2022-06-18
長假期前夕約咗朋友出嚟食宵夜傾吓計,佢揀咗呢間位於長沙灣嘅居酒屋,主打串燒小食,開業時間雖然唔長,但評價似乎唔錯。食物選擇豐富,除咗大路嘅串燒,仲有一啲比較花功夫嘅小食,價錢合理。除咗點菜紙上面嘅選擇之外,仲有幾款精選推介,全部都非常吸引。點好串燒之後店員為我哋送上小驚喜——鱈魚棒,即使係贈送嘅,質素都非常高,入口香脆鮮味,係完美嘅佐酒小食!磯煮鮑魚一客有兩隻,尺寸唔細,煮得非常入味,鮑魚口感彈牙,連配搭嘅白蘿蔔都非常鮮甜入味,整體感覺清新開胃。虎蝦係jumbo size,一客兩件,非常新鮮,入口彈牙鮮味,非常推薦!魷魚鬚同樣新鮮彈牙,抹上醬汁再燒,香口惹味,亦係令人想encore嘅一道。雞中翼開邊燒,表皮香脆肉質又唔會太乾,唧少少檸檬汁已經非常香口。牛肋肉入口juicy,肉質香軟唔韌,牛味香濃,配搭香濃嘅醬汁味道非常夾。串燒雞潤係第一次食,又香又軟,口感濕潤,完全改變我哋對雞潤唧舊觀。新鮮秋葵掃上醬汁再燒,味道帶點微辣,口感清爽,一試難忘。燒菠蘿外表平平無奇,入口非常有驚喜,既香甜又多汁,口感順滑冇渣,質素非常高!一直認為串燒係好考心機嘅食物,除咗食材質素要好,更重要嘅係製作者嘅心思
新鮮秋葵掃上醬汁再燒,味道帶點微辣,口感清爽,一試難忘。
一直認為串燒係好考心機嘅食物,除咗食材質素要好,更重要嘅係製作者嘅心思,今晚完全感受到小店對食物製作嘅用心,地點亦方便就腳,難得搵到間質素咁高嘅串燒小店,相信會成為常客。