2018-11-30 141 瀏覽
貓星人撒嬌親近中~!!!😍😙小編去了旺角一間幾特別的貓Café🌟, 發現並非一般既貓咪Café,他們所有小貓都是收養的浪浪BB,以貓咪為主,食物和環境都十分有質素和舒服。Café會把平時🔥50%收益🔥捐比深水埗浪浪之家,所以每一次來臨🙊,流浪貓就會有多一餐溫飽💫 .為流浪貓加油❤,出一分力💪💪💨💨.*輕食選了煙三文魚沙律+抹茶千層蛋糕(台灣日本直送系列蛋糕)煙三文魚沙律十分大份足料唔錯.*花茶選了苿莉千日紅玫瑰花茶 + 桂圓紅棗杞子花茶苿莉千日紅玫瑰花茶有美白潤膚解鬱降火功效桂圓紅棗杞子花茶則有美容養顏功效兩者花果味濃厚而清新
貓星人撒嬌親近中~!!!😍😙
為流浪貓加油❤,出一分力💪💪💨💨
煙三文魚沙律十分大份足料唔錯
*花茶選了苿莉千日紅玫瑰花茶 + 桂圓紅棗杞子花茶
苿莉千日紅玫瑰花茶有美白潤膚解鬱降火功效
桂圓紅棗杞子花茶則有美容養顏功效
兩者花果味濃厚而清新
2018-11-27 118 瀏覽
自小家中就養了幾隻貓,但自從貓貓年老離世了就沒有再養,想貓時就到貓cafe歇一歇~ 得知最近旺角開了一間新貓cafe,理念係幫助流浪貓,我當然要造訪一下。呢間cafe位於旺角銀行中心出口附近。 出𨋢已經聽到喵喵叫, 開門位置有圍欄,要先脫鞋,由於當天我穿高跟鞋所以店主先提供紙拖鞋,又提供消毒酒精搓搓手,以確保衛生!呢度係按時鐘收費,首一小時$68 包一杯飲品,其後每小時$38都有一杯飲品。 平日週一至五有小食套餐,$78起有小食飲品包一小時。我哋揀咗宇治抹茶、不太甜朱古力蛋糕。唔好睇佢蛋糕細細件,但飲埋飲品,都足夠了~不太甜朱古力蛋糕仲好好味,不太甜之餘仲有香濃朱古力味!飲品揀咗芒果乳酸,我就飲三花茶,用一大個花茶壺盛載, 玫瑰、茉莉、桂花散發出陣陣花香,頓時舒緩一下神經~ 呢度用上塌塌米地墊、和風椅,感覺relax! 貓貓周不時喺你身邊追逐奔跑。 當天有數隻黑色斑紋貓,同我以前嘅貓貓好相似, 頓時一解想念之情!!另外有一隻叫糯米糍嘅長毛貓,毛質超軟滑,懶洋洋比較貪睡~Cafe仲提供好多貓咪既書,最正係旅遊書都係最新既2019年版本,剛巧過幾日去曼谷又可以睇吓!牆上貼左好多流浪貓既相,
平日週一至五有小食套餐,$78起有小食飲品包一小時。
我哋揀咗宇治抹茶、不太甜朱古力蛋糕
唔好睇佢蛋糕細細件,但飲埋飲品,都足夠了~
不太甜朱古力蛋糕仲好好味,不太甜之餘仲有香濃朱古力味!

呢度用上塌塌米地墊、和風椅,感覺relax!
貓貓周不時喺你身邊追逐奔跑。
另外有一隻叫糯米糍嘅長毛貓,毛質超軟滑,懶洋洋比較貪睡~
牆上貼左好多流浪貓既相,都係由義工餵食。
雖然幫唔到義工手,但係都希望多d人幫襯下呢間cafe。
並且宣揚支持領養,不購買!!
話說朋友係愛貓之人,但無奈香港居住環境限制多多,好多愛貓嘅人唔代表有能力可以養貓,至於養貓係一生一世嘅事,考慮清楚先可以養!但有句說話叫「領養代替購買」,朋友帶我嚟呢間貓貓cafe,就係由店主將流浪貓貓喺到cafe照顧,再希望搵到合適嘅人家領養回家!成件事太有愛了~所以一於過嚟支持下!我地一到門口!OMG!有隻白貓竟然坐定定等我地開門哈哈哈,太sweet了,然後店員叫我地脫鞋、消毒就可以進去啦!餐廳大概有5-6隻駐場貓貓,佢地都好聽話,唔會怕生!好識同客人玩添呀!嚟到餐廳呢到,除咗可以睇貓貓,仲可以點呢個到set,一邊食下野再同貓貓玩,一邊又可以支持下餐廳對貓貓嘅起居飲食,一舉兩得!首先我試咗呢個花茶:紅棗桂圓玫瑰花茶,養生又健康!一邊girl talk一邊飲就剛剛好,可以慢慢嘆~之後我地食咗兩件千層蛋糕!雲喱拿原味+抺茶味!雖然當然無大牌子咁高級,但相對嘅價錢又算唔錯啦,cream好滑皮又薄!最後當初想幫幫餐廳呼籲有心人士領養可愛貓貓!加油喔!(ミ´ω`ミ)

2018-11-24 82 瀏覽
女朋友一直都很喜歡貓,奈何家人敏感原故未能在家飼養一隻,今日黎到等一隻貓咖啡終於能滿足願望同貓貓玩餐飽!呢間並不是一間普通貓貓cafe,住在這裡的主子本都是流浪貓bb,被收養後終有一個幸福的家。Cafe更會將一半收益捐與幫助流浪貓機構,所以黎呢到唔單至同到貓bb玩,仲可以幫到仍在街上流浪的其他貓寶寶哦!呢到環境好舒服,地下全都是tatami,又有5隻貓貓陪你過一段治癒時間。我地叫左4款小食,首先蜜糖雞翼5隻😋😋蜜糖味好香好甜,烤得剛剛好跟住仲點左份煙三文魚沙津,呢款小食岩哂想清淡d既女士們😉仲有綠茶千層蛋糕同原味千層蛋糕,兩款都幾好食,但我個人喜歡綠茶多d😛😛飲品方面,我揀左Orea脆脆朱古力,朱古力味超濃郁,又有得揀少甜,好貼心!!因為同埋幾個朋友黎,佢地又想試埋花茶,就叫左桂圓紅棗杞子茶同玫瑰桂花茶。玫瑰桂花茶好出色,清新味道帶些微的甜味呢到仲有一個書架放左不同主題書,有漫畫、貓貓、旅遊、健康、運動;就算主子當日無心機同你玩住都可以睇下書先,連Board game都有 仲有遼貓貓玩既各式玩具🤣🤣總括黎講,成個環境都好舒服,背景音樂都是我喜愛的廣東歌。Btw 我同一隻叫湯圓貓貓玩左好

我地叫左4款小食,首先蜜糖雞翼5隻😋😋
蜜糖味好香好甜,烤得剛剛好

跟住仲點左份煙三文魚沙津,呢款小食岩哂想清淡d既女士們😉

玫瑰桂花茶好出色,清新味道帶些微的甜味

仲有遼貓貓玩既各式玩具🤣🤣

總括黎講,成個環境都好舒服,背景音樂都是我喜愛的廣東歌。Btw 我同一隻叫湯圓貓貓玩左好耐,佢係呢到大佬黎,一入門口見到個隻就係佢啦!我應該好快會再黎😆
2018-11-09
  • 玫瑰花花茶
2018-11-23 84 瀏覽
星期日去左旺角行街,一直知道附近開左間貓café;當日有朋友陪我去喇!非常之期待可以同啲貓貓玩。一上到樓上,食客需要除鞋放置鞋櫃;再叫消毒液消毒雙手,以確保貓貓是清潔的。餐廳一共有四隻貓,可以比食客邊食邊玩;每隻貓貓刀好乖,吾會爪食客的,而且可以不停影相啊!清香芝士芝味蛋糕:芝士蛋糕既味道充滿左濃郁既芝士香味,食落口感林身,慢慢在口中溶化,果然不錯;而且又吾會覺得太漏!中詫食芝士蛋糕既朋友一定要試下。Oreo脆脆朱古力:依杯飲品朱古力味不會太濃厚,但依然保持到朱古力既甜味;同時上面加了少許order的餅碎同半塊order餅,令到飲品吾會過於單調呢。芒果層層千層糕:朋友喜歡食芒果類既食品,所以特意叫左依款甜品。每一層刀包上一層薄薄既cream,但食落同樣一啲也不漏口,入面有芒果肉,味道帶甜又夠fresh。芒果紅茶:除左甜品,仲叫左杯芒果飲品。味道充滿濃芒果味,令食客飲每一啖也覺得好似飲甜既水果汁一樣!

今次係我第一次黎貓貓cafe,入到去要先除鞋同消毒雙手,確保客人同貓貓係衛生既環境下互動。Cafe無論係坐椅定餐具,全部以貓為主題。一入到門已經有隻可愛既貓仔迎接我地啦!貓仔唔怕人,個性活潑可愛又鍾意周圍走。非常靚既貓型積木。貓,全部都係貓。除左有得近距離同貓貓互動之外,客人既每一次來臨都可以幫到流浪貓。因為店主會將部分受益捐比義工團體,繼續支持義工每晚為流浪貓提供温飽。呢度提供多款飲品。仲有各式輕食。Oreo脆脆朱古力香濃偏甜,而鮮奶咖啡非常唔錯☕️雲呢嗱千層蛋糕🍰芒果千層蛋糕,中間有層芒果,幾香甜。貓貓真係非常可愛,融化啦我😍主要都係睇貓仔為主~支持小店既理念,之後都會介紹朋友黎支持!

非常靚既貓型積木。

貓,全部都係貓。

呢度提供多款飲品。

仲有各式輕食。

Oreo脆脆朱古力香濃偏甜,而鮮奶咖啡非常唔錯☕️

雲呢嗱千層蛋糕🍰

芒果千層蛋糕,中間有層芒果,幾香甜。

2018-11-16 1437 瀏覽
一週工作過後,疲倦萬分,相約朋友到此找貓咪輕鬆下,這交通方便,是一個鬧市中透透氣的好地方。一入門口大家便要脫鞋及清潔雙手,講究衛生絕對是對貓咪好呢。入內環境很舒適,全場榻榻米,地方整潔,家居佈置充滿溫暖感覺。這的貓咪不怕人,親和力極高,同佢玩都唔會出爪,好彩的話還可以抱抱,超可愛呢!我們還未有食物時,店員讓貓咪先開餐,佢哋今餐食濕糧,聞到係吞拿魚,好香呀!見牠們吃得津津有味,其他人和事一於好少理。新增星期一至五全日供應套餐,一杯飲品及一個輕食,最新有蜜糖雞翼及煙三文魚沙律。每人各自點了一杯飲品及一件蛋糕,oreo脆脆朱古力,濃濃朱古力同脆卜卜餅乾好夾,抹茶千層蛋糕,的確有口感,中間夾有紅豆,不會太甜;熱榛子鮮奶咖啡,榛子味適中,超濃郁芝士蛋糕,又香又滑,蛋糕都是高質素的。這裡大部份傢具,包括餐具都是貓咪樣, 餐廳主人很有心思呢!客人可以同貓咪們玩耍,好奇的貓咪活潑又精靈,牠們有時會互相追逐,跑跑跳跳。貓咪好純好乖,是餐廳的親善大使。一小時好快過,下次再嚟同貓咪玩。難得可以同貓咪玩,嘆杯靚茶靚咖啡,食件美味蛋糕,店員也很友善,絕對係優質貓咪咖啡店。好欣賞餐廳主人幫助流浪貓嘅一顆熱心,

一入門口大家便要脫鞋及清潔雙手,講究衛生絕對是對貓咪好呢

每人各自點了一杯飲品及一件蛋糕,

這裡大部份傢具,包括餐具都是貓咪樣, 餐廳主人很有心思呢!

貓咪好純好乖,是餐廳的親善大使。

一小時好快過,下次再嚟同貓咪玩。

好欣賞餐廳主人幫助流浪貓嘅一顆熱心,讚讚

2018-11-16
下午茶
2018-11-14 1019 瀏覽
鍾意飼養小動物嘅朋友報料話最近在旺角近銀行中心開咗間cafe 可以同貓仔一齊tea。 今日去旺角等朋友, 未夠鐘仲有啲時間就上咗去hea.Cafe入面嘅貓都係收養或者接收, 其中部分收入更撥作救助流浪貓, 頗有意義。店舖入面以塔塔米形式, 所以入內都先除鞋。 和式設計好舒服,休閒,新淨,全部都可以席地而坐。 有唔少嘅board game,消閒雜誌,旅遊書俾顧客任睇。 當然最吸引嘅唔係呢啲, 而係嗰幾隻超嗲又唔怕人嘅貓咪。 今日去到嘅時候原來係午睡時間, 有四五隻貓都同時間午睡。Cafe收費頭一小時$68 包一杯飲品 凍榛子咖啡人手沖調, 榛子味香濃唔太甜。另外試了店舖推介嘅 "芒果千層蛋糕"。雪藏了一段時間較為硬所以唔太鬆軟, 中間有一層芒果肉有好香嘅果味, 整體唔太甜, 配咖啡一流。水蜜桃乳酸自然嘅水蜜桃味和乳酸, 非常清新 (完全冇藥水味)。加配了多重"濃濃朱古力芝士蛋糕"($28)。 朱古力味非常濃郁, 特別在冇嗰種 純朱古力苦澀味, 因為混和了淡淡嘅芝士味。 兩者互相平衡, 好適合揀唔到 朱古力或芝士蛋糕嘅朋友。食吓食吓,貓仔好似較咗鬧鐘全部逐一起身, 超活躍跑來跑去, 又唔

Cafe收費頭一小時$68 包一杯飲品

凍榛子咖啡
人手沖調, 榛子味香濃唔太甜。
芒果千層蛋糕

另外試了店舖推介嘅 "芒果千層蛋糕"。

水蜜桃乳酸
自然嘅水蜜桃味和乳酸, 非常清新 (完全冇藥水味)。
"濃濃朱古力芝士蛋糕"

食吓食吓,貓仔好似較咗鬧鐘全部逐一起身, 超活躍跑來跑去, 又唔怕陌生人, 我哋同佢影咗好多相, 絕對多過啲食物, 冇計啦佢哋先係主角。

好奇地爬上嚟睇下有咩食。 溫馨提示唔好餵佢哋。

有圖有真相, 地下張墊係佢抓起㗎!

開餐時間, 隻隻都發出獨有嘅叫聲, 當然係命令店員快啲出餐啦!
芒果千層蛋糕
水蜜桃乳酸
"濃濃朱古力芝士蛋糕"
貓咪🐱好可愛 奈可香港地少人多 屋企容納冇咁多地方比佢地走動 唯有去cafe滿足下養貓的日常 位置 位於旺角e出口附近,唔係好多人個條行人專用區而係對大街巴士站既商廈上唔洗人迫人環境位於旺角E出口附近,唔係好多人個條行人專用區而係對大街巴士既商廈樓上唔洗同人迫人環境Over Over我被貓貓包圍了門口開始已經有好多貓貓擺設一入去要先除鞋,消毒雙手門口好貼心有登仔坐,鞋可以放鞋櫃榻榻米好吸relax每張枱都有貓貓Cusion貓貓會在場內遊走行catwalk貓貓和人類的玩具櫃食物其實冇諗住黎食好西只求見貓低依道既蛋糕同飲品都好高質Rose Latte玫瑰花瓣灑滿杯面,奶味濃,微甜桂圓紅棗杞子茶微甜,桂圓杞子都好足料,女士岩哂宇治抹茶層層千層蛋糕蛋糕雪得好夠凍,層層cream雪糕咁,中層係紅豆心,唔甜,紅豆蓉加抹茶好match特濃郁芝士蛋糕濃濃的美式芝士蛋糕,冇消化餅底,芝士味濃而不膩,依舊啊妹成日都想衝上黎食好搞笑妹:我的老鼠啊😡最喜愛白🐱原來是兄妹個衰豬要唉住人地隻手訓一向都好小po樣係openrice但今次唔po唔得完全被溶化了的我 貓咪怎麼這麼可愛建議女士著長裙/褲,貓中意長裙,
貓咪🐱好可愛
奈可香港地少人多 屋企容納冇咁多地方比佢地走動
唯有去cafe滿足下養貓的日常

位置

位於旺角e出口附近,唔係好多人個條行人專用區
而係對大街巴士站既商廈上
唔洗人迫人

位於旺角E出口附近,唔係好多人個條行人專用區
而係對大街巴士既商廈樓上
唔洗同人迫人

Over Over我被貓貓包圍了
門口開始已經有好多貓貓擺設
一入去要先除鞋,消毒雙手
門口好貼心有登仔坐,鞋可以放鞋櫃

榻榻米好吸relax每張枱都有貓貓Cusion
貓貓會在場內遊走行catwalk

貓貓和人類的玩具櫃

食物

其實冇諗住黎食好西
只求見貓
低依道既蛋糕同飲品都好高質

Rose Latte

玫瑰花瓣灑滿杯面,奶味濃,微甜

桂圓紅棗杞子茶

微甜,桂圓杞子都好足料,女士岩哂

宇治抹茶層層千層蛋糕

特濃郁芝士蛋糕

妹:我的老鼠啊😡

最喜愛白🐱
原來是兄妹

個衰豬要唉住人地隻手訓

一向都好小po樣係openrice但今次唔po唔得

完全被溶化了的我 貓咪怎麼這麼可愛

建議女士著長裙/褲,貓中意長裙,暖笠笠

唔想臭死貓貓記住著襪,場內都有紙拖鞋提供好貼心

所有佈置同餐具都好有心思啊 好開心的玩貓貓日
(其實係比貓玩)
約咗朋友食tea, 見到旺角有一間新開嘅樓上咖啡室,聽講有貓貓同你一齊食tea同埋玩, 我呢個愛貓之人又點可以錯過呢?!😋佢位於旺角地鐵站E2出口一出轉右, 唔駛1分鐘就到勁快囉!!😱交通咁方便,我鍾意!👍😝上到去職員會叫我地先除鞋同埋要消毒雙手,我哋即時見到有貓貓入面行嚟行去😍😍急不及待要同佢一齊玩!入面嘅空間都幾大,舖滿他他米好舒服😌,所有嘅擺設由咕臣,時鐘,杯杯碟碟,到廁所拖鞋全部都係貓貓造型㗎!😍😍可見店主花咗唔少心機去採購不同貓貓造型的物品,果然真係愛貓之人!除咗將成間Cafe擺滿貓貓瞓覺嘅小屋和玩具,我仲見到店主會充分利用唔同嘅空間,例如有個領養欄為其他無家嘅浪浪小貓招募主人,又會有個空間比有需要嘅人寄買物品,又可以玩桌遊同埋睇圖書。由於佢係主要想提供一個給愛貓之人同浪浪小貓咪一齊輕鬆相處嘅休憩空間,所以其實食物嘅選擇就唔算多,主要係飲品同埋蛋糕🍰不過佢嘅出品絕對唔馬虎,相當高質。收費係按鐘計,頭一個鐘$68就包左一杯野飲,第二個鐘就$38會送多杯野飲咁。我同朋友各自點左花茶同埋蛋糕,花茶要每人另外加多$20,不過我見佢大大壺都幾抵飲,我點咗洛神山楂茶,呢排食得太多野要消消

洛神花山楂茶

我同朋友各自點左花茶同埋蛋糕,花茶要每人另外加多$20,不過我見佢大大壺都幾抵飲,我點咗洛神山楂茶,呢排食得太多野要消消滯😝佢嘅山楂同埋洛神花都相當足料,非常濃郁,真係好醒胃!
玫瑰合歡花桂花茶

朋友就點左玫瑰合歡花桂花茶,好清新桂花味都幾香,加埋玫瑰有種淡淡的甜味!我和朋友都佢嘅花茶好飲過出邊其他cafe嘅花茶!
抹茶有口感千層蛋糕

另外我哋見到佢有部份台灣日本直送蛋糕🍰😍我揀咗件抹茶有口感千層蛋糕($48)佢嘅抹茶味淡淡的但不苦,卻有很香嘅抹茶味🍵而蛋糕中間的cream好滑,加上每一層嘅pancake軟綿綿真係幾有口感,我覺得好味過嗰啲名牌咩lady千層蛋糕囉!😝
清香芝士芝味蛋糕

朋友就揀咗一件清香芝士芝味蛋糕($35)🍰
細細件唔算大件,啖啖清香嘅芝士味令你唔覺唔覺就食完,唔會覺得漏,用來佐花茶係無敵!👍

當日陪我地玩有四隻小貓咪,聽講全部都係因不同原因而被佢哋收養左,可在這個溫暖嘅家做店貓,而且原來全部都係未夠一歲嘅BB貓,真係好cute好可愛,一邊睇住佢哋響身邊跑來跑去和睡覺,一邊享受佢嘅花茶同埋美味嘅蛋糕🍰同朋友談天說地,真係幸福感倍增,好輕鬆愉快,忘記咗呢度係人來人往嘅旺角。

我仲知道店主會定期將部份嘅收益捐比浪浪之家,幫助流浪嘅毛小孩,令到我哋嚟幫襯變得別具意義,真係非常有愛心的一間店舖👍,絕對值得再支持!👍😄

———————————————————

玫瑰合歡花桂花茶
抹茶有口感千層蛋糕
清香芝士芝味蛋糕
2018-11-07 363 瀏覽
其實本身以前對貓感覺麻麻,覺得佢地太cool有d惡🙈不過自從之前去過一次貓cafe同貓貓玩,都貓都改觀,覺得佢地其實都好得意☺️!今次就去左旺角呢間新開嘅貓cafe⭐️雖然店只有7隻貓到,不過全部都好得意😝,名字全都是食物名,好似糯米糍、湯圓等(都是我鐘意食嘅野,好感度大增😂)而且全部都係領養返嚟👍🏻仲會將部分收益撥捐幾個餵飼流浪貓嘅義工機構呢🐈好有愛心❤️!💰收費入場第一小時$68(包一杯飲品)第二小時起$38(包一杯飲品)而特飲、花茶同輕食就另外加錢😉💗榛子朱古力 (不用加$)杯子好可愛,味道不錯,如果再濃一點和加埋貓貓拉花就更好了😝🧡水蜜桃乳酸 +$8酸酸甜甜,水蜜桃味都幾出,正!💛雲呢拿千層蛋糕 $48蛋糕層層分明,層數唔算太多,但忌廉細滑,味道都幾好!❤️清香芝士芝味蛋糕$35芝士味香濃,質感亦不錯👍🏻

其實本身以前對貓感覺麻麻,
覺得佢地太cool有d惡🙈
不過自從之前去過一次貓cafe同貓貓玩,
都貓都改觀,覺得佢地其實都好得意☺️!

今次就去左旺角呢間新開嘅貓cafe⭐️
雖然店只有7隻貓到,不過全部都好得意😝,
名字全都是食物名,好似糯米糍、湯圓等
(都是我鐘意食嘅野,好感度大增😂)
而且全部都係領養返嚟👍🏻
仲會將部分收益撥捐幾個
餵飼流浪貓嘅義工機構呢🐈好有愛心❤️!

💰收費
入場第一小時$68(包一杯飲品)
第二小時起$38(包一杯飲品)

而特飲、花茶同輕食就另外加錢😉

💗榛子朱古力 (不用加$)
杯子好可愛,味道不錯,
如果再濃一點和加埋貓貓拉花就更好了😝

🧡水蜜桃乳酸 +$8
酸酸甜甜,水蜜桃味都幾出,正!

💛雲呢拿千層蛋糕 $48
蛋糕層層分明,層數唔算太多,
但忌廉細滑,味道都幾好!

❤️清香芝士芝味蛋糕$35
芝士味香濃,質感亦不錯👍🏻
下午茶
2018-11-02 280 瀏覽
今天和一樣喜歡貓咪的朋友去這家貓cafe探店,去之前看過一些報導說這家店的貓咪都是流浪貓,我們的消費可以幫助這些貓咪們的。裡面位置很多,貓的配具也很多。剛進門就有貓咪迎接了,進去前記得要消毒喔~牆上有待領養貓咪的資料。哈哈,迷之角度,迷之可愛雙下巴都出來了專注地看著我手上的玩具(莫名地擔憂我的手的安危)店的裡面有書可以看門口有櫃子裡面有玩具,人和貓的都有,想逗貓可以在裡面拿喔~蛋糕意外地高質,不太甜,餅皮很香~芝士蛋糕很香,很濃郁,很滑,真的很不錯。這個超推薦,荔枝味很濃郁,很清新,拍照也一級棒!巧克力不太甜,也很濃郁。這家cafe的食物很不錯,最主要還是經營理念,既可以做生意,也可以幫助流浪貓。消費的同時,為社會出一份力不是很不錯嗎?

裡面位置很多,貓的配具也很多。
剛進門就有貓咪迎接了,進去前記得要消毒喔~

牆上有待領養貓咪的資料。

哈哈,迷之角度,迷之可愛

雙下巴都出來了

專注地看著我手上的玩具(莫名地擔憂我的手的安危)

店的裡面有書可以看

門口有櫃子裡面有玩具,人和貓的都有,想逗貓可以在裡面拿喔~
雲呢拿千層蛋糕

蛋糕意外地高質,不太甜,餅皮很香~
超濃郁芝士蛋糕

芝士蛋糕很香,很濃郁,很滑,真的很不錯。
玫瑰荔枝梳打

這個超推薦,荔枝味很濃郁,很清新,拍照也一級棒!
Oreo 脆脆朱古力

巧克力不太甜,也很濃郁。
2018-11-02
雲呢拿千層蛋糕
玫瑰荔枝梳打
Oreo 脆脆朱古力
2018-10-31 182 瀏覽
本身我自己都鐘意貓既!但係就冇養,而我同兩個養貓既朋友去左呢個貓貓cafe!佢地開心到傻左!仲話要再領養多一隻!一去到入門口,果到會要我地除鞋放入鞋櫃,再用酒精消毒雙手先比我地入去!入到去就見到貓貓行黎行去好自在!啲貓貓好乖唔驚人!任人摸,任人影相!但係我地略嫌少左啲貓貓,只有三隻可以同我地會面!(有三隻-一大兩細唔舒服冇我出黎玩)一個人一小時$68(包一杯野飲)其實去玩下好快就一個鐘!想玩耐啲可以加多$38,有多一個鐘(包多杯野飲)!其實真係好抵丫!我地叫左cheese cake,好濃芝士味!唔錯唔錯!另外飲品叫左個三花茶!都唔錯!夠養生!我朋友就叫咗個圓肉紅棗杞子茶,呢個就略嫌偏淡味,可能覺得唔夠耐!結論:價錢合理, 環境舒適值得一去!愛貓之選!

佢地開心到傻左!仲話要再領養多一隻!

入到去就見到貓貓行黎行去好自在!
啲貓貓好乖唔驚人!任人摸,任人影相!

一個人一小時$68(包一杯野飲)
其實真係好抵丫!

我地叫左cheese cake,好濃芝士味!唔錯唔錯!
三花茶
圓玉紅棗杞子茶

結論:
價錢合理, 環境舒適值得一去!愛貓之選!

三花茶
2018-10-31 161 瀏覽
旺角貓cafe已經有好多間,呢間竟然係最有意義嘅貓cafe,店主除咗係貓義工照顧浪浪,還將營業額50%收益捐給深水埗浪浪之家!所以幫襯一次就等於幫助流浪貓有一餐溫暖、溫飽,非常有意義!入到店後要先脫鞋,手要消毒後才可入內,裡面環境好好,乾淨整齊,座位非常闊落,靜靜地玩下貓傾吓計十分舒服。睇睇下又比我發覺到個塊板,上面貼左一D領養浪浪資訊同埋可以行去書櫃睇下書,大部份係旅遊書、心靈書等。到野食啦!我地點左兩個花茶及兩件cake, 花茶好香,蛋糕🍰非常好味!無諗過!店內有6隻貓貓,非常可愛,隻隻都唔怕人,會主動行埋黎,我覺得超幸福,有時間一定會再去
2018-10-29 156 瀏覽
聽說旺角有一間貓咪咖啡店😍愛小動物的我們,一定要來看看!這裡給我的第一個印象是十分乾淨整潔。客人要先脫鞋子,沒有穿襪子的客人便要穿對即棄拖鞋。進店前,需要消毒雙手。此店將部份收益捐左給「深水埗喵喵喵」義工團體,十分有意義😍本來很想與貓咪玩,但牠們看似很累喔這裡十分整潔、寧靜,看貓咪、看看書,感到十分舒服自在我點了有美肌、舒緩情緒等功效的三花茶(玫瑰、茉莉、桂花)而他點了舒緩壓力的蜜糖檸檬薄荷茶😌😋這裡的花茶泡得很好喔!(這裡入場費$68/位,可在店逗留1小時,第2小時$38。點選花茶加$20)超濃郁芝士蛋糕$28 又平又好吃😋
聽說旺角有一間貓咪咖啡店😍愛小動物的我們,一定要來看看!

此店將部份收益捐左給「深水埗喵喵喵」義工團體,十分有意義😍

本來很想與貓咪玩,但牠們看似很累喔

這裡十分整潔、寧靜,看貓咪、看看書,感到十分舒服自在

花茶

超濃郁芝士蛋糕$28 又平又好吃😋