彩園邨商場食肆一直冇乜幾間,紅磡冰室進駐後,長期大排長龍,其實喺第二區都食過,質素OK,環境亦OK,但始終唔明白,唯獨是上水呢一間長期都要等位。一去到,一如想像,係要等位,等咗大概五分鐘,終於有位,環境好大,座位空間感十足,裝潢帶時代感,坐低剛好下午茶時間,決定一試朱古力棉花糖吐司。吐司一道,棉花糖焗得漲卜卜,甜香撲鼻,拍個照後,一口氣食晒,非常好味!
2019-03-27 250 瀏覽
之前在尖沙咀已經有吃它們下午茶餐、份量大大份、有很多選擇、例如豬扒菠蘿包「入面真的有菠蘿」😊超驚喜、花膠撈面「試過整個部門全部同事都叫、吃花膠作下午茶、不得了」、每份都超大份😂😂、試過附近幾間茶餐室、始終都係最好這一間。講番上水這間分店、新開張一星期、又看看水準有沒有不同。果然保持一貫水準👍🏻👍🏻👍🏻「得」。又係下午茶時間去、點了我至愛的「瑞士雞翼撈丁」份量跟午餐一樣、很飽肚、下午茶價錢、午餐份量👍🏻👍🏻👍🏻😂超值。另外朋友叫了新嘢、「朱古力棉花糖土司」@$37、我以為好甜、點知味道剛剛好、很香、我吃了一碟撈丁也忍不住吃了幾件😬😬。我和朋友都吃得很滿足、一定再來😊😊。
瑞士雞翼撈丁
棉花糖土司
瑞士雞翼撈丁
棉花糖土司
  • 瑞士雞翼撈丁、豬扒菠蘿包
2019-03-22 306 瀏覽
今日去左朋友屋企玩,兩個肚餓走左落去食野就去左食新開的紅磡冰室,之前係紅磡食過佢地的晚餐都唔錯嫁,所以今次就再食,不過係食下午茶時段我地兩個人叫左一個特餐,一個常餐特餐:蜜汁叉燒通心粉配煎雙蛋牛油多士都唔係蜜汁叉燒......冇汁冇色,仲有點乾,不過份量都ok多湯底冇味,通粉就有D少牛油多士好香另一個係常餐:蕃茄鮮牛肉通心粉配嫩滑炒蛋牛油多士E個係真蕃茄湯底,真到D湯好濃好杰,食完要飲好多水,不過蕃茄味真係好香,牛肉都ok多,唔韌炒蛋好滑好香

我地兩個人叫左一個特餐,一個常餐
特餐:蜜汁叉燒通心粉配煎雙蛋牛油多士
湯底冇味,通粉就有D少
牛油多士好香

另一個係常餐:蕃茄鮮牛肉通心粉配嫩滑炒蛋牛油多士