2019-09-11 555 瀏覽
我家不能養貓狗!從小就好小和貓狗接觸!今次是我第一次去貓cafe 第一次玩貓!😍一入門口要除鞋,消毒擦手。就可以去玩啦!都有好多貓!佢地的收費一個鐘頭一個鐘頭計!可以點食物咁包括果一個鐘頭的費用我點左個!芝士煙肉牛肉漢堡~味道不錯👍🏻有肉味芝士熔在一起好好味!雞翼來了嘩D貓咪主子們對我們這一台的關注度直上升!🤣😂因為雞翼是它們的至愛,但是這些是有經過調味所以不適合貓咪食用。所以餐廳也有提醒我們總結初體驗!幾好玩!不過養寵物前真的要考慮清楚!如果只是想玩下可以去下cafe 玩下!
我家不能養貓狗!從小就好小和貓狗接觸!
今次是我第一次去貓cafe
第一次玩貓!😍
一入門口要除鞋,消毒擦手。

就可以去玩啦!
都有好多貓!

佢地的收費一個鐘頭一個鐘頭計!
可以點食物咁包括果一個鐘頭的費用
我點左個!
芝士煙肉牛肉漢堡~
味道不錯👍🏻有肉味芝士熔在一起好好味!

雞翼來了

嘩D貓咪主子們對我們這一台的關注度直上升!
🤣😂

所以餐廳也有提醒我們

總結
2019-09-09 430 瀏覽
朋友同我都係愛貓之人,所以今次特意約喺貓貓cafe裡見面。呢度係旺角彌敦道既一間樓上鋪,貓貓咖啡店。地點非常就腳門面嘅設計好有心思,無論係貓貓圖案定係字體既設計都十分可愛,而且仲好有日本feel!左手面放咗塊黑板,自家DIY裝飾呢度同其他貓貓Cafe嘅不同之處,就係呢間餐廳嘅貓都係BB!全部都係收養返黎既流浪貓。店主真係好有愛心啊🥰入去之前係需要除鞋同消毒雙手架!環境非常乾淨,亦都沒有貓貓嘅味道櫃上放了好多細細粒又精緻既貓貓模形同裝飾品,好吸引客人既眼球👀窗邊位置地台升高左一級,係日式榻榻米嘅環境設計。旁邊有一個高高嘅書櫃,放了書本。同時亦好有文青風格值得一提既係,榻榻米設計令客人坐喺地面水平上,同貓貓既距離拉近左!餐廳裏邊有好多貓嘅相片,展示比人哋睇貓寶寶真的好活潑,周圍走,不停放電一拎起個貓貓玩具,就望到實,要撲埋去捉!貓跳台、貓貓架餐牌叫左2個漢堡包餐唔好俾貓貓食到你嘅食物啊好可愛玩到唔捨得走喺呢度既用餐時間只有2個鐘,愛貓既朋友要把握時間啦!
朋友同我都係愛貓之人,所以今次特意約喺貓貓cafe裡見面。
呢度係旺角彌敦道既一間樓上鋪,貓貓咖啡店。地點非常就腳

左手面放咗塊黑板,自家DIY裝飾
全部都係收養返黎既流浪貓。店主真係好有愛心啊🥰

入去之前係需要除鞋同消毒雙手架!
環境非常乾淨,亦都沒有貓貓嘅味道

餐廳裏邊有好多貓嘅相片,展示比人哋睇

貓寶寶真的好活潑,周圍走,不停放電
一拎起個貓貓玩具,就望到實,要撲埋去捉!

貓跳台、貓貓架

餐牌

叫左2個漢堡包餐

唔好俾貓貓食到你嘅食物啊

好可愛

玩到唔捨得走
喺呢度既用餐時間只有2個鐘,愛貓既朋友要把握時間啦!
2019-08-19
2019-09-07 295 瀏覽
第一次去動物cafe呢間cafe主要都係浪浪今次仲有新加入嘅五兄妹浪浪得六個月大 好細隻好貪玩貓仔食飽都好親人 主動過黎揾人玩個環境都舒服野食以炸物同蛋糕甜品為主如果主食有意粉就好
第一次去動物cafe

個環境都舒服
野食以炸物同蛋糕甜品為主
如果主食有意粉就好

2019-09-06 1191 瀏覽
香港人既生活壓力真係大,無時無刻都有唔同既事情發生,有時真係令人好嬲好多情緒!不過,真係要錫自己,間唔中要比d時間自己停一停,分散下注意力,維持身心健康如果係貓奴/貓貓係你其中一個減壓方法既話,等一隻貓咖啡,絕對係你既首選無論環境、食物,定係創業理念,都絕對值得去支持支持有時都好怕一d動物cafe會唔會係利用動物黎賺錢,買d貓黎做招財貓,但對動物帶黎唔好既影響!但係等一隻貓咖啡就唔係,反而係收養浪浪,比佢地穩定既住宿,安全既居所,唔需要風吹雨打!仲幫手宣傳,等其他浪浪可以尋家理念上係好值得支持呢!一入到去,店員會要求除鞋同消毒雙手,都係為左保護貓貓,同保持環境清潔!其實去親動物cafe,最大既concern都係衛生不過呢到就超級乾淨,打理得好好,無貓既嗅味他他米坐得幾舒服,不過有大肚腩既男士可能坐得辛苦dCafe除左貓貓外,仲有好多games提供,岩哂一班朋友黎玩下貓,放鬆下!收費方面,可以選擇以小時計,$68包一杯飲品或者以食物套餐計,叫任何一個套餐包一小時同一杯飲品,同貓貓共進午餐黎講,其實幾抵!食物質素唔差!我地叫左2個漢堡餐,分別係煙肉芝士牛肉漢堡配薯條,同雙層豬柳芝士漢堡雖然
香港人既生活壓力真係大,
無時無刻都有唔同既事情發生,有時真係令人好嬲好多情緒!

如果係貓奴/貓貓係你其中一個減壓方法既話,
等一隻貓咖啡,絕對係你既首選

無論環境、食物,定係創業理念,都絕對值得去支持支持

仲幫手宣傳,等其他浪浪可以尋家
理念上係好值得支持呢!

其實去親動物cafe,最大既concern都係衛生
不過呢到就超級乾淨,打理得好好,無貓既嗅味
他他米坐得幾舒服,不過有大肚腩既男士可能坐得辛苦d

收費方面,可以選擇以小時計,$68包一杯飲品
雙層豬柳芝士漢堡

煙肉芝士牛肉漢堡配薯條

雖然差不多30分鐘先上菜,1小時其實唔會食得哂,預左要加鐘,但係食物制作好有誠意

Burger中既麵包熱得黎好軟熟
雙層豬柳勁厚,勁香,勁大件
薯條夠多,一定夠,仲要非油炸得炸都好脆,食得黎無咁邪惡咁

紫薯鮮奶

飲品質素高!
紫薯牛奶,味道天然,淡淡既紫薯味,唔會太甜,味道夾得好好!

仲有蜜桃乳酸,唔算太甜,好清新開胃
焦糖鮮奶咖啡、Oreo  脆脆朱古力

因為加左鐘,所以有多2杯飲品

咖啡好香,容易入口
Oreo脆脆勁有口感

萬眾期待既貓貓主子

好可愛呀!雖然屋企養狗狗,貓貓唔太癡我
但係可以玩下,離遠睇佢地玩,都已經好開心

最鐘意右上角西臉既灰色貓貓,店員話呢2隻唔抱得架!
仲有左下角親民既小王子!
大家到貓cafe時記得守返規矩,唔好傷害貓貓/太過打擾佢地既生活呀!
2019-09-05
雙層豬柳芝士漢堡
煙肉芝士牛肉漢堡配薯條
紫薯鮮奶
焦糖鮮奶咖啡、Oreo  脆脆朱古力
2019-09-01 224 瀏覽
If you are a cat lover, this is the social enterprise and the cat’s love hub that you shouldn’t miss out!Not only it has a a social value by adopting the stray cats, it has the right environment and food to serve customers! The cats’ cozy beds and shelters were well placed and designed! What’s more is that, pancakes, matcha cheesecakes and burger are served! Ordered the signature burger which was quite nice! The matcha cheeecake was slightly too small in portion, but flavor-wise. Overall, th

Overall, this was definitely a good experience if you like cats!!

2019-08-28 381 瀏覽
未試過去貓貓cafe,早幾日約左,就上黎坐下。呢度大部分貓貓都係流浪貓,除左兩隻英短,家貓大部分都係6個月大。呢度仲有書有漫畫睇。本身以為貓cafe 主力係同貓貓玩,但原來食物都唔差喎!芒果千層蛋糕,每層皮都好薄,蛋糕雪凍左食落挺身,中間夾著芒果肉,好味!泡沫咖啡蛋糕,濃濃既咖啡味,上層係厚厚既Mousse, 最底係朱古力曲奇餅底,一啖食到幾個層次。Oreo脆脆朱古力上面舖滿朱古力餅碎,飲落好有朱古力味,唔會過甜。蜂蜜柚子抹香綠茶,好有清新茶香,柚子酸酸甜甜,好味味!
未試過去貓貓cafe,早幾日約左,就上黎坐下。

呢度仲有書有漫畫睇。

本身以為貓cafe 主力係同貓貓玩,但原來食物都唔差喎!

蜂蜜柚子抹香綠茶,好有清新茶香,柚子酸酸甜甜,好味味!
2019-08-28 2041 瀏覽
旺角有一間cafe, 有很多可愛的貓貓。雖然有貓貓的cafe很多地方都有,但呢一間特別之處係,Cafe來的貓,全部都係流浪貓。店主好有愛心,亦令我很感動。平常有做開流浪狗義工的我,當然唔會放過呢間餐廳,要支持一下!動物有假,生命有價!當你坐低嘅時候,好多貓貓會係你枱底衝來衝去。。。超好笑!心血少D都會比佢哋嚇親!餐牌上嘅食物都有好多款式,由於店內有好多貓貓,我今日同朋友嚟到,都盡量唔想食啲有味嘅食物,擔心引誘佢哋,又冇得食,咁就好可憐喔⋯⋯所以我哋最後都揀咗甜品,班cake,窩夫之類,再加兩杯飲品。叫嘢食會平啲,因為第一個鐘入場收費係$68,如果叫咗嘢食,第一個鐘嘅入場收費係豁免!草莓香蕉班cake配蜂蜜賣相都幾靚,而且份量都幾大!鮮果可麗餅配甜忌廉 (士多啤梨配香蕉)生果滿滿的,食到可麗餅之餘,還食到滿滿的生果!提拉米蘇千層蛋糕估唔到水準都有返咁上下,咖啡味都幾濃,好好食!Orea脆脆朱古力好多朱古力餅碎在杯飲品面上面朋友形容杯飲品,好清涼好凍!蜜糖菊花茶熱熱地,啱晒M到中嘅我!菊花性質溫和又唔會太涼!落咗蜜糖,微甜。心都甜晒!店裏面嘅收入,都會捐一部份比流浪貓嘅義工集團。有嘢食,有

動物有假,生命有價!

草莓香蕉班cake配蜂蜜
賣相都幾靚,而且份量都幾大!

鮮果可麗餅配甜忌廉 (士多啤梨配香蕉)
生果滿滿的,食到可麗餅之餘,還食到滿滿的生果!

提拉米蘇千層蛋糕
估唔到水準都有返咁上下,咖啡味都幾濃,好好食!

Orea脆脆朱古力
好多朱古力餅碎在杯飲品面上面
朋友形容杯飲品,好清涼好凍!

蜜糖菊花茶

店裏面嘅收入,都會捐一部份比流浪貓嘅義工集團。有嘢食,有貓玩,何樂而不為呢?!

2019-08-21
2019-08-27 336 瀏覽
香港人平日返工返學已經咁大壓力 休息嘅時候但係要搵個地方放鬆下❣️前排就同朋友去左一間係旺角嘅貓cafe🐱大家入去之前要先除鞋同消毒雙手,所以要記得着襪🤣_店裏走日式簡約風🙂和式設計好舒適,全部都可以席地而坐😚仲有提供唔少消閒雜誌,旅遊書俾顧客任睇😄雖然大家都應該係都會搵貓玩🥰_收費方面$6️⃣8️⃣/首小時(包一杯飲品)續鐘$3️⃣8️⃣(包一杯飲品)大家可以根據自己行程而選擇留幾耐☺️🐱店內仲貼左領養流浪貓嘅資料,希望多啲人關注🥺而佢哋仲會將部分收益,捐比義工團體幫助流浪貓💫好有意義架!_嘢飲我哋就叫咗凍嘅紫薯鮮奶同芒果綠茶🍵紫薯鮮奶有驚喜👍🏻紫薯味非常濃郁🥛食物方面,我地就叫左小食拼盤包含炸洋蔥圈、薯角、炸雞塊同薯格味道都唔錯㗎🥠🍗
大家入去之前要先除鞋同消毒雙手,所以要記得着襪🤣

_
收費方面$6️⃣8️⃣/首小時(包一杯飲品)
續鐘$3️⃣8️⃣(包一杯飲品)
大家可以根據自己行程而選擇留幾耐☺️🐱
嘢飲我哋就叫咗凍嘅紫薯鮮奶同芒果綠茶🍵
紫薯鮮奶有驚喜👍🏻紫薯味非常濃郁🥛

食物方面,我地就叫左小食拼盤
包含炸洋蔥圈、薯角、炸雞塊同薯格
味道都唔錯㗎🥠🍗
2019-08-26 1281 瀏覽
話說知道香港好多大大小小以動物為主題既cafe, 但係畀人感覺係又貴又唔好食.今次一個貓奴推介呢間, 覺得充滿愛正能量! 可以去支持下! 而且price reasonable 同埋味道唔錯.cafe 係樓上鋪, 門口已經好多裝飾同埋二次元自創插圖. 打開門, 需要係tata米除鞋,同埋用清潔酒精洗手! 提醒下wor,呢間店要求客人著襪, 如果當時冇 需要即場買.準備好曬,就可以入去啦.裡面裝潢都係日式,其實好似之前玩個貓貓app 既設計.榻榻米 日式檯凳 同好多款貓貓遊戲玩具.坐定定 staff 都會畀menu 同耐性介紹個rules 同收費.之所以收費唔貴係,第一個鐘$ 68 包飲品 第二個鐘都係$38 都係包一杯飲品.嗌完野 就企起身就去影貓貓 同玩貓貓,再睇個簡介得知d 貓貓大部分之前都係流浪貓, 畀老闆收養反黎,而呢間cafe 就係佢地既避風港.貓貓都好得意,  一d 都好傲娇, 見你有野食先行過黎, 冇既話 摸都唔俾你摸. lol老闆都擺曬d 毛毛可愛寫真 出黎. 同埋都有d 漫畫同關於貓貓既書可以睇!總括黎講, cafe 好乾淨, 冇太重 貓貓氣味, 舒適, 係呢個cafe
cafe 係樓上鋪, 門口已經好多裝飾同埋二次元自創插圖.

準備好曬,就可以入去啦.
裡面裝潢都係日式,其實好似之前玩個貓貓app 既設計.
榻榻米 日式檯凳 同好多款貓貓遊戲玩具.

嗌完野 就企起身就去影貓貓 同玩貓貓,

老闆都擺曬d 毛毛可愛寫真 出黎.
同埋都有d 漫畫同關於貓貓既書可以睇!

總括黎講, cafe 好乾淨, 冇太重 貓貓氣味, 舒適, 係呢個cafe 可以靜靜睇d 貓咪 . 一大樂事!
2019-08-26 186 瀏覽
一入到這店,門口有很多貓貓的娃娃,已經令我很心動。我次是為了帶朋友來的 我朋友的仔仔有嚴重的對貓毛過敏。因為我朋友沒辦法養貓。一個如此喜愛貓的人,沒辦法養貓,很可惜。重點是這裡的環境很乾淨。這裡這麼多貓貓也沒有貓貓的味道。一進店。服務員就會問你是不是第一次來。 解釋一下每一隻貓的情況,情緒。讓我們了解貓貓的情況。有一些守則我們要遵守的。食物也相當好吃。想不到樓上咖啡店也可以吃到這種高水平的食物。我最喜歡的就是飲料。完全成為了是我心中最愛的飲品了
[环境]
一入到這店,門口有很多貓貓的娃娃,已經令我很心動。
我次是為了帶朋友來的
我朋友的仔仔有嚴重的對貓毛過敏。
因為我朋友沒辦法養貓。
一個如此喜愛貓的人,沒辦法養貓,
很可惜。
重點是這裡的環境很乾淨。
這裡這麼多貓貓也沒有貓貓的味道。

[服务]
一進店。
服務員就會問你是不是第一次來。
解釋一下每一隻貓的情況,情緒。

讓我們了解貓貓的情況。
有一些守則我們要遵守的。

食物也相當好吃。
想不到樓上咖啡店也可以吃到這種高水平的食物。
我最喜歡的就是飲料。

完全成為了是我心中最愛的飲品了
2019-08-26 153 瀏覽
最近去咗間好有意義嘅Cafe,成間Cafe入邊有成十幾隻🐱🐱,全部都係流浪貓咪。店主真係愛貓之人,可以比浪浪有一個容身之所。成間Cafe嘅設計都係日式,所以座位都係榻榻米,連裝修都好和風,每個角落都係打卡嘅靚位。收費頭一個鐘都係$68,之後每個鐘$38,每個鐘都會包一杯飲品,又或者可以叫野食抵消番嗰個鐘嘅價錢,價格都好合理。呢度所有貓貓都可以自由走來走去,顧客可以同佢地合照,有d仲肯俾你抱住影相,真係好窩心。我哋叫咗個小食拼盤,有薯角、雞塊等等,份量都幾多。提拉米蘇千層蛋糕🍰食落去甜而不漏。白桃烏龍茶飲落清新怡人,抹茶鮮奶好香濃,而且個杯仲好得意係貓貓圖案。咁多🐱🐱陪伴一齊下午茶,心情都靚晒。場地除咗好多貓貓擺設之外,仲有一啲貓貓製品可以比大家買,店主會將部份收益捐比「深水埗喵喵喵」義工團體,可以幫助浪浪搵到自己嘅屋企,推廣領養。係貓奴嘅你一定要黎試吓!

係貓奴嘅你一定要黎試吓!

2019-08-24 173 瀏覽
好鍾意貓嘅我最近有去咗一間貓cafe🤣🤣呢間貓Cafe好特別 裝修好日式 係坐地下架!....................我哋叫咗套餐分別係兩款蛋糕超濃郁芝士蛋糕$78雜莓芝士蛋糕$98另外會包兩杯飲品蛋糕好重芝士味 夠晒濃郁濃郁芝士蛋糕比較迷你而雜莓芝士蛋糕就相對大少少 味道酸酸甜甜 口感好Fresh😊......................店內有多隻貓貓 性格都好親人聽聞全部都係流浪貓嚟嘅 總括而言 店內環境舒適 食物也不錯最平大概六十幾蚊就可以玩足兩粒鐘!同朋友傾計 消閑都係唔錯嘅選擇🤣愛貓之人就一定要去睇下啦🧡.......................等一隻貓咖啡地址:旺角彌敦道642-644號陶德大廈3樓642室
好鍾意貓嘅我最近有去咗一間貓cafe🤣🤣
呢間貓Cafe好特別
裝修好日式 係坐地下架!

....................
我哋叫咗套餐
蛋糕好重芝士味 夠晒濃郁
濃郁芝士蛋糕比較迷你
而雜莓芝士蛋糕就相對大少少
味道酸酸甜甜 口感好Fresh😊

......................
店內有多隻貓貓 性格都好親人
聽聞全部都係流浪貓嚟嘅
總括而言 店內環境舒適 食物也不錯
最平大概六十幾蚊就可以玩足兩粒鐘!
同朋友傾計 消閑都係唔錯嘅選擇🤣
愛貓之人就一定要去睇下啦🧡

.......................
等一隻貓咖啡
地址:旺角彌敦道642-644號陶德大廈3樓642室
2019-08-23 201 瀏覽
囡囡好鍾意貓,呢個暑假大大話話已經帶佢去咗三四間唔同嘅貓cafe,呢間可以話係我最滿意嘅一間。首先講價錢 ,佢頭一個鐘就68蚊之後每個鐘38蚊, 每個鐘包一個飲品, 價錢好合理。環境方面空間感好大, 入到去只有八張枱, 人貓比例合理, 而且米色嘅他他米,感覺好乾淨企理,最重要係佢冇貓騷味。全間店大概有11至14隻貓, 全部都可以摸,但就唔可以抱因為佢哋浪浪出身, 可能對人仲有戒心,而且貓仔鍾唔鍾意人哋抱。 雖然名種貓唔多, 但佢有啲細貓好活躍,瞓醒咗之後就跑來跑去咁玩, 見到覺得好療癒。 因為之前去咗旺角另外啲 貓cafe好迫, d貓連活動嘅空間都冇,要坐係食客d袋, 感覺好差。套餐食物都好味, 最鍾意食佢雞翼,點左兩客, 雞翼大大隻唔太咸,感覺健康。 漢堡包加薯條大大份。飲品方面杯綠茶鮮奶又靚又好味,打卡一流,我女嗰個棉花糖凍朱古力睇落都好靚。下次嚟想試埋佢嘅蛋糕,見食評似乎幾好食。

下次嚟想試埋佢嘅蛋糕,見食評似乎幾好食。
2019-08-18 310 瀏覽
工餘時間當然要好好放鬆一下,看看可愛的貓咪就是我最佳放鬆的活動。在網上搜尋了一下,發現了這家貓Cafe,便決定來這裏跟貓咪渡過美好時光。這兒的貓咪有不少前身是浪浪,但這兒的貓全都不怕人,任摸唔嬲。當中我最喜愛的是那兩隻大約五至六個月大的小貓咪,非常活潑,亦很愛和客人互動。我和同行的友人各點了一個漢堡包套餐,套餐價錢已包括一杯飲品及首小時的入場費。第2小時後,每小時則為$38 (包括一杯飲品)。兩款漢堡分別為雙層豬柳芝士漢堡和煙肉芝士牛肉漢堡。兩個漢堡都餡料十足,賣相都十分不錯。兩個餐都配上新鮮滾熱辣的脆炸薯條,這兒的薯條為非油炸,香脆得來比較健康。薯條的份量非常多,整個套餐的飽足度十分高。我們另外再點了一碟五隻的蜜糖雞翼,每隻雞翼的外型十分飽滿,蜜糖的味道十分吸引。吸引到灰色的英國短毛貓常常心思思想來偷吃雞翼。當晚我一共點了兩杯飲品,分別是熱紫薯鮮奶和抹茶鮮奶。兩杯飲品的鮮奶味道十分香濃,調味不會太甜,感覺很不錯。

2019-08-08
2019-08-16 211 瀏覽
小編對於貓貓狗狗都好中意,今日放工就同左朋友初嘗貓貓cafe。🐱首先講下依到啲貓貓。貓貓年齡不等,有比較老既,都有岩岩岀世6個月既。全部都好可愛!店員提醒,老幼同訓緊既貓都吾抱得。有啲胃食仲會跳上枱,一定吾可以比野食佢地呀。啲貓貓真係任摸吾撈婉,全部都好溫馴。講完貓貓,講下啲野食喇。🍔雙層豬柳孖芝士漢堡配薯條多數人都係黎飲杯野,玩下貓貓。好少食野。但估吾到依到啲野食都做得岀色。薯條仲要非油炸。豬柳肉汁不絕。一個set已經包埋首小時入場費添,好抵。🍔煙肉芝士牛肉漢堡配薯條牛肉夠曬厚,煙肉煎得香脆。🍵抹茶牛奶跟餐野飲。依個真係好飲,抹茶同牛奶真係好夾。🍊金桔檸檬苿香綠茶餐廳同時都好有愛心,不時捐款比慈善機構,去救助流浪貓。

🐱首先講下依到啲貓貓。

店員提醒,老幼同訓緊既貓都吾抱得。
有啲胃食仲會跳上枱,一定吾可以比野食佢地呀。
啲貓貓真係任摸吾撈婉,全部都好溫馴。

講完貓貓,講下啲野食喇。

🍔雙層豬柳孖芝士漢堡配薯條
薯條仲要非油炸。豬柳肉汁不絕。
一個set已經包埋首小時入場費添,好抵。

🍔煙肉芝士牛肉漢堡配薯條
牛肉夠曬厚,煙肉煎得香脆。

🍵抹茶牛奶
跟餐野飲。依個真係好飲,抹茶同牛奶真係好夾。

🍊金桔檸檬苿香綠茶

餐廳同時都好有愛心,不時捐款比慈善機構,去救助流浪貓。