2021-07-02 328 瀏覽
唔怕話你知我真係超超超超鍾意食牛肉❣️唔知有冇人同我一樣都係牛魔王呢🐮~ 但係我牛扒就食得多,吉列牛就真係第一次食!! 今次嚟到位於元朗呢間主打食吉列牛嘅餐廳「秘」試下佢😎-板燒吉列牛 $108 +晚市加配定食 $38呢度嘅定食同牛係分開嘅,本身個餐只有吉列牛,所以無飯不歡嘅朋友仔就記得額外跟餐加個晚市定食餐喇~ 定食係跟配秘之飯素,楓糖溏心蛋😍 同埋一碗櫻花昆布湯。個人覺得佢哋飯素送飯一流,幾好食😋 份量都幾大。吉列牛嘅賣相都相當吸引,牛脂分布均勻,望落十分新鮮,而厚薄亦都適中。但係嗰日唔知點解啲肉燒極都好紅🥲 最後食唔到外脆內嫩嘅感覺,同埋牛味唔太突出🥲 而且醬汁偏咸,建議唔好點太多~與安格斯牛對比下,稍為遜色~-板燒安格斯牛 $118 +晚市加配定食 $38安格斯牛望落已經非常吸引!! 油脂分布均勻之餘,食落牛味亦都比較濃郁😋 肉質都幾嫩滑,唔會韌~如果係吉列牛同安格斯牛中二揀其一,我會比較鍾意呢個❣️ 唯一有啲失望嘅係,略嫌有幾塊牛肉脂肪太多🤣 不過整體都OK!!!-浦燒原條鰻魚飯 $78呢個鰻魚飯都真係幾surprise到我!!! 本身諗住事但嗌多個飯,同朋友share食。點知真
板燒吉列牛

板燒吉列牛 $108 +晚市加配定食 $38
板燒安格斯牛定食

板燒安格斯牛

板燒安格斯牛 $118 +晚市加配定食 $38
浦燒原條鰻魚飯

浦燒原條鰻魚飯 $78
呢個鰻魚飯都真係幾surprise到我!!! 本身諗住事但嗌多個飯,同朋友share食。點知真係喜出望外😍 估唔到呢間主打食牛嘅餐廳,整鰻魚飯都整得咁好食!! 78蚊有原條鰻魚,仲要唔係薄薄一片,真心好抵!! 浦燒鰻魚燒得好靚,賣相相當吸引。原條鰻魚非常肥美,食落口啖啖肉~好幸福🥰 再加埋飯素同醬汁配飯,份量真係十足!!! 推薦鍾意食鰻魚嘅你一定要試下,一定唔會令你失望😎
板燒吉列牛
板燒安格斯牛定食