餐廳: 稻香 (青衣城1)
資訊:

2019-08-21 1882 瀏覽
晨早入青衣搵姨媽嘆下早茶,見稻香早茶有半價優惠,咪嚟嘆下囉!我哋大約10:30am入座,10:40am已經開晒茶遞晒紙叫點心,點知d點心遲遲唔嚟,姨媽話d點心嚟晒好即埋單,11:00am前埋單先有半價優惠,11:00am前已經有追d點心,但追極都唔到,一到齊姨媽即埋單,都已經計全價了☹️這時,d侍應姐姐先教話埋左單先等點心..😣下次,我會早d食囉!好在,點心ok好味,最正係個酥皮叉燒餐包,皮脆內軟😋
這時,d侍應姐姐先教話埋左單先等點心..😣
下次,我會早d食囉!
好在,點心ok好味,最正係個酥皮叉燒餐包,皮脆內軟😋
2019-08-20
$60 (早餐)
2019-08-11 1285 瀏覽
青衣城只有3間酒樓,如要飲茶的話,基本上稻香已經是我的首選,因為食物比較好食之餘,價錢亦比較化算。今次幾個人去飲茶,星期六等位亦等得唔算耐。叫左10幾款點心,基本上每樣野都幾好食!尤其鐘意佢的點心配搭,同一款點心可以有唔同的口味,好似呢個腸粉咁,有齊哂叉腸、蝦腸同牛腸,簡直一流呀呢個雞絲粉皮簡直一流呀,平時唔多食的我今次都一定要試下!燒鵝米線的份量大到呢⋯不過燒脾仔就有多少失色了整體來說,稻香是青衣城飲茶的不二之選。
今次幾個人去飲茶,星期六等位亦等得唔算耐。
叫左10幾款點心,基本上每樣野都幾好食!

呢個雞絲粉皮簡直一流呀,平時唔多食的我今次都一定要試下!
雞絲粉皮

燒鵝米線的份量大到呢⋯

不過燒脾仔就有多少失色了

整體來說,稻香是青衣城飲茶的不二之選。
雞絲粉皮
2019-08-11 977 瀏覽
今日喺青衣行街行到夜左大概8:15先決定食啲咩咁啱見到稻香就打算入去打邊爐等左五分鐘都唔洗就有得入座入左去坐低見張枱已經執好左但係一拎起個熱水壺竟然有一餅壓偏左嘅飯好噁心之後叫左姐姐黎清啦順便俾埋張點菜紙佢果陣大概8:30然後就開始左漫長嘅等待...等到8:50仲係咩都未有真係諗唔通打邊爐嘅湯底同材料點解要準備咁耐所以就問左姐姐點知佢話我叫果個湯係要廚房煮所以耐左Ok我等到左9:05終於都有野食!材料方面都係叫左啲好普通嘅菜呀丸呀菇類等等味道不過不失啦咁打邊爐就當然要飲下汽水架啦所以我食食下就叫左兩罐野飲但係第一個姐姐聽完好似冇左件事咁繼續做自己野然後等左10分鐘頂唔順就叫第二個人幫手好彩第二位姐姐好人即刻拎俾我唔係相信我渴死左都未有得飲過程中仲有無限次叫過侍應幫手加水呀/加單呀之類但一係就個個望住地下做野一係就同收銀傾計一係就聽完冇左件事咁最後咩都要自己做!自己去茶水櫃拎熱水同自己去揾點菜紙埋單兩個人食左$500喺度食左餐冇服務可言嘅晚飯但俾左成$50加一服務費!要食到一肚氣咁就算野食唔錯都唔會再黎永別喇稻香
今日喺青衣行街行到夜左

好噁心
之後叫左姐姐黎清啦
順便俾埋張點菜紙佢
果陣大概8:30

然後就開始左漫長嘅等待...
等到8:50仲係咩都未有
真係諗唔通打邊爐嘅湯底同材料點解要準備咁耐
所以就問左姐姐
點知佢話我叫果個湯係要廚房煮所以耐左
Ok我等
到左9:05終於都有野食!

材料方面都係叫左啲好普通嘅菜呀丸呀菇類等等

一係就同收銀傾計
一係就聽完冇左件事咁
最後咩都要自己做!自己去茶水櫃拎熱水同自己去揾點菜紙
埋單兩個人食左$500
喺度食左餐冇服務可言嘅晚飯但俾左成$50加一服務費!
要食到一肚氣咁就算野食唔錯都唔會再黎
永別喇稻香

2019-07-14 1096 瀏覽
假日黎左飲茶,想坐下嘆下茶食下點心咁啦,兩個人搭枱,所以都好快有位比我地。order野食order 茶嗰d 都搞疘好耐,明顯人手不足,見到d 阿姐好忙好多野做,又唔係幾得閒show 你咁,不過去得稻香飲茶都預左。order 左腸粉,燒賣,家郷煎薄x,同埋燒味飯。個燒味飯黎到既時候,d 份量少到呢,d 雞又斬得細舊,d 叉燒又乾又細舊,最重要係d 醬都冇比到我地,問d 阿姐拎,佢又話係冇嫁啦,講左一陣先比碟豉油比我地😅跟住燒賣係等左差唔多一個鐘都未出,所以cancel 左既。總結用餐體驗係超差,食物質素唔夠,又出得慢,服務態度又差,價錢又唔係平(假日)
order 左腸粉,燒賣,家郷煎薄x,同埋燒味飯。
跟住燒賣係等左差唔多一個鐘都未出,所以cancel 左既。
2019-06-21 780 瀏覽
本人在附近工作, 由於青衣碼頭附的餐廳廖廖可數, 所以不時都會來到進餐.早茶和下午茶的價錢比較便宜, 一般大約四十多元埋單. 但點心的質素, 低得不能再低, 多款都十分難吃.而且座位安排非常差, 店員務必減低開新台的可能, 把多台人整合做一台, 十分濟迫和混亂, 一場4人台可以有4組人.

2019-05-12 826 瀏覽
8點20分入門口,一家幾口都好肚餓,10分鐘內就落單。落單等佐25分鐘催完上一碟菜,再過15分鐘居然講本來點嘅菜無佐,即刻火都來,隔離左右檯全部點嘅都上曬,落單40分鐘先話無。我哋問點解咁遲先話無佐,服務員服務態度勁差,語氣超唔耐煩講「廚房話無就係無」!真係嬲到食唔落飯,本來仲有一個菜等佐幾分鐘都係覺得浪費時間,最後都係決定埋單走人,行出門已經9點20幾分,前後入餐廳整個鐘先來佐一個菜,認真過份,以後都會避免去稻香!

2019-04-27 808 瀏覽
未試過一間咁難食又服務差既酒樓,中午時間同朋友諗住傾下計食下飯,點知無啦啦有人走過來叫我拎起個袋,服務員先話全場要搭檯,要搭檯唔緊要可以入座時講明硬性規定一定要搭檯唔係我地坐低左先講😑我地2個人點了5樣食物,點了最愛既雷沙湯圓,來到時眼都突,綠豆粉是濕的,成粒野又濕又淋,極差!放左入口即想吐出!其他食物鳳爪,又乾又硬!腸粉皮厚過腳皮,唔叫都唔比豉油,豬手味道可以的但非常細小,只有腐皮卷尚算合格!另外服務員態度亦差,檯面上既野食完無人執,叫極都無人應😠唔怪得咁大間酒樓在中午12點幾時間入座都可以仲有好多吉檯,唉!整體來說,唔會再幫襯!
2019-04-10 1037 瀏覽
今年第二次嚟食一蚊雞,兩次的質素都好高,雞又大又熱又脆,又有手套較剪可以,都容易拆開。仲有好幾塊脆卜卜蝦片,一蚊雞真係抵食。另外叫了$88的柚子蜜排骨,來到有驚喜,咁大盤,又有咁多蜜桃,唔止柚子蜜喎,價值算抵。另外叫了$16自助吧,天氣炎熱要飲多些冷飲,林羅滿目任君選擇,實有啱飲。脆卜卜爆谷。水稀稀的杏仁茶及芝麻糊,(可能加少了粉),猶幸味道還可以, 加埋自助醬料,雖選擇不多,但燒雞醮醬,完全可以滿足醬料狂。區區食玩遊-青衣

區區食玩遊-青衣

2019-04-10
2019-04-07 571 瀏覽
-早茶時段竟然大把位都知伏,下次都係乖乖地排返樓上東海算喇-侍應兜口兜面無視你揮手,飲早茶要壺水仙我講左5次同3個侍應講😱先至有-另一檯一入黎就問飲咩茶,熟客待遇?只能夠話佢地可能人手唔夠啦。
-早茶時段竟然大把位都知伏,下次都係乖乖地排返樓上東海算喇

-另一檯一入黎就問飲咩茶,熟客待遇?

只能夠話佢地可能人手唔夠啦。
雞冇上年咁大隻 亦因爲咁炸嘅時間耐左少少 冇咁嫩滑🧐味道鹹鹹地🧂係隻普通嘅炸子雞🐓🤙🏻一蚊一隻 唔可以要求咁多 但都希望佢都可以提升下隻雞嘅質素🙏🏻注意⚠️:2人限叫一隻雞/收茶錢/晚市較多人 建議book位Promotion period:until 17/4 from 18:00 to 21:00 on weekdays-The 🐓 size is smaller than that I ate last year. It is slightly salty. It tastes normal. Although it is cheap, I still hope that its quality can be improved.Reminder⚠️:2 people can order 1 chicken only/ charges for tea/ suggest booking as its queuing time is long-性價比:🤤x n飽肚:🤤🤤🤤🤤🤤味道:🤤🤤🤤⚪️⚪️環境:🤤🤤⚪️⚪️⚪️(冷氣凍死我🥶🐰)服務:🤤🤤⚪️⚪️⚪️(上菜有d慢)
性價比:🤤x n
飽肚:🤤🤤🤤🤤🤤
味道:🤤🤤🤤⚪️⚪️
環境:🤤🤤⚪️⚪️⚪️(冷氣凍死我🥶🐰)
服務:🤤🤤⚪️⚪️⚪️(上菜有d慢)
2019-02-05 842 瀏覽
大年初一晚飯,本來已預先兩日訂了位,到達時才發現根本沒有預留位置給我,一樣要排隊,令我和家人一共14人在門外白等一小時才能入席,氣憤指數達十級!!!😡😡😡還有其他一大堆苦主一同在門外「抗議示威」,投訴之聲和憤怒的情緒不斷升級,接待員只管漠視我們的指責,簡直是荒天下之大謬!此等不良食店竟然可以開滿全城,而大家亦繼續光顧,助長歪風,這個究竟是怎麼樣的世界?!不知所謂至極!!!!!!!!這絕對是毫無信譽和管理的酒家,完全不值得光顧,已列入我的黑名單!!!
2019-02-05
60 分鐘 (堂食)
2019-02-04 636 瀏覽
稻香早茶半價吸引好多茶客已是不爭的事實,因此,呢一日20幾人嘅讚美操兄弟姊姐茶叙亦揀咗呢間,正正常常叫咗蝦餃,燒買,腸粉,粥,飯……突然間一道餸或者係一碟點心吸引了所有人的眼光擺盤似足西式湯品,一問,原來係叫做龍蝦湯鮮竹卷,試落又有D龍蝦味嘅,而鮮竹卷吸收了龍蝦湯,不會太幹,更加好味,記住喇

2019-01-30 486 瀏覽
周日系一家團聚既時刻,例牌活動就系中午飲茶今日一家人去左青衣城稻香,事關呢度等位既時間系零!相比另外兩間酒樓等緊二十張臺,我估呢度必有其過人之處。酒樓必食既排骨尚算新鮮,可惜肥膏油脂多,滯左成個下晝至於櫻花蝦炒蘿蔔糕既鹹蝦鮮味配搭蘿蔔糕就值得一贊其他點心例如鴨腳紮同叉燒包只是一般,整體食物都幾油膩味濃。食物同現今既有營系列背道而馳,難怪佢地無咁受歡迎。雖則唔“營“,不過我個仔就食得津津有味仲食得多過我,似乎小朋友都系鐘意重口味。
周日系一家團聚既時刻,例牌活動就系中午飲茶
酒樓必食既排骨尚算新鮮,可惜肥膏油脂多,滯左成個下晝

至於櫻花蝦炒蘿蔔糕既鹹蝦鮮味配搭蘿蔔糕就值得一贊

雖則唔“營“,不過我個仔就食得津津有味
仲食得多過我,似乎小朋友都系鐘意重口味。
2019-01-27
午餐
2019-01-18 498 瀏覽
奶皇包就common la ,但炸奶皇包就第一次食,外皮炸得微脆。而奶皇餡雖然唔係流心,但都好好味。呢個山竹牛肉球就唔似傳統茶樓得三粒,佢平均細粒啲但有四粒。腐竹吸哂精華好好味,牛肉球啖啖肉,只是個人口味唔鐘意啲綠色嗰啲調味香草。鳳爪好咸,但味道ok ,煮得幾腍幾滑。

鳳爪好咸,但味道ok ,煮得幾腍幾滑。
2019-01-17
2019-01-13 1030 瀏覽
今早起身,有D肚餓,諗住朋友介紹稻香有個早茶優惠超級抵吃,於是就來到青衣城稻香。南乳豬手,軟硬適中,口感佳。鮮炸鯪魚球,好彈牙。鹹水角也是一個不錯的選擇,好满足。最重要的是9點買單即可享半價優惠。

南乳豬手,軟硬適中,口感佳。

鮮炸鯪魚球,好彈牙。

鹹水角也是一個不錯的選擇,好满足。
最重要的是9點買單即可享半價優惠。