2021-08-16
咁耐無得去日本,突然好掛住新宿嗰吉列牛定食,以前去親日本都一定會去食,因為香脆嘅外衣包住滿滿肉汁既牛柳,出奇地夾。真係好想揾返呢個味道。今日約朋友喺元朗dinner ,見到呢間石燒吉列牛,即刻二話不說就要去試下。成間鋪感覺都唔錯既,座位坐得幾舒服,可能氣氛問題,有少少日本既感覺,不過可能係我自己幻想得多當真啫好,講返食物先,其實係有少少失望既,可能自己期望太大,叫左二個set ,送到黎既時候,不停相機食先,因為好靚,但到真係煎完,食既時候,就覺得唔係想像中咁。先講呢個 扑葉味噌牛套餐 $136D肉味唔太突出,可能俾D味噌掩蓋咗,但用味㬝醃肉好鬼咸,呢個真係唔啱我食。再試埋呢個 吉列牛套餐 $146真係好期待呢個吉列牛,不過唔知係唔係我燒唔到應有既水準,覺得D肉唔好食,好韌,同埋D醬汁有D咸。當然明白好難同日本比較,但真係有D普通。
先講呢個 扑葉味噌牛套餐 $136
再試埋呢個 吉列牛套餐 $146
當然明白好難同日本比較,但真係有D普通。