2023-12-04 199 瀏覽
其實呢間嘢都開咗好耐,喺度附近都冇類似嘅石板燒肉,心血來潮想試吓,就入左去入到去煙霧瀰漫,好明顯抽風系統唔夠,好大陣油煙味。環境真係一般般,而且啲枱好油,好似冇抹過咁。自助沙律包,白飯任裝,仲可以食紫菜,仲有個湯可以任飲,湯渣有牛肉粒同洋蔥粒。淨係食呢啲都已經可以好飽⋯咁我就叫咗個餐食,其實性價比幾好,肉方面都唔錯,強烈推薦加錢食牛舌芯。超好味。然後再加多$12有漢堡扒。性價比好好。如果要自己喺出面買牛肉食,一定唔止呢個價錢。其實有好多餐揀我揀咗個澳洲和牛+韓牛+美國牛餐。所有油脂分布都算好,非常有牛味。提提大家,因為呢個係石板燒肉,千祈唔可以放太耐,否則會乾晒。當唔夠熱嘅時候就要叫店員幫手換石板,千祈唔好怕麻煩。Overall嚟講,性價比超高!值得推薦!

自助沙律

石版燒肉

Overall嚟講,性價比超高!值得推薦!
自助沙律
石版燒肉
2023-11-15 136 瀏覽
呢間以前食落好好食,和牛有好似去到日本食嘅感覺,亦都曾經最鍾意食最平嘅118牛肩胛餐。但係發現質素越食越差,仲有好多令人混淆嘅套餐優惠,寫住有三種牛肉,但係實質上係每塊牛係正價套餐嘅牛三份一都冇。送埋啲冇用既優惠券令人以為免費可以食到一餐,點知係要消費咗一餐先可以免費換一餐。牛肉嘅質素真係靠運氣。
2023-11-07 141 瀏覽
看到OpenRice 說預約座位的話主餐牌有七折優惠,於是我用OpenRice預訂了晚上6:30分3位。去到餐廳,只有一兩枱客,已心知不妙。我們叫了一個正價火鍋和一個七折優惠的鐵板。鐵板上菜時,期望與真實的落差很大。鐵板只有好普通,好細塊的牛扒、豬扒、雞扒、脆皮腸,食完後覺很油膩。質素……我覺得比大家樂還要差。這個鐵板原價170多元,七折之後120多元 ,送自助任食的白飯麵豉湯沙律菜,我覺得性價比很低。我總括來說,我不推薦。

去到餐廳,只有一兩枱客,已心知不妙。

我總括來說,我不推薦。

2023-09-26 302 瀏覽
通常自己一個想食燒肉就會黎神石燒,因為佢既座位設計真係一個人黎食都唔怕尷尬,最重要係抵到誇張😂今次我食既係澳洲M7黑毛和牛一人盛($178),有和牛既唔同部位可以嘗試 全部牛肉都好重牛味亦重油香,雪花分佈好平均好靚😍我仲追加左頂級虎蝦,大大隻都只係加$19 虎蝦肉質爽口彈牙,食得出好新鮮🦐而且佢既沙律吧任食,都係佢最吸引既位之一 飯、湯、同沙律都係任食,沙律既選擇幾豐富,而湯亦都好足料,好濃味,飯仲可以加紫菜,真係一個價錢已經可以食到好飽🥰

2023-09-26 194 瀏覽
今日同朋友去將軍澳神石燒食午餐,真係試到好多好味嘅燒肉!首先要講嘅係夏日限定嘅“檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合”。個牛舌好嫩滑,同埋檸檬塩糀嘅酸甜味道真係好開胃!加埋個牛五花,肉質鮮嫩多汁,真係好好味!而且呢個套餐嘅價錢只係$109,真係抵食又夠量!😋🍋🥩仲有週年限定半價嘅“一人火山燒肉盛”,原價$128而家只係$64!呢個套餐有美國牛肉同埋特級牛五花,肉質都好嫩滑,每一口都好多汁。而且佢哋仲有薄切蔥花牛舌,味道鮮美,真係令人回味無窮!個價錢真係超抵食!🌋🥩😍今次神石燒嘅午餐真係好滿足!每一款都有獨特嘅風味同埋嫩滑口感。而且價錢都好實惠,令人好開心!同朋友一齊享受呢個美食之旅,真係好開心又滿足!👧🍽️🎉
今日同朋友去將軍澳神石燒食午餐,真係試到好多好味嘅燒肉!
食肉獸注意🔈🔈神石燒做緊週年優惠,除咗有半價燒肉盛外,仲有夏日限定品項,快D call埋朋友一齊開餐啦喂~~~~!🔔週年限定半額:一人火山燒肉盛 特價$64食均美國安格斯牛肉&美國特級牛五花&薄切蔥花牛舌,每款肉都有3,4塊,薄切燒兩燒就熟,仲好好味添🕺🏾🔔夏日限定:檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合係新品,檸檬酸酸地中和牛舌牛五花嘅油膩,夏天食一流☀️🔔傳統石燒:神石美國PRIME牛扒夠頂級,肉汁鎖緊表面燒得焦香🔥🔔半額追加:豬舌串一串,都只係$12一串,熱辣辣好爽口,好味串燒食多幾串💃🏻

2023-09-25 116 瀏覽
今日放假決定食燒肉獎勵下自己,就決定黎神石燒食佢既60分鐘放題❕$139可叫9款肉,包括CAB 黑安格斯牛肩胛扒、澳洲穀飼100日牛、美國黑豚舌芯、美國天然無激素雞扒、牛五花、豚五花、牛舌、安格斯漢堡排❕雖然好多肉類既名都唔知有咩特別,簡單黎講就係可以食到好多種唔同口感、味道、油脂分布既肉肉❕我最鍾意就係佢既牛肩胛扒,牛味最重,而且最多肉汁,有咬口之餘唔會好柴❕另外佢既豚五花都好正,壽喜燒汁超級入味❕佢既沙律吧都好正,可以自助加飯加湯加沙律,而且湯同沙律都幾有誠意,用料實在,性價比真係超高❕

2023-09-25 58 瀏覽
男朋友終於帶我食燒肉啦,我哋上OpenRice搵到東港城,呢到有間神石燒評價都唔錯!嚟到餐廳望一望個Menu最後決定叫傳統石燒:極上原條厚切牛舌芯❣️我同男朋友都好鍾意食啲爽脆嘅口感,呢一款牛舌心好吸引,超級大條!因為佢好厚切,口感非常之冇得彈!另外,我哋見到呢度嘅海鮮都好新鮮,我就追加要頂級虎蝦同日式磯燒鮑魚!佢哋啲虎蝦口感特別彈牙,仲要冇腥味,蝦肉食落仲超鮮甜!鮑魚方面都燒得好香!今次食完之後都覺得好飽好開心😍員工嘅服務質素都好好,環境都幾有日本風味!

今日同朋友行街經過呢間石燒,見價錢幾抵就決定試下~🐮神石美國PRIME牛扒$119我叫既PRIME牛扒肉味勁香,充滿肉汁,好容易切同埋咬,完全唔柴~👅極上原條厚切牛舌芯 $128朋友既牛舌芯我都試左少少,本身我好怕牛舌陣腥味既,但係呢間既牛舌完全冇嗰陣怪味,超好食~🐮澳洲M7黑毛和牛一人盛 $178另外一個朋友既和牛一人盛其實都好吸引,有好多唔同部位既牛肉可以食,而且和牛切得算厚,大大碟非常吸引~我自己就追加左日本北海道千歲產豚肉50g🐽竟然只係$25超誇張平!豬肉味好濃郁但係唔騷,雪花都好平均好靚,食落油香好重超幸福~佢仲有沙律吧可以任食,我就添左勁多碗湯同飯,真係超級好食同抵食~
今日同朋友行街經過呢間石燒,見價錢幾抵就決定試下~
🐮神石美國PRIME牛扒$119
👅極上原條厚切牛舌芯 $128
🐮澳洲M7黑毛和牛一人盛 $178

2023-09-15 60 瀏覽
自私食好野就最開心,今日收工遲佐,自己食埋飯先返屋企,見到呢間幾柔和既燒肉店,又唔會好大燒肉味,就入黎試下。❤️明火石燒:澳洲M7黑毛和牛一人盛$178有和牛食,份量仲唔少,有幾種部位,和牛牛五花先正,啲油花多到爆,真係半肥瘦,牛味好濃,極級濃,肉質好柔軟,燒完就咁食係滑入喉嚨架,牛味又重,另外既牛舌都係好軟嫩,有啲咬口,味道都係好好,真係超級十級好食!🧡追加日式磯燒鮑魚$28一隻既鮑魚好新鮮,好彈牙好爽嫩,唔會腥,好鮮甜,有埋蔥香就仲正!
❤️明火石燒:澳洲M7黑毛和牛一人盛
🧡追加日式磯燒鮑魚
2023-09-14 76 瀏覽
今晚雖然要自己一個人食飯,但係好想食最想食嘅燒肉,我就決定揀一間價錢抵食又好味嘅燒肉店!當然就係我成日都去嘅呢一間神石燒!✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟✐. 推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟我就揀咗好抵食,只需要$119嘅傳統石燒:神石美國PRIME牛扒🥩石燒嘅方式令到牛扒可以保持到溫度,而且牛扒好多汁,一路燒一路聞到牛肉嘅香味!聞到都覺得好吸引!食落肉質仲好嫩添呀!另外,仲有個自助沙律吧 ,除咗有新鮮嘅沙律菜之外,仲可以自製紫菜牛角飯!所以超級飽肚又好食👍🏻我見到佢哋嘅放題任食套餐都幾抵食,下個星期都會想同男朋友一齊嚟食,兩個人食就可以慢慢刷餐勁嘅!

✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟

2023-09-14 42 瀏覽
已經係神石燒既常客了,一想食燒肉就直接諗到呢間鋪頭😂今日再黎見到佢有夏日限定單品,就當然要試下!🍋檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合200g $109牛舌同牛五花非常入味,檸檬汁同蔥花令兩個肉食落都好清新,牛舌完全唔騷,牛味香濃,牛五花就充滿油香,超好食,而且份量一如既往地好多🐮當然黎到就要食埋佢既沙律吧啦!飯可以加紫菜呢點真係好吸引,沙律吧又多菜可以揀🥗但我最鍾意都係佢既湯,真係好足料好夠味,湯料都多🍚環境方面今次黎都幾乾淨,冇太大油煙,位置亦都乾淨👍🏻
🍋檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合200g $109
環境方面今次黎都幾乾淨,冇太大油煙,位置亦都乾淨👍🏻
2023-09-14 43 瀏覽
Lunch去咗食呢間好抵食嘅高質燒肉店,之前係朋友介紹我嚟食,今次經過東港城,又吸引住我想食啦!今次我就叫咗呢個週年限定半額:一人火山燒肉盛《美國牛肉燒肉盛合》❗️價錢仲抵食過上次好多喎❗️1.美國安格斯牛肉2.美國特級牛五花3.薄切蔥花牛舌喺呢三款入面,我最鍾意就係食佢哋嘅美國特級牛五花,因為我自己鍾意比較有脂肪嘅肉,感覺特別鬆軟!但係我覺得另外兩款都唔錯,如果安格斯牛肉嘅牛味就特別濃郁!薄切蔥花牛舌就好香蔥味!我最鍾意配埋紫菜飯,簡直係Perfect!我仲額外用半額追加牛肋條串!牛筋條好入味,仲想食多幾串添!

1.美國安格斯牛肉
2.美國特級牛五花
3.薄切蔥花牛舌

我最鍾意配埋紫菜飯,簡直係Perfect!

我仲額外用半額追加牛肋條串!牛筋條好入味,仲想食多幾串添!
2023-09-11 79 瀏覽
今日先發現東港城呢度有呢間食燒肉既,裝修行小清新既風格,樓底都幾高,唔怕食到成身油煙味。呢度有自助既沙律吧,全部沙律都好新鮮,蕃茄仔青瓜粒粟米菜絲都有,夠晒清新🥗🥗傳統石燒:極上原條厚切牛舌芯$128🥩🥩原條既牛舌芯真係唔同啲呀,勁厚身,但又唔會鞋,超嫩切開仲係粉嫩色,用石板去燒,唔會燒到太熟,岩岩熟,好嫩,好柔韌,牛味真係好濃,超級好味道!傳統石板都唔駛擔心會燒燒下唔夠熱,之後再叫店員幫手換板就好!追加日式磯燒鮑魚$28🐚🐚鮑魚都幾大隻,燒完都幾香,幾煙韌,磯燒既方法幾鮮甜,味道特別濃,正呀!
傳統石燒:極上原條厚切牛舌芯$128🥩🥩
追加日式磯燒鮑魚$28🐚🐚
咁岩黎東港城呢邊搵朋友,中午就試下呢間神石燒,中午有餐廳,仲抵食啲!我食呢個一人火山燒肉盛既神石特級五花盛合只係$54,啲肉超多,有雞有豬有牛,抵食到傻!牛肉係美國特級牛五花,牛五花真係好肥美既,但亦唔會過膩,反而牛味真係好濃,激香牛味!西班牙豚五花就係好似煙肉咁,鮮嫩既豚肉燒完脆脆地,咬落有啲煙韌,加埋啲蔥香,勁香!美國無激素走地雞脂肪相對另外兩款較少,但同樣鮮味,雞肉嫩滑,雞皮燒脆就最好食,直情係蔥油雞!一個女仔食晒成碟肉已經好飽,仲要有其他沙律湯飯果啲可以蠢拎,抵到飛起!