2023-10-10 446 瀏覽
第一次來食k11 祥仔,因為身體唔太舒服,點下午茶餐想叫杯凍青檸梳打走冰,態度奇差地拒絕為客人走冰。。。還在高聲議論。。令人感覺很不舒服食物質素方面也是強差人意。。不會再來
食物質素方面也是強差人意。。不會再來

2023-10-10 344 瀏覽
餐廳環境一般,粟米黑豚肉粒飯味道ok,栗米星斑飯味道ok,焗海鮮意粉味道一般,瑞士雞翼味道一般,薯角一般,菠蘿特飲ok,檬茶一般,奶茶一般,服務員態度ok,全部ok
2023-10-09
2023-09-17 388 瀏覽
就算喺尖沙嘴,就算喺K11咁嘅價錢同質素擺明喺只想搵遊客錢食物質素之劣令人懷疑人生一個簡簡單單嘅叉燒碟頭飯佢賣過百都算但喺餐點居然唔喺即時整好懷疑個主理收咗錢已經乘黃鶴飛去上番地面大把茶記各位千祈唔好貪方便祝佢早日結業😊
就算喺尖沙嘴,就算喺K11
各位千祈唔好貪方便
祝佢早日結業😊
鴛鴦叉燒煎蛋飯
2023-08-18 527 瀏覽
在尖沙咀滿街遊客的地方,想食一個簡單好味的午飯不容易。三個人叫了三個午餐,兩個飯和一個意粉。carbonara 一如既往好味. 粟米雞球和黑椒牛肉,味道都可以,但是飯就煮爛了,一Pat Pat. 糊了。真的食不下去。我當時諗是否可以叫廚房換過碟飯,最後也只是吃完餸,白飯留低埋單就走.
2023.6.18 星期日 6:30pm 以前試過廚師推薦的鮮茄焗豬扒飯,不太合我們口味。今次想吃點簡單的港式餐,路經就再試一次。 •••••••••••••••••••• | 祥仔小食拼盤 | $128- 秘製瑞士汁雞翼, 零油感蝦多士, 煙三文魚酥盒, 薯仔蛋沙律 - 賣相一般,瑞士汁雞翼大隻,夠入味夠滑。不過我不太喜歡雞全翼,始終進食時不方便。 蝦多士真的不會有油感,蝦的大小剛好,上面有辣粉,整體都算香脆。 煙三文魚酥盒,三文魚味道口感不錯,酥盒是正常的脆度。 薯仔蛋沙律比較驚喜,薯蓉幼滑,充滿香濃蛋味。 | 滑雞球 • 鮮粟米汁 | $108多汁,粟米粒飽滿又甜,雞球夠滑,味道不會太濃,中規中矩。 | 兩日兩夜羅宋湯 | 餐湯升級+$3蔬菜足料,味道偏酸有香料味,都幾開胃。 凍飲 +$4 服務費 10%•••••••••••••••••••• 這裡可以舒服地吃個港式西餐,不過侍應態度有待改善。可能不同侍應負責不同位置,所以另一區的侍應見到我們在舉手,都當我們透明,完全不理,又不會提醒負責的侍應。結果等了很久才有侍應來。
2023.6.18 星期日 6:30pm

••••••••••••••••••••
祥仔小食拼盤
| 祥仔小食拼盤 | $128

煙三文魚酥盒,三文魚味道口感不錯,酥盒是正常的脆度。

薯仔蛋沙律比較驚喜,薯蓉幼滑,充滿香濃蛋味。
滑雞球 • 鮮粟米汁
| 滑雞球 • 鮮粟米汁 | $108
多汁,粟米粒飽滿又甜,雞球夠滑,味道不會太濃,中規中矩。
兩日兩夜羅宋湯
| 兩日兩夜羅宋湯 | 餐湯升級+$3
蔬菜足料,味道偏酸有香料味,都幾開胃。

凍飲 +$4

服務費 10%

••••••••••••••••••••

2023-06-18
2023-07-25 451 瀏覽
They have obviously read all the comments here. Corn soup was piping hot, with sweet fresh corn bits. Good. Grilled pork chop rice in tomato sauce was sumptuous. Tomato sauce was tangy, tart and savoury at the same time. Pork was well seasoned. 3 pieces of meat in total, would prefer one more piece and less rice, but not a showstopper.Lemon tea is at par of HK standard, nothing special. Big fresh lemon slices, chilled.It’s not fine dining, expect efficiency vs quality with the service. You get a
It’s not fine dining, expect efficiency vs quality with the service. You get a quick filling lunch, pay up and get out. So it’s OK.
2023-07-08 598 瀏覽
伏到懷疑人生...,先嚟唔好講邊位名廚主理,首先碗通粉細碗過大xx下午茶既通粉,瑞士雞翼冇瑞士味,只得花椒味,冇野食都唔會揀佢,唔再會有下次,仲要加一,真係比多佢,本人真唔識欣賞,
2023-07-08
20 分鐘 (堂食)
下午茶
2023-07-05 495 瀏覽
么事实在是难切,服务员态度哎来的额差,口口声声刚阿拉伐是爱茶蛇餐厅,但是个服务态度哎伐结蛇餐厅。愧到嘎西都本地宁刚一拉服务有问题,说明是真额差,特别是一额胖子眼睛老小额男人。哎有一个伐男伐女额态度阿差。猪排又柴又么米道,实在不值得个则嘎地。
猪排又柴又么米道,实在不值得个则嘎地。
2023-07-03 374 瀏覽
呢間西多士好食,中間嘅花生醬係流出嚟,花生醬係有花生粒嘅,味道好濃郁,麵包脆,佢就配蜜糖,自己覺得點少少就夠,蜜糖比一般糖醬更甜,為左個西多士特登返去encore。
一直都想試下祥仔得餐廳,都算是慕名而入此餐廳,都叫做「試過」。因此,我和友人分嘅別點了「招牌的星班粟米忌廉飯」及「煙肉芝士溫泉蛋長通粉」。先上台當然是湯啦!我先試了加$3 的羅宋湯,未入口,已心知不妙!因為好「水」,稀溜溜得有點「不合格」,而且味道好一般,味道好單一,好單調,我個人覺得是「差」,不好味!至於個「忌亷磨菇湯」是ok! 但,湯是最大死罪是「不夠熱」。。。。。味道好,但不夠熱,都真係又失望一次。到主菜,先食「煙肉意粉」,餐牌上的芝士是烘得金黃,看似脆脆的!但,真人版,在我面前的長通粉,芝士片是「林」身,不脆,不金黃!個汁都係「又是水」,不夠杰身!都是水水的,不過幸好長通粉有咬口,汁雖然水,但都算好味!煙肉都好食,但,同一樣野出事,都是「食物不夠熱」!都失望!接著,期待的招牌星班粟米飯!賣相是ok! 第一口,問題都一樣,不夠熱!粟米汁其實是「正常」,只能說不過不失!至於「星班」好明顯是雪魚,都算,但魚肉好似沒咩調味咁,比較淡,而且沒咩魚味!我想講,呢碟飯,不算難食!但要$148,話是「招牌」飯,我真係覺得「有點兒那過」,好不抵!我比$148,我認為質素應該可以更好。。。是次食飯

是次食飯經驗,講真「麻麻」及極度失望! 都可能因為充滿期望,失敗也大吧!
我下次都「不會」再幫襯!而且性價比低,不抵。。。。。😔
2023-06-17 442 瀏覽
每一次經過見到甘多,今日經過試左二個早餐,叫左咖喱炒蛋多士豬軟骨通粉,加左$5,原味出前一丁,加咗一杯榛子咖啡,好甜,加左$28,唔值得試,值得讃係多士,好軟,好味,加喱雞好鹹,蛋太多牛油,唔太好食,第二吉列魚柳,炒蛋,多土,豬骨通粉加$3,𨍭左罹宋湯通粉,通粉好硬,感覺放左二日,魚柳好似死屍肉甘,早晨total$172,如果有得選擇一定唔𥅽選擇尼間,寧願選擇敏華,雖然啲款比較悶,希望正常好味!
早餐
2023-06-17
$86 (早餐)
2023-06-06 452 瀏覽
入去之前已經預咗呢間餐廳算係貴價版嘅茶餐廳,開喺k11應該唔會過分得去邊掛..咁我就叫咗個雞翼、多士、豬骨湯通粉,仲加咗5蚊將通粉轉公仔麵。點知成個餐都勁難食。碟公仔麵賣相唔好其一。個雞翼係有花椒味嘅,多士就淡而無味,仲好乾。我朋友就叫咗魚柳咖哩飯。咖哩飯真係超級離譜!!啲飯明顯食落去係未煲熟嘅,咖哩汁又係淡而無味,仲要啲磨菇都未熟!咬落去係有草青味!最過份係條魚柳,腥嘅。成餐飯食咗230蚊,真係一啲都唔抵。好失望🥲以後唔會幫襯。
成餐飯食咗230蚊,真係一啲都唔抵。好失望🥲以後唔會幫襯。
2023-06-03
-直好鍾意食佢哋嘅招牌菜鮮粟米。星斑飯🌟由荔枝角舖頭已經開始食,到尖沙咀分店成日都好難先食到,一般晚餐時間多數已經賣哂。自從2011年12月係K11食過之後,幾次經過都食唔到。上個月特登12點去到终於有得食,但係真係差咗好多,好失望。D汁好明顯唔同色,仲要未煮好,未夠熱已經求其出菜😥服務態度一般,D魚同最基本嘅飯都唔同咗。好明顯啲米都唔同咗,連招牌菜都搞成咁⋯⋯其他食物D水準都係好普通,祝你哋好運👍🏻

2011年的鮮粟米。星斑飯
2023年的鮮粟米。星斑飯
2023-05-22
午餐
2011年的鮮粟米。星斑飯
我同女朋友見佢間野裝修好靚,叫左佢個咖哩滑蛋一囗牛柳粒 138蚊 夠膽死俾牛腩我 當係牛柳粒,未試過咁嬲要寫食評。女朋友食個普通粟米意粉 意粉未熟仲係硬既 職員態度又差!差評差評!咁樣埋單300幾 不如食大家樂 得個環境好有咩用!Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

2023-05-26 309 瀏覽
今日帶着興奮嘅心情係錘仔食早餐見到餐牌有一個輕食自選早餐。蛋沙律蕃茄三文治。賣相超級吸引,但內容不符合!裏面只有雞蛋醬汁及全部薯仔。咁樣餐牌不如寫薯仔沙律三文治!並不是雞蛋沙律三文治😅不過後來他都炒番隻滑蛋俾我食同給我九折。