阿女好鐘意食包佢食包多過食飯所以我成日都要有包包係屋企😂今次我行荃灣經過見到FreshFreshBakery 簡品堂 即刻買左好多唔同種類嘅麵包蛋糕反屋企比佢地食🤗港式絲襪奶茶茶味香濃,唔會太甜,好有茶餐廳感覺糯米糍我今次揀左開心果 、榛子脆脆、大甲芋泥脆脆、草莓脆脆、柯華田脆脆糯米糍,每粒個皮都好薄好軟熟,裏面都係塞滿晒餡🤤脆脆既口感好特別麻糬扁牛角可頌揀左開心果拉絲夾心 & 草莓拉絲夾心,賣想吸引,兩層薄薄的扁牛角夾住麻糬,酥脆口感夾埋煙靭既麻糬一齊食,口感層次好豐富麻糬曲奇一盒有4件,4款唔同口味,外脆內軟,煙煙韌靭拉絲芝士波波麻糬波波有好多口味,但呢個係我既至愛😍🤤每次都一定會買🤗一袋5個,裡面爆多芝士🧀啱哂我呢個芝士控🤗開心果雲朵蛋糕面頭鋪滿香濃既開心果碎,軟綿綿既蛋糕,細細個剛剛好迷你蛋糕仔冬甩一盒4個,每粒都好靚好colourful ,甜甜地又好食,係兩兄妹至愛,每次必買斑斕蛋糕除左芝士🧀斑斕都係我鐘意既口味,軟熟的海綿蛋糕配上斑斕香味🤤🤤🤤大甲芋泥麻糬肉鬆包呢個包口感層次好豐富👍個包面頭鋪左肉鬆,包入面係芋泥同麻糬🤤好正簡品堂 📍荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號
阿女好鐘意食包
佢食包多過食飯
所以我成日都要有包包係屋企😂
即刻買左好多唔同種類嘅麵包蛋糕反屋企比佢地食🤗

港式絲襪奶茶
茶味香濃,唔會太甜,好有茶餐廳感覺

糯米糍

麻糬扁牛角可頌

麻糬曲奇
一盒有4件,4款唔同口味,外脆內軟,煙煙韌靭

拉絲芝士波波

開心果雲朵蛋糕
面頭鋪滿香濃既開心果碎,軟綿綿既蛋糕,細細個剛剛好

迷你蛋糕仔冬甩

斑斕蛋糕

大甲芋泥麻糬肉鬆包

簡品堂
📍荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖
2024-08-12
2024-06-29 685 瀏覽
今日(29-6-2024 Sat)喺屋企整完嘢,落荃灣買啲菜,經過民豐(https://www.openrice.com/zh/hongkong/r-%E6%B0%91%E8%B1%90%E7%B2%89%E9%BA%B5%E8%A1%8C-%E8%8D%83%E7%81%A3-%E6%B8%AF%E5%BC%8F-%E7%B2%89%E9%BA%B5-%E7%B1%B3%E7%B7%9A-r16540)時都見到有人排隊買糯米糍,不過條龍已經唔係好長,但我覺得都要排半個鐘,而老公今朝又send咗條link畀我,話呢間嘢都有開心果榛子糯米糍賣,而且係$12.00一個,$38.00四個,於是我就決定試咗呢間先。嚟到時好快搵到, 食開民豐嘅都知佢嘅糯米糍大大個( 但其實近年都已經縮咗水),而呢間就明顯好細個,不過算啦,都行到嚟喇,人哋係商場舖有冷氣 ,貴啲都啱嘅 ,而佢同價錢嘅有四隻味,係榛子脆脆,開心果同草莓脆脆;平啲$7.00一個,$26.00四個嘅有紅豆,花生同黑芝麻;芒果糯米糍就$8.00一個,$30.00四個。咁我用$38.00買兩個開心果,榛子脆脆同草莓脆脆各一個啦。買完收銀提示

買完收銀提示拎到返去要雪住。

返到去影完相,
左上,下:開心果,右上:榛子脆脆,右下:草莓脆脆糯米糍

先唔雪住, 以免影響口感就先食兩個,先食開心果同榛子脆脆,
左:榛子脆脆糯米糍,右:開心果糯米糍

打開度,
左:榛子脆脆糯米糍,右:開心果糯米糍

有2.5厘米到高,直徑5.5厘米,切開時都feel到兩個都係脆嘅,見到糯米糍皮係好薄,細粒嘅餡料好飽滿。
左:切開嘅榛子脆脆糯米糍,右:切開嘅開心果糯米糍

我先食開心果,呢個味道好濃郁,亦都好脆口,甜度都啱啱好,但由於軟熟嘅糯米皮太薄,所以其實我都覺得冇乜糯米糍feel。

榛子脆脆呢,固然之佢都係脆,而榛子味都係好濃郁,亦唔算好甜,係有啲甘味,幾好味。

過咗一段時間先至再食埋另外雪咗嗰兩個開心果同草莓脆脆,
草莓脆脆糯米糍

切開睇到,草莓有啲粒粒,
切開嘅草莓脆脆糯米糍

應該就係脆脆嘅來源,我覺得呢個味道都係正常嘅,口感亦都一樣,竟然雪過個糯米皮都冇受影響。

覺得呢度嘅味道係唔錯,不過草莓咁普通就可以唔使試,但係就真係冇乜食糯米糍嘅感覺, 或者個糯米皮要做返厚啲(?)

味道係4.5分, 環境同服務係3.5分, 抵食係2.8分
2024-06-29
外賣自取
$19 (其他)
  • 榛子脆脆糯米糍
  • 開心果糯米糍
2024-06-05 527 瀏覽
簡品堂FRESHFRESH琴日經過荃灣荃錦中心,見到簡品堂FRESHFRESH麵包店超多人喺店內揀麵包麻薯蛋糕等,我又唔執輸一齊揀埋一份,揀下揀下越揀越多,呢間店舖雖然細細,但產品種類好多,買完之後返到屋企即刻立即食,我比較鍾意係麻薯、牛角可頌同雪媚娘,呢間蛋糕店入面價錢好親民,下次再經過必定會回訪,輪椅人士要注意荃錦中心商場門口有一級,可以叫商場職員叫佢哋攞塊斜板比你,不過要等大約15分鐘,呢樣嘢比較嘥時間,大家要預留多少小時間,或者搵朋友幫你買!1.開心果脆脆雪媚娘$20(9.5/10)我第二鍾意係呢個開心果脆脆雪媚娘,一咬開開心果餡料爆多,連埋脆脆一齊咬口感勁豐富,開心果又勁香,雪媚娘個皮勁似糯米糍個皮,煙韌得嚟好薄,好好食!2.芒果雪媚娘$18(7/10)呢個芒果雪媚娘食唔到芒果味,,雪媚娘個皮勁似糯米糍個皮,煙韌得嚟好薄,其他都ok!3.D24榴槤雪媚娘$25(10/10)我比較鍾意呢個D24榴槤雪媚娘,榴槤餡料勁多,榴槤味勁重勁香,雪媚娘個皮勁似糯米糍個皮,煙韌得嚟好薄,好好食!4.芒果瑞士卷$19(7/10)呢個芒果瑞士卷個蛋糕質地比較厚實,蛋糕無咁鬆軟,一樣芒果味唔見咗
簡品堂FRESHFRESH

1.開心果脆脆雪媚娘$20(9.5/10)

2.芒果雪媚娘$18(7/10)

3.D24榴槤雪媚娘$25(10/10)

4.芒果瑞士卷$19(7/10)
呢個芒果瑞士卷個蛋糕質地比較厚實,蛋糕無咁鬆軟,一樣芒果味唔見咗,其他都ok!

5.朱古力瑞士卷$19(8/10)
呢個朱古力瑞士卷個蛋糕質地比較厚實,蛋糕無咁鬆軟,朱古力味就唔係好強烈,其他都ok!

6.阿華田帝王蛋卷$70/盒(9/10)
呢個阿華田帝王蛋卷咬落非常酥脆,陣陣阿華田味好香,一盒份量都唔少,食完一條又一條,會停唔到口!

7.宇治抹茶帝王蛋卷$60/盒(8.5/10)
呢個宇治抹茶帝王蛋卷反而覺得抹茶味可以再濃多少少,蛋卷一樣非常酥脆,一盒份量都唔少,食完一條又一條,會停唔到口!

8.大甲芋泥麻薯肉鬆包$16(9.5/10)
呢個肉鬆包唔似一般麵包舖嘅肉鬆包,呢個肉鬆包平入面有大量芋泥同麻薯,芋泥味好香,麻薯好煙韌,麵包面頭仲有大量肉鬆,三種配料一齊食口感一流!

9.大甲芋泥脆脆糯米糍$12粒/$38四粒(9.5/10)
呢個大甲芋泥脆脆糯米糍入面芋泥好香,芋泥加脆脆口感好豐富,又唔會好甜,糯米糍個皮唔會好厚!

10.開心果糯米糍$12粒/$38四粒(10/10)
呢個開心果糯米糍入面勁多開心果粒碎,口感好豐富,又唔會好甜,糯米糍個皮唔會好厚!

11.榛子脆脆糯米糍$12粒/$38四粒(9.5/10)
呢個榛子脆脆糯米糍入面榛子勁似金莎朱古力入面,勁多榛子粒,有少少甜,糯米糍個皮唔會好厚!

12.芒果糯米糍$12粒/$38四粒(7/10)
呢個芒果糯米糍芒果味一樣唔出,糯米糍個皮唔會好厚!

13.Oreo麻薯QQ$18盒(8.5/10)
呢個oreo麻薯QQ好煙韌,好有彈性同空氣感,不過oreo味道比較甜,如果少d甜就好啦!

14.開心果麻薯QQ$18盒(9.5/10)
呢個開心果麻薯QQ好煙韌,好有彈性同空氣感,開心果餡料比較多,又唔會好甜,勁正!

15.石板街扁牛角可頌$38(10/10)
呢個扁牛角可頌口感勁似扁嘅牛角酥,夠酥脆又唔油膩,朱古力味唔算好甜!

16.開心果扁牛角可頌$38(10/10)
呢個扁牛角可頌口感勁似扁嘅牛角酥,夠酥脆又唔油膩,開心果粒碎差唔多鋪滿咗半塊扁牛角可頌!

17.開心果輕芝士蛋糕$28(9.5/10)
蛋糕面頭鋪滿咗開心果粒碎,芝士味唔見咗,蛋糕鬆軟,幾唔錯!

4人總共價錢$425

個人口味總評分:8.94/10

@freshfresh_3dcake

地址:荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖

#簡品堂 #FRESHFRESH #麵包店 #荃灣好去處 #荃灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

外賣自取
🌈色彩繽紛嘅QQ波波ssssss ฅ ฅ雖然Fresh fresh有好多分店🏘️但旺角東嗰間有多啲麻糬波波款同埋可以一個個咁買今日嚟荃灣呢間係一盒盒兩個咁pack好但見到舖頭咁多唔同色彩嘅產品表示興奮!所以今日嚟掃咗兩大袋嘢走⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽✧ 糯米糍($12/粒,$38/4粒)之前食過佢出嘅雪媚娘個size可能係雪媚娘一半再細啲不過覺得糯米糍正好多仲平啲kekeke聽聞買得多仲有得平tim開心果餡方面做得唔錯望落係深綠色💚係開心果粒+砂糖ฅ ฅ個皮就比較厚 有啲香蕉糕嗰種甜味如果唔鍾意成口砂糖嘅應該都like而最特別係大甲芋泥脆脆個皮因為佢連個皮都溝咗紫色💜另外仲試咗檸檬脆脆、草莓脆脆同榛子脆脆新鮮食到脆脆嘅粒粒同軟綿綿嘅糯米糍皮一硬一軟mix埋口感層次好夠~✧ QQ ($18/1盒2粒)開心果點解可以整得咁靚!麻糬個shape漲卜卜上面一個啱啱好嘅圓形⭕️係溶溶地嘅白朱黐啲開心果碎上去💚啲碎唔太細唔太大(•̀ᴗ• )唔會好細粒粉冇口感亦都唔會大粒到變咗食開心果然後麻糬個texture都係just right唔會好似平時街買嗰啲咁硬可以掟人🪨薄荷朱古力呢個款之前好似未有!相信係因為薄朱都係
🌈色彩繽紛嘅QQ波波ssssss ฅ ฅ

雖然Fresh fresh有好多分店🏘️
但旺角東嗰間有多啲麻糬波波款
同埋可以一個個咁買
今日嚟荃灣呢間係一盒盒兩個咁pack好
但見到舖頭咁多唔同色彩嘅產品表示興奮!
所以今日嚟掃咗兩大袋嘢走⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽

✧ 糯米糍($12/粒,$38/4粒)
之前食過佢出嘅雪媚娘

個皮就比較厚 有啲香蕉糕嗰種甜味
如果唔鍾意成口砂糖嘅應該都like
而最特別係大甲芋泥脆脆個皮
因為佢連個皮都溝咗紫色💜

另外仲試咗檸檬脆脆、草莓脆脆同榛子脆脆
新鮮食到脆脆嘅粒粒同軟綿綿嘅糯米糍皮
一硬一軟mix埋口感層次好夠~

✧ QQ ($18/1盒2粒)
開心果
點解可以整得咁靚!
麻糬個shape漲卜卜
上面一個啱啱好嘅圓形⭕️
係溶溶地嘅白朱黐啲開心果碎上去💚
啲碎唔太細唔太大(•̀ᴗ• )
唔會好細粒粉冇口感
亦都唔會大粒到變咗食開心果
然後麻糬個texture都係just right
唔會好似平時街買嗰啲咁硬可以掟人🪨

薄荷朱古力
呢個款之前好似未有!
相信係因為薄朱都係繼開心果後好heat嘅味
淺綠色朱古力topping有啲薄朱味
比起普通嘅朱古力味refreshing
有如麥當勞嘅雪糕鋪朱古力外層一樣
個朱古力crisp真係錦上添花
順帶一提其實個size唔細幾抵的~

北海道牛乳($18/2粒)
呢個建議即刻馬上食
因為佢有啲似墨西哥包
擺耐咗個脆皮濕咗淋咗就冇咁特別
變返淨甜白朱味咁🤍

BBQ辣肉鬆
咸咸辣辣幾意外
甜嘢以外有個咁嘅選擇非常好🔥

✧ 開心果脆糖($68)
最近喺意大利Nino都買過啲開心果脆糖
Fresh fresh呢個標榜純手工同埋人氣第一位
身為開心果控嘅本豬當見佢本身$88而家特價當然要買嚟試!

✧ 玉桂合桃提子包($25)
係好健康嘅選擇
買咗俾屋企人試都鍾意
係比較老少咸宜嘅一款

除咗麻糬波波之外
Fresh fresh仲有好多products都好吸引
例如流心牛角酥、開心果曲奇同開心果雲朵蛋糕
仲有好多味道嘅麻糬曲奇等等總有一款啱~
2024-10-09 0 瀏覽
開心果熱潮維持咗一段時間仲係咁受歡迎🔥 行過Fresh Fresh發現有新產品,為食又係開心果fans嘅我見到新品當然唔可以錯過❣️✨開心果脆糖 $68粒粒真材實料開心果,質地鬆脆唔硬,甜度剛剛好😋✨糯米糍 $12/1, $38/4(開心果 / 榛子脆脆 / 阿華田脆脆)糯米糍皮薄,咬落煙韌,粒粒都爆餡😍 開心果餡料足好濃郁;榛子同阿華田一樣味道香濃,再帶點脆粒,口感豐富。✨麻糬QQ球 $18(開心果/薄荷朱古力/北海道牛乳/Oreo)外皮香軟,麻糬有咬口。開心果味面層粒粒果肉;薄荷朱古力味濃郁得嚟仲幾有驚喜;北海道牛乳奶味好香濃;oreo表面係滿滿嘅oreo脆脆,口感外脆內軟。🔍整體感覺:每款新產品味道都幾好,試咗真係有驚喜,啱啱食完已經諗住要encore,買幾款俾屋企人試吓🤭 價錢亦都唔貴,性價比好高👍🏻

✨開心果脆糖 $68
粒粒真材實料開心果,質地鬆脆唔硬,甜度剛剛好😋

✨糯米糍 $12/1, $38/4
(開心果 / 榛子脆脆 / 阿華田脆脆)

✨麻糬QQ球 $18
(開心果/薄荷朱古力/北海道牛乳/Oreo)

外賣自取
有朋自遠方來 準備下午茶是必須的Fresh Fresh Bakery 拼盤 招呼朋友今次去咗荃灣分店成間舖頭都打卡able🤣🤣產品款式又多,最後買左 🌟糯米池🌟多款口味糯米池包括開心果、薄荷朱古力、芋泥、草莓、阿華田等口味,買完Lisa 急不及待已經要食先🤣🤣名副其實皮薄餡靚🥰🥰粒粒都爆餡,加上脆脆口感,Nice🌟王牌QQ球🌟今次試咗開心果、薄荷朱古力、牛乳、BBQ辣肉鬆味,麻糬QQ好煙韌,勁有口感,Lisa 媽系開心果控,勁愛QQ球 , 煙煙韌韌加埋大量開心果餡料👍有咬口🤭正🌟開心果脆糖🌟花生糖同開心果脆脆結合,系我既最愛呀🤭返工枱頭零食冇得頂👍花生酥脆,唔太甜 5星星💫🌟特濃朱古力脆脆🌟🌟話明特濃 成個包都系朱古力🍫朱古力脆脆口感配合朱古力麵包仲有toping🫣朱古力控既Lisa 爸就第一時間食左先講唔甜唔漏,但好有朱古力味 nice咁多細路 我就買埋蛋捲同小蛋糕小蛋糕係小朋友嘅最愛蛋糕鬆軟唔太甜,細路食得開心🥳呀媽都好放心
有朋自遠方來 準備下午茶是必須的
Fresh Fresh Bakery 拼盤 招呼朋友
今次去咗荃灣分店
成間舖頭都打卡able🤣🤣
產品款式又多,最後買左

🌟糯米池🌟

🌟王牌QQ球🌟

🌟開心果脆糖🌟
花生糖同開心果脆脆結合,系我既最愛呀🤭
返工枱頭零食冇得頂👍花生酥脆,唔太甜
5星星💫

🌟特濃朱古力脆脆🌟🌟
話明特濃 成個包都系朱古力🍫
朱古力脆脆口感配合朱古力麵包
仲有toping🫣
朱古力控既Lisa 爸就第一時間食左先講
唔甜唔漏,但好有朱古力味 nice

咁多細路 我就買埋蛋捲同小蛋糕
小蛋糕係小朋友嘅最愛
蛋糕鬆軟唔太甜,
細路食得開心🥳呀媽都好放心
2024-10-03 94 瀏覽
今日收工去左荃灣買屋企人最鍾意食「簡品堂」麵包和麻糬,希望佢開多d分店,方便為食嘅大家😚🌟#麻薯QQ球紫菜肉鬆,鹹香味十足,超好食!內裡的麻薯口感煙煙韌韌,大愛!而屋企人都好鍾意食朱古力餅,話朱古力好香濃,每次都要食幾個先滿足。🌟#糯米糍煙靭香甜,每次都要買反幾個食。大甲芋泥、草莓和開心,果皮薄餡多,唔會太甜,好好食。🌟#袋裝麻糬波波高人氣早餐之選!香濃朱古力、口感香甜開心果、香滑芝士等,一包大大袋,性價比高。重點係好好味,一次過滿足麻薯控的要求。🌟#開心果脆脆新產品!想不到簡品堂咁多人氣產品,仍然keep創新去發掘新美味見到開心果脆脆,即刻要買返屋企試吓,鬆脆香甜,足料開心果,正。

🌟#麻薯QQ球

🌟#糯米糍

🌟#袋裝麻糬波波

🌟#開心果脆脆

• 麻糬波波
  • 開心果脆脆
2024-10-02 99 瀏覽
呢間店簡直係中學回憶,仲記得中學係旺角中心同荃灣南豐廣場成日都會買佢哋嘅曲奇😍而家仲越嚟越多分店,食物種類都越嚟越多,入到去會選擇困難症發作🤣除咗有我最鍾意食嘅曲奇,仲有好多麻糬類嘅食物,絕對可以滿足煙韌控🤭▫️拿鐵咖啡麻糬波波 ($25)鬆軟嘅麵包入面有煙韌麻糬同咖啡醬,咖啡味好濃郁,下次要試埋其他味😎▫️脆脆糯米糍 ($12)有超多口味選擇,仲有近期超人氣嘅開心果味🥰外皮超軟糯,入面超足料超多脆脆,我自己就最愛阿華田味🤓▫️各款曲奇 ($80)勁多款可以揀,按重量收費,無論係傳統牛油曲奇定創新口味都應有盡有。食落鬆化又唔會好甜,強推焦糖脆脆同燕麥朱古力脆脆曲奇,岀面好少見架!除咗我去嘅荃灣店,佢哋係其他地方都有分店,經過記得入去睇吓🤤

▫️拿鐵咖啡麻糬波波 ($25)

▫️脆脆糯米糍 ($12)

▫️各款曲奇 ($80)

• 拿鐵咖啡麻糬波波
2024-09-17 154 瀏覽
平時都會買Fresh fresh bakery 嚟做早餐最鍾意係佢地嘅麻糬波波,加熱食真係好好味😋▪️抹茶麻糬波波波波包體好鬆軟,中間有紅豆餡,仲有煙韌麻糬,口感無得彈▪️芝士麻糬波波最鍾意芝士味,芝士鹹香濃郁,加熱後芝士味會更濃更有軟心效果🧀▪️超軟熟糯米糍開心果 、榛子、大甲芋泥脆脆、草莓脆脆、檸檬脆脆糯米池 五款口味都幾好食,最鍾意係開心果味,開心果脆好加分;大甲芋泥好香,配埋軟糯外皮無得彈!▪️麻糬曲奇開心果、特濃朱古力粒粒、芝士、焙茶味曲奇外層脆身,裡面帶點煙韌,必食特濃朱古力,上面有朱古力粒粒點綴,口感豐富;開心果味都算唔錯。▪️鳳梨酥手工製作,鳳梨造型,特別可愛!內餡係香甜鳳梨,清甜而不膩▪️盒子蛋糕選擇左開心味,味道都算幾突出,唔會好假或者死甜,夾層蛋糕鬆軟,一匙到底嘅幸福▪️炭燒榛子咖啡咖啡味幾濃郁,有榛子香,細滑香甜,如果可以再少甜啲會更好
平時都會買Fresh fresh bakery 嚟做早餐
最鍾意係佢地嘅麻糬波波,加熱食真係好好味😋

▪️抹茶麻糬波波
波波包體好鬆軟,中間有紅豆餡,仲有煙韌麻糬,口感無得彈

▪️芝士麻糬波波

▪️超軟熟糯米糍
開心果 、榛子、大甲芋泥脆脆、草莓脆脆、檸檬脆脆糯米池

▪️麻糬曲奇
開心果、特濃朱古力粒粒、芝士、焙茶味

▪️鳳梨酥
手工製作,鳳梨造型,特別可愛!內餡係香甜鳳梨,清甜而不膩

▪️盒子蛋糕

▪️炭燒榛子咖啡
咖啡味幾濃郁,有榛子香,細滑香甜,如果可以再少甜啲會更好
2024-09-12 106 瀏覽
✨晴天原野鳳梨酥鳳梨酥嘅外形真係好似一個菠蘿咁,非常趣致!而且食落好好味添,食完第一舊又會忍唔住食第二舊😝✨焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕新推出嘅焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕,賣相幾吸引,焦糖又唔會太甜,蛋糕入邊仲有麻糬,食落口感好特別😛✨楊枝甘露盒子蛋糕幼滑嘅楊枝甘露mousse混合咗脆脆,加埋綿密蛋糕,整體楊枝甘露嘅味道好香又唔算好甜,口感好豐富😆✨超軟熟糯米糍糯米糍揀咗榛子脆脆、開心果、草莓脆脆、大甲芋泥脆脆、檸檬脆脆同阿華田脆脆,啲糯米糍超級軟熟,用刀叉切開一半之後,而且糯米糍皮薄餡多,食完2粒都唔會覺得好漏😜✨港式絲襪奶茶呢個奶茶樽仔好的骰,洗乾淨仲可以循環再用添,夠哂環保♻️奶茶口感香濃順滑,帶有微微嘅甜味,飲完之後心情特別好😆✨朱古力麻糬包一袋裏面會有五粒麻糬包,每粒麻糬包都好大舊添呀!個包中間有啲朱古力醬同麻糬,朱古力又唔會好甜,比我發現原來叮熱食仲好味😋✨麻糬曲奇麻糬口味有開心果、特濃朱古力粒粒、焙茶同芝士,口感彈牙且帶點煙韌,仲有唔同嘅味道,岩哂唔同人嘅口味😜
✨晴天原野鳳梨酥

✨焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕

✨楊枝甘露盒子蛋糕

✨超軟熟糯米糍

✨港式絲襪奶茶

✨朱古力麻糬包

✨麻糬曲奇
2024-08-07 303 瀏覽
麵包控一出動真係好大件事Fresh fresh bakery真係由細睇到佢大由係南豐嘅細細鋪變成咗而家嘅大舖仲要有幾間分店一直支持住分享吓俾大家!簡品堂freshfreshbakery 網址: https://s.openrice.com/QrbS0SbGC00~uITLKAQ地址: 荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖=====================全家都好鍾意食麵包去唔同地方就會round下啲麵包舖有冇新鮮出爐同新產品推出聞到嗰浸熱辣辣新鮮出爐嘅味道真係搞唔掂😂freshfresh bakery一直比我嘅感覺都係好色彩繽紛好有驚喜嘅麵包舖果然冇令我失望!今次嚟到買咗好多新嘢黎試🤣🤣🤣🤣1️⃣炭燒榛子咖啡-咖啡味濃唔太甜,扁身樽,方便存放🫡2️⃣超軟熟糯米糍-貪心的人想試晒咁多味,不過冇晒檸檬有少少失望,外皮軟熟,放喺雪櫃一兩晚都唔會硬!3️⃣扁牛角可頌 -淨係原味可頌都好出色,酥脆酥脆,牛油味香,topping反而覺得多左d, 如果有咸味既配搭會再開心d4️⃣麻糬曲奇- 一盒四款味,係會飽肚既曲奇,份量足5️⃣抹茶紅豆麻糬波波包-小編最like!!!!
麵包控一出動真係好大件事

全家都好鍾意食麵包
去唔同地方就會round下啲麵包舖
有冇新鮮出爐同新產品推出
聞到嗰浸熱辣辣新鮮出爐嘅味道真係搞唔掂😂

果然冇令我失望!

今次嚟到買咗好多新嘢黎試🤣🤣🤣🤣
1️⃣炭燒榛子咖啡
-咖啡味濃唔太甜,扁身樽,方便存放🫡
2️⃣超軟熟糯米糍
3️⃣扁牛角可頌
4️⃣麻糬曲奇
- 一盒四款味,係會飽肚既曲奇,份量足
5️⃣抹茶紅豆麻糬波波包
-小編最like!!!!!麻薯軟糯,餡料十足,口感口味都讚!
6️⃣拉絲芝士波波
- 無得輸!早餐必選!
7️⃣芝士粟米吐司
-有驚喜,cp值高,好軟熟!香氣十足!
8️⃣酥皮拿破崙榴槤蛋糕
- 係創新口味,如果新鮮食,應該口感會再豐富啲脆口啲!不過榴槤蓉加埋少少忌廉配酥皮嘅配搭,夾!
9️⃣開心果麻糬QQ
-呢排熱選,不妨一試!
1️⃣0️⃣肉鬆怪獸波
-所有麵包都可以加埋麻糬,然後又唔突,呢個combo都係我必選之一!😝😝😝

一次過買得太多太貪心😂😂😂
不過係值得支持嘅小店🤣🤣🤣

#freshfreshbakery #麻糬麵包 #開心果麻糬 #開心果 #榴槤蛋糕 #麻糬波波 #荃灣美食
最近,荃灣中式老店爆紅,不少遊客及跨區食客慕名而來,排一、兩小時,甚至更多,目的便是為了買開心果糯米糍…… 其實,最近 BeautySearch 也愛上開心果食品,發現《Fresh Fresh Bakery》推出了開心果糯米糍,而且還有不少值得推薦的烘焙食品,令人心花怒放。  《Fresh Fresh Bakery》的店子,裝潢雖以木系為主調,卻予人色彩繽紛的感覺,皆因推出的食品味道眾多,而且外型及包裝都非常搶眼,因而令店子充滿繽紛感覺。由於每款食品都太吸睛了,BeautySearch 還是第一次,於烘焙店內揀到停唔到手,難怪每次路過《Fresh Fresh Bakery》時,都見到不少顧客排隊選購!  糯米糍 - 口感超軟熟,除了開心果,還有榛子、大甲芋泥、草莓等,外皮煙韌軟稔,滿滿的餡料中,包裏脆脆粒,令口感更豐富。  扁牛角可頌 - 可算是最新甜品熱潮,壓扁了的牛角包,表面再舖上一層糖衣,有石板街、草莓,還有開心果。單是賣相已相當吸睛,入口時,既可品嚐到牛角包的香酥,又可享受鬆脆口感,還有香甜濃郁的糖衣,層次豐富可口!  芒果雙皮奶蛋糕杯 - 上層鋪滿粒粒芒果,香甜味美,中層雙皮
芒果雙皮奶蛋糕杯 - 上層鋪滿粒粒芒果,香甜味美,中層雙皮奶細滑濃郁,底層配合綿綿蛋糕,口感層次綿滑豐富。
開心果輕芝士蛋糕 - 開心果味濃郁,口感綿密,輕輕一咬在口中化開,上層散滿了開心果碎碎,增添口感之餘令味道更香更濃郁。
朱古力麻糬波波 - 麻糬QQ球個個脹卜卜,有很多味道選擇,最愛朱古力的我當然揀選朱古力,內裡除了煙韌彈牙的麻糬,還有爆滿的朱古力漿,令人大滿足。
開心果麻糬波波 - 仲有多款升級版麻糬波波,體積更大之餘,表層還舖滿了吸睛粒粒,更添味美。
雙重特濃朱古力脆脆卷 - 蛋糕面層鋪滿濃濃的朱古力碎碎,內層濃郁比利時朱古力忌廉卷入脆脆相間,朱古力控絕對不能錯過。
菠蘿包配奶茶 - 絕對是茶餐廳下午茶的必然之選, Fresh Fresh 新登場的 纏綿拉絲芝士菠蘿包,在菠蘿包中夾入流心及粒粒芝士,既有拉絲效果,又增添口感;搭配香濃細滑、風味獨特的港式絲襪奶茶,下次有機會,一定要試埋咖啡!
2024-07-08 264 瀏覽
估唔到少少一間麵包店,居然有咁多唔同嘅產品。麵包蛋糕呢啲基本之外,仲有蛋捲、曲奇餅、糯米糍、麻糬波波、特色生日蛋糕、芝士蛋糕、冰心包等等,連咖啡奶茶都有得賣,真係總有一樣啱心水。見到有一個近期好Hit嘅扁牛角可頌,同埋買隻唔同嘅味道返屋企試。扁牛角可頌非常之脆,仲脆過蝴蝶酥,面頭嘅唔同味道就襯托返佢嘅香脆。好似食緊一個鬆化嘅拿破崙咁樣。另外佢哋嘅開心果麻糬婆婆都非常之好食,好足料。仲有一題就係佢嘅糯米糍,佢哋都有開心果餡嘅口味,最緊要係唔使排隊就可以買到多款唔同口味。食落佢嘅糯米糍都非常之軟糯,裏便嘅餡都好豐富,唔會差多過出邊出名嘅店舖。總之就總有一樣啱你心水。

2024-07-06
外賣自取
Fresh Fresh Bakery真係魅力沒法擋,全港已經有10幾間分店。有別於其他麵包店,Fresh Fresh Bakery除咗售賣一般麵包,其他包點款式多不勝數,諗得到嘅都會出現。而且包點款式、蛋糕款式都好別致創新,經常推出新登場產品,包裝色彩繽紛奪目,令人見到都心情愉快!而且用料豐富十足,難怪可以輕易留住食客嘅心!✔️開心果扁牛角可頌/ 草莓扁牛角可頌/ 石板街扁牛角可頌$38/塊見到Fresh Fresh Bakery呢幾款扁可頌賣相非常colorful好吸引!壓扁咗嘅可頌size爭少少同我塊面差唔多大小,咬落去見到酥皮層層分明,非常香脆可口。唔同口味嘅扁可頌上面加上該口味嘅食材,例如烤過的開心果碎、草莓乾果、棉花糖粒和朱古力脆片,主打一個真實口味!✔️開心果糯米糍/ 草莓脆脆糯米糍/ 榛子糯米糍/ 大甲芋泥糯米糍$12/粒 $38/4粒糯米糍外層Q彈有嚼勁,糯米皮厚度適中,入面塞滿餡料,由原材料攪拌成泥狀,再混合脆脆、果仁粒,有晒唔同嘅口感。✔️焰燒芝士蜂蜜蛋糕$30/個每一啖都食到蛋糕本身嘅清新蜂蜜味和濃郁芝士味,驚喜嘅係四邊燒過嘅蛋糕外層,有濃郁焦香味,口感亦不同。✔️開心果

✔️焰燒芝士蜂蜜蛋糕$30/個

✔️開心果輕芝士蛋糕$28/個
芝士蛋糕口感輕盈、質感濕滑,整個綠色賣相嘅蛋糕散發微微嘅甜味,上面一層鋪滿蛋糕嘅香烤開心果碎,令人愛不釋手。

✔️拉絲芝士波波$25/袋
呢隻味道係同類產品之中人氣No.1,包內少不了加入麻糬,還混入了芝士粒,麵包面層也有芝士粉,作為芝士控嘅我食完瞬間上癮!

✔️芒果雙皮奶蛋糕杯$20/杯
新登場味道,新鮮芒果粒與中式甜品雙皮奶的味道碰撞,係十分和諧。底層係蛋糕,中和甜味,感覺無咁膩。

✔️北海道牛乳麻糬QQ/OREO麻糬QQ$18/盒
新登場產品,同出邊麵包店買到嘅麻糬波波嘅分別係,呢度嘅麻糬波波更加大粒渾圓,包內好多氣孔,更有空氣感。面層係牛乳和Oreo味道嘅糖粉層,令到麻糬波波更可口,小朋友應該會更加鍾意。

✔️肉鬆怪獸波$15/盒
圓圓嘅麵包球上面鋪滿肉鬆、海苔,再加上煉奶、白芝麻,裏面是濃厚糊狀嘅麻糬,整個麵包內外都充滿口感!

✔️港式絲襪奶茶$12/樽(換購價)
茶味香濃,茶餐廳奶茶fans可以試吓!
2024-07-05 209 瀏覽
Fresh Fresh近期推出多款開心果產品💚今次終於一訪😍😍店舖貨品種類類好多!而且價格親民✨由港式麵包、手工曲奇、人氣敲敲生日蛋糕、甜品、零食~~ 連支裝奶茶都有!味道仲非常港式😎😎麻糬QQ球 $18有少少似麻糬波波!煙煙韌韌~~而且好大粒!今次試咗牛乳、開心果、Oreo脆脆!特別喜歡開心果同Oreo😍😍面層塗上一層開心果醬之外仲有滿滿開心果碎!Oreo 脆脆面層鋪滿Oreo同朱古力🤤多重口感!非常足料!扁牛角可頌 $38 麻糬版 $25估唔到竟然可以喺度食到😍😍開心果好好味食!迷你版嘅話入面仲有麻糬✨✨ 糯米糍外皮超軟熟,入面勁足料,推薦開心果味!咬開勁多開心果同埋啲脆脆😆😆朱古力脆脆 /開心果雪媚娘 $20勁大粒!入面好多料💚💚💚 不過食到尾會有少少滯😆開心果輕芝士蛋糕 $28面頭鋪滿開心果脆脆🤤🤤

麻糬QQ球 $18

扁牛角可頌 $38 麻糬版 $25