2025-08-12
常言道甜酸苦辣各有喜好~正唔正宗冇從考究~其實我覺得食嘢最緊要係啱唔啱食嘅啫~今次嚟到西環偶遇一間小店👀好似係主打台式飲食,雖然個人覺得唔係好正宗但係味道同創意都令我有意想不到驚喜😋火炙海南雞翼溫泉蛋飯~色澤金黃淡淡的椰香黃薑粉和椰糖應該扮演住重要角色再加埋秘製醬汁日式火炙~先唔好講正宗唔正宗~新奇嘅配搭唔會墨守成規,最重要係味道味美有別於一般市面上直到嘅海南雞真心不俗😋👍胡椒湯浸蘿蔔~驚喜在無骨無肉竟能做出像豬骨湯的厚滑口感😱胡椒味香濃簡直是素食者的福音👍👍但如果有宗教信仰就冇辦法啦🥲個人認為因為應該有植脂奶的成分亦都係厚滑口感的來源🫙珍珠奶茶~珍珠軟硬適中~甜度剛好~略嫌茶味偏淡🫣純熟個人口味~可惜胃口有限~只能夠在眾多選擇中選擇了兩款不是常見的餐點😅有時間一定會再返嚟再試下其他嘅出品💪今時今日用心嘅出品已經買少見少加油努力期待你們的新出品~😁
可惜胃口有限~只能夠在眾多選擇中選擇了兩款不是常見的餐點😅