2024-10-09 180 瀏覽
叫左個二人火鍋套餐,包招牌牛骨清湯底、招牌脆皮雞、吊龍、新鮮雞雜、蔬菜拼盛高山笋心,油條同飲品。麻辣湯底,有好多辣椒🌶️、花椒,越煲越辣味愈濃。雞雜,有鮮雞肉、雞肝、雞腎, 烚一烚好快熟,肉質有彈性。吊龍,厚身有彈性,牛味濃郁👍🏻招牌脆皮雞,肉質厚薄均勻,雞味濃郁。蔬菜拼盛,有生菜、油麥菜、黃芽白、金菇、冬菇、新鮮爽脆高山笋心,幼長好爽口,鮮芛味道。油條,脆口鬆化,616就食得。手打牛肉丸,好彈牙爽口,有牛味。

叫左個二人火鍋套餐,包招牌牛骨清湯底、
招牌脆皮雞、吊龍、新鮮雞雜、蔬菜拼盛
高山笋心,油條同飲品。

麻辣湯底,有好多辣椒🌶️、花椒,越煲越辣味愈濃。

雞雜,有鮮雞肉、雞肝、雞腎, 烚一烚好快熟,肉質有彈性。

吊龍,厚身有彈性,牛味濃郁👍🏻

招牌脆皮雞,肉質厚薄均勻,雞味濃郁。

蔬菜拼盛,有生菜、油麥菜、黃芽白、金菇、冬菇、新鮮爽脆

高山笋心,幼長好爽口,鮮芛味道。

油條,脆口鬆化,616就食得。

手打牛肉丸,好彈牙爽口,有牛味。
2024-10-09 202 瀏覽
$398就食到既二人套餐!蕃茄湯底、新鮮吊龍一份、招牌脆皮雞一碟、新鮮雞雜一碟、牛肉丸一份、油條一份、高山筍心份、蔬菜拼盤一份、飲品兩杯 ·▫️蕃茄湯底好濃郁 唔係Hea你嗰隻每碌一樣嘢 都索晒滿滿濃郁鮮甜嘅番茄湯▪️吊籠位於牛背脊內側 細緻嫩滑牛味超濃郁 15秒就食得🥩▫️雞雜🐓有雞肝 雞心 雞腎 提燈 食得出好新鮮 鮮美可口▫️脆皮雞肉質好彈牙同出邊普通火鍋店食嘅雞唔同 好有驚喜▪️牛丸彈牙 仲有肉汁咇出嚟超正▫️ 油炸鬼卜卜脆 淥幾秒索晒湯汁😚▪️高山筍 蔬菜拼盤新鮮爽脆 解膩一流
$398就食到既二人套餐!
▫️蕃茄湯底好濃郁 唔係Hea你嗰隻
▪️牛丸彈牙 仲有肉汁咇出嚟超正
▫️ 油炸鬼卜卜脆 淥幾秒索晒湯汁😚
▪️高山筍 蔬菜拼盤新鮮爽脆 解膩一流
2024-10-07 225 瀏覽
### 火鍋食評:五星推介的極致饗宴最近我在一家火鍋店的用餐經歷實在讓我驚喜,毫不猶豫地給予這裡五星好評。這裡的火鍋不僅美味,還讓人感受到無比的滿足與愉悅。店內的裝潢現代而雅致,給人一種舒適的感覺。燈光柔和,讓人一進門就感到放鬆。座位間距適中,不會有擁擠的感覺,仲可以喺度唱歌添新鮮的食材是這家火鍋店的最大亮點!各類海鮮、肉類和蔬菜都非常新鮮,讓人一看就食指大動。還有新鮮的蔬菜,色澤鮮豔,絕對是健康美味的選擇。湯底的選擇簡直讓人眼花繚亂!我選擇了他們的招牌酸魚湯底,味道濃郁,香氣四溢,讓人一口接一口,根本停不下來。湯底的辛香與食材的鮮甜相輔相成,完美的搭配讓每一口都充滿驚喜。服務人員的態度非常友好且專業,總是面帶微笑,他們對菜單的推薦非常到位,讓我們輕鬆選擇最合適的食材,提升了整體用餐體驗。火鍋價錢好平,做緊優惠有得包廂
### 火鍋食評:五星推介的極致饗宴

火鍋價錢好平,做緊優惠有得包廂
  • 鹹蛋黃龍蝦
  • 象拔蚌刺身
2024-10-06 185 瀏覽
經過酒吧街,夜晚10點仲開緊嘅火鍋店,就幾個人一齊入左去食,有嘢食又有酒飲唔太貴,場地簡樸舒服,我地叫左4人餐食都好夠食,,仲單點埋生啤飲,88$兩杯唔算貴,尖沙咀算ok 了,火鍋套餐有牛有羊有雞,比較可惜冇豬肉,海鮮拼盤真係好味的,成個餐都好抵食,可以再黎多次,哈哈,尖沙咀有咁平又唔失水準算好好啦,特登上黎分享比大家,平價首選,可以同friends 一齊黎飲兩杯,打個邊爐,傾吓計聚一聚,另外佢地有房可以book 👏🏻👏🏻
2024-10-04 235 瀏覽
火鍋愛好者又多一個選擇,店舖裝修光猛,坐得舒服新店優惠,有三個優惠套餐,比原價便宜一半價錢!!🥢貴州凱里酸湯底用新鮮番茄、辣椒、薑和野生木姜子經過好幾道工序製成,超級地道,是酸爽開胃的代表🥢新鮮烏江魚新鮮烏江魚係呢度嘅一大亮點,魚肉鮮嫩,滑溜可口,絕對值得一試🥢吊龍肉質鮮美,口感嫩滑,與湯底完美搭配🥢羊肉細嫩多汁,獨特的羊肉香氣,入口即化🥢牛肉丸口感飽滿有彈性,入口鮮美,搭配湯底更加美味🥢小酥肉外皮經過炸製,酥脆可口,內部則保持著肉的嫩滑質感,飽滿多汁🥢濕炸腐竹經過濕炸後,外表酥脆,內裡保持著輕柔的質地,帶有淡淡的豆香味,入口後爽脆可口🥢薯仔川粉味道清淡,口感煙韌。川粉本身帶有薯仔的香甜味道,質地柔軟彈牙,能夠吸收湯底的風味🥢油條味道香脆,口感鬆脆。油條外皮炸至金黃酥脆,內部鬆軟,入口即化,帶有淡淡的油炸香氣
火鍋愛好者又多一個選擇,店舖裝修光猛,坐得舒服

新店優惠,有三個優惠套餐,比原價便宜一半價錢!!
🥢貴州凱里酸湯底

🥢新鮮烏江魚

🥢吊龍
肉質鮮美,口感嫩滑,與湯底完美搭配

🥢羊肉
細嫩多汁,獨特的羊肉香氣,入口即化

🥢牛肉丸
口感飽滿有彈性,入口鮮美,搭配湯底更加美味

🥢小酥肉
外皮經過炸製,酥脆可口,內部則保持著肉的嫩滑質感,飽滿多汁

🥢濕炸腐竹

🥢薯仔川粉

🥢油條
2024-09-28
  • 薯仔川粉
  • 小酥肉
  • 新鮮烏江魚
2024-10-03 211 瀏覽
見9點幾好多都開始last call 呢間仲開緊,見係打邊爐又可以食夜啲就同朋友一齊入左去食,咁佢唔太多花款,三個套餐睇晒,包大房要夠人夠低銷,唯有下次多啲人先入房食,幾個人係樓下開咗枱食,咁一開始都已經有小食同茶水,咁我地點左4人套餐,然後再轉鍋底做酸湯魚(開頭以為酸菜魚😂)咁都係698+99,又海鮮蝦、鮑魚片,墨魚仔同花甲,牛肉兩款,仲有碟雞肉,3個人食個4人餐啱啱好,又包埋嘢飲,真係唔錯,等我下次叫多啲fd 開間房食先得👏🏻👏🏻
  • 海鮮拼盤
今日同朋友去開尖沙咀飲嘢,跟住就去到附近睇吓啲乜嘢好嘢食,跟住後來就呢間新開嘅餐廳!餐廳只係打邊爐為主啊,跟住好多都係新鮮嘅食物!我哋最後睇咗餐牌少少,跟住因為都係新開嘅餐廳,所以我哋個決定入去試!吊龍係肉眼扒外圍既肉,位於牛背脊內側,豐滿好濕潤、而且真係細緻同嫩滑,由於係牛脊背上的既一條長肉,佢每一盤肉脂肪、筋的既分佈都唔均勻,口感永會從多油變化到純粹好軟嫩。總括嚟講味道真係好好食。牛丸係自家整牛丸所以我哋都覺得非常爽口彈牙而且餐廳嘅牛丸真係非常充滿濃郁的牛肉味😍 我男朋友都真係好鍾意食牛丸菜都覺得呢一個牛丸非常值得推介俾大家😍😍 呢個牛丸,我之後都會問餐廳可以外賣返屋企!雞雜:有好多種唔同嘅雞內臟包括有雞腸提燈同埋雞子,老實講,香港好少地方可以食到呢啲,而且佢哋處理內臟嘅時候亦都處理得非常新鮮,完全冇任何奇怪嘅味道!雞腸非常爽口,我同朋友都非常鍾意!提燈亦都係我第一次打邊爐食到,入口亦都非常新鮮,正!😍😘😘😘腐竹,吸收晒細個牛骨湯新鮮嘅香味,咬落去亦都冇嚴重嘅油味道,所以吸收晒成個湯嘅鮮味非常好食,口感都做得非常好!嘢飲方面:有烏龍茶水同埋其他飲品,不過我最鍾意飲嘅當然都係日本嘅

嘢飲方面:有烏龍茶水同埋其他飲品,不過我最鍾意飲嘅當然都係日本嘅朝日啤酒,樽裝任飲,呢個價錢嚟講真係非常抵,出邊最少都要$20支!我哋鍾意飲啤酒嘅朋友最少都飲咗三支,不過大家記得量力而為!

總括嚟講,我哋都非常推介呢一間餐廳,佢哋嘅新鮮程度真係非常值得稱讚,呢個價錢如果四個人嚟食真係好平!而且位置都好方便!
香港都有非遺凱里酸湯火鍋,人均$199就食到,4人餐份量超多,呢個價錢唔得上內地食都得啦食物包括海鮮拼盤、招牌脆皮雞、吊龍、胸口油、羔羊肉、牛丸、脖仁牛肉、牛丸、蔬菜拼盤、薯粉等等 ,最重要係凡惠顧四人套餐就可以免費獲贈一碟肉類,我都揀咗高鈣羊肉,真係無得輸👍🏻最精彩係條魚,上枱真係好吸睛,滾起後要先飲酸湯,後食魚再飲湯😂 跟住就火鍋正式開始,每樣都食得好滿足好有記憶點,湯底真係冇得輸,如果佢可以有得買返屋企就好啦😁

新开业的一家餐厅,环境干净,食材新鲜,老板娘也很热情。新推出的套餐性价比很高,4个人才600多。餐厅的小凉菜、脆皮鸡、牛肉、凯里酸汤鱼、番茄螃蟹汤底都很不错,强烈推荐
2024-09-28
10 分鐘 (堂食)
2024-09-27 226 瀏覽
現在個個人都注重健康,就算係打邊爐,都盡量揀啲貴精不貴多的選擇,所以我哋都寧願去這些火鍋店,都唔會去任食火鍋的地方,因為這裏二人套餐是有招牌脆皮雞及牛肉吊龍,坐又坐得舒服。吊龍非常新鮮,筋同肉嘅分布剛剛好,真是15秒就已經可以食得,非常滿足。這裏的脆皮雞一定要試,烚完之後,雞皮10分脆口,非常彈牙,同一般火鍋雞很不同,這個印象深刻。牛肉丸完全沒有臊味,非常彈牙,內裏更有牛油滲出來, 10分高質。高山荀心脆卜卜,可以解除油膩的感覺。最特別的是套餐竟然是用油炸鬼,我們都是第一次試,原來用油炸鬼是好食過港式響鈴10分多,因為油炸鬼比較挺身,就算浸落湯度超過10秒都係脆卜卜同埋比較硬,相比起響鈴一浸落去已經一坺好似腐皮咁,這裏的油條真是很驚喜。

高山荀心脆卜卜,可以解除油膩的感覺。

2024-09-27 211 瀏覽
同fd 夜晚搵地方食嘢,見到呢間火鍋地鋪,就諗住以試伏心態入去試下,點知又幾好食啲嘢,平價得黎又唔失水準,佢地好似係啱啱開,餐牌得3個餐,2人同4人餐兩款,所以直接揀左4人餐食,再叫啲酒水飲下咁,咁本身見佢698$真係幾平,點知可以咁多嘢食,哈哈,加埋飲酒都夠晒飽,埋單都係1000除返開4個,係真係幾平,比起去身2到咁食應該都人頭4-500以上,推一推比大家過嚟支持下佢地新開平價火鍋,同埋佢地有房可以book 下次多人啲再黎試過,今次試伏經驗良好,期待下次黎尖沙咀再食😚😚
2024-09-24 287 瀏覽
今日 經過尖沙咀 見到新開嘅火鍋餐廳有優惠套餐$698 嘗試一下 本身不抱期待卻有意外驚喜 當中有涼拌青瓜 油條 小酥肉 作前菜小食 可以在等待時間先進食 而且食物並不油膩 湯底是酸中帶微辣主食當中的烏江魚 肉質嫩滑 出色 另外 海鮮拼盤 有蠔 蝦 蜆 魷魚等的配搭 價廉物美 食到鮮味 肉質彈牙牛肉有胸口油和吊龍的選擇 色澤分明 油花分布亦充分 店員亦有提及所需烹煮時間 非常貼心 不能不提 羊肉 羊味充分 另外帶有軟骨 食落爽口 雞肉選擇亦有內臟和肉之分 味道調味不錯飲品亦包含在內 只可惜酒精飲品需另外收費如果經過尖沙咀會再食希望質素可以維持
湯底是酸中帶微辣

如果經過尖沙咀會再食

希望質素可以維持

2024-09-24
2024-09-20 458 瀏覽
見之前酒吧執左,呢個位竟然開返間新嘢,就同朋友一齊入左去試下,原來仲係試業階段,咁見肚餓就叫左兩個4人餐食,有牛湯同埋魚湯,魚湯堅正,飲品有酒有檸茶,食物都新鮮又好食,最加分係海鮮,好似係時令,有蠔有海蝦、鮑魚、墨魚仔等等,牛肉又真係唔錯,等佢正式開業再黎食多次😆
2024-09-19 360 瀏覽
中秋節一家人打邊爐,與其買貴餸又要洗菜洗碗,出街食反而仲平靚正。最近呢間新開嘅火鍋店有好抵食嘅二人餐、四人餐,價錢實惠之餘用料都好靚!🔹四人招牌牛骨清湯超值套餐$698🔹二人招牌牛骨清湯超值套餐$398佢哋嘅招牌牛骨清湯味道清甜,配菜配肉都正。吊龍肉味濃郁又有啲咬口。牛丸彈牙多汁都唔錯。四人餐仲會有埋牛小排同牛胸肉🤩。牛小排又嫩又香。牛胸肉口感爽脆,一啲都唔油膩。佢哋嘅脆皮雞同雞雜都好有驚喜。雞肉淥10秒就起得,肉質又嫩又彈牙。雞雜有提燈、雞子、雞腎,三款都係唔腥同埋易入口嘅內臟。加埋蔬菜拼盤、筍尖、豆腐、油條、小酥肉、黑糖糍粑真係飽到上心口😣。刺身嘅種類都好豐富。

🔹四人招牌牛骨清湯超值套餐$698
🔹二人招牌牛骨清湯超值套餐$398

佢哋嘅招牌牛骨清湯味道清甜,配菜配肉都正。
吊龍肉味濃郁又有啲咬口。
牛丸彈牙多汁都唔錯。四人餐仲會有埋牛小排同牛胸肉🤩。
牛小排又嫩又香。
牛胸肉口感爽脆,一啲都唔油膩。