2023-01-12
跑馬地區高尚及有錢人住嘅地方.亦都係名人出活地.比人感覺好似有啲高攀感.所以一向都好少在這區活動!係跑馬地綱上見到一間好多名人出活嘅餐廳.佢嘅食評都唔錯!今日專程去試吓.去到門口有人群排隊.因為我哋第一次嚟.唔識點樣攞籌或登記.所以入去問下.點知一個男侍應.不由分說.擺動兩手驅趕我出門口.態度惡劣.到攞到籌在門口等.見到蛋撻出爐.又未入得去.便立即買一個試吓新鮮趁熱食.蛋撻夠大隻.蛋漿夠厚夠滑.唔夠蛋香.蛋撻皮酥皮.但係唔係最好嗰隻.只屬於一般般.未有驚喜!(蛋撻唔記得影相)等咗20分鐘都未輪到.見入便餐室有空位.但無人安排入座.好似制造人群效應.再等咗多10分鐘.見到嗰個不禮貌嘅男侍應走到餐廳近門口.都未行出嚟.就叫我哋嘅籌號.我立即回應.喺度.點知佢可能聽唔到.再次叫下一個籌號.我立即再回應.佢即刻鬧我.話唔應籌號.真係佛都有火.我回應.係你聽唔到咋.呢一餐食到一肚氣.見山長水遠.無謂掃我太太興.唔係我就立刻轉身就走.呢間嘢肯定無下次.你驚有錢我無埞使.吹脹!😡😡😡點餐如下:1. 午餐(B)香煎豬扒喇沙米粉 X1 $56元 配:炒蛋/牛油厚多士. 餐飲:熱鴛鴦 (走糖)
點餐如下:
1. 午餐(B)香煎豬扒喇沙米粉 X1 $56元
配:炒蛋/牛油厚多士.
餐飲:熱鴛鴦 (走糖)
2. 沙嗲牛柳絲菠蘿包 X1 $45元
配餐飲:熱鴛鴦 (走糖)
跑馬地奕蔭街9-11號地下