2012-10-18
同同事係孖沙街揾左大半日都揾唔到位食lunch,但間間都迫爆哂人。好啦,轉身準備離開孖沙街既時候,見到呢間餐廳冇乜人食,感覺就好似係沙漠見到綠洲咁,衝左入去。我地入到去,感覺好特別,因為佢既裝修充滿歐陸風情,宜加有好多好有藝術性既擺設,我地真係以為去左法國既羅浮宮。我地坐底,枱上冇乜menu,只見到lunch有三個餐揀,好啦,我就叫左個紅酒燴雞飯,而同事就叫左個魚柳食同車仔noodle。我個紅酒燴雞,食落冇乜特別,唔夠紅酒味,但最值得一提既唔係佢D雞同細酒,而係D飯!我食得出呢D竟然係日本珍珠米!!!我對上一次食珍珠米已經係唔知十幾年前﹐因為屋企煮親都用泰國米,所以印像特別深刻,我心諗以呢個價錢呢個地段食到珍珠米,33蚊有埋奶茶送,簡直係超值,係超級值!而我隔黎既同事就叫左炸魚聊飯,我見佢個魚聊炸到咁靚,係仲金過KFC既炸雞果種靚,我叫佢比一舊我試下。我放入口試,嘩,層外層好脆,而入邊D魚肉好鮮。我試左一舊之後,心中真係有種衝動搶左果位同事既魚聊成舊食左。而另一位同事既雞翼我都試左, 外皮又係炸得好好。總結我覺得呢間野既炸野特別有水準,我會試多幾次睇下點。我地4個人埋單都只係149,呢
而另一位同事既雞翼我都試左, 外皮又係炸得好好。
總結我覺得呢間野既炸野特別有水準,我會試多幾次睇下點。我地4個人埋單都只係149,呢間野我訓身推介!