2024-01-18
放咗工約埋同事嚟金百利廣場食飯,喺呢間叫做緣味小聚食飯,餐廳食物非常有水準,有不同款式的中菜,每一款都有滋味嘅驚喜!🍞同事話佢哋呢度嘅包點非常好味,手工人手包,每一個包都足料。咁就一定要試吓佢呢一個回味蘑菇包和黑金流沙包。回味蘑菇包入邊包住雞肉,菜,和雜菌,豐富有惹味!呢一個黑金流沙包好適合做甜品,因咬落去流沙就即刻流出來,甜甜地有鹹香味。🐟難忘酸菜魚酸酸辣辣,食落去好惹味,湯底用新鮮材料熬製,完全冇加味精,食得好放心,魚片簿簿一片,又滑又爽脆,係一條好靚嘅魚🐟,呢度菜入邊嘅所有嘢都唔可以放過,我哋全部同佢清晒😂🐂今次去咗間好有氣氛嘅小館,嘗咗佢哋嘅招牌野生椒炒牛肉🍽️,真係讚到爆炸💥!牛肉質感幼嫩得嚟唔失咗牛肉嘅原汁原味🐄,每一啖咬落都充滿咗肉汁。炒牛肉嘅椒,選用咗野生椒,辣而不燥🌶️,帶嚟一種刺激味蕾嘅舒暢感受。一啖啖嘅牛肉與香辣滋味嘅野生椒相互搭配,完美融合👌,正到令人一再回味。椒可以係辣,但又透出一絲絲提振人心嘅鮮香,炒得火候剛剛好,牛肉與椒香巧妙fusion,真係無可挑剔🔥。另外,佢哋嘅廚藝真係用心,椒同牛肉比例攞捏得非常好,唔會蓋過牛肉嘅鮮味,仲可以享受到每一樣食材嘅獨特口感🥩
另外,佢哋嘅廚藝真係用心,椒同牛肉比例攞捏得非常好,唔會蓋過牛肉嘅鮮味,仲可以享受到每一樣食材嘅獨特口感🥩。而且,菜色豐富生輝🌟,每塊牛肉個個都炒到金黃可口,賞心悅目。我同朋友喺度食咗兩碟,都覺得非常滿足😋。
做為一個食肉愛好者🥰,個人真係非常推薦呢道野生椒炒牛肉。舉個筷子,我已經期待下一次嘅到訪🍴。如果你都係個食肉狂熱份子,千祈唔好錯過呢間小館嘅野生椒炒牛肉,必定令你食指大動,念念不忘!🌈