2024-05-05 34 瀏覽
呢間係烘焙店 - FRESH FRESH簡品堂,FRESH FRESH嘅麻糬波波同蛋糕就最出名😍而且價錢仲好親民添,所以每次經過都會見到舖頭裏面人來人往,舖頭裏面有好多唔同類型嘅麻糬、曲奇、蛋捲同蛋糕等等⋯最後我自己都喺裏面買咗好多唔同嘅產品拎返屋企慢慢品嚐🤩✨新推出朱古力麻糬QQ球呢個朱古力麻糬QQ球係新推出嫁!麻糬口感彈牙且帶點煙韌,食到一半見到QQ球入面帶有空氣感,不過配埋Oreo一齊食都幾match😜✨新推出帝王口味蛋卷呢個係新推出嘅帝王蛋卷,有宇治抹茶同香濃咖啡嘅味道選擇,作為抹茶控,當然要揀返宇治抹茶口味啦!蛋卷食落好鬆脆,食完仲食有陣抹茶嘅茶香,蛋香味同抹茶味唔會互相蓋過😉🍪曲奇餅禮盒一打開個盒見到咁色彩繽紛,令到胃口大增呀!仲有多樣性嘅口味,如士多啤梨心心、朱古力、斑斕、手唧開心果、手唧牛油、手唧咖啡、Oreo曲奇、開心果南瓜籽同朱古力粒粒!曲奇食落口感鬆脆,每一塊曲奇都賣相精緻且味道好食😋✨隕石髒髒包呢個髒髒包好似一粒隕石咁,麵包表面面部滿咗濃郁嘅朱古力脆脆同碎粒,食落口感豐富!✨超軟熟糯米糍糯米糍揀咗榛子脆脆同開心果口味,啲糯米糍超級軟熟,用刀叉切開一半之後,而且糯

✨新推出朱古力麻糬QQ球

✨新推出帝王口味蛋卷

🍪曲奇餅禮盒

✨隕石髒髒包

✨超軟熟糯米糍
糯米糍揀咗榛子脆脆同開心果口味,啲糯米糍超級軟熟,用刀叉切開一半之後,而且糯米糍皮薄餡多,食完2粒都唔會覺得好漏😜

✨港式絲襪奶茶
呢個奶茶樽仔好的骰,洗乾淨仲可以循環再用添,夠哂環保♻️奶茶口感香濃順滑,帶有微微嘅甜味,飲完之後心情特別好😆

✨海苔味爆谷
呢個爆谷係用熊仔樽裝住,感覺好趣緻!每一粒爆谷都沾有海苔粉,而且每粒爆谷都爆到有唔同嘅形狀,例如蝴蝶形或者蘑菇形!佢味道層次都幾豐富,唔覺唔覺就食晒成樽😝

✨朱古力麻糬包
一袋裏面會有五粒麻糬包,每粒麻糬包都好大舊添呀!個包中間有啲朱古力醬同麻糬,朱古力又唔會好甜,比我發現原來叮熱食仲好味😋

✨朱古力慕絲西餅
濃郁嘅朱古力配埋慕絲整出嚟嘅蛋糕特別好食!每一啖都都可唔可以食到滑溜嘅慕絲同酥脆嘅餅乾,口感層次變得豐富,而且面頭仲有一舊brownie、星形朱古力餅乾、粉色兔仔餅乾同Oreo百力滋做點綴,令蛋糕望落去賣相好靚😌

✨開心果芝士西餅
本身都鍾意食開心果味道嘅甜品,食落口巳經有好濃郁嘅芝士散發出嚟,仲有開心果嘅果香味添,而且芝士蛋糕食落口感好順滑,又唔會好甜,一個字「正」呀😎
2024-05-03 36 瀏覽
在荃灣荃錦中心行行下,令人驚喜地發現一家Fresh Fresh Bakery麵包店。這家店不但麵包蛋糕品種繁多、美味可口,而且價格實惠,所以真是好多人排長龍購買!進入麵包蛋糕店的時候,立刻被甜美的香氣包圍著。店內陳列著各種誘人的糕點和甜點,讓人難以抗拒。曲奇餅禮盒曲奇餅口感酥脆,口味多樣,色彩繽紛,包括巧克力、草莓味、紫薯味、咖啡味和奶油味,每一塊都經過精心製作,是送禮或享受茶點的絕佳選擇!隕石髒髒包表面灑滿了濃郁的朱古力醬和朱古力波波,讓人看起來食指大動!糯米糍有各種各樣的口味:開心果,紅豆,芒果和榛子脆脆肉鬆怪獸波鋪滿紫菜肉鬆,中間是濃郁拉絲芝士➕QQ彈的麻薯波波。另外仲有含豐富營養的紫薯麻薯波波!新推出帝王蛋卷有宇治抹茶蛋卷和香濃咖啡蛋卷,非常酥脆!港式絲滑奶茶香濃順滑,口感細膩,帶有微微甜味,喝了心情真是好!麼也口味的西餅都有,而且每一塊都是芝士奶油多層夾心組合,最上面都有好cute 動物餅幹和新鮮水果,再加上順滑細膩的奶油真是讓人垂涎欲滴!
曲奇餅禮盒

隕石髒髒包
表面灑滿了濃郁的朱古力醬和朱古力波波,讓人看起來食指大動!

糯米糍
有各種各樣的口味:開心果,紅豆,芒果和榛子脆脆

新推出帝王蛋卷
有宇治抹茶蛋卷和香濃咖啡蛋卷,非常酥脆!

港式絲滑奶茶
香濃順滑,口感細膩,帶有微微甜味,喝了心情真是好!
每次經過Fresh Fresh都會聞到好香既麵包同曲奇味,囡囡最鍾意伏喺個甜品櫃欣賞靚靚蛋糕🍰又勁鍾意食呢度既曲奇🍪今日路過見到花生果麻糬波波勁吸引,係媽媽既最愛呀~🤩一於掃返d 麵包曲奇返屋企!原來仲有樽仔奶茶賣🥰一定要試埋佢!一返到屋企,急不及待同個為食豬一齊開試食大會,麵包曲奇款款都咁精緻,佢一見到已經眼仔發晒光🤭🧋樽仔奶茶味道香濃又好夠茶香,甜度適中,飲落透心涼,正😋!🍫隕石髒髒包鬆酥嘅麵包上有一層薄薄既朱古力醬,仲有朱古力粉,咬落去仲有爆漿既餡料😋😋包如其名,真係會食到隻手髒晒🤣朱古力迷必試!🥯開心果QQ球面頭鋪滿開心果仁碎,好有誠意🫶🏻入口煙靭,餡料係滿滿既開心果醬,開心果迷表示勁好食呀!🥯朱古力QQ球咬落軟綿綿又有少少嚼勁,好香朱古力味又唔太甜,媽媽都係咬左一啖,俾囡囡搶晒黎食😥🍪特式曲奇禮盒 呢個必食🫶🏻賣相吸引、款款都又香又鬆脆,其中朱古力果幾款係囡囡最愛💕CP 值勁高!🔥焰燒芝士蜂蜜蛋糕面頭係黃金色好靚仔,睇到已經令人好想食🤩芝士味鹹香,食落好鬆軟帶淡淡蜂蜜味,一d甜膩感都冇,啱我口味🥰🍩迷你小冬甩每一粒賣相都好可愛啊!小朋友最愛!開party或用黎做茶點啱晒!

🧋樽仔奶茶
味道香濃又好夠茶香,甜度適中,飲落透心涼,正😋!

🍫隕石髒髒包

🥯開心果QQ球

🥯朱古力QQ球

🍪特式曲奇禮盒

🔥焰燒芝士蜂蜜蛋糕

🍩迷你小冬甩
外賣自取
以前係屯門都有買過佢地既包包黎食, 上星期係荃灣經過見佢有新品買左黎食✅拉絲菠蘿包:叮完超級拉絲😆😂推介!!!✅髒髒朱古力包:表面有朱古力豆,咬落幾鬆軟✅樽裝奶茶:飲樽仔奶茶最驚太甜,但佢係真少甜👍👍另外仲買左多左幾款✅肉鬆球:中間有Custard, 咪道口感幾夾~好岩做早餐✅朱古力麻糬包:同事們一人一粒,個個大讚 ✅雜錦曲奇:可以揀唔同味Mix🤭岩晒選擇困難既人,可以咩都買D, M&M款略為硬少少

✅拉絲菠蘿包:叮完超級拉絲😆😂推介!!!
✅髒髒朱古力包:表面有朱古力豆,咬落幾鬆軟
✅樽裝奶茶:飲樽仔奶茶最驚太甜,但佢係真少甜👍👍

另外仲買左多左幾款
✅肉鬆球:中間有Custard, 咪道口感幾夾~好岩做早餐
✅朱古力麻糬包:同事們一人一粒,個個大讚

2024-04-11 219 瀏覽
係荃灣行街見到有fresh fresh Bakery,行入去發現比起屋企附近果間更加多唔同產品賣,依間仲有曲奇、爆谷同奶茶等。今次就買左唔同產品黎試下🫶🏻🧋絲襪奶茶茶香好濃,奶味好順滑,路過可以買返枝飲😆🍫隕石髒髒包朱古力醬好濃郁,麵包又夠脆,整體黎講幾好味🤤🍩脆皮Oreo QQ 球 (2 粒裝)麻糬口感煙韌彈牙,食到中間係有空氣感,同oreo搭配都唔錯🤤開心果味QQ 球 (2 粒裝)面頭鋪滿有開心果碎粒,口感煙韌彈牙,仲有啲開心果既香氣,幾特別既感覺😚開心果糯米池入面有好多開心果碎粒,成個口都係大滿足,仲有甜甜既口感😍🌰榛子脆脆糯米池入面有榛子粒,好似食緊金莎入面對面個內膽,好足料,成個口都係,大滿足😍🍪曲奇禮盒有唔同既外型,內有九款口味曲奇(朱古力豆味、手唧開心果、牛油原味、士多啤梨心心、抹茶杏仁、朱古力杏仁、原味朱古力粒粒同手唧咖啡味),口感好鬆化同有牛油香味🥰用黎送禮都唔錯😘🍰焰燒芝士蜂蜜蛋糕芝士味好濃郁,焦糖脆皮口感酥脆,蜂蜜味好香甜,但唔會太甜,所以整體都ok😋🍰斑蘭蛋糕平時係屋企都一定會買佢,大件又抵食,真係有斑蘭味架,所以一直都好鍾意佢地出既斑蘭系列產品😋🦁肉鬆怪獸波個

🧋絲襪奶茶
茶香好濃,奶味好順滑,路過可以買返枝飲😆

🍫隕石髒髒包
朱古力醬好濃郁,麵包又夠脆,整體黎講幾好味🤤

🍩脆皮Oreo QQ 球 (2 粒裝)

開心果味QQ 球 (2 粒裝)

開心果糯米池
入面有好多開心果碎粒,成個口都係大滿足,仲有甜甜既口感😍

🌰榛子脆脆糯米池

🍪曲奇禮盒
用黎送禮都唔錯😘

🍰焰燒芝士蜂蜜蛋糕

🍰斑蘭蛋糕

🦁肉鬆怪獸波
個人覺得係獅子造型,但非常可愛,影相打卡都比較吸睛。而且鹹甜搭配非常新潮,口感好豐富,都幾好味😋

🫘紫薯麻糬波波
大粒超抵食,每袋有好多粒,包入面餡料軟糯,重紫薯味,口感豐富☺️

🍫朱古力麻糬波波
朱古力醬香濃,包入面餡料軟糯,波波Q彈,口感層次分明,我自己鍾意朱古力味多啲❤️

簡品堂 (荃灣)
📍荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖
[ Fresh Fresh Bakery 簡品堂 ]呢間烘焙店有好多款式產品,最出名應該係蛋糕同埋麻糬波波,早幾日行街經過買咗堆返去同屋企人食吓😋。✿ 纏綿拉絲芝士菠蘿包 $16/個呢個菠蘿包夠特別,同平時食開唔同,拉開裡面有拉絲芝士🧀餡料。✿ 隕石髒髒朱古力包 $16/個 🍫🥯外層係Oreo脆脆朱古力粉,內心係朱古力牛奶餡,口感鬆軟夠足料。✿ 開心果麻糬QQ $18/盒每盒有2粒麻糬QQ球,外層鋪滿開心果粒,內裡麻糬煙韌有咬口。✿ 朱古力麻糬波波 $25/袋 🍫一袋有5粒麻糬波波,每個都脹卜卜,內裡有朱古力麻糬餡,煙韌有咬口。✿ 原味手工蛋卷 $55/罐 蛋卷鬆脆,甜而不膩,而且包裝精美,可以保存一段日子,自用或送禮都得體。✿ 雜錦曲奇禮盒 $128/盒 🍪曲奇有十幾款味道,可自選9款口味,口感鬆脆,唔算太甜膩,可以放屋企做乾糧慢慢食。✿ 港式絲襪奶茶 $12/樽 🧋估唔到烘焙店有樽仔凍奶茶賣。茶味濃郁,牛奶平衡到茶澀味,口感柔滑。總結🫦 烘焙店產品選擇多,產品同紙袋包裝都好精美👍。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Fresh Fresh Bakery 簡品堂地址:
[ Fresh Fresh Bakery 簡品堂 ]

✿ 原味手工蛋卷 $55/罐

✿ 雜錦曲奇禮盒 $128/盒 🍪

✿ 港式絲襪奶茶 $12/樽 🧋

總結🫦
烘焙店產品選擇多,產品同紙袋包裝都好精美👍。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Fresh Fresh Bakery 簡品堂
地址:荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-04-09 43 瀏覽
今日要招呼四隻化骨龍姪仔姪女~所以要買啲茶點~同場有好幾間餅舖,都係呢間最吸引~價錢平,又colourful ~又有好多新款麵包~結果買到失控~襯佢地未到,食左兩個包同奶茶當lunch~之後樣樣偷食左少少,如果唔係包碎都無剩~ 樣樣都幾好食,下次要再幫襯~🔹新野🔹 纏綿拉絲芝士菠蘿包 - 無乜拉絲,但有驚喜~入面有細細粒芝士,好有咬口~同菠蘿包鹹甜交集好味~隕石髒髒朱古力包 -隕石就係上面啲朱古力豆~個包鬆軟得來有一粒粒朱古力,好得意嘅口感,味道都唔錯~🔹港式絲襪奶茶🔹樽仔冰凍奶茶~唔會太甜,入口都幾滑~🔹班蘭紅豆包🔹一開個膠袋勁香斑斕味~D 椰絲好幼細,紅豆餡都好滑溜~🔹朱古力麻糬波波🔹又係一開袋好香~好大粒朱古力,麻糬同波波皮又好煙靭~🔹麻糬QQ球🔹開心果味 - 真材實料開心果碎喺面~朱古力味 - 幼粒朱古力碎脆卜卜咁~🔹麻糬曲奇🔹啲化骨龍一野食哂,無得我試下~不過應該係好好食~🔹班蘭戚風蛋糕🔹又係勁香班蘭味~戚風好鬆軟~咁大個都整得咁好質感,唔錯~🔹手工曲奇🔹本身諗住俾佢地帶返屋企食,點知佢地見到咁靚,未食晚飯已經食左半盒~又的確係幾好食,幾鬆化~
[荃灣 - 性價比高餅店]

今日要招呼四隻化骨龍姪仔姪女~
所以要買啲茶點~
同場有好幾間餅舖,
都係呢間最吸引~
價錢平,又colourful ~
又有好多新款麵包~
結果買到失控~

襯佢地未到,
食左兩個包同奶茶當lunch~
之後樣樣偷食左少少,
如果唔係包碎都無剩~
樣樣都幾好食,下次要再幫襯~

🔹新野🔹
纏綿拉絲芝士菠蘿包 -
無乜拉絲,但有驚喜~
入面有細細粒芝士,好有咬口~
同菠蘿包鹹甜交集好味~

隕石髒髒朱古力包 -
隕石就係上面啲朱古力豆~
個包鬆軟得來有一粒粒朱古力,
好得意嘅口感,味道都唔錯~

🔹港式絲襪奶茶🔹
樽仔冰凍奶茶~
唔會太甜,入口都幾滑~

🔹班蘭紅豆包🔹
一開個膠袋勁香斑斕味~
D 椰絲好幼細,
紅豆餡都好滑溜~

🔹朱古力麻糬波波🔹
又係一開袋好香~
好大粒朱古力,
麻糬同波波皮又好煙靭~

🔹麻糬QQ球🔹
開心果味 - 真材實料開心果碎喺面~
朱古力味 - 幼粒朱古力碎脆卜卜咁~

🔹麻糬曲奇🔹
啲化骨龍一野食哂,
無得我試下~
不過應該係好好食~

🔹班蘭戚風蛋糕🔹
又係勁香班蘭味~
戚風好鬆軟~
咁大個都整得咁好質感,
唔錯~

🔹手工曲奇🔹
本身諗住俾佢地帶返屋企食,
點知佢地見到咁靚,
未食晚飯已經食左半盒~
又的確係幾好食,幾鬆化~
2024-04-07 181 瀏覽
經開荃灣見呢間出名麻薯嘅麵包店 作為麵包控嘅我地又好奇睇下見到佢地嘅產品琳琅滿目,多不勝數🤩開心果麻薯QQ球面層有開心果碎增加口感,麻糬QQ球煙煙韌韌,口感真係好紫薯芋泥麻薯貝果🥯面頭鋪上香香嘅紫薯粉 外皮咬落夠香入面係又香又煙韌嘅麻薯隕石髒髒包🍞上邊有Oreo 脆脆同朱古力醬,麵皮的酥脆和朱古力餡料好正,多重口感😍賣相吸引開心果糯米糍開心果好香好軟熟,外皮口感亦好好,而旦仲係大大粒一個獨立包裝,餡料滿滿超級豐富曲奇🍪禮盒包裝好靚,可以揀九款唔同嘅手製曲奇最愛m&m朱古力曲奇,真係送禮自用都一流芝士蜂蜜蛋糕🍰蛋糕鬆軟,口感軟綿綿,又香又軟,芝士鹹香配蜜糖真係完美配搭港式絲襪奶茶🧋香港人必飲嘅奶茶,濃濃嘅茶香,口感幼滑冬甩🍩及卷蛋蛋糕🍰味道甜度亦相當唔錯👍🏻
經開荃灣見呢間出名麻薯嘅麵包店
作為麵包控嘅我地又好奇睇下
見到佢地嘅產品琳琅滿目,多不勝數🤩

開心果麻薯QQ球
面層有開心果碎增加口感,麻糬QQ球煙煙韌韌,口感真係好

紫薯芋泥麻薯貝果🥯
面頭鋪上香香嘅紫薯粉 外皮咬落夠香
入面係又香又煙韌嘅麻薯

隕石髒髒包🍞

曲奇🍪禮盒
包裝好靚,可以揀九款唔同嘅手製曲奇
最愛m&m朱古力曲奇,真係送禮自用都一流

芝士蜂蜜蛋糕🍰
蛋糕鬆軟,口感軟綿綿,又香又軟,芝士鹹香配蜜糖真係完美配搭

港式絲襪奶茶🧋
香港人必飲嘅奶茶,濃濃嘅茶香,口感幼滑

冬甩🍩及卷蛋蛋糕🍰
味道甜度亦相當唔錯👍🏻
  • 開心果麻薯QQ球
2024-04-05 158 瀏覽
🙋🏻‍♀️咁岩前幾日經過,見到佢哋新出咗好多唔同嘅包包,買嚟試下👇🏻👇🏻👇🏻🍫朱古力麻糬波波鬆軟嘅麵包包裹住煙煙韌韌嘅麻糬🍡,真係會食到停唔到口,一袋五個話咁快就清哂🥯開心果QQ 一啖咬落去就已經食到好香濃嘅開心果味同埋開心果粒,鍾意食開心果嘅唔好錯過🍖怪獸肉鬆肉鬆+海苔 最佳拍檔,仲帶點鹹香添😋🍪曲奇禮盒9️⃣隻唔同味嘅曲奇禮盒滿足一家大細嘅口味,而且曲奇夠哂鬆化🥚手工蛋卷全人手製造,蛋味香濃,夠鬆脆👍🏻😆最後我地仲買埋爆谷🍿同埋肚臍餅添

🍫朱古力麻糬波波

🥯開心果QQ

🍖怪獸肉鬆
肉鬆+海苔 最佳拍檔,仲帶點鹹香添😋

🍪曲奇禮盒

🥚手工蛋卷
全人手製造,蛋味香濃,夠鬆脆👍🏻

😆最後我地仲買埋爆谷🍿同埋肚臍餅添
⚠️FRESH FRESH開心果新品‼️本豬當然馬上直擊|ૂ•ᴗ•⸝⸝)聽聞FRESH FRESH出咗開心果糯米糍一去到就見到門口廚窗大大粒白色物體本豬衝動咗即叫店員幫手執幾個去到埋單先見到原來新品糯米糍只係細細粒😂咁冇所謂啦執幾粒順便幫大家做個對比~✧ 開心果雪媚娘($20)Mit開發現入面顏色唔太對路…啖啖的開心果味忌廉入面有啲朱古力脆米最奇怪係有個原味蛋糕喺底搞到原本已經唔濃嘅開心果味更淡彈完一論唔值$20屋企人仲幫口話包咁靚都要技巧但最後發現個底係excess皮揸埋一嚿都幾唔靚下•́‸ก✧ 開心果糯米糍($8)⭐️新品平好多 但正好多俾大家對比下個size可能係雪媚娘一半再細啲聽聞買得多仲有得平tim餡方面做得唔錯望落係深綠色💚係開心果+砂糖ฅ ฅ而Fresh Fresh呢個皮就一般啲而且比較厚味道仲要有啲香蕉糕嗰種甜味如果大家有食過荃灣元宵民豐糯米糍嗰種皮整到好似牛奶麻糬咁好滑
⚠️FRESH FRESH開心果新品‼️
本豬當然馬上直擊|ૂ•ᴗ•⸝⸝)

聽聞FRESH FRESH出咗開心果糯米糍
一去到就見到門口廚窗大大粒白色物體
本豬衝動咗即叫店員幫手執幾個
去到埋單先見到原來新品糯米糍只係細細粒😂
咁冇所謂啦執幾粒順便幫大家做個對比~

✧ 開心果雪媚娘($20)
Mit開發現入面顏色唔太對路…
啖啖的開心果味忌廉入面有啲朱古力脆米

味道仲要有啲香蕉糕嗰種甜味
如果大家有食過荃灣元宵民豐糯米糍
嗰種皮整到好似牛奶麻糬咁好滑
2024-03-06 92 瀏覽
由好耐之前就已經有買過Fresh Fresh Bakery嘅麵包🥯同埋曲奇🍪 見我一直幫襯到依家 就知佢有幾好食啦🤣🍀港式絲襪奶茶奶茶味道好濃郁 茶底好香濃 入口順滑冇苦澀 同傳統茶餐廳有得比😍🍀拉絲芝士菠蘿包芝士味道好濃厚 鹹鹹地幾開胃 配菠蘿包一齊食都好夾😚 不過天氣太凍 芝士有啲凝固 做吾到拉絲個下比大家睇🫣🍀開心果麻糬球開心果控一定好鍾意 因為開心果嘅味道超級濃郁 每一啖都有好濃好香嘅開心果味🤩 表面仲鋪滿好多開心果嘅果粒 好好食🤤🍀麻糬曲奇一盒麻糬曲奇有四種口味 我個盒就有伯爵茶味 朱古力味 開心果味 同埋芝士味☺️ 伯爵茶好清新 但味道都好夠濃😜 朱古力味有埋朱古力粒 增加口感😋 開心果一樣好好食 芝士味就正正常常😉🍀肉鬆怪獸波口感好鬆軟 入面仲有好香濃嘅芝士同埋忌廉 兩層口感分明 加埋表面嘅紫菜肉鬆 更加開胃🥰🍀曲奇禮盒我買左一盒圓盒罐裝嘅曲奇 入面揀左好多種唔同口味 朱古力粒粒曲 咖啡曲奇 斑斕曲奇🍪 全部都係手工製作 相對較少油 口感好脆口😚

🍀港式絲襪奶茶

🍀拉絲芝士菠蘿包

🍀開心果麻糬球

🍀麻糬曲奇

🍀肉鬆怪獸波

🍀曲奇禮盒
2024-02-28 88 瀏覽
平時好多人排隊,今日見人唔係好多 就走去排隊 前面有五個人 排咗5分鐘到排隊果陣店員會比張紙你剔 比完錢就拎住張飛等 買滿六個就有特價 單買係$7一個或者$9一個😋😋 覺得都算大粒,有啲又有餡 同埋個外表都好精緻,所以都幾抵😛😛 /M&M朱古力味個朱古力係脆皮😋😋 今日拎住佢行咗幾個鐘先返屋企返到屋企都冇融到 個皮仲係好脆 個朱古力味唔會太甜😍😍 食完都唔會覺得漏/開心果味面頭有好多開心果碎😛 入面有少少開心果味嘅餡 幾清甜🤤🤤/芝麻味 好香好濃❤️ 入面有少少芝麻蓉/餡😋😋 唔係普通麵包店係個皮加幾粒芝麻果種🤣🤣/紫薯味食同聞落都有陣淡香 唔係好膠果種紫薯味(有啲台式飲品店嘅紫薯鮮奶🤣)加少少紫薯蓉 個感覺有少少似食緊真紫薯🤣🤣 有啲飽肚感/咖啡朱古力最香係依個味🤣🤣 一打開個盒就聞到🤣 有好多朱古力粒 應該係咖啡味加朱古力粒🤣 個麻糬本身冇朱古力味🤣 我覺得依個正常發揮🤣🤣 冇話特別深刻

排隊果陣店員會比張紙你剔 比完錢就拎住張飛等

M&M朱古力味

開心果味
面頭有好多開心果碎😛 入面有少少開心果味嘅餡 幾清甜🤤🤤

芝麻味

紫薯味

咖啡朱古力

2024-02-27
5 分鐘 (外賣自取)
2024-01-20 809 瀏覽
店舖貨品種類繁多而且價格親民,由港式麵包、手工曲奇、人氣敲敲生日蛋糕、甜品、零食甚至賀年食品(例如手工蛋卷、笑口棗、牛耳、角仔等)都一應俱全,一站式搞掂晒早餐下午茶零食同特別日子,夠曬方便。-🌕開心果麻糬QQ球 $18激推!麻糬QQ球質地真係冇得頂,煙煙韌韌好𡁻口,而且size較一般連鎖店大,唔會唔夠喉!面層塗上一層開心果醬之外仲沾有滿滿開心果碎,非常足料。🌕肉鬆怪獸波 $15另一大推!表層沾滿紫菜肉鬆,內層有拉絲芝士,麵包鬆化有咬口,配料鹹中帶甜唔會膩,沙律醬唔會太多,食落又唔乾﹐口味大眾化,連屋企老人家都話好食。🌗麻糬曲奇🍪 $58曲奇共有八種口味,分別為伯爵茶、焙茶、泰式奶茶、抹茶、開心果、特濃朱古力粒粒、朱古力榛子脆脆及芝士味,每盒有四件曲奇, 口味隨機。今次我試嘅係伯爵茶、開心果、朱古力榛子脆脆、芝士味,當中較為推介伯爵茶味,一打開就聞到撲鼻而來嘅伯爵茶味,食落口味清爽,唔會太濃太甜。麻糬曲奇最緊要嘅就麻糬!呢個麻糬夠曬軟糯,搣開嘅時候有拉絲效果,買完放左一日依然Keep 到!🌗朱古力麻糬布丁蛋糕 $48朱古力蛋糕味道稍甜,適合多人分享;布丁偏流質,切開時會流到蛋糕表面,令蛋
開心果麻糬QQ球
🌕開心果麻糬QQ球 $18
🌕肉鬆怪獸波 $15
麻糬曲奇
麻糬曲奇
🌗麻糬曲奇🍪 $58
朱古力麻糬布丁蛋糕
🌗朱古力麻糬布丁蛋糕 $48
朱古力蛋糕味道稍甜,適合多人分享;布丁偏流質,切開時會流到蛋糕表面,令蛋糕更加濕潤,味道唔會太甜,如果想食較為挺身嘅布丁質感,可以考慮先放雪櫃待其凝固(未知是否成功,因為蛋糕瞬間清空);麻糬份量較少,主要集中放中間部份,口感上同蛋糕唔太夾,不過麻糬沾滿布丁醬黎食係幾唔錯。
手工蛋卷
🌖手工蛋卷 $55
蛋卷每層較厚﹐質感偏向蛋撻嘅牛油皮,充滿牛油香同蛋香,味道簡單純粹。
焦糖爆谷
🌖焦糖爆谷🍿 $28
內有蝴蝶型同蘑菇型爆谷,以蘑菇型為多,每粒爆谷都沾有焦糖,而且全部都充份爆開,唔見有未爆開硬磞磞嘅粟米粒~如果可以推出海鹽焦糖味,令味道嘅層次更豐富,相信會更加令人欲罷不能,一口接一口停唔到落黎。
2024-01-06
開心果麻糬QQ球
手工蛋卷
焦糖爆谷
2024-01-09 181 瀏覽
這間位於荃錦中心的【簡品堂Fresh Fresh Bakery】,主打多款手工曲奇、麻糬波波及麵包等,產品色彩繽紛,非常吸睛。另外還有多款的禮物,包裝精美,適合送朋友的伴手禮。曲奇禮盒精美,可選9款不同的曲奇,款式甚多,令人眼花撩亂,有茶味、朱古力、果仁等。拉絲芝士波波及粟米粒包都是十分軟熟,中間有些芝士餡。朱古力麻糬布丁蛋糕的朱古力很濃郁,流心朱古力漿及煙韌麻糬,味道較甜。開心果麻糬QQ球表面果仁碎,煙韌帶甜香。麻糬曲奇有多款口味可以揀,焙茶味是我至愛。
另外還有多款的禮物,包裝精美,適合送朋友的伴手禮。
拉絲芝士波波及粟米粒包都是十分軟熟,中間有些芝士餡。
開心果麻糬QQ球表面果仁碎,煙韌帶甜香。
麻糬曲奇有多款口味可以揀,焙茶味是我至愛。
2024-01-07 112 瀏覽
Fresh Fresh係一間蛋糕專門店,售賣多類造型立體蛋糕(3d cake),各式曲奇及精美糕點斑蘭蛋糕蛋糕質地是鬆軟和濕潤的,口感輕盈,容易入口☺️麻糬QQ球咬下去時,會感受到脆皮外層的輕微咬勁,但它不會太硬,而是有一種柔軟卻有彈性的口感😀賀年食品(招牌黃金花生角)呈現金黃色的三角形狀,外層酥脆而帶有微微的酥皮口感🤑這種獨特的外觀使人一看就想咬下一口🤠雜錦曲奇多種不同口味曲奇 帶來豐富的口味,每一口都能品嚐到不同的風味 口感酥脆 適合一大班人享用😜朱古力麻糬布丁蛋糕蛋糕層是濕潤而綿密的,給人一種濃郁的朱古力口感😎麻糬層則帶有柔軟而彈性的口感🥶肉鬆怪獸波(必食推介)柔軟嚼勁的,帶有一定的彈性😎紫菜肉鬆脆脆的口感和香脆的風味,為整體口感增添了一種層次感。拉絲芝士則帶來了綿密的口感和濃郁的乳酪風味門市好多類型蛋糕曲奇麻糬等等可以選擇😎而且每日都新鮮製造 口感也多樣化每次來這裏都有新驚喜😋有興趣嘅話可以去各個門市選購

斑蘭蛋糕
蛋糕質地是鬆軟和濕潤的,口感輕盈,容易入口☺️
斑斕蛋糕

麻糬QQ球
朱古力麻糬QQ

賀年食品(招牌黃金花生角)

雜錦曲奇

朱古力麻糬布丁蛋糕

肉鬆怪獸波(必食推介)
柔軟嚼勁的,帶有一定的彈性😎
拉絲芝士則帶來了綿密的口感
和濃郁的乳酪風味

門市好多類型蛋糕曲奇麻糬等等可以選擇😎
而且每日都新鮮製造 口感也多樣化
每次來這裏都有新驚喜😋
有興趣嘅話可以去各個門市選購

2024-01-06
外賣自取
$100 (其他)
斑斕蛋糕
朱古力麻糬QQ