星期一同d同學仔去左呢道食buffet啦!我一去到環境都ok不過我BOOK左9位但係佢地就比左3張2人檯我地所以坐得都幾.........不過最大問題係一行出去攞野食就發現真係好小野食魚生二種,三文魚,八抓魚 都OK新鮮海鮮有生蠔(好新鮮),螺(冇食),長腳蟹(好差),龍蝦仔(冇食),蝦(OK)熱盤串燒OK,食左牛仔肉(一般),但係點解冇羊扒架最唔明係點解buffe會有青豆做主熱盤仲要係2個熱盤一個好似係湯炷既青豆令一個係咖哩青豆不過真係好小熱盤,連魚都冇條生果有3種(西瓜,波羅,哈蜜瓜),雪糕係HD正其它甜品都OK我地有人身分證有8字同有人生日唯起每人$280,仲有一個蛋糕拎走!
星期一同d同學仔去左呢道食buffet啦!

不過最大問題係一行出去攞野食就發現真係好小野食

魚生二種,三文魚,八抓魚 都OK新鮮
熱盤
串燒OK,食左牛仔肉(一般),但係點解冇羊扒架

不過真係好小熱盤,連魚都冇條

生果有3種(西瓜,波羅,哈蜜瓜),雪糕係HD正

其它甜品都OK
  • 生蠔
2008-08-22 16 瀏覽
月圓夜, 有事慶祝我作威作福請家母家弟吃自助餐選餐廳, 事前無太多資料搜集知道萬麗有海鮮, 家母喜歡吃便選了臨出發, 慣性到openrice望望好評不多, 心裡一沉期望經過調整, 到場時反而有驚喜款式不算很多但賣相漂亮, 非常吸引最重要是refill十分快. 搶手的三文魚刺身, 每五分鐘添一次一點不吝嗇味道方面最新吃是三文魚刺身, 鮮甜肥美, 每件都是厚厚的, 口感豐腴長腳蟹和翡翠螺, 每十件有三件好吃, 其餘七件, 淡而無味, 與日本吃過沾不上邊生蠔及龍蝦仔, 不是我杯茶, 但同行人士讚好熱葷多是中上之作, 特別推介中湯. 是夜的合掌瓜煲鯊魚骨, 連自稱煲湯王的媽媽都讚好甜品當然好吃. 當中的拿破崙、草莓慕絲蛋糕、雜果熱批特別出色, 我於是很樂意的吃到十一成飽還有榴槤蛋糕. 我不吃榴槤, 但必須承認, 這款蛋糕非常特別, 榴槤fans不容錯過.Haagen-Dazs的出現, 提醒大家要回本 =P總結一句, 平常心囉. =P最後最後一句一家人齊齊整整, 平平安安, 最開心
月圓夜, 有事慶祝
我作威作福請家母家弟吃自助餐

選餐廳, 事前無太多資料搜集
知道萬麗有海鮮, 家母喜歡吃
便選了

臨出發, 慣性到openrice望望
好評不多, 心裡一沉

期望經過調整, 到場時反而有驚喜

款式不算很多
但賣相漂亮, 非常吸引
一點不吝嗇

味道方面
生蠔及龍蝦仔, 不是我杯茶, 但同行人士讚好

Haagen-Dazs的出現, 提醒大家要回本 =P

總結一句, 平常心囉. =P

最後最後一句
一家人齊齊整整, 平平安安, 最開心
  • 三文魚刺身
  • 中湯 (合掌瓜煲鯊魚骨)
  • 拿破崙
  • 榴槤蛋糕
2008-07-29 9 瀏覽
於上星期五同老公仔突然好想食蠔, 所以好轉接間便找了這所餐廳. 因為是即興關係, 所以於放工後成六點半先打去問, 而且有位便立即殺落去嚐試一餐. 好彩本人有吃buffet經驗, 通常貴野都是一開始出了之後便不會再出, 所以我亦不停地催促老公大人行快幾步, 否則去到食餸尾便後果自負. 冷盘海鮮: 生蠔幾好, 好彩一去到師傅正在開澳洲生蠔幾鮮同好重海水味, 我同老公仔便二話不說即刻每人吃了十隻八隻, 原來吃完這一輪後便開出美國珍寶蠔, 但本人一向不喜歡吃這種類, 問師傅是否會再有其他種類, 他說要等一陣. 但拖了差不多半小時, 約八點半師傅便說原來這些是最後一輪, 不會再refill了, 好彩兩種蠔我吃了差不多打半, 美國蠔無乜味, 所以都無興趣再食, 老實講我覺得佢地好小家, 有乜理由八點半就唔再refill生蠔o架. 法國龍蝦仔, ok一般有些有膏都幾鮮, 不過太細隻. 翡翠螺, ok但怕多吃胃部會唔舒服. 蟹腳ok, 但不太鮮味. 當晚西湯是椰菜花忌廉三文魚湯, 幾香幾好飲, 配以一個甘荀飽都幾好味! cold cut好好食, d 好似ham既火腿不太咸幾好食. 而熱盤食物真係少到
冷盘海鮮: 生蠔幾好, 好彩一去到師傅正在開澳洲生蠔幾鮮同好重海水味, 我同老公仔便二話不說即刻每人吃了十隻八隻, 原來吃完這一輪後便開出美國珍寶蠔, 但本人一向不喜歡吃這種類, 問師傅是否會再有其他種類, 他說要等一陣. 但拖了差不多半小時, 約八點半師傅便說原來這些是最後一輪, 不會再refill了, 好彩兩種蠔我吃了差不多打半, 美國蠔無乜味, 所以都無興趣再食, 老實講我覺得佢地好小家, 有乜理由八點半就唔再refill生蠔o架. 法國龍蝦仔, ok一般有些有膏都幾鮮, 不過太細隻. 翡翠螺, ok但怕多吃胃部會唔舒服. 蟹腳ok, 但不太鮮味. 當晚西湯是椰菜花忌廉三文魚湯, 幾香幾好飲, 配以一個甘荀飽都幾好味! cold cut好好食, d 好似ham既火腿不太咸幾好食. 而熱盤食物真係少到飛起, 而且見到佢既賣相一d都唔想食. 而小妹吃了一件煎半排, 完全唔掂. 佢係煎好等客人攞, 又奀又蘇完全想嘔既感覺. 所以立即轉戰甜品, 可能是酒店關係, 佢既甜品反而幾好. 榴槤蛋糕, 正! 芒果拿破輪, 正! 本瓜雪耳七喜杯, 幾得意勁重七喜味. 蛋白曲奇又係得意果種, 唔講得上好食. 但chess cake 一般, 最後連最出名的 hargendaz雪糕, 當晚有雲呢拿, 朱古力, tiramisu, coffee, 但因為太飽同埋味道太一般, 只是吃了少少便無再吃了, 總言之一試無妨應該唔會有下次了. 好彩在這裡看過前兩篇食評, 我身份証也有7字, 他們會全單75折, 真係一分錢一分貨, 如果好似我咁只是一心想食生蠔同冷盤就無所謂, 所如果想要好多野食果種, 就真係too bad啦!
  • cold cut
  • 生蠔
  • 各式甜品
2008-07-25 4 瀏覽
去年推出的芒果主題tea buffet~~$148+1所謂的Mango出品勁少囉,根本個度個位置就好有限,d咸點就放正出入口兩邊……有串燒類、炒面、肉丸、龍蝦丸、炸雞脾、炸雞翼等壽司:八爪魚、腐皮、熟蝦、三文魚、蝴籽、中華壽司……不太新鮮,欠缺賣相另有面包類……總括呢間麻麻地姐…少許失望
去年推出的芒果主題tea buffet~~$148+1

有串燒類、炒面、肉丸、龍蝦丸、炸雞脾、炸雞翼等
另有面包類……

總括呢間麻麻地姐…少許失望
2008-07-10 16 瀏覽
今晚真係同左老婆黎食喇 ~~~ 好好好開心呀 ^v^好想比多個笑面你地呀 , 不過怕好似造馬 o係公司收到酒店有職員打黎話今晚無生蠔 , 剌身 , 壽司不過無所謂 , 我地志不在此 今日都有避風塘炒蟹 , 夾左幾次食左成晚 xd仲有個大大隻芒果蝦 , 好似普通燒蝦有個好多芒果粒粒o既汁比你淋落去 ,個汁麻麻 , 就咁食 d 蝦仲正 , 個頭好多膏 ^^凍食無左螺同瀨尿蝦 , 蟹腳同龍蝦仔都唔吸引熱食其實樣樣都唔錯 , 即場燒o個 d 西冷同牛柳粒老婆話 un食左幾轉 , 甜品仍然好鍾意阿華田燉蛋 ,但我今晚食得最多o既係芒果拿破崙 , 雖然入面係無芒果肉 , 但真係好好味 雪糕今晚有 GreenTea , my favorite !!! 食左勁大球 , 放上個即叫即做窩夫度 , 成座山咁 飽到傻左 , 好滿足 !!! 身份證有 7 字有 75 折。
今晚真係同左老婆黎食喇 ~~~ 好好好開心呀 ^v^
好想比多個笑面你地呀 , 不過怕好似造馬

o係公司收到酒店有職員打黎話今晚無生蠔 , 剌身 , 壽司
不過無所謂 , 我地志不在此

今日都有避風塘炒蟹 , 夾左幾次食左成晚 xd
仲有個大大隻芒果蝦 , 好似普通燒蝦
有個好多芒果粒粒o既汁比你淋落去 ,
個汁麻麻 , 就咁食 d 蝦仲正 , 個頭好多膏 ^^
凍食無左螺同瀨尿蝦 , 蟹腳同龍蝦仔都唔吸引

食左幾轉 , 甜品仍然好鍾意阿華田燉蛋 ,
但我今晚食得最多o既係芒果拿破崙 ,
雖然入面係無芒果肉 , 但真係好好味

食左勁大球 , 放上個即叫即做窩夫度 , 成座山咁

飽到傻左 , 好滿足 !!!
身份證有 7 字有 75 折。
勁愛 HD greentea
芒果蝦,避風塘炒蟹
芒果拿破崙
勁愛 HD greentea
芒果蝦,避風塘炒蟹
芒果拿破崙
個幾月前同屋企人黎到呢度食自助餐 ,食到十個 full , 食左好多野 ~ 抵晒 xd我唔食生蠔 , 但細佬同老媽都話好味 ~ 龍蝦仔同蝴蝶蝦都麻麻 , 長腳蟹無味的 ,但係 d 瀨尿蝦就好正 , 咁樣凍食我係第一次 , 好鮮 沙律同魚生都無食 , 中西湯都幾好飲 ~o個晚我都唔知點解每人有半隻芝士焗龍蝦送 , 不過麻麻 ,之後熱野o個度都幾多野食 , 一晚 fill 幾次 ,有 d 會有唔同款 , 蒸魚好搶手 !! 真係好滑o家不過換左一次之後夜左變左做炸魚柳 hahahaa成晚食左好多碟炒蟹 , 細細件但係唔會無肉食 , 好惹味 ^^牛扒羊鞍o個 d 無興趣 , 肉就淨係食左 d 平野 eg : 豬頸肉 , 雞翼 , 日式薑汁雞扒 , 中東雞 etc ...有個好似開放式廚房咁有人即場燒 d 串燒 , 香噴噴 最後係甜品o個邊 , 就真係幾有睇頭 ,一向食自助餐都唔會特別開心咁欣賞 d 甜品自從有個酷愛甜品o既老婆就留意多左 , 仲係咁影相 我見到o既 cake 無十款都有八款 , 我影左幾個不過咁多樣淨係試得個榴槤蛋糕 , 連綠茶o個個都無食細細杯o個 d 同小型 cake 都
個幾月前同屋企人黎到呢度食自助餐 ,
食到十個 full , 食左好多野 ~ 抵晒 xd
我唔食生蠔 , 但細佬同老媽都話好味 ~
龍蝦仔同蝴蝶蝦都麻麻 , 長腳蟹無味的 ,
但係 d 瀨尿蝦就好正 , 咁樣凍食我係第一次 , 好鮮

沙律同魚生都無食 , 中西湯都幾好飲 ~
o個晚我都唔知點解每人有半隻芝士焗龍蝦送 , 不過麻麻 ,
之後熱野o個度都幾多野食 , 一晚 fill 幾次 ,
有 d 會有唔同款 , 蒸魚好搶手 !! 真係好滑o家
不過換左一次之後夜左變左做炸魚柳 hahahaa
牛扒羊鞍o個 d 無興趣 , 肉就淨係食左 d 平野
有個好似開放式廚房咁有人即場燒 d 串燒 , 香噴噴

最後係甜品o個邊 , 就真係幾有睇頭 ,
一向食自助餐都唔會特別開心咁欣賞 d 甜品
自從有個酷愛甜品o既老婆就留意多左 , 仲係咁影相
我見到o既 cake 無十款都有八款 , 我影左幾個
不過咁多樣淨係試得個榴槤蛋糕 , 連綠茶o個個都無食
細細杯o個 d 同小型 cake 都 keep 住有新野出
杯杯阿華田法式燉蛋同小芒果拿破崙都好得呀 !!
初初無食到和風紅豆綠茶卷 , 2nd round 無晒 ><"
食完 cake 我仲食左兩次雪糕 , 哈根達斯的
total 食左四球 , 佢有好多配料同醬汁 ~ good ar
上次食細佬比錢 , 好想同老婆去多次 ...
我見到有八折優惠劵 ~~ hee
  • 瀨尿蝦
  • 中東雞
  • 阿華田法式燉蛋 etc
2008-05-19 8 瀏覽
5/17一家人連大嫂、小姪女等十人入座安排位置是可望到斜對面的喜來登酒店某健身中心¸而且一出房門已經是食物集中地。昔日根本沒有這間房....對¸真的很久未再踏足這酒店。沙律吧的選擇頗豐富¸尤其是麵包---多種口味¸形狀尺寸一樣¸不過自己只取“紫菜吞拿魚”¸雖然吃不出有紫菜¸反而有點辛辣汁的味道。今次主攻熱盤:<1>即煎牛扒及猪扒、厚切黑椒牛肉 – 自行澆下黑椒汁或燒汁¸即煎牛扒夠腍;<2>炆甘筍牛朒、西班牙海鮮大鑊飯、避風塘炒辣蟹、中東燒雞、酒煮辣螺 – 合格有餘¸但海鮮大鑊飯欠墨魚圈和魚柳而大螺肉較韌;<3>清蒸魚 – 算差¸居然發現近魚頭接連魚身骨有部份仍滲血未熟!次攻甜品:<1>美式芝士蛋糕、意大利芝士蛋糕 – 前者早段出埸¸後者較遲時段出埸¸當然兩者絕亦從不欺埸;<2>三款綠茶紅豆產品同埸推出 – 唯瑞士卷狀的一款方有較香的綠茶味;<3>名牌雪糕 – 四款大眾口味有朱古力、石板街、咖啡、士多啤梨¸早食毋需排隊冷盤如日本剌身、壽司的賣相絲毫不能引起食慾之餘¸更由於捧出來替換兩碟刺身的保
5/17

今次主攻熱盤:

次攻甜品:

冷盤如日本剌身、壽司的賣相絲毫不能引起食慾之餘¸更由於捧出來替換兩碟刺身的保鮮紙上貼著15/5與16/5日子標籤¸能否稱得上是懷似過期呢?

週末成人價未加一要HK$368, 如無優惠, 感覺不值。
2008-04-24 7 瀏覽
是日男朋友生日,決定試呢間酒店o既buffet。食物款式唔多,熟食更係不足而且款式普通,吸引唔到我o既興趣,例如豬扒、雞柳、四季豆、炒蛋等等...叫人落唔到手。最後夾o左舊鴨胸,靱到媽都唔認得!!!冷盤搭夠,要有o既基本上都有,生蠔、螺、法國龍蝦仔、鴨胸、刺身等等...舊蜜汁鴨胸就幾好食,其他冷盤都幾好,但係吞拿魚刺身好多筋,仲有八爪魚都係靱o左d,有d失望。不過佢o既甜品就幾好,好多款,又有haagen-dazs,但係我一向覺得haagen-dazs雪糕太甜,所以只食o左一球,但有好多配料俾你自己淋上去~幾好~甜品偏向日式多,喜歡o既有清酒燴梨、日式飯布甸、栗子飯布甸。可惜冇朱古力噴泉...唯有夾完生果自己淋雪糕果d醬上去...總體o黎講,甜品補番熟食失o既分,算係不過不失啦...
是日男朋友生日,決定試呢間酒店o既buffet。

總體o黎講,甜品補番熟食失o既分,算係不過不失啦...
2008-04-17 9 瀏覽
睇見好多朋友ge食評對呢度ge 食物都充滿期望女友生日提前慶祝見咁多朋友講到咁正打算黎呢度食餐好ge~一黎到,侍應服務唔錯有梯級會提你小心,good~坐低之後就去拎野食因為早黎到,所以唔駛「搶」..揀左四隻生蠔,三隻龍蝦仔女友夾左D三文魚,油甘魚,八爪魚刺身返到去,一開波就食生蠔..生蠔完全唔得,好難食,唔新鮮同埋有大量蠔殼碎(4隻都有好多碎)龍蝦仔,味道怪怪的,唔喜歡三文魚,冇乜味,又唔香油甘魚,又腥又多筋八爪魚,師傅切左好多好靭ge 皮,剩返中間白色ge 肉好爽好好味,鮮甜,超正!食完生野轉食冷盤,有雞胸...夾左一件試下,真係好「鞋」,要飲水先吞到女友都夾左D野食(唔記得夾左咩了),都係覺得普通之後食燒牛肉, 呢個真係冇得頂要彈ge 就係太熟,真係熟得滯最生果D都差唔多七-八成熟但味道好好,好香好juicy,一D都唔「鞋」同埋幾腍只計呢個我會俾80 分女友拎左D天婦羅返黎食食落都ok 唔算好多油但同todai比就差少少食完呢D,想食熱葷,但係魚就哂其他賣相唔太得冇食到轉戰甜品,食過芒果布甸蛋糕,豆花,梨蓉同唔知咩凍湯芒果布甸,入口即知係羅拔臣產品豆花滑同甜,但好多人用個於0向糖水
睇見好多朋友ge食評
對呢度ge 食物都充滿期望

女友生日提前慶祝
見咁多朋友講到咁正
打算黎呢度食餐好ge~
一黎到,侍應服務唔錯
有梯級會提你小心,good~

坐低之後就去拎野食
因為早黎到,所以唔駛「搶」..
揀左四隻生蠔,三隻龍蝦仔
女友夾左D三文魚,油甘魚,八爪魚刺身

返到去,一開波就食生蠔..
龍蝦仔,味道怪怪的,唔喜歡

三文魚,冇乜味,又唔香
油甘魚,又腥又多筋
八爪魚,師傅切左好多好靭ge 皮,剩返中間白色ge 肉
好爽好好味,鮮甜,超正!
食完生野轉食冷盤,有雞胸...
夾左一件試下,真係好「鞋」,要飲水先吞到
女友都夾左D野食(唔記得夾左咩了),都係覺得普通

之後食燒牛肉, 呢個真係冇得頂
要彈ge 就係太熟,真係熟得滯
最生果D都差唔多七-八成熟
但味道好好,好香好juicy,一D都唔「鞋」同埋幾腍
只計呢個我會俾80 分

女友拎左D天婦羅返黎食
食落都ok 唔算好多油
但同todai比就差少少

食完呢D,想食熱葷,但係魚就哂
其他賣相唔太得冇食到
轉戰甜品,食過芒果布甸蛋糕,豆花,梨蓉同唔知咩凍湯
芒果布甸,入口即知係羅拔臣產品
豆花滑同甜,但好多人用個於0向糖水兜ge湯(殼)去舀豆花,搞到D糖水勁濁勁多豆花殘渣
而拎去片豆花果個剷就冇人知咁,唔知有冇提示呢?
果個凍湯真係極品,飲落去好似飲緊罐頭菠蘿糖水
之後都試過幾個其他款式ge蛋糕,甜品
可惜味道都只係齋甜,好難食

雪糕水準平均好穩定,haha!

因為D野普遍唔好食,食完都唔飽,八點左右埋單
好彩身份證有3 字有discount, 一人三百六十左右

總結:環境清潔,但略嫌擠迫,侍應收碟快,服務好,但食物款式少,質素,味道普遍差劣
俾三百蚊黎食真係唔抵食,好貴
下次試下去todai 食dinner buffet先
2008-04-10 8 瀏覽
個日我阿媽牛一本來想一家人開開心心咁食餐自助餐高興下的點知訂位個時個接線生都已經係傻下傻下咁唔知佢講咩啦都算一心想去食所以冇咩所謂去到d侍應都ok啦但加水的反應真係麻麻去左搵四次食先加到一次仲有的係食的種類真係小到不得了大約二十種左右但生果甜品真係比較差生果係雜果一盤完全係小仲有個雪榚表面上個雪櫃係Haagen Dazs點知食落先知唔係真係掛羊頭賣狗肉表面上係好以sell日本自助餐咁但內裡冇咩食條魚永遠都係得骨換的時間唔夠快衛生唔得手卷師傅成日行來行去又冇帶手套都係個句"冇下次"
個日我阿媽牛一
表面上係好以sell日本自助餐
但內裡冇咩食
條魚永遠都係得骨換的時間唔夠快
衛生唔得手卷師傅成日行來行去又冇帶手套
都係個句"冇下次"
2008-02-25 17 瀏覽
當晚倍朋友去尖沙咀攞返啲衫,便順便喺尖沙咀搵嘢食,本來想去Regal Kowloon Hotel食buffet,因為有優惠,不過打去訂位,個Reception好似唔想做咁,話冇哂位,再問幾時先有位,佢話要整個月後先有,心諗:咁好生意?我個優惠都過咗期啦!朋友記得Patio Coffee Shop有buffet,之前食過都唔錯,而且HSBC咭有折,便決定試下,好彩打去訂位,Reception話今晚都幾full,要坐近走廊嘅枱,問我哋介唔介意,我哋心諗有得食都好!我哋六點三左右到,未有好多人,坐低張枱也很濶落,不過就真係唔可以放多張椅擺嘢,唯有放响地下。我哋好快就去攞嘢食,我先攞咗啲生蠔,不算很大隻,不過滿滿的,任揀,感覺不錯。生蠔不錯,也算新鮮,消了半打又半打。又拿了些長蟹腳及中草蝦,很甜,不過我朋友郤拿了些不太甜的蟹腳,但蝦都是很甜。跟着我拿了燒牛肉,可能是第一個攞,師傅給了我兩大片,吃了也覺得飽了,要休息一會才繼續。她們的三文魚菠菜卷真不錯,又吃了兩大塊,真是值得推介。壽司魚生只是一般,都是喜歡到日本專門店吃。她們有燒德國香腸和其他燒物,我本來叫了些燒羊排,但師傅說剛燒完,下輪先再有
壽司魚生只是一般,都是喜歡到日本專門店吃。
她們有燒德國香腸和其他燒物,我本來叫了些燒羊排,但師傅說剛燒完,下輪先再有,我便拿了剛才提到的三文魚菠菜卷,吃完了才再去拿羊排,誰知又錯過了,師傅便叫我等一會,他怱怱的給我燒羊排,還問我想要多熟,真是酒店的服務水準,不過羊排的味道一般,可以不試。
之係我見還未有人拿我至愛的Hagen Daz雪糕,我便出去拿,不過至有草苺味,香草味和加有果仁的,沒有我喜歡的芒果及朱古力味…因為比較新鮮,很難才弄到一球,本想每口味也弄一球的,但可能弄得太久,弄到第二球已有人等候,唯有先讓他人吧,不過我發覺她們沒有朱古力漿,我只好不要臉的拿了些朱古力噴泉的朱古力漿吧!嘻嘻…
她們的甜品真是一般,沒有太大的驚喜,不過不失吧!很喜歡玩她的朱古力噴泉,不過很快便沒有串串菠蘿和草苺,只剩下哈密瓜,但她們又不添加…失敗!
整體服務水準很好,我愛吃的食物水準也不錯,不過真的很多人,比較嘈雜了點,晚飯通常也是這樣吧…
燒牛肉
煙三文魚菠菜卷
去殼長蟹腳及中蝦
2008-02-13 1 瀏覽
13號我契媽生日,咁我11號訂12號晚位,食開有信心既Buffet都爆晒(我一年食十幾次Buffet),得返呢間再問價錢,每位$318用AE卡75折,2月有人生日再送1磅什果蛋糕,心諗酒店Buffet喎邊有咁平,但由於係我請客,仲her her 聲訂位!放食物既地方我諗都有300呎!熱盤得11-12個,有白飯,咖喱飯,干燒尹面,什麼三色意粉,蒸東星,風干肉炒長腳hi,X燒包,魚翅餃,什麼炒什菜,Mango汁魚塊,什麼乜豬扒(你話死唔死可以記晒出黎!)。湯2種,瑤柱粟米羹,忌cream三文魚湯!海鮮有生蠔,飛吹螺,長腳hi(D腳),細過手指尾既蝦。魚生三種,三文魚,八抓魚,立魚。甜品加埋都無6種。一開波諗住先去飲碗湯暖暖胃先,一見個湯即掉頭走,走去食我的最愛三文魚(ok喎,得一碟無得refill,真係第一次見),生蠔(ok,消滅10隻),長腳hi(完全唔得,very梅),飛吹螺(無味,唔新鮮)。熱盤試左風干肉炒長腳hi(天呀!我到底做錯D乜?)跟住無食熱盤。走去串燒檔,食左牛仔肉(一般),羊扒(真係要用刀X響受,包你咬唔開),幾串什麼串燒(街邊一定好過佢)燒雞翼(酒店Buffet食燒雞翼
放食物既地方我諗都有300呎!
湯2種,瑤柱粟米羹,忌cream三文魚湯!
海鮮有生蠔,飛吹螺,長腳hi(D腳),細過手指尾既蝦。
魚生三種,三文魚,八抓魚,立魚。
甜品加埋都無6種。
一開波諗住先去飲碗湯暖暖胃先,一見個湯即掉頭走,
走去食我的最愛三文魚(ok喎,得一碟無得refill,
熱盤試左風干肉炒長腳hi(天呀!我到底做錯D乜?)
跟住無食熱盤。
走去串燒檔,食左牛仔肉(一般),羊扒(真係要用刀X
響受,包你咬唔開),幾串什麼串燒(街邊一定好過佢)
燒雞翼(酒店Buffet食燒雞翼,我真係第一次)。
魚生試左立魚(ok)三文魚,八爪魚(跟過菜生D團,比
佢講到唔敢三文魚及八爪魚刺身)。
D沙津ok,跟住進攻甜品及生果,生果有3種(西瓜,波羅,哈蜜瓜),甜品一定係香港酒店界最難食既一間!
雪糕係HD有4種味道,仲有個朱古力噴泉。
大佬,去酒店食Buffet係想食質唔係食量,如果我想食量,拎$200去登打士街食街邊Buffet食死我喇!
埋單4個人$10xx,唯起每人$260,仲有一個蛋糕拎走!
不過服務我張枱 個侍應就服務態度一流,值得一讚!

2007-12-24 7 瀏覽
以往多數在HK那邊食buffet興祝christmas, 但今年起會過Kln.繼間酒店試! Dec 22日是媽媽生日, 又是冬至, 又要興祝christmas, 所以我早一個月已訂定啦!第一次光顧, 餐廳地方較狹窄, 因為早訂位, 所以我地可以坐得好前, 近燒烤bar又對住dessert table, 一眼望晒所有食物, 非常方便取食物, 這間相比港島萬麗, 真係好好! 雖然無包凍飲, 我地4人另外order drink, 但可以不停refill, 都ok! 冷盤係我既至愛, 老公食到好好既燒牛肉, d dessert又不停refill, 睇住佢地一個cake食完, 即放新既上去, 原本好想食雪糕, 但無我鍾意既朱古力, 只有綠茶,草梅及cookies & cream.....not my cup of coffee, 食多2件餅好過啦! 佢地既熱盤較普通, 又沒有提供"碌粉麵"既food bar, 點心sushi都只得3,4款選擇, over all可以接受, 但明顯waiter唔夠人手, d大碟無人收, 不過媽媽ok, 我地都ok啦, 大家都食得好飽! 當晚如果身份證有1,3數字,

第一次光顧, 餐廳地方較狹窄, 因為早訂位, 所以我地可以坐得好前, 近燒烤bar又對住dessert table, 一眼望晒所有食物, 非常方便取食物, 這間相比港島萬麗, 真係好好! 雖然無包凍飲, 我地4人另外order drink, 但可以不停refill, 都ok! 冷盤係我既至愛, 老公食到好好既燒牛肉, d dessert又不停refill, 睇住佢地一個cake食完, 即放新既上去, 原本好想食雪糕, 但無我鍾意既朱古力, 只有綠茶,草梅及cookies & cream.....not my cup of coffee, 食多2件餅好過啦! 佢地既熱盤較普通, 又沒有提供"碌粉麵"既food bar, 點心sushi都只得3,4款選擇, over all可以接受, 但明顯waiter唔夠人手, d大碟無人收, 不過媽媽ok, 我地都ok啦, 大家都食得好飽! 當晚如果身份證有1,3數字, 有85折discount, 真係意外既驚喜! ^^
(非會員)
朋友18號生日,仲要係12月聖誕月,所以好多酒店自助餐都爆滿到31號,呢間都幾乎爆滿,只有門口位,(因為裡面既位已經俾一間公司週年慶典包左大半個場),但係都無計...唯有試下呢間啦!我估有番咁上下價錢(每位348加一),個名堂仲好巴閉架,叫做什麼國際海鮮美食大滙演,應該唔會好差.唉...不過真係出左事,食出一肚子氣!今時今日咁既服務態度一定要攞去打把,因為d侍應都好懶惰,見到成台食完既碟都唔執,簡直不知所謂.開始時都好好地,生蠔,花蟹,長腳蟹,龍蝦仔,翡翠螺都好甜,好鮮味,魚生就得3款魚(三文魚,吞拿魚,立魚)加八爪魚,都算啦!但係食完頭個Round之後,就諗住番轉頭食多次啦,點知只係得幾番既係幾隻生蠔,幾條長腳蟹(連蟹鉗都無喇),半隻花蟹,十數隻生蠔..等,竟然無人Refill番D食物,最離譜既係連三文魚都想慳,一片都無晒,又無人理,D熱葷都好小野食,又唔好食,唔知仲以為自己叫左"到會",即係又差又難食.咁樣都叫做"海鮮美食大滙演",咁我不如去睇詹瑞文個個"萬千師奶賀台慶"好過,都係炒埋一碟之嘛,無分別.再講到服務態度都係差強人意,我朋友想叫個侍應攞杯茶,點知個侍應話:"如果要我攞就
再講到服務態度都係差強人意,我朋友想叫個侍應攞杯茶,點知個侍應話:"如果要我攞就要收錢,你地自己出去攞啦",真係吹漲.
不過講到最最最..離譜都係到左最重要既環節..食甜品,真係救命,原來唔同牌子雪糕都有分別俾唔同既人食架,因為牛奶公司(放在室內)係俾包場個間公司食既,我地可以食Hagen-Dazs(放在室外),但係開頭我地唔知有得咁樣分架,後來知道就出去室外裝Hagen-Dazs啦,點知有個面臭臭好無禮貌既男侍應走埋黎問我地:你地係坐室內定室外架,我地好自然咁答佢室內,(坐近門口仲唔係室內?)跟住佢話呢度呢d唔係for你地食架,你地只可以食牛奶公司架炸,仲趕我地走,嘩..當堂"R"晒頭,滿腦子都係??跟住我地好奇怪因乜解究唔食得,坐出面既係上等人?我地唔忿氣再問門口個靚女帶位,佢解釋只係聯歡個間公司只可以食牛奶公司雪糕,其餘既客人都可以食Hagen-Dazs,咁我地又出去再裝過雪糕啦,點知又有第2個相貌平庸既女侍應問我地:你地坐出面定裡面,裡面既公司唔可以食既,我地當堂火都黎埋,同佢講:都話我地唔係個間公司既人,係門口個靚女同我地講無問題,咁點解唔食得?佢聽完心有不甘咁樣走開左,當我地裝緊雪糕之際,又有第3名,貌似經理既物體行過黎又問:坐裡面既公司係唔食得既,(當其時真係好想兜個雪糕匙飛埋去,心諗呢間咩野酒店,咩野侍應,咩野經理..真係嬲).
我地又再三重覆好嬲咁講個番說話...坐裡面,但唔係個間公司....,佢即刻Say Sorry,但我就一路番埋位,一路鬧:我會俾十粒??星佢.之後,個經理可能知衰喇,埋黎送左2盒玩具俾我朋友2個仔,猛講唔好意思.....
唉.....今次真係貼錢買難受,你再請我打死都唔會再去,我寧願去d商場裡面地庫個種美食廣場都好過佢!
係度奉勸大家一句,以後想去呢間最好..............停一停,諗一諗!!!
2007-12-11 10 瀏覽
我在patio食左成2x年自助餐,水準都保持到一定水準。這裡出色的是甜品,最好食就是焗蛋白和拿破侖。燒牛肉或豬脾都可以,魚生類水準保持,這次供應的長腳蟹和凍花蟹非常充足,基本上沒有缺貨供應。熱葷類總有一條游水魚,一般都是大東星或紅班,間中整條左口出來,蒸魚手法一流,應該比美高級粵菜。沙律保持一般五星的出品,最差是中式點心,但千層糕又幾好味。服務好,人不多,客人比較斯文亦是選擇之一,以300元左右的價錢,算係咁。
我在patio食左成2x年自助餐,水準都保持到一定水準。
這裡出色的是甜品,最好食就是焗蛋白和拿破侖。
熱葷類總有一條游水魚,一般都是大東星或紅班,間中整條
左口出來,蒸魚手法一流,應該比美高級粵菜。
沙律保持一般五星的出品,最差是中式點心,但千層糕又幾好味。