾杯用Orion杯載住既Sapporo, 有趣既服務員終於無話係名物。

埋單先知底食, 值得再試!
2019-01-02
15 分鐘 (堂食)
活燒3年帆立貝
  • 香蔥吞拿魚腩卷
2019-01-30 462 瀏覽
話説老母睇完電視介紹,我同家人去咗試下話出名玉子明太子,嗰pat野咸到死,唔係話你大pat就抵食。要講味覺上嘅平衝,我哋四個人每人食兩嚿都嫌多。我同老豆講隔離枱位人兄一條友食一份,唔腎虧就奇啦。老豆話人哋可能餸啤酒好正呢? 咁我問你羡唔羡慕啊? 佢又無話可說。食左個濃雞湯烏冬,飲咗一淡湯已令我哈哈大笑。因為佢真係得個咸味,同你開包史雲生加個烏冬大同小異。另外又叫左個拉麵,我又飲淡湯。哈!哈!哈哈!難道係淆咗七七四十九日,吸盡日月精華的上盛豬骨湯?非也, 跟本就係開粉冲的東西......你要我讚我只可以話服務態度幾好,裝修幾靚,好坐又有成邊落地玻璃。如果你帶女朋友來影下想都還好。但如果你已食過唔少好嘢識分又有要求......咁你來挑戰下自己分析能力都好。
話説老母睇完電視介紹,我同家人去咗試下

見到呢間餐廳個decoration好日式,想試好耐,但因為覺得有D貴所以一直都冇試,今次終於去試食lunch啦~鰻魚飯108個鰻魚OK,唔會食到成口都係骨,都唔會淋patpat,不過D飯乾D鐵板三文魚定食 108個三文魚唔會好鞋,亦都冇乜骨~Lunch包埋沙律、湯、前菜,個人就麻麻地個前菜,個湯幾好飲另外單點左個三文魚刺身,都幾厚,幾有口感,食落幾新鮮幾有鮮味,都幾好食仲叫左炸魷魚鬚,一尼到睇落好似好粉咁以為唔好食,點知食落好熱好脆,完全唔覺得食左一大舊粉嫁,不過條魷魚就幼左D囉~想叫串燒點知唔記得左~下次再尼試先~

鰻魚飯108

鐵板三文魚定食 108

個三文魚唔會好鞋,亦都冇乜骨~

想叫串燒點知唔記得左~下次再尼試先~
2018-12-22
2019-01-19 508 瀏覽
成日經過moko 都見到呢間日本野今次終於行左入去試估唔到幾唔錯下首先食左個刺身拼盤切得幾靚仔又厚厚地食落有肉感同爽口冰凍我最鐘意都係個吞拿魚然後就試埋個黑豚肉大板燒大大份足料炒面底亦好入味水準中上高果然冇辜負我既期望值得一食
成日經過moko

水準中上高

果然冇辜負我既期望
值得一食
2019-01-14 462 瀏覽
啱啱喺新世紀moko睇完戲,就好餓咁搵野食,見到目利門口好日式風味,即刻被吸引了😍😍😍😍😍😍先order我最喜歡的明太子玉子卷入面嘅明太子超級多份量,味道配合得好好❤❤❤❤超級喜歡😘😘😘三文魚燒飯團依個比較失望,因為味道比較淡,可以再濃味少少🙂🙂🙂油甘魚茶漬飯第一次食茶漬飯,又ok喎,湯底好中意,而油甘魚肥美鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻可以一試另外仲叫左刺生沙拉好多刺生,醬汁一流,十分開胃✌🏻🙂

先order我最喜歡的明太子玉子卷

三文魚燒飯團

依個比較失望,因為味道比較淡,可以再濃味少少🙂🙂🙂

油甘魚茶漬飯

另外仲叫左刺生沙拉

好多刺生,醬汁一流,十分開胃✌🏻🙂

2019-01-07 456 瀏覽
男人浪漫當然係火腩飯, 女人唔洗講就梗係魚生飯喇。 (海膽三文魚子帶子刺身飯)嘩有我最中意既三文魚子呀, 咬落口卜卜聲, 新鮮又咸咸甜甜咁﹗帶子薄左d, 但好濃味, 海膽重海水味, 送飯真心無得輸 不過呢度Dwaitress 講野都幾大聲, 可能居酒屋喇,lunch時間真心嘈, 太多人, Bar台食完即走, 200幾蚊個lunch是感動的裝修確實係okay,必須要提各位既係呢度上菜比較慢, 雖然話lunch好多人但呢我都等左差不多半個鐘先有得食, 可能我expect刺身都係唔洗煮切完就咁擺上去就係, 所以更覺肚餓。  走果陣先聽倒個reception話過左兩點有折, 早知叫set lunch喇, 因為set lunch都有刺身飯, 價錢唔過$200如果日本食材係差唔多。下次帶男朋友尼埋單, 咁就唔洗左度右度喇

waitress 講野都幾大聲, 可能居酒屋喇,
lunch時間真心嘈, 太多人, Bar
台食完即走, 200幾蚊個lunch是感動的

裝修確實係okay,

下次帶男朋友尼埋單, 咁就唔洗左度右度喇
海膽三文魚子帶子刺身飯
2018-12-27
10 分鐘 (堂食)
海膽三文魚子帶子刺身飯
2019-01-03 424 瀏覽
2018年嘅最後嘅一天,有得收早,見最後一天係太子道西嘅「那些年,我們一起追過的梅艷芳」紀念展。 所以去咗個邊,行埋花墟。 亦好近Moko mall,所以去咗呢度搵食。呢間,其實路經好幾次都無入去,但今晚就走咗入去!⋯⋯左揀右揀,要住兩樣先,一來早,其實入坐時只係五點半,都未係好肚餓,加上,原來都唔係好揀到😆 所以我倆以往路經都無入黎。個豆腐鍋先到,吓? 78蚊㗎喎⋯⋯點能夠咁少料㗎?豆腐同菜已經唔係貴價嘢,洗唔洗咁孤寒呢🤨 我唔相信你啲係日本空運到港嘅豆腐同菜囉😐有啲菜仲要係爛爛地,想點呢😑 至於味道,可以嘅⋯⋯炭火燒燒拼盤到,點知有成三串都係煙肉卷,幾串除了咸味之外,都無咩特別,係兩隻雞翼比較有點香味,不過⋯⋯為廿蚊一串都算係平嘅😛真係唔好意思喇,我哋一路食一路講,好彩無叫其他嘢😒😒 唔係就⋯⋯🙊🙈 仲仲仲有⋯⋯落單個侍應,講完又無反應,又唔覆單,個串燒明明有得楝鹽燒定汁燒,又唔問我哋,到上枱時,我先醒起,衰!😒😒😒

銀次豆腐鍋

炭火燒燒拼盤6串
2018-12-31
2019-01-01 276 瀏覽
諗住收工去食日本野,晚飯時間都好快有位等左幾張枱就入座 叫咗幾件壽司、芝士蛋卷、燒汁蠔、炒麵奄列、牛肉鍋!最失望係個牛肉鍋、牛肉唔精神、配菜少、最失敗係個湯底、甜中帶苦!好似飲中藥甘!唔會再去!