2022-09-21 107 瀏覽
咩喺pizza? 經外賣APP 叫外送,個pizza 底熱㗎,啲料呢?! 肉叫做暖暖地,啲菜凍㗎!一食就知啲料同個pizza 底各有各煮,就咁鋪啲料喺面就叫pizza? 芝士又得個少少,圖文不符,試過今次就一定唔會再食呢間野外賣APP個客服仲話反映左俾相關人士知,無得refund, 個pizza 我話你可以搵人拎返走,我食左一啖就無再食,淨係say sorry🙄個餐湯? 茄汁溝水,飲一啖就無飲喇….最正常係個叫貨返黎嘅迷你牛角包同杯裝沙律
咩喺pizza?

個餐湯? 茄汁溝水,飲一啖就無飲喇….

最正常係個叫貨返黎嘅迷你牛角包同杯裝沙律

2022-09-21
30 分鐘 (外賣送餐)
2022-09-17 123 瀏覽
夜晚黑嚟呢一間餐廳試下佢嘅鐵板扒~好豐富,🥰仲可以加26蚊升級為特飲同套餐。🐮美國重量級·爵士西冷,重量級果然特別好味!牛扒好大件,而且我叫全熟都唔會覺得老,🥩食起身好入味,有口感。好鍾意佢嘅套餐有埋暖心湯🍅番茄薯仔湯,🥐鬆軟嘅牛角包,🥬清新嘅迷你胡麻沙律,特飲火山柯華田芝士奶蓋,奶蓋嘅味道似cream😉🐤極尚鮑魚花膠·花菇滑雞湯飯。養生組合,都有鮑魚同埋花膠片,😘忙嘅時候飲啖雞湯都幾好。

2022-09-16 103 瀏覽
自從D2 place 開左之後,荔枝角由工業區變成咗文青區愈來愈多餐廳,而我哋每星期都有一次過嚟荔枝角搵食,上次walk in 行過下午茶唔錯,今次再來試試呢間工廈飯堂食pizza特飲:藍蝶花雪梨蜜伴愛玉 & 青蘋果綠茶伴愛玉係俾個台灣愛玉吸引咗嘅,顏色好有打卡feel,甜甜酸酸嘅台灣愛玉又勾起大家嘅旅行癮喇千島三文。魚蝦蟹pizza $78比起坊間嘅厚批,pizza 都係薄批好食好多,焗好熱辣辣嘅pizza 配香濃惹味千島醬底,啱啱好,而海鮮足料,真係有齊魚蝦蟹,最驚喜係仲可以芝士拉絲,超抵食之選王牌。咖哩牛腩飯 $70咖哩香濃帶少少辣,好鍾意呢種港式牛腩,燉得夠冧同入味,仲有少少香辣感,用鍋上熱辣辣,配埋薯仔🥔撈飯一流半熔芝士配一口炸雞$32釋放好邪惡嘅名字,韓國嘅炸雞feel然後加咗有拉絲嘅芝士醬上面,炸雞依然外脆內嫩,極度推介總結:推介指數性價比高,而服務態度都好好💛

特飲:藍蝶花雪梨蜜伴愛玉 & 青蘋果綠茶伴愛玉

千島三文。魚蝦蟹pizza $78

王牌。咖哩牛腩飯 $70

半熔芝士配一口炸雞$32

總結:推介指數

性價比高,而服務態度都好好💛

2022-09-06
  • 千島三文。魚蝦蟹薄餅
  • 王牌。咖哩牛腩飯
2022-09-14 71 瀏覽
D2 place附近既億利大廈出哂名多野食,係地下既呢間《Red rice》每次經過都好多人食,今次就試下佢個鐵板餐$98 西冷牛扒餐,加$20可以有湯、包、野飲。前菜方面冇咩特別,沙律都係普通都胡麻醬,個包都一般般,比較油;湯方面唔知係佢本身冇白湯,定係個日賣哂,佢比左中湯我,鋸扒配中湯成件事好奇怪😂大膽地叫左5成熟,牛扒好大件,厚度唔錯,啖啖肉,味道就普通茶記質素,食得茶餐廳都唔會expect食到好靚既牛,但佢唔腥唔薄,呢個價錢都算係咁。配菜方面有薯條同一大堆椒,唔食椒既我見到就有啲反感,如果就咁薯條就會好啲
$98 西冷牛扒餐,加$20可以有湯、包、野飲。

2022-09-03 125 瀏覽
今晚收工後和同事一起到公司樓下的「紅米」晚膳,這餐廳一向都以抵食夾大件馳名。餐廳環境比較寬敞,座位也舒適,幾個人坐卡位也不覺擠迫。坐下來,便選了幾個招牌菜。“富士山蛋包飯”,足二人份量,除了蛋包飯之外,還有兩隻吉列蝦,可自選兩款扒,我選了豬扒和魚柳。蛋炒得很滑,飯底是茄汁飯,粒粒分明,特別可口,是必食之選。吉列蝦和扒都炸得脆口,味道也不錯。“極尚石鍋湯烏冬”,滋補雞湯裏面有雞、花膠、鮑魚、蟲草花等。原隻鮑魚爽口彈牙,花膠則爽滑綿軟,烏冬浸泡在濃郁的雞湯中特別美味。“美國重量級爵士西冷”,珍寶級分量,超大塊,肉質也不錯,淋上黑椒汁來吃,美味可口。配上薯條和三色椒,連大胃王也吃得飽飽。不單止主菜大大份,+$20 還可轉套餐,有湯、沙律、牛角包和熱飲,真是驚喜不絕。這裏用餐,完全是豐盛的體驗,絕對適合大胃王。

坐下來,便選了幾個招牌菜。

這裏用餐,完全是豐盛的體驗,絕對適合大胃王。
2022-09-03 1386 瀏覽
今日去咗荔枝角等阿女放工食飯,我早到,就直接入去等佢,阿女話呢間超抵食兼大碟頭,今晚決定大擦一餐😋我地叫咗2個主食,加咗$20轉套餐。套餐包沙律、牛角包、餐湯、餐飲。特飲再加$6一杯,黑糖珍珠奶甜度啱啱好,黑糖味超濃又唔會好甜,而且珍珠有咬口唔會淋,茶餐廳黎講,呢杯黑糖珍珠奶非常驚喜,甚至比某啲台灣飲品專門店更出色。另一杯飲品係青蘋果綠茶伴愛玉,飲落去好清新好香綠茶味,入面仲有一大舊愛玉,超抵飲!一睇個餐牌就比富士山蛋包王呢個名吸引咗,雖然佢寫到明係2人份量,但上枱嘅時候都係比佢嘅份量嚇到。呢個飯本身有2隻吉列炸蝦,另外可以喺4款肉同醬汁入面揀2款,我地揀咗炸魚柳同厚切豬扒,配咖喱汁同胡麻汁。炸魚柳成把刀咁長,炸至外脆內軟滑。豬扒都係大大塊,完全唔韌唔鞋口,滑蛋包住成個飯,配埋濃香惹味咖喱汁食好正。呢個份量完全夠晒兩個人食!另一個主食叫咗大板燒 和風鰻魚薄餅,薄餅餅底用咗脆餅,鍾意食脆皮嘅人就啱晒,鰻魚配洋蔥三色椒都好夾,滿滿嘅鰻魚汁加埋三色椒嘅甜味,鹹甜適中,配搭出色!另外我哋仲叫咗兩個小食,分別係邪惡爆芝士玉子燒同芝士白汁焗煙肉西蘭花,煙肉同芝士份量都唔少鋪滿西蘭花面面,焗後的芝士
加套餐
黑糖珍珠鮮奶、蘋果綠茶伴愛玉
富士山蛋包王
大阪燒和風鰻魚薄餅
另外我哋仲叫咗兩個小食,分別係邪惡爆芝士玉子燒同芝士白汁焗煙肉西蘭花,煙肉同芝士份量都唔少鋪滿西蘭花面面,焗後的芝士加煙肉更加鹹香味濃,大大碟都只係$28👍
香濃芝士白汁煙肉焗西蘭花
另一驚喜係估唔到茶餐廳都有玉子燒食,一夾起就見到一條條拉絲嘅芝士,夠哂邪惡,份量都好多,仲配咗半碟沙律菜,當主食都得。
邪惡爆芝士玉子燒
呢間餐廳品種選擇多,而且價格非常之抵,下次可以再嚟試其他的食物!
2022-09-02
加套餐
黑糖珍珠鮮奶、蘋果綠茶伴愛玉
富士山蛋包王
香濃芝士白汁煙肉焗西蘭花
2022-08-29 105 瀏覽
紅米 - 荔枝角是日同朋友食個快飯,見到呢間餐廳幾闊落,所以入去一試。餐牌選擇幾多,鍾意食肉嘅我當然叫雜扒,朋友叫咗個鰻魚炒烏冬,兩個都加埋套餐感覺上都好抵。我極度推介朋友一個叫做特盛綜合水果茶,因為見到好大杯應該好誇張,仲見到有雞扒所以叫埋,咁就真係咩扒都有。嚟到嘅食物質素都唔錯而且好大份,真心飽肚,仲要食唔晒添,所以叫咗個外賣盒打包。雜扒跟上嘅薯角炸得好唔錯,估唔到有呢個質素。水果茶真係好大杯,同介紹一樣應該有1公升,飲到我朋友話好飽,而水果都幾新鮮,我仲攞咗兩舊食添。我杯奶茶亦唔算太甜,幾好飲。烏冬炒得有鑊氣,鰻魚肉質亦算緊堅實。雞扒笑得幾脆口,加上少少沙律菜可以清除油膩嘅感覺。由於太飽,打包咗烏冬同一塊雞扒返歸。呢間餐廳性價比極高。
紅米 - 荔枝角

是日同朋友食個快飯,見到呢間餐廳幾闊落,所以入去一試。

由於太飽,打包咗烏冬同一塊雞扒返歸。呢間餐廳性價比極高。
2022-08-19 106 瀏覽
行街shopping行到邊食到邊🤣🤣🤣今日喺荔枝角D2行完街,發現喺對面有間重量級鋸扒餐廳🍴,事不宜遲,即刻入去開餐😋首先order人氣No.1招牌王牌雜扒🥘有雞扒、巨大豬扒、超大司華力腸、煙肉、三色椒配大碗米飯🍚真係重量級出場,鐵板形式上菜,夠晒熱辣辣🔥再order人氣No.1美國重量級·爵士西冷🥩,真係重量級巨型爵士西冷,成個鐵盆咁大,七成熟入口即溶,絕對係人氣推介👍有小朋友當然唔少得可愛又好食嘅兒童餐啦!估唔到可愛嘅車仔兒童餐,大人食都綽綽有餘🤣大大隻烤雞翼、大人份量的茄汁意粉、仲有薯條同沙律🥗,果然所有嘢都係重量級的👍小食-半熔芝士配一口炸雞🍗炸雞外脆內軟又Juicy,再加上拉絲芝士,好味到食到唔停口😋🧋王牌特飲 跟餐只需$14·抹茶奶蓋Latte 堅.芝士奶蓋 淡淡茶香,堅·好飲·青蘋果綠茶·伴愛玉 清香蘋果味+ 愛玉 清甜又有咬口✨真係重量級滿足的一餐😊
行街shopping

清香蘋果味+ 愛玉 清甜又有咬口

✨真係重量級滿足的一餐😊
2022-08-18
2022-08-17 394 瀏覽
麻甩專員今日去D2 Place行完之後經過見到間幾抵食嘅餐廳就入左去試下點知勁有驚喜之餘,價錢完全唔貴,仲要勁飽👍🤤Salad挪威三文 凱撒沙律 $46比相像中大份勁多,沙律新鮮食落夠爽脆有水份挪威煙三文魚大概都有5大塊,煙燻味道重好夠夠香味,唔會太鹹之餘又唔腥,肉質唔霉夠實淨小食白汁香草 孖芝焗薯條 $31白汁配芝士基本上係prefect match,白汁夠香滑有忌廉香滑感之餘配襯芝士,芝士做到拉絲效果而且食落香濃又唔膩。焗薯條屬於比較幼身,表面個d焗得夠脆口,可以包實晒所有白汁同芝士Pizza食肉獸 超級至尊薄餅 $76熱辣辣即焗嘅薄餅!超級香而且爆晒料出黎!至尊薄餅有三色椒絲,蕃茄仔,肉醬,拉絲芝士薄餅餅底夠薄身,麻甩專員覺得薄底嘅薄餅先係最好食最正宗!而呢款薄餅唔只爆料,芝士可以拉晒絲,餅底仲要係超級脆,好食程度100分!Main板煎雞扒蛋包飯 $57 (黑椒汁)人氣No.1,蛋包飯大獎滑蛋煮到半熟效果,蛋香味好濃而且份量都幾多餐廳好聰明,將入面嘅飯底撈混蕃茄汁。咁樣就可以保留到蛋嘅香味,而唔係好似坊間咁將蕃茄汁擠係蛋上面直接蓋過蛋香雞扒好大塊,煎得好香脆好入味。黑椒汁唔會太鹹

點知勁有驚喜之餘,價錢完全唔貴,仲要勁飽👍🤤

Salad
挪威三文 凱撒沙律 $46
比相像中大份勁多,沙律新鮮食落夠爽脆有水份

小食
白汁香草 孖芝焗薯條 $31

Pizza
食肉獸 超級至尊薄餅 $76
熱辣辣即焗嘅薄餅!超級香而且爆晒料出黎!
至尊薄餅有三色椒絲,蕃茄仔,肉醬,拉絲芝士

Main
板煎雞扒蛋包飯 $57 (黑椒汁)
人氣No.1,蛋包飯大獎
滑蛋煮到半熟效果,蛋香味好濃而且份量都幾多
雞扒好大塊,煎得好香脆好入味。黑椒汁唔會太鹹亦都唔會太辣破壞左整體嘅味道。配埋個蛋包飯食好香濃好好餸飯

Drinks
抹茶奶蓋拿鐵 $32
藍蝶花雪梨蜜 伴愛玉 $32
飲品調配合適,唔會過份甜,藍蝶花調色好有氣氛,愛玉夠大舊大概佔左1/4杯,夠滑身有少量咬口
2022-08-16
2022-08-16 652 瀏覽
今晚跟爸爸來了荔枝角吃晚餐。這一間餐廳又平又好吃。餐廳內座位數目很多而且都很闊落。6:30左右食客都不少。餐廳很多是卡座坐起來十分舒適。看了餐牌發覺有很多種類的美食,有西式的意粉、中式的焗飯,還有鐵板飯和雜扒餐等等。十分多選擇總會搵到合適自己心水的食物。我們點了兩個主食,再跟套餐。之後再點了一份芝士蛋卷。首先介紹一下飲品類。跟餐十分抵。加$20便會有湯、有牛角包、有沙律、有飲品。我仲再加了$6可以轉特飲。呢一杯是青蘋果綠茶拌愛玉,飲品很清爽,好香甜,青蘋果味香。夏日必點,而且酸酸甜甜很開胃。另外一杯爸爸點了熱奶茶。跟套餐的湯也絕不馬虎。今天是蕃茄薯仔湯餡料很多,啖啖也有粒粒薯仔。所以這個湯也十分好飲。另外仲有牛角包十分好吃,仲好飽肚。仲有一個沙律,爽爽甜甜清脆的蔬菜。其實吃前菜,都已吃得飽飽,因為份量很多。這一個是我們所點的小吃邪惡芝士蛋卷。賣相十分吸引,而且這個蛋卷份量很大,足足一整條的芝士蛋卷,份量驚人。除了分量充足味道也十分好。一切開,芝士湧出來,十分滿足。亦都可以做到芝士拉絲效果,芝士配上蛋十分好吃,完全是絕配。呢個蛋卷都吃得飽飽,又飽又好吃。蛋卷除了有滿滿芝士外,仲有好多紫菜
我們點了兩個主食,再跟套餐。之後再點了一份芝士蛋卷。
青蘋果綠茶愛玉

套餐-紅湯

套湯-牛角包
另外仲有牛角包十分好吃,仲好飽肚。
套餐-沙律
仲有一個沙律,爽爽甜甜清脆的蔬菜。
其實吃前菜,都已吃得飽飽,因為份量很多。
邪惡爆芝士玉子燒

這一個是我們所點的小吃邪惡芝士蛋卷。賣相十分吸引,而且這個蛋卷份量很大,足足一整條的芝士蛋卷,份量驚人。除了分量充足味道也十分好。一切開,芝士湧出來,十分滿足。亦都可以做到芝士拉絲效果,芝士配上蛋十分好吃,完全是絕配。呢個蛋卷都吃得飽飽,又飽又好吃。蛋卷除了有滿滿芝士外,仲有好多紫菜、木魚碎,味道好好吃,好多唔同層次。
大阪燒和風鰻魚薄餅

另一款是大阪燒鰻魚薄餅,十分足料,看到整個薄餅都鋪了滿滿的食材,有鰻魚、青椒、木魚碎、紫菜,好好吃。薄餅脆卜卜,唔錯。不過係會令人愈食愈飽,因為份量真的不少。
咖喱烤雞焗芝士珍珠飯

另一款咖喱雞扒芝士焗珍珠米飯,都是十分好吃,因為咖哩好香濃,仲帶點點微辣,食起來好惹味,食到停唔到口。好欣賞呢個咖哩醬汁,而且配埋芝士來焗,令到飯身好惹味又有拉絲感。呢個飯底都做得相當唔錯,美味又飽肚。仲有大大件厚切雞扒,啖啖肉好好味。呢個焗飯真係唔錯,呢個咖哩香濃。正
呢間餐廳真係好抵食,全部都抵食夾大件,而且多選擇,值得推介。
2022-08-15
青蘋果綠茶愛玉
套餐-紅湯
套湯-牛角包
套餐-沙律
咖喱烤雞焗芝士珍珠飯
2022-08-15 62 瀏覽
荔枝角打工仔恩物!!!位於D2對面嘅茶餐廳又近地鐵站 真係非常方便嘢食種類又多 鐵板餐 碟頭飯 拉麵 煱物中西日韓菜式應有盡有有時唔知食乜好 有選擇困難嘅朋友仔 去茶餐廳就啱晒啦✨今次lunch時間去食就叫咗野菜肥牛鐵板飯🐂嘢食賣相都唔錯!!飯量多 一個女仔冇可能食得哂不過肥牛份量就比較少啦如果當啲餸可能都會食得晒🤣~同行其中一位朋友叫咗拉麵 🍜佢話餐廳嘢食比以前差咗唔知係咪因為轉左廚師呢希望之後食物質素會改善番啦~~
荔枝角打工仔恩物!!!
位於D2對面嘅茶餐廳

有時唔知食乜好 有選擇困難嘅朋友仔
去茶餐廳就啱晒啦✨

今次lunch時間去食
就叫咗野菜肥牛鐵板飯🐂
嘢食賣相都唔錯!!
飯量多 一個女仔冇可能食得哂
不過肥牛份量就比較少啦
如果當啲餸可能都會食得晒🤣~

同行其中一位朋友叫咗拉麵 🍜
佢話餐廳嘢食比以前差咗

唔知係咪因為轉左廚師
希望之後食物質素會改善番啦~~
2022-08-11 473 瀏覽
到荔枝角辦事,肚子很餓,想吃一點大件夾抵食的食物。便來到食飯餐為主的紅米,去一祭五臟廟。蒲燒鰻魚野菜炒鳥冬   $72炒烏冬以鐵板上桌,keep 住熱度之餘,亦令烏冬上桌後,有keep 住「炒」的效果,烏冬口感更乾身,外脆內煙韌。每條烏冬都沾上燒汁,味道酸甜,惹味非常。鰻魚size 也不小,肉質肥美彈牙。招牌王牌雜扒薯菜(黑椒汁)$99有司華力腸,雞扒及豬扒,份量十足。絕對是meat lovers必點之選。扒餐亦是以鐵板上桌,令每樣肉類都keep 住熱度。雞扒煎得皮脆肉嫩,雞肉頗為彈牙,很juicy.豬扒連著骨的位置特別多脂肪,這個部位最好吃,滿口油香,口感軟腍。司華力腸香脆內軟,煙肉煎得金黃香脆。曲曲薯條份量多,炸得香脆有薯味。另有很多三色椒及洋蔥,中和肉類的油膩感。黑椒汁香而不辣, 跟肉類最為匹配。火山阿華田芝士奶蓋  $14阿華田上加上芝士奶蓋,面層再灑上阿華田脆脆,濃滑脆於一身,層次感豐富。芝士奶蓋有點像檸檬芝士蛋糕的味道,味道略帶酸甜,很過癮!阿華田沖得很濃郁,味道香甜。龍鳳大檸樂 $21容量有1000ml, 這樣份量的可樂才可以充份沖泡所有檸檬和一整顆的咸檸嘛!味道酸甜,帶

蒲燒鰻魚野菜炒鳥冬   $72

招牌王牌雜扒薯菜(黑椒汁)$99

火山阿華田芝士奶蓋  $14

龍鳳大檸樂 $21
容量有1000ml, 這樣份量的可樂才可以充份沖泡所有檸檬和一整顆的咸檸嘛!味道酸甜,帶微微酸澀,消暑解渴, 飲完會相當滿足。

2022-08-05
  • 招牌王牌雜扒薯菜
2022-08-07 106 瀏覽
荔枝角有好多嘢食。工業大廈裏邊亦都暗藏乾坤。同朋友做完運動,經過呢間餐廳,俾佢紅色嘅主題吸引住。因為係茶餐廳嘅關係,佢嘅座位比較迫,如果身形比較健碩嘅朋友就會坐得比較辛苦😂😂聽朋友介紹呢度嘅蛋包飯同埋焗飯都比較出名。我就嗌咗一個焗豬扒飯。大概等咗15分鐘左右,店員就為我端上焗豬扒飯。味道好香濃,豬扒肉質亦都唔錯,飯底亦都係有炒蛋飯組成。份量亦都啱啱好😙朋友食嘅蛋包飯囉聽講都話唔錯,蛋味香濃,切開嘅時候仲有煙出。呢個價錢同佢質素都算叫做正比,可以再幫襯。
荔枝角有好多嘢食。
工業大廈裏邊亦都暗藏乾坤。
同朋友做完運動,經過呢間餐廳,俾佢紅色嘅主題吸引住。
聽朋友介紹呢度嘅蛋包飯同埋焗飯都比較出名。
我就嗌咗一個焗豬扒飯。
大概等咗15分鐘左右,店員就為我端上焗豬扒飯。
呢個價錢同佢質素都算叫做正比,可以再幫襯。
2022-07-28
5 分鐘 (堂食)
2022-08-05 119 瀏覽
在未試嚐這店之前已經聽聞過朋友說該店的份量的出色。當真,真的如假包換的出色。👍重量級·招牌王牌雜扒🐔🐷🥓🍝$99份量真的與普遍餐廳有分別,除了份量之外,不論雞扒或豬扒的肉質在烹調方面做到恰到好處,沒有太老過火的情況。另外,再配合意大利粉,份量真的連大隻佬都足夠。💪韓式泡菜豚肉·豆腐粉絲湯飯🍲🍚$58辣度方面不容小看,湯亦融入啖啖泡菜的味道。豆腐亦滲入了湯的味道。跑車餐🏎$48🍟外觀上已經令小朋友十分興奮,再加上薯條配搭更是無懈可擊。另外亦配搭意粉及沙律🥗,份量足夠有餘。青檸海鹽柚子冰🍹夏天消暑,減肥人士首位之選👍。薑汁蜜桃🍑冰紅茶🍷薑汁味道不會太濃,亦配以蜜桃🍑加強配搭。

重量級·招牌王牌雜扒🐔🐷🥓🍝$99

韓式泡菜豚肉·豆腐粉絲湯飯🍲🍚$58

跑車餐🏎$48🍟

青檸海鹽柚子冰🍹

夏天消暑,減肥人士首位之選👍。

薑汁蜜桃🍑冰紅茶🍷

薑汁味道不會太濃,亦配以蜜桃🍑加強配搭。

2022-07-28
2022-08-03 96 瀏覽
行過荔枝角做嘢 過咗lunch time好肚餓見到menu都幾吸引 似係創新嘅茶餐廳又好近地鐵站就揀咗呢間餐廳本身想叫冷麵 但賣曬咗就改叫咗 雞扒咖哩蛋包飯🍳聽落日式 但其實係典型嘅港式咖哩個人覺得香口嘅 雞扒都煎得幾焦香但油油地仲有少少沙律 食落好似好營養均衡咁😂整體味道不過不失 飯多肉少女仔食係幾滿足同飽嘅$58包凍飲 呢個價錢已經令人好滿意~😋值得一提係店員態度都好好係茶餐廳難得一有嘅態度😂😂😂落單上餐都好快手
行過荔枝角做嘢 過咗lunch time好肚餓
見到menu都幾吸引 似係創新嘅茶餐廳