2006-12-25 50 瀏覽
日式火鍋可以有蕃茄做湯底o既又唔係度度都食到, 個湯底都幾夠蕃茄味, 好好飲架... 叫個二人set再加啲刺身呀, 田螺呀咁, 基本上兩個人一定食唔哂.講到啲食物, 都好有水準, 啲海鮮都幾新鮮, 有象拔pong, 黑豚肉, 牛肉, 鮑魚...等等, 仲有堆蕃茄俾你加在水之後落o既, 確保keep 住個蕃茄湯... 加埋啲服務, 呢餐飯又黎個V字!

2006-10-23 55 瀏覽
如果喜歡食鮮味和清淡食物,那就不要錯過。魚旦類食品非常彈牙,食到停不了口! 蕃茄湯底很鮮甜,不過加水後就變得愈來愈淡。服務很好,我朋友個BB扭計,有位女侍竟會幫手抱抱,等我個friend唔洗無啖好食,真係喜出望外!上層有間隔,私人空間夠,唔會迫,幾舒服。下次我會再幫襯。
2006-10-10 48 瀏覽
Lunch 豬肉飯$33豬肉片到好薄, 都ok 入味既.
Lunch 豬肉飯$33
豬肉片到好薄, 都ok 入味既.
2006-09-23 52 瀏覽
食物都幾好!sabu sabu又試過佢d手打魚蛋,炸軟殼蟹,不過無再去囉!始終覺得佢係「港式日本料理」,無咩feel~
食物都幾好!
sabu sabu又試過佢d手打魚蛋,
炸軟殼蟹,
不過無再去囉!
始終覺得佢係「港式日本料理」,
無咩feel~
2006-07-26 62 瀏覽
經過山林道見肚餓,於是入左呢間叫砂煲既日本火鍋店,就ORDER左380元的SET DINNER,但竟然唔包湯底,要另加40先有,唔明咁既價錢都無包湯底,心諗D野食質素一定好高啦,點知D野上晒得2小碟牛肉同豬肉,其餘都係菜,牛肉好鞋,豬肉好似食緊塊豬油咁,一D都唔健康,仲話係黑皮豬添,最激氣有個又矮又肥的顛佬係度自言自語,不時吐口水同食煙,好鬼核突,都未食完就走人啦............
2006-06-30 47 瀏覽
「砂煲」都係第一次去,我都係見到有網友話正我先去試下.我叫左個二人前海鮮鍋,湯底係日式清湯,叫清湯的話,最尾d湯吸哂d海鮮味,超甜!二人前海鮮火鍋料有:聖子,海參,象拔蚌,扇貝,鮑魚仔,大蜆,海蝦...其餘d配菜唔駛提啦~仲有碟超簿黑豚肉,一碟超簿肥牛,黑豚肉我第一次食, 兩樣都好正!仲有個新鮮手打墨魚丸,一大舊俾你自己「廖」落去,另外叫左個清酒煮大蜆,真係清......不過都食得出有清酒味,不過淡左d~~最後有西瓜食...呢次我去係星期六,未夠7點已經去,人都唔係好多.總結:食物好味!服務好!我會再去的.
2005-02-17 36 瀏覽
之前未試過呢間o野, o係之前行開山林道見到間o野幾好樣, 所以決定訂枱食呢間~2月14, 預o左無平時o個d set, 但有情人節set, 我同男朋友叫o左個$600 o既火鍋套餐. 有刺身拼盤8片, 生蠔x2, 牛肉同黑豕肉一碟, 一大盤o既shabu shabu食物, 入面有聖子, 鮑魚仔, 扇貝, 蜆, 大蜆, 菜x3款, 豆腐, 粟米, 冬瓜, 金菇, 烏冬. 另外仲有甜品~ 佢會送個清湯底, 其他就要補差價, 我o地見未食過, 所以就點o左清湯, 都幾好~~首先講o下個刺身拼盤同生蠔, 好新鮮, 尤其是生蠔, 一個字:正!!shabu shabu o既料都新鮮, 所有海鮮都好大隻, 好新鮮, 特別係個黑豕肉同聖子, 兩個都好好. 本人就好鍾意個烏冬, 好滑~ 同埋佢個份量係勁多. 開頭以為情人節餐都唔會有幾多o野, 實唔飽o個d, 點知原來係勁多o架囉, 都食唔哂~而最後甜品係心型o既紅豆糕, 本人覺得一般, 因為好多粉, 不太喜愛~總括o黎講都ok, 服務都ok, 斟水都斟得好勤力, 不錯~環亦可以, 唔算太嘈, 可能一早book o左枱話要卡位o卦~ 埋單加埋一tota

環亦可以, 唔算太嘈, 可能一早book o左枱話要卡位o卦~ 埋單加埋一total$660, 都算ok, 情人節嘛~~

總之就係一間可以encore o既餐廳~
(非會員)
深秋之後,日日打邊爐,食開傳統邊爐諗住試下日本火鍋啦…結果都幾後悔。有一個雙撲手身型既我,去到就諗住試下佢地所謂出名既雙撲手鍋。$380蚊其實都叫貴,竟然夠膽死唔包湯底,咁搶錢老實好反感,你一係明碼實價$420包湯,一係唔好收。佢一問我order咩湯底我面即刻黑左…好啦,個盤野到左我個面重黑…一盤都係菜,得個小小的海鮮及一碟仔肉…其餘都係菜。喂大佬我又唔係牛,你比咁多菜我把鬼咩。我同我朋友都係雙撲手,佢比個碟肉我地一分鐘唔洗掃晒…五分鐘後我地開始食菜…雙撲手鍋喎…雙撲手減肥鍋就真。結果我同個friend食完都重好肚餓,走左去大家樂打邊爐。p.s. 佢地d肉十分名不付實,咩日本牛,黑皮豬,一般過一般,可以不試。
2000-11-09 25 瀏覽
工作太忙!突然心引再起.... 走去食日本菜, 雖然只是午餐, 佢俾我感覺好好, (除o左安排坐在樓下-- 因有異味) ,食物方面很理想各同事都很滿意特別洋蔥豬扒定食較見功夫, 我也想試試佢地晚市食物。
2000-07-29 19 瀏覽
$400 左右有一煲佢話FOR 二人用o既相撲手火窩, 三個人都係"o岩o岩"可以食得哂, 佢D 豬肉片滑到丫, 不過最正都係佢D 墨魚滑, 異常彈牙!! 正!!
2000-05-15 20 瀏覽
環境一流,食物一流, 服務九流。 希望可以改善服務質素。
環境一流,食物一流, 服務九流。
希望可以改善服務質素。
2000-02-19 22 瀏覽
以為Shabu Shabu 都係千篇一律, 入到" 砂煲" 之後發覺裝修有特色之餘, 食品也不錯!
2000-01-19 100 瀏覽
If you want to fill up your stomach in this restaurant, I think you need $300/person, and the dishes is not so speical. If you want to eat special dishes, you need $500/person. The Sabu soup is speical and the food is ! 新鮮