2005-02-11 10 瀏覽
大年初一揀左呢度,一大班屋企親戚食飯兼團拜。以前食過都幾多選擇,今次o黎好似少左野食。冷盤方面:魚生雖然唔係你面前即切,係廚房拎出o黎,三文魚件件厚切新鮮、吞拿魚就有D霉霉地。生蠔大大雙幾鮮甜,仲有大蟹腳、凍蟹食。熱盤方面:印度咖哩最正,又香又辣點d印度薄餅好好食。仲有一個自轉燒烤的中東烤雞,師傅即時的切落o黎,好有風味之餘,烤雞亦保持了肉汁,唔會乾乾淨淨。而甜品選擇雖多,水準就一般,最好食係拿破崙,我食了六七件,酥皮好脆,缺點係吉士厚過酥皮。最失望竟然冇雪榚,唯一補償係,本來要來整火燄雪山的雪榚(見上圖),我要求只要雪榚,師傅好好都肯俾我,但原來係牛奶公司的雪榚,唔係特別好食,所以我只食了5個。本來收$288一位,原來信用卡有7折,折後都算抵食。
大年初一揀左呢度,一大班屋企親戚食飯兼團拜。
以前食過都幾多選擇,今次o黎好似少左野食。
本來收$288一位,原來信用卡有7折,折後都算抵食。
2005-01-23 11 瀏覽
Actually好耐冇去呢度食buffet 喇,之前又整路,又有尖東站工程,咁麻煩咪少左去囉.家陣尖東站就整好喇,咁o岩恆x銀行又寄左d promotion單張黎,話簽咭埋單有成7折,計下數都係廿佰蚊鬆d,諗得過,咪book位囉.食物d款式就冇話比其他酒店特別多,但d味道都幾ok架,老實講,廿佰蚊鬆d就食到新鲜魚生同蠔,又唔洗爭,食多幾件都回本啦.waiter換碟同refill速度都幾快.重有我一入到去就"猴"住o既dessert counter,d甜品細細件好精緻,試多幾款都得,仲有我至歡喜o既strawberry味o既Haagen Dazs 果肉雪糕,簡直正到痹!由於家陣佢地做緊d咩懷舊香港風情主題,逢係1975-1985年出世o既人都有折架喎,咁都比佢地諗到,ok得啦.廿佰幾蚊o既buffet有咁o既水準,抵食丫!

廿佰幾蚊o既buffet有咁o既水準,抵食丫!
2004-12-03 2 瀏覽
我剛剛在12月1日(星期四)去過食自助晚餐,我哋有9個人,覺得D食物唔錯,D海鮮都好新鮮,生蠔肥味又大隻,重好新鲜,三文魚刺生好正,有相當的厚度不會切到"薄切切"咁,好有口感!重有D即燒BBQ牛扒和羊扒及印度薄餅都好好味! 環境方面我覺得唔錯,我哋9個人去食,佢哋俾咗張圓枱我哋,傾偈都方便好多,好好!喺呀! 如果身份証號碼有個"1"字的顧客可享有全張單7折的優惠,埋單時計埋加一($268加一再7折), 每人$210。

(非會員)
一行9人,話身份証有NO:1字可以有7拆都成222元一位,原價289 架,食品選擇少囉,海鮮都OK啦,味度非常一般,返而甜品多選擇,每人送隻大閘蟹不過細到無倫。生果非常行貨,整體嚟講唔係咁抵。
2004-10-24 14 瀏覽
如一般自助餐food, no much surprice, 都OK, 但甜品不錯..有龜令膏, 我想試時已被拿光了,當時around 8 - 8:15but they do not refill this kind of desert

2004-10-09 3 瀏覽
一句講晒唔好食, 九唔搭八
一句講晒唔好食, 九唔搭八
2004-09-24 12 瀏覽
好少選擇, 佢做緊'加勒比海風情'一D都唔覺有, 竟然有鹵水雞翼, 咖哩魚蛋, 肉骨茶, 有冇攪錯. 何來加勒比海? D阿拉斯加蟹腳咬落佢有雪水, 都唔知係咪剛剛係雪櫃拿出來. 個朱古力Mouses Cake 有好多汁. 下次都唔會再去.
2004-08-18 16 瀏覽
7月26日去食buffet...壞冷氣....全個餐廳得一間房有冷氣..我第一個book位都唔比個冷氣位....個waiter 話D房全部都係大, 我得4個人, 所以唔可以坐, 最後幾經"周轉"..先比我地搬到一個近冷氣房的位, 後來冷氣房D大一樣比3人walk-in 客坐, 唔通walk-in客大D?講返D食物, 撰擇極少, 由於冇冷氣D魚生, 生蠔出曬水, D甜品最恐佈溶曬, 連意粉, pancake, 燒牛肉/雞,都冇...完全不可以接受, 佢還聲稱"日本"節..完全feel唔到, 除了有一桶日本珍珠米白飯..千祺唔好去, 各位如對"萬麗酒店"倩有獨鍾, 去灣仔海景萬麗食buffet 好好多...

2004-07-28 7 瀏覽
折左差不多$200位但食物種類吾多, 但魚生等算新鮮, 如果不食生嘢好吾低, 甜品都算幾多。不過環境麻麻, 我去嗰目連冷氣都壞了。不過都好多卜, 我星期一去都full ar, 要去記得訂位。
2003-11-13 17 瀏覽
我家姐比左一張buy one get one free0既semi- lunch buffet coupon比我, 尋日同細妹同埋個朋友一齊去食. 打去訂位0既時候, 問左價錢, 幾抵喎!! $98一位. 我好耐之前食過呢度另一間餐廳0既buffet都唔錯.原本所謂0既semi-buffet係頭盆係buffet, 包一個main course, dessert同飲品. 頭盆0既choices唔係好多, 有3-4款沙律, 係好普通0個隻. 有煙三文魚, 味道一般. 有凍肉, 冇食. 唔知好唔好味. 壽司, 都有幾多款, 好似北寄貝, 鰻魚.. 而且經常轉款. 味道唔錯, 用料都好新鮮下. 不過最正都係個海鮮濃湯. 真係好香濃. 好明顯係用左好多龍蝦'拗'個湯底. 好好味. 而且d料都好足, 有蝦, 好大隻下, 帶子, 魷魚... 餐包都ok.maincourse我要左喇沙, 個湯都幾香, 少少辣. 有好多配料. 有2隻大蝦, 豆卜, 雞, 魚片, 蛋... 都幾好味. 但係d麵好油下. 細妹要左個印度烤雞配薄餅. ?話d雞好咸, 好似琅焗咁. 而個餅就係比得包, 但就烤過. 呢個比較差.
maincourse我要左喇沙, 個湯都幾香, 少少辣. 有好多配料. 有2隻大蝦, 豆卜, 雞, 魚片, 蛋... 都幾好味. 但係d麵好油下. 細妹要左個印度烤雞配薄餅. ?話d雞好咸, 好似琅焗咁. 而個餅就係比得包, 但就烤過. 呢個比較差. 我個朋友要左個大蝦帶子串, 唔差, 帶子好爽口, 好鮮味. 不過墊底用左意大利飯, 唔好食.
甜品係tiramisu, 味道都ok啦, 好有芝士味, 但酒味欠奉. 個賣相都幾好, 有dstrawberry, blueberry伴碟.
服務都幾好, 幾有禮貌~~
埋單二百蚊多d~~
2002-08-27 16 瀏覽
個dinner buffet 幾好, 食物種類多. d 生蠔都幾新鮮大隻. 即製pizza 好好味, 好多料. 甜品好味又多選擇. 環境唔錯, 話哂都係尖沙咀大酒店, service 都好d!!! 七八月有生日promote, 當日生日者唔收錢, or 有八折, 好鬼抵!! 唔知會唔會再有呢??