自從食過一次布丁包之後為食既我一見到有其他味就好想試下啦😆繼上次食過紅豆烘焙既原味同朱古力味近排仲試埋伯爵茶味、咖啡味同紫薯味添🤎💜款款口味都有驚喜呀😋👍🏻伯爵茶味同咖啡味好香濃🤎紫薯味我就覺得係最好味既口味💜款款既味道都好突出而又唔會太甜而呢間既布丁口感屬於偏軟滑既比較似mousse既口感食下食下原來我都已經食左咁多味啦😆..............................

自從食過一次布丁包之後
為食既我一見到有其他味就好想試下啦😆
繼上次食過紅豆烘焙既原味同朱古力味
近排仲試埋伯爵茶味、咖啡味同紫薯味添🤎💜
款款口味都有驚喜呀😋👍🏻
伯爵茶味同咖啡味好香濃🤎
紫薯味我就覺得係最好味既口味💜
款款既味道都好突出而又唔會太甜
而呢間既布丁口感屬於偏軟滑既
比較似mousse既口感
食下食下原來我都已經食左咁多味啦😆

2022-04-09 256 瀏覽
呢間麵包舖有好特別嘅麵包布甸第五波疫情之前間間分店都排長龍我呢隻甜品控反而一次都未食因為我係唔會為咗想食而嘥時間排隊囉今日見完客路過佐敦竟然冇人排隊仲有好多唔同口味所以每款都買黎試下首先是原味因為第一次食麵包底嘅布甸講真我真係好鍾意喎麵包好鬆軟外皮仲係脆嘅布甸質感幼滑唔係蛋撻 又唔係焦糖燉蛋甜度剛剛好然後係我最鍾意嘅焦糖味我覺得唔夠焦香冇乜焦糖口感 屬ok之作再試芒果布甸都算好多果肉芒果肉處理得幾好不過可能唔係季節所以冇乜甜味最後介紹朱古力布甸濃郁朱古力味我反而覺得同麵包幾夾好好食星期五下晝冇人排隊所以即刻買
呢間麵包舖

好好食

星期五下晝冇人排隊
所以即刻買
2022-04-06 189 瀏覽
大排長龍❗️人排我又排🤣​一次過試晒3款口味法式布甸🍮​✨原味​好甜,奶味重,布甸幾滑溜👍​​✨紫薯味​好甜,奶味重,食得出有紫薯味​最出色👍👍​​✨朱古力味​好甜,奶味重,直頭係Nutella既味道​可以一試😇​最好翻熱來食⚠️​太甜嘅野都係唔啱我😶​​味道👅👅👅​抵食🤑🤑🤑​番兜🍉🍉​(最高分x5)​
大排長龍❗️人排我又排🤣​
一次過試晒3款口味法式布甸🍮​
✨原味​
好甜,奶味重,布甸幾滑溜👍​

✨紫薯味​
好甜,奶味重,食得出有紫薯味​
最出色👍👍​

✨朱古力味​
好甜,奶味重,直頭係Nutella既味道​
可以一試😇​
最好翻熱來食⚠️​
太甜嘅野都係唔啱我😶​

味道👅👅👅​
抵食🤑🤑🤑​
番兜🍉🍉​
(最高分x5)​
2022-03-22 212 瀏覽
There has been a lot of promotion of French Pudding Bread and the most I saw was Kadoorie Bakery and Azuki Bakery and they both cost $15. They have several branches but Jordan has both stores and I decided to try both of them for comparison. The timing was perfect as Azuki Bakery starts their sale at 4pm and Kadoorie Bakery starts at 430pm. They were both great but I personally preferred Kadoorie as it was more creamy and less sweet. Having said that, if you prefer a slightly sweeter choice, the
French Pudding Bread
Having said that, if you prefer a slightly sweeter choice, then you should choose here. Moreover, they have more flavors to choose from eg. chocolate. Despite for the original flavor I prefer Kadoorie, I will also come back to here to try their other flavors.
2022-03-20
French Pudding Bread
2022-03-17 248 瀏覽
食過朱古力味布丁包覺得幾好味🍮今次就試埋麵包🍞試左合桃提子包🍞真材實料完全估唔到裡面係有咁多合桃!!!!健康又好味😋 做早餐好滿足👍🏻👍🏻👍🏻
食過朱古力味布丁包覺得幾好味🍮
今次就試埋麵包🍞
試左合桃提子包🍞
真材實料完全估唔到裡面係有咁多合桃!!!!
健康又好味😋 做早餐好滿足👍🏻👍🏻👍🏻

2022-03-12 193 瀏覽
.[紅豆烘焙-法式布甸麵包美食推介🍽]🍮🍞相信法式布甸麵包大家一定會諗起’嘉多娜麵包西餅’,但因為疫情關係’嘉多娜’暫停發售法式布甸麵包,所以我哋就搵左第二間都岀名既’紅豆烘焙’試下🤤但當日只有原味🥺睇下大家會吾會好彩,買到其他口味,可以同我哋分享下😋#冬甩仔女_佐敦區🍩冬甩仔🍩食評👅🍮🍞法式布甸麵包(原味) $15打開盒時,香噴噴嘅奶香味,傳入我的鼻👃🏼中間布甸好嫩滑,入口即化的布甸餡,甜度適中。麵包脆脆地,唔會勁硬嗰隻,唔會食落咬唔開。食一個已經好漏,下午茶食,最啱啦。$15抵過買個布甸食🥰相信新鮮出爐,即食會更加好食。但疫情期間冇計啦,買反屋企食!🍩冬甩女🍩食評👅🍩冬甩 $7傳統炸冬甩,沾滿砂糖。唔會超油膩, 超級正!冬甩女最愛!🍩冬甩小資訊🍩1️⃣每日下午4:00出爐,售完即止!2️⃣可以用焗爐焗反熱,但小心過熟,會變得唔滑。微微暖便可。3️⃣個人建議,有火槍既可以灑少少糖係表面,用火槍燒一燒。瞬間變焦糖布甸,講起都流口水🤤4️⃣大家唔好去當街食呀,危險呀!💲抵食:8/10👅好味:8/10🍩推薦:8/10📍 紅豆烘焙- (佐敦店)佐敦寶靈街12號地舖

[紅豆烘焙-法式布甸麵包美食推介🍽]🍮🍞

#冬甩仔女_佐敦區

🍩冬甩仔🍩食評👅
🍮🍞法式布甸麵包(原味) $15

🍩冬甩女🍩食評👅
🍩冬甩 $7

傳統炸冬甩,沾滿砂糖。唔會超油膩, 超級正!冬甩女最愛!

🍩冬甩小資訊🍩
1️⃣每日下午4:00出爐,售完即止!

4️⃣大家唔好去當街食呀,危險呀!

💲抵食:8/10
👅好味:8/10
🍩推薦:8/10

📍 紅豆烘焙- (佐敦店)佐敦寶靈街12號地舖
原先想去食嘉多利,但疫情關係佢地停賣法式布甸麵包😫有人話紅豆烘焙都幾好食,每日4點出爐,有原味、焦糖、朱古力口味,不過我今次4點去到暫時得原味,唔洗排隊,但已經得返半盤,所以即刻買返兩個試下😎原味法式布甸麵包|$15買左兩個,一款決定室溫食,另一個就焗返熱食,前者因為凍左包身變得有點硬同韌😣冇左脆身質感,布甸表面平滑,質感固體狀,甜度適中後者焗完後外層脆卜卜😍少少煙韌但輕易能切開,布甸內餡一切開流心狀,入口Creamy又滑溜,好香蛋味,超推介熱食

原味法式布甸麵包|$15

2022-03-11
2022-03-11 275 瀏覽
哩間係最近一間好hit有布丁包既麵包店😉不過經過上次嘉多利既經驗之後我諗我唔太好布丁包個隻好韌既包體😅所以今次都冇試佢地既布丁包反而試左其他野😗🍞斑蘭麵包 $10個包體偏乾但佢係札實既feel食落去甜甜地咁第一下唔太鐘意但食多幾啖越黎越唔錯😗😗斑蘭蛋糕外圍比較乾 中間部分較鬆軟但斑蘭味唔算好重🙈整體而言貪得意既話可以一試 但未必會翻撻🙈👍🏻推薦指數3.5/5🍞紫菜肉鬆吞拿卷 $12肉鬆係只係外面部分先有個卷入面就係吞拿肉沙律蛋十分足料而且大份👍🏻食完可能會有少少濟👀買一個做早餐既話都幾飽肚😇👍🏻推薦指數4/5黎到糯米糍既部分所有既糯米糍既外層都係超軟糯超滑🥰🥰🥰面頭個層薄啲底個層就厚少少😍所以底個層完全滿足到我😚😚剩係佢個底已經有左3分🍫流心朱古力糯米糍 $12平時我唔太鐘意朱古力味既野😅好驚有啲過濃 濃到有苦味既但今次朱古力味係最好食😎佢既朱古力味係好creamy好滑🥰食落甜甜地咁😋好似某隻朱古力雪糕既味扣左小小分係佢寫住流心朱古力但冇流心😂不過整體個味真係唔錯 可以一試😉👍🏻推薦指數4.5/5🧈奶王糯米糍 $12奶皇味哩隻同朱古力一樣十分creamy同滑🥰食落都係奶皇個隻甜味不過會
哩間係最近一間好hit有布丁包既麵包店😉

奶皇糯米糍
流心朱古力糯米糍
  • 奶王糯米糍
2022-03-08 118 瀏覽
布丁包除左原味之外仲有朱古力味同紫薯味朱古力味睇落好吸引就決定試試嚕一啖咬落去麵包好鬆軟👍🏻朱古力布丁既味道夠哂香濃又唔會太甜😋個口感就似mousse多過布丁不過都幾軟滑😋

布丁包除左原味之外
仲有朱古力味同紫薯味
朱古力味睇落好吸引就決定試試嚕
一啖咬落去麵包好鬆軟👍🏻
朱古力布丁既味道夠哂香濃又唔會太甜😋
個口感就似mousse多過布丁不過都幾軟滑😋

• 朱古力布丁包
2022-03-06 137 瀏覽
連續兩日特登黎買蛋撻、豆沙鍋餅同冬甩/沙翁,覺得好好食,點知,今日買嘅蛋撻番到屋企一打開,竟然見到類似百潔布嘅「殘渣」在我的蛋撻度希望店家可以多多留意,真係好噁心架🥺
希望店家可以多多留意,真係好噁心架🥺
2022-02-27 105 瀏覽
紅豆烘焙(佐敦)前幾日經過佐敦,見到人氣爆棚嘅布甸包準備出爐,而且條龍唔係好長,就去排隊,等咗半個鐘到終於買到。布甸包 呢間嘅布甸包好大個,食一個已經夠飽,而且好多布甸,麵包偏軟身😋 布甸甜度啱啱好,食到有蛋香,唔錯😆朱古力布甸包呢間除咗有原味,仲有朱古力味🥰 我覺得朱古力味比原味更出色,朱古力布甸仲係流心,好滑好好食😋雞批屋企人好鍾意食雞批,就買個俾佢地。呢個雞批好大個。入面有好多雞肉,酥皮都好酥化,唔錯。
紅豆烘焙(佐敦)

布甸包

朱古力布甸包

雞批
2022-02-24 115 瀏覽
話說前日又凍又落雨,走左去佐敦買外賣,行過竟然見到夢寐以求嘅法式布丁麵包仲有得賣😍😍😍😍即刻9衝埋去😂成日見人post,一路都好想試😆😆傳聞佢四點出爐,每次出爐都要排晒隊買,好快賣晒🥲難得今日竟然比我買到,可能因為真係又凍又落雨,少咗好多人出嚟🤣揀咗兩隻味試吓🙌🏻🔸原味 $15▪️將佢擺落氣炸鍋焗咗一陣,已經有好香嘅味道傳出嚟😋😋😋焗完之後入面係流心嘅狀態,出面嘅麵包位置非常香脆👍🏻👍🏻好好味呀😋🔸紫薯味 $15▪️見佢咁特別,就買來試吓👍🏻都非常唔錯,入面咬開好有淡淡紫薯味,又唔會好甜🤤🤤個人黎講比較鐘意原味,因為香d🥰🥰當然兩個味我都鐘意食😍

揀咗兩隻味試吓🙌🏻

🔸原味 $15

🔸紫薯味 $15

個人黎講比較鐘意原味,因為香d🥰🥰當然兩個味我都鐘意食😍
2022-02-21
  • 法式布丁麵包
2022-02-23 98 瀏覽
估唔到平日夜晚7點幾去到 唔洗排隊之餘,仲有唔少原味同朱古力麵包布丁。(平時好似仲有焦糖口味)法式布丁 $15呢間嘅布甸就相對嘉多利杰啲漿口啲,似吉士味多過crème brûlée。而包體就較為鬆軟,係平時港式麵包嘅質地,無乜麵粉香。雖然唔需要牙力,但係我都係覺得法包嘅texture 先襯法式布甸。size同嘉多利差唔多,但包體就比較薄,布甸亦較甜,所以比較容易膩。朱古力味就麻麻地啦,一樣咁甜,邊邊位仲岩岩殘殘。完全比下去。

法式布丁 $15

2022-02-18 74 瀏覽
去完買燒味,竟然見到大熱布甸麵包😙仲要唔使排隊,當日仲要有三隻味!唔使諗即買!三隻味分別係朱古力紫薯同埋原味,但因為屋企人唔係點食甜品所以最後淨係叫咗朱古力同埋原味😝.根據我嘅經驗,焗咗點都好食過未焗,所以就好快速地拎咗佢哋兩個去焗,焗完之後個麵包脆啲,另外兩個布甸都做到流心嘅效果,朱古力布甸相對起原味來更流心🙂.布甸麵包係豬仔包,個餡朱古力味俾原味甜,但係兩個都唔會太甜,另外size 方面好似一個拳頭甘大😀.CP值及夠飽如果同大埔煒成比,呢個細好多,不過我鐘意呢個味道多啲,無甘甜😅.翻啅佢有好多味,下次經過唔使排隊,有其他口味嘅話都會買來試吓😄
CP值及夠飽
翻啅
佢有好多味,下次經過唔使排隊,有其他口味嘅話都會買來試吓😄
2022-02-17 81 瀏覽
好近地鐵站,C2出口一出直行幾步就係。布丁麵包4點出爐,4點幾去到已經見到人龍排緊布丁麵包,雖然多人,但安排都幾好同鋪頭唔係好細,所以唔會好混亂,排隊都算快。朱古力布丁麵包 原味布丁麵包當日去有兩款味,每款味都買黎試下。朱古力味濃厚,比原味流心,一切開布丁就湧出黎。布丁唔會太甜,口感綿滑。肉鬆吞拿魚蛋沙律包麵包好大個,都幾多餡料,比較少見肉鬆卷入面有吞拿魚蛋沙律餡料,足料又咁大個包,食完一個好飽足。

朱古力布丁麵包
原味布丁麵包