2024-06-06 717 瀏覽
難得路過大圍,聽左個朋友介紹咗呢間小店,呢度嘅串燒都唔錯呀😋😋😋我哋叫咗個雞皮、雞腳筋、雞翼、牛舌都very野味😋😋😋⋯⋯⋯咁啱佢哋店舖做緊優惠,仲試埋個刺身拼盤都係$228,新鮮好味喎😋😋😋下次會再嚟過啦
2024-06-06
2024-04-22 794 瀏覽
神戶👍🏻一聽就知道係食日本野😋第一次幫襯😃係朋友推介一定要試👍🏻今日終於有機會去試吓😊神戶位於大圍田心村附近,雖然離大圍火車站有少少距離,可由大圍站轉巴士或小巴🚐如揸車可停係咪錶位,附近有好多咪錶位!入到神戶,地方唔算大,大約能坐二十多人,坐低後店員斟茶俾我之後就開始介紹佢哋的食品,又給了些建議我,我先要咗個呢期佢哋做緊特價嘅剌身拼盤,之後要咗串燒拼、海膽蟹肉壽司、海膽三文魚炒飯,一個人點解可以食咁多?因為真係好好食😋剌身好新鮮😋炒飯好出色😋串燒燒得啱啱好😋麵豉湯和蒸蛋一樣好好味😋蒸蛋好滑好香😋呢間神戶真係冇介紹錯👍🏻一定會再番食😋服務細心,地方乾淨企理👍🏻
日式料理
日式料理
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【大圍超值日本茶|午餐定食附送不同小食🍱】🐨吉列豬扒定食 $58推薦度:⭐️⭐️⭐午餐定食無諗過會咁豐富,除咗吉豬同飯之外,仲有茶碗蒸、味噌湯同野飲包埋,認真超值!.味道上唔算突出,只係有少少調味,炸豬扒係稍乾但可接受,最重要係有調味,唔會食到一半唔想食~.不過個飯真係好硬😅味噌湯反而有啲幫助,因為味精味重,而且係平民版無咩料嘅得幾塊豆腐,所以混埋一齊做成泡飯,反而兩個味都好平衡~.感恩就係茶碗蒸足料、夠甜、夠滑,味道好有驚喜!——☼——☼——☼——☼——☼——豬屋日本料理📍地址:大圍田心街10-18號雲疊花園地下4號舖🐨推薦度:😋😋😋/5 💰人均價格:$50或以下🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡🛠️分類:#HTB大圍 #HTB日本菜 #HTB日式.#大圍美食 #大圍 #日本菜 #日式 #吉列豬扒 #茶碗蒸 #味噌湯 #泡飯 #美食推介
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【大圍超值日本茶|午餐定食附送不同小食🍱】
🐨吉列豬扒定食 $58
推薦度:⭐️⭐️⭐
感恩就係茶碗蒸足料、夠甜、夠滑,味道好有驚喜!
——☼——☼——☼——☼——☼——
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡
🛠️分類:#HTB大圍 #HTB日本菜 #HTB日式
今日又食到超筍野肚餓揾野食立即搵到,因為之前食過,目標清晰見到本新餐牌裡面既野食巧吸引啫人均消費$80就可以嘗到原價$338,現特惠$198嘅剌身盛(池魚半條,真鯛2件,油甘2件,赤蝦2件,帆立貝2件,三文魚腩2件)👉🏻提下大家呢個筍盤只限星期1-4快啲去食,咪走寶😉🥂我睇餐牌轉左好多新野四格精選,提供多款選擇,CP值高丼丼系列松葉蟹三文魚井$118蟹香噴鼻,入口香甜,仲有沙律,茶碗蒸及湯差D漏左蟹肉忌廉薯餅真係飽到上心口
今日又食到超筍野

肚餓揾野食
立即搵到,因為之前食過,目標清晰

見到本新餐牌
裡面既野食巧吸引啫

👉🏻提下大家呢個筍盤只限星期1-4
快啲去食,咪走寶😉🥂
我睇餐牌轉左好多新野

四格精選
,提供多款選擇,CP值高

丼丼系列
差D漏左蟹肉忌廉薯餅
真係飽到上心口

#2月特惠剌身盛🥂
2024-02-01
#2月特惠剌身盛🥂
2024-02-05 301 瀏覽
有一次經過雲疊花園,啲朋友就叫我去豬屋食嘅,點知發現隔離有一間叫神户嘅壽司店,個個都話未試過,我見門口貼左啲套餐又唔貴,所以就入去試吓。裏面啲員工好Nice👍🏻裏便啲嘢幾正呀,個人本身係鍾意食啲炸雞翼同埋烏冬,啲雞翼超正,超多汁水,超好食囉,烏冬都非常好,仲配埋茶碗蒸,仲有一個魚生飯添,上面啲魚生好新鮮,一個套餐有唔同嘅口味,$108食到咁多嘢,仲要冇加一,超抵囉🤩🤩🤩下次一定再過嚟食,叫埋所有friend過嚟食😜
今晚同朋友去食大圍食飯,去左1間食店、 環境、食品、質素都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻環境舒適、食物選擇很多,午餐有好多特價餐. 但係最緊要價錢低食。加上服務員態度非常好、照呼周到,總之非常好啦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-02-01 133 瀏覽
今晚喺大圍同個同事收工搵野食,見雲疊花園有間叫神戶同豬屋嘅日本野,見到神戶好似好正,有個壽司師傅企喺樓面整野食,豬骨濃湯叉燒拉麵 $78 超抵,仲要好好食燒物即叫即燒,雞翼夠脆又多汁,牛舌好juice,雞皮串都好好食食左個壽司定食,有茶碗蒸,有湯,有沙律材料新鮮,即場睇住壽司師傅即整仲有冰杯超凍生啤,一流同朋友吹水,飲飲下,師傅仲送左碟漬物比我地送酒,又無吹我地走,服務好推介神戶老闆娘,個人好nice好健談(仲要好靚女添🤭)
食左個壽司定食,有茶碗蒸,有湯,有沙律
材料新鮮,即場睇住壽司師傅即整
仲有冰杯超凍生啤,一流
推介神戶老闆娘,個人好nice好健談(仲要好靚女添🤭)

2024-02-01
  • 拉麵
神戶,已經一來再來,今晚和老婆開餐,見到多咗新餐牌,見到有激安。特惠 刺身盛$198,二話不說即刻想叫嚟試吓,但原來是2月份先開始提供,老闆好好人,見熟客仔,特別給我提早試食享用,老實講,$198食到如此好質素刺身拼盤,已經係超值到不得了,肚餓掛住食,其他食物無影相,一句說話開心滿足!另外特別推介炸墨魚咀,好正!
2024-01-18 113 瀏覽
今日淨係想同大家講嗰碟三色丼,真係太正啦!三文魚籽跟住吞拿魚蓉,再加海膽,呢啲搭配真係絕👍🏻。三文魚籽跳跳地,每粒都爆晒汁喺口裡;而海膽就係滑溜溜,輕輕地放喺舌尖上,即刻溶化咗。唔只咁,咬落去嗰吞拿魚蓉,厚實得嚟咁滑,每一啖都係鮮味大爆炸🎉。蔬菜沙律清新,湯底鮮香,而茶碗蒸就細緻得黎帶點幽幽的白果香氣,每一樣小菜都係精心嘅仔細嘅匠心💖。其實唔可以唔提下蟹肉忌廉薯餅,熱辣辣、脆皮香軟,每一口都有驚喜,尤其係佢嗰蟹肉味,還真係幾嚟鮮美。真係高興找到呢間令人開心嘅日本食堂,下次同朋友再來,再嚐嚐其他美食!🤤👌🏼🍣

2023-11-09 248 瀏覽
喺大圍同呀仔放學去食午餐,見到一間門面幾企理嘅日本料理店,企係門口睇下有冇低食嘅野,發現好似有幾款幾筍嘅學生餐,我試左滑蛋豬扒飯套餐$58,🍛餐包括沙律🥗,茶碗蒸,麵豉湯🥣,仲有汽水送埋🥤。真係好低食,味道不錯,CP值極高,⭐⭐⭐⭐⭐。值得推介👍🏻👍🏻👍🏻
2023-10-11 267 瀏覽
朋友生日要求食日本菜,就揀咗佢屋企附近一路想試嘅餐廳,訂枱時店員話新出咗個“海鮮月光寶盒”,個名咁勁就訂咗2份試試佢🥰店舖環境企理,有吧枱同卡位選擇,有家庭式居酒屋感覺😆💎手握壽司赤醋壽司,刺身夠新鮮💎軟殼蟹沙律沙律醬同菜剛好,軟殼蟹好脆口💎自家製奇味炸雞呢個炸雞非常出色,外脆內軟,入邊嘅雞肉仲有汁流出嚟,非常juicy,一定要點個醬汁,甜甜酸酸好惹味💎鯖魚一夜干平時食日本料理好少見到,用咗呢個煮法,令到鯖魚嘅肉質更加有質感,勁好食💎仲有叫咗炒菜、串燒、軟殼蟹卷,每樣都好平均💎海鮮月光寶盒主角最後出場,上菜時真係好驚艷,無諗過2百多嘅海鮮拼盤咁足料,大大隻龍蝦、蟹,仲有瀨尿蝦、鮑魚、海蝦同東風螺,勁鮮味彈牙,煮得啱啱好,唔會過咗火,因為太好味,已經好飽,都要繼續食😂唔好睇佢屋村小店,竟然有咁高嘅質素,價錢合理性價比高👍🏻

店舖環境企理,有吧枱同卡位選擇,有家庭式居酒屋感覺😆

💎手握壽司
赤醋壽司刺身夠新鮮
💎軟殼蟹沙律
沙律醬同菜剛好,軟殼蟹好脆口
💎自家製奇味炸雞
💎鯖魚一夜干
💎仲有叫咗炒菜、串燒、軟殼蟹卷,每樣都好平均
💎海鮮月光寶盒

唔好睇佢屋村小店,竟然有咁高嘅質素,價錢合理性價比高👍🏻
月光寶盒
2023-10-04
生日
月光寶盒
2023-08-03 318 瀏覽
本身嚟呢度食,預咗貴,點知食完之後發現價錢都好合理,啲魚生好新鮮,我仲叫咗個生蠔嚟食,過生蠔都好好食,夜晚仲有啲晚餐,同小朋友嚟食,叫咗個豬扒飯,一碗飯,就搞掂兩個小朋友😝
2023-06-01
2023-06-25 402 瀏覽
因為屋企人大圍附近返工所以就去左大圍搵嘢食 !上網打電話咁岩有位 夜晚就過左去食 ~~食物一食就知新鮮 第一道上既係生蠔!屋企人大讚生蠔好食,即刻再點多一份!之後就係得至愛牛舌(一向香港食都覺得好易中伏)但食落有驚喜~燒得岩岩好!外脆內軟軟殼蟹沙律都好抵食。超大份量!仲叫左燒粟米 冷烏冬 燒雞皮 六品刺身盛全部都有質素既!!另外服務員態度都好好 、上菜時間都唔會等好耐~雖然環境唔算大 ,但坐得舒服 ~好滿足既一餐晚飯!向
因為屋企人大圍附近返工所以就去左大圍搵嘢食 !
上網打電話咁岩有位 夜晚就過左去食 ~~
軟殼蟹沙律都好抵食。超大份量!
仲叫左燒粟米 冷烏冬 燒雞皮 六品刺身
全部都有質素既!!
另外服務員態度都好好 、上菜時間都唔會等好耐~
雖然環境唔算大 ,但坐得舒服 ~

好滿足既一餐晚飯!
2023-06-24
$500.6 (晚餐)
父親節
2023-06-09 437 瀏覽
我本人喜歡幫襯呢啲小店,上網見到呢間神戶日本料理唔錯咁,朋友生日專登過嚟試吓,果然無令我地失望,D刺身好新鮮呀👍🏻👍🏻👍🏻服務員又好好,知我朋友生日,專登準備咗個生日牌,仲要喺甜品度手寫Happy birthday🫶🏻最鍾意佢真係乜都有,有刺身有串燒仲有好特別嘅壽司,得閒離開自己住嗰區,去吓其他區試吓感覺都唔錯👍🏻連我平時唔食甲羅燒,到另外有驚喜,仲要好好味😋一啲都唔聽腥,令我對呢樣食物再俾機會佢,原來可以咁好味,仲好食過我喺日本試過嘅好啊我會再支持我會再下次帶埋老公同埋個仔過嚟試吓先同事生日小店都唔錯,好過去連鎖店小店感覺好窩心,好親切🫶🏻
我會再支持
我會再下次帶埋老公同埋個仔過嚟試吓先
同事生日小店都唔錯,好過去連鎖店
小店感覺好窩心,好親切🫶🏻
2023-06-09
生日
2023-05-07 407 瀏覽
好耐冇食過一間咁有heart 既日本料理小店,。入店後環境舒服整潔,對於我地周圍食野嘅人,這是首要的要求👍🏻😊。老闆2公婆好同心💕料理師傅工藝水準高👍🏻,服務員又非常有禮招待👍🏻,。食物又新鮮🍱🍙🍤🍣,價錢更加係CP值高✌🏻✌🏻,我地會繼續幫襯🫶🏻🫶🏻🫶🏻,。
好耐冇食過一間咁有heart 既日本料理小店
,。入店後環境舒服整潔,
對於我地周圍食野嘅人,這是首要的要求
,。食物又新鮮🍱🍙
🍤🍣
,價錢更加係CP值高✌🏻✌🏻
,我地會繼續幫襯🫶🏻🫶🏻
🫶🏻,。
2023-05-05