2022-05-22 126 瀏覽
荃灣大鴻輝最出名都係火鍋放題樣樣有真係好難揀 間間都想試下結果揀左呢間 雞煲火鍋任食星期六日 7pm前離座 B $248一位再加一服務係OpenRice睇到d評語都唔太差但我今次試完覺得冇其他人講到咁好窗邊卡位就最好最舒服👍🏻👍🏻地方夠晒大位夠多,坐得都幾舒服野食種類唔算太多,但如果係B/C既任食,可以qr code落單,嘢飲嘢食就會多啲選擇陳皮魚蛋,白魚蛋好好味,必食推薦👍🏻墨魚丸,芝士腸,台灣腸等都係普通冇乜特別,豬皮豬紅唔係好食嘅一口粉絲獨立包裝唔太大個都幾好味拉麵都好好味,都係推薦食嘅,冇乜鹼水味嗰啲韓國麵同壽桃牌烏冬就食唔食都冇乜所謂涼拌餐前小食質素都係一般,得個鳳爪係好食少少啲菜類係正常嘅感覺都幾新鮮,特別在有通菜七款餐前小食,炸雞粒都唔錯不過唔算太熱,炸魚皮都幾好食幾脆冇乜油益味嘢飲種類都比較多,如果揀B/C任食嘅話樽裝啤酒都係飲飲。🥤個人認為呢隻椰汁好好飲!都係必試推薦!👍🏻罐裝酸梅汁都唔錯,唔會太酸有啲甜味。樽裝白桃烏龍茶都係推薦嘅飲品👍🏻另外有隻韓國牌子嘅白桃飲品都唔錯👍🏻🔥老實講B/C任食嘅海鮮選擇唔係真係太多,個人認為只有鮮蝦同埋蜆比較好食❄️半殼扇貝,嚟到仲係好
荃灣大鴻輝最出名都係火鍋放題樣樣有
真係好難揀 間間都想試下
結果揀左呢間 雞煲火鍋任食
星期六日 7pm前離座 B $248一位再加一服務

係OpenRice睇到d評語都唔太差
但我今次試完覺得冇其他人講到咁好

窗邊卡位就最好最舒服👍🏻👍🏻
地方夠晒大位夠多,坐得都幾舒服

陳皮魚蛋,白魚蛋好好味,必食推薦👍🏻

一口粉絲獨立包裝唔太大個都幾好味
拉麵都好好味,都係推薦食嘅,冇乜鹼水味
嗰啲韓國麵同壽桃牌烏冬就食唔食都冇乜所謂

涼拌餐前小食質素都係一般,得個鳳爪係好食少少

啲菜類係正常嘅感覺都幾新鮮,特別在有通菜

嘢飲種類都比較多,如果揀B/C任食嘅話樽裝啤酒都係飲飲。

樽裝白桃烏龍茶都係推薦嘅飲品👍🏻
另外有隻韓國牌子嘅白桃飲品都唔錯👍🏻

❄️半殼扇貝,嚟到仲係好大粒冰包圍着,完全冇溶過雪,要直接放落個火鍋嗰度溶埋佢,咬口味道都係一般,加上熟埋後縮水都幾細粒。

蠔肉都係未溶雪❄️❄️嘅,仲可以黐住晒啲牛柏葉😅😂

講返個湯底,沙白(蜆)胡椒豬肚雞鍋,個湯幾好飲唔太重胡椒味,又唔係好鹹,蜆同QR code點嘅蜆一樣都幾好食,啲雞就覺得係平時煲湯啲老雞一樣。食咗兩舊其他都冇食。
之後再比多一次機會個扇貝,都係未溶雪好大嚿冰包圍着,魷魚係正常,唔太差,魚皮餃,鮮蝦雲吞,粟米餃,小籠包都係大路嘢唔係難食嗰啲。

🍦雪糕雪條都幾正,都多選擇,不過兩個鐘好似唔太夠,未必真係試到晒咁多嘢。

‼️疫情後刺身壽司點心已經冇咗,舖頭嗰啲圖都仲有呢啲相。要留意番佢哋嘅公佈啦

總括嚟講呢間火鍋係一般,不過不失,有啲好好食有啲真係唔太掂。可能真係疫情之後好多嘢都唔同晒。不過呢個價錢可能會有更好嘅選擇。
2022-05-22
2022-05-19 118 瀏覽
大鴻輝3樓緣聚鮮鍋,任食任飲,可以揀雞煲或火鍋。任食區有熟食, 炸物。座位都坐得寬鬆,我們選了皮蛋芫荽火鍋湯底,芫荽很多。火鍋區有牛肉片、豚肉片,丸類、蔬菜類,調味料都充足。除了自助區以外,他們還有可以手機下單選取比較更高的肉類及其他食品。比如肉類可以選安格斯牛板腱,牛肩胛,封門柳。又有不同水餃雲吞,墨魚滑,亦有一些滷水肉,只是實在太飽,點不下去。有一些冰鮮海鮮,例如生蠔,扇貝,海蝦等等。。。另有甜品,雪糕雪條,飲品種類繁多,又有豆腐花,自製花茶區。總括來說,自助區家手機落單,食物種類不是十分多,但是每一款很大眾化,而且都新鮮。服務方面,員工收碟很密,所以枱上的雜物不會堆積太多,而且他們的態度都非常有禮貌,感覺意外的溫馨,他們看我們入座後沒有手機下單,特意前來提醒我們。
大鴻輝3樓緣聚鮮鍋,任食任飲,可以揀雞煲火鍋。任食區有熟食, 炸物。座位都坐得寬鬆,我們選了皮蛋芫荽火鍋湯底,芫荽很多。

火鍋區有牛肉片、豚肉片,丸類、蔬菜類,調味料都充足。

有一些冰鮮海鮮,例如生蠔,扇貝,海蝦等等。。。

另有甜品,雪糕雪條,飲品種類繁多,又有豆腐花,自製花茶區。

2022-05-19
2022-05-18 834 瀏覽
應該都有成半年無食過雞煲喇陰公簡直係刷新紀錄無晚市就一直無食過今晚終於可以大解放,同朋友黎荃灣大鴻輝,兩個人當然要揀d任飲任食先可以食得多款我地揀左三樓既緣聚鮮鍋,呢間地方超大,又多卡位,張張都係四人枱,一定唔會逼夾,坐得舒服先食得盡興我地揀左套餐B,限時120分鐘雞煲任食,食完可以+$20/29轉湯底,如果唔加錢,都一樣可以用普通加湯既湯底繼續打邊爐!可以用QR code落單,自助區亦有熟食,蔬菜,飲品,啤酒,甜品,丸類等。雪糕款式有雀巢甜筒重有好多隻味既杯仔啤酒選擇都好多,有韓國燒酒、藍妹呢d比較貴少少既翻本牌子主角出場了,雞煲份量足,配料都好豐富,洋蔥,翠玉瓜,三色椒,色彩繽紛,望到已經流口水🤤🤤雞肉結實,好入味,成個雞煲濃郁惹味,越煲越辣,勁正食完雞煲,可以轉邊爐我地揀左黑蒜,湯底好濃郁好香蒜味,湯底重有幾粒黑蒜添極推介海蝦,有d腳仔重識郁,蝦肉非常結實新鮮,點左五六隻都無一隻唔爽,又有蝦味最估唔到係佢個流心奶皇牛角包,我隊左兩個,真係外脆內鬆軟,又流心又有咸香,食完絕對唔會覺得嘥位芝士撻又係驚喜,好creamy 好有芝士味,皮又夠脆,好食過出面cake shop添呀!
應該都有成半年無食過雞煲喇陰公
簡直係刷新紀錄
無晚市就一直無食過

我地揀左套餐B,限時120分鐘

雪糕款式有雀巢甜筒

重有好多隻味既杯仔

啤酒選擇都好多,有韓國燒酒、藍妹呢d比較貴少少既翻本牌子

主角出場了

雞肉結實,好入味,成個雞煲濃郁惹味,越煲越辣,勁正

食完雞煲,可以轉邊爐

我地揀左黑蒜,湯底好濃郁好香蒜味,湯底重有幾粒黑蒜添

2022-05-17
2022-05-14 233 瀏覽
下雨天,經朋友介紹到荃灣聚鮮鍋聚餐之放題(雞煲+海解火鍋放題) 果然沒介紹錯👍🏻在英皇娛樂廣場扶手電梯直上三樓,到店環境地方空間感非常大,不得不說食物擺放非常乾淨和整潔,大大提升了食慾感經店員推介選擇雞煲+火鍋放題套餐,因為店員告知雞煲也是無限添加🤤雞煲沒有因為無限添加而影響質素,相反雞肉肉質不但滑而細嫩,而且味道亦十分濃郁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻通行証去拿酒+任飲,有大約5-6款生啤,但今次只拿了1664及hoegaarden,加上雞煲簡直十分相襯食完雞煲可以打邊爐😆不得不說食物種類特別多,海鮮肉類丸類蔬菜超過五十種以上提供選擇,特別要說的是牛肉豬肉很新鮮,蝦🦐蝦肉很肥美而已特別大隻,贊👍🏻👍🏻👍🏻除了打邊爐食物外,其實還有很多熟食,鳳爪,炸物,滷水等最後一定不能少甜品登場啦~~去甜品區大開眼界~~種類特別多(有熱飲,糖水,雪糕等等⋯⋯⋯)不失為三五知己閑聊暢飲好去處,會再光顧❤️
下雨天,經朋友介紹到荃灣聚鮮鍋聚餐之放題雞煲+海解火鍋放題) 果然沒介紹錯👍🏻

在英皇娛樂廣場扶手電梯直上三樓,

食完雞煲可以打邊爐😆

除了打邊爐食物外,其實還有很多熟食,鳳爪,炸物,滷水等

不失為三五知己閑聊暢飲好去處,
會再光顧❤️

2022-05-12 257 瀏覽
火鍋熱食同樣正~性價比高荃灣大鴻輝入面有好多自助火鍋店,今次我就試左位於3樓的緣聚鮮鍋,好方便呀,因為去呢到唔需要我排好耐LIFT,就咁用扶手電梯都可以到!餐廳環境好闊落,而且每張枱都好大,足夠我去放唔同料~餐廳可以選擇火鍋湯底或者雞煲+湯底而家我地就揀左鴛鴦鍋 - 麻辣 + 蕃茄湯麻辣湯底有好多辣椒同八角,好惹味而蕃茄湯個料都好足,甜甜地,好食用手機落單,我諗大約5分鍾後,火鍋料已經上齊喇!火鍋料都多選擇~而我地食得最多就係封門柳及美國肥牛~切得薄,所以好快就食得。農場雞件、牛柏葉、水魷魚、薑汁魚柳、鹵水豆腐、餃子 ……等,也是非常多的款式…!熟食方面我覺得佢地好正呀~佢有好多野點奶皇流心牛角飽,呢個真係好好食,冇諗過佢黎到個時,個牛角包係脆口同熱,好有驚喜!必試!芝士撻,真係驚喜之選~雖然食完會有少少飽肚,但佢好好味自助吧內幾多嘢揀,其實就咁食出面自助吧都有5成飽哈哈
火鍋熱食同樣正~性價比高

餐廳環境好闊落,而且每張枱都好大,足夠我去放唔同料~
餐廳可以選擇火鍋湯底或者雞煲+湯底
而家我地就揀左鴛鴦鍋 - 麻辣 + 蕃茄湯

麻辣湯底有好多辣椒同八角,好惹味
而蕃茄湯個料都好足,甜甜地,好食

用手機落單,我諗大約5分鍾後,火鍋料已經上齊喇!

熟食方面我覺得佢地好正呀~佢有好多野點

芝士撻,真係驚喜之選~雖然食完會有少少飽肚,但佢好好味

自助吧內幾多嘢揀,其實就咁食出面自助吧都有5成飽哈哈
2022-05-06 367 瀏覽
琴日同老婆去荃灣買褔建食物,買完梗係搵個地方醫肚啦,經過荃灣大鴻輝,成棟都係食嘢咁濟,但係好多人排隊搭電梯,諗住轉場搵第二個地標,突然見到緣聚鮮窩喺3樓,搭扶手電梯就去到,唔使等電梯,就去試下呢間火窩放題先。環境方面:裝修Ok,地方好大,乾淨👍。有幾個自助吧,都唔覺得迫。服務方面:職員好有禮貌,我揀湯底揀左好耐,但佢哋好耐心。用二維碼點餸,上菜都好快,無漏單。食物方面:我食晚市B餐首先,有生啤任飲,包括Stella, Hoegaarten, 仲有😍1664,我梗係飲64啦,齋飲生啤都值回票價啦。湯底有得要鷄煲,可以任食,但呢排玩瘦身😒所以試左胡椒豬肚雞湯,個湯好惹味,豬肚爽,雞鮮,我覺得無揀錯手機點菜方面試過幾款餃,我比較喜歡高麗菜餃。豬肉片,新鮮薄切,唔錯牛肉片,牛板腱必食,夠嫩,精神👍蝦、蜆同扇貝都有,夠新鮮,不過扇貝細粒咗少少熟食方面滷水鴨,好好味,必試榴槤炸彈,食榴槤嘅必點,我老婆話嘅😌奶皇流心牛角飽,呢個不得了,雖然放題食呢啲唔抵,但真係必試,極級好味芝士撻,又係極好食,必試自助吧有好多款,包括炸物、小炒、雪糕、啫喱布甸、飲品......幾多嘢揀喎,推介大家食咖哩角、帶子裙邊

環境方面:
裝修Ok,地方好大,乾淨👍。有幾個自助吧,都唔覺得迫。

服務方面:

食物方面:我食晚市B餐

湯底

手機點菜方面
試過幾款餃,我比較喜歡高麗菜餃。
豬肉片,新鮮薄切,唔錯
牛肉片,牛板腱必食,夠嫩,精神👍
蝦、蜆同扇貝都有,夠新鮮,不過扇貝細粒咗少少

熟食方面
滷水鴨,好好味,必試
榴槤炸彈,食榴槤嘅必點,我老婆話嘅😌
芝士撻,又係極好食,必試

自助吧
有好多款,包括炸物、小炒、雪糕、啫喱布甸、飲品......
幾多嘢揀喎,推介大家食咖哩角、帶子裙邊

總結:
黃金時間食,人頭295,有咁多款揀,性價比好高,可惜呢排細食咗,試唔晒啲食物,下次再試😎
2022-05-05
  • 芝士撻
  • 奶皇流心牛角飽
2022-01-06 361 瀏覽
呢排天氣凍凍地最適合去打邊爐,荃灣向來去美食集中地,於是約埋朋友一齊去食吓。呢間餐廳主打雞煲加火鍋放題,另外亦設有自助吧提供餐前小食,飲品,甜品等等。當天的熟食有豉椒炒蜆及薑蔥雞。當天店家加送了一份點心拼盤,當中以蝦餃最出色,外皮相當薄而且蝦肉彈牙鮮甜,一隻絕對不足夠,可惜不能加點。台家亦提供多款飲品,例如汽水,中式茶,啤酒等等,岩曬唔同口味嘅人。店家亦有提供坊間較少的海鮮選擇,例如原隻扇貝,蠔肉等等,雖然是冰鮮,但亦有很重鮮味,而且肉質厚實,食落淡淡肉,絕對是回本首選。甜品方面,店家相當用心,除有自家製雪糕及本地製杯裝雪糕提供外,亦有自家製涼粉,顧客可根據喜好任意添加配料,保證總有款啱自己心水。埋單人均$300,絕對係物有所值。

呢間餐廳主打雞煲火鍋放題,另外亦設有自助吧提供餐前小食,飲品,甜品等等。當天的熟食有豉椒炒蜆及薑蔥雞。

埋單人均$300,絕對係物有所值。
2022-01-01 253 瀏覽
12月26日諗住去打邊爐,但係因為冇其他地方,而OpenRice就有得訂位,於是晚上去試一試。我們訂了六時,人不多,好快入座。但係啲嘢食好伏,我哋點了A餐,只可以在大堂取食物,雞煲一般味道,但食物種類真是很少,炸物全部都是粉,菜的選擇還選多,我們吃了唐蒿和菜苗。另外還吃了薯餅、麥炸雞,當中泰式鳳爪味道特別好,算是餐廳最好味的東西。因為天氣寒冷,所以沒有食雪糕。另外花茶的選擇很多,可以自己調配味道很好。當中值得一讚的是啤酒價錢便可以任飲,而當中點心只可吃一籠,內有一粒蝦餃、牛肉燒賣、三粒不知是什麼料做的甜點。由於味道不佳,所以唔會有下次幫襯,價錢也不平,二人$480 +1。
2021-12-26
2022-01-01 229 瀏覽
他們的放題非常足料!🐤一開始先是雞煲湯底,滿滿的芫荽更添香氣,雞塊肉質鮮美,而且好嫩滑。🧅搭配洋蔥,三色椒,🥒青瓜粒,口味更加清爽。牛肉夠新鮮,🥩而且看起來像鮮牛肉,🥢打邊爐特別正。他們的配料也非常多選擇,🔥除了丸子之外,更加有炸物,🥘還有邊爐必備響鈴。🍥火鍋店少見推出點心也可以任食,我們試了核桃包,🥠薑汁糕,🍥還有燒賣,🍤蝦餃。dinner time出品都好高質,很有點心店的風味。

牛肉夠新鮮,🥩而且看起來像鮮牛肉,🥢打邊爐特別正。

又去咗大鴻輝打邊爐, 一入到地下,就見到兩條長長嘅人龍, 好彩今次我去呢間喺3樓, 用扶手電梯就可以去到, 唔使嘥時間排隊等𨋢,朋友食過呢間嘅雞煲話好正, 今日特登嚟就係為咗幫襯佢個雞煲,揀咗小辣, 同朋友一坐低,就一個負責q r code落order,一個負責出去睇下有啲咩飲品,同埋熟食、甜品、餐前小食……先講非酒精飲品,有好多選擇,唔同種類嘅汽水,或者檸檬茶,利賓納或者無糖茶都有, 最值得一讚嘅係呢排天氣凍, 仲有一個熱櫃放野飲。我同朋友冇揀到啤酒任飲, 不過都見到雪櫃裏面,好多唔同款式,唔同種類嘅支裝啤酒任揀, 如果鍾意飲啤酒嘅,嚟呢度任飲樽裝啤酒應該好開心。跟住仲有啲熟食同埋餐前小食任揀,試過幾款,味道都唔錯。甜品有啫喱、布甸、豆腐花同雪糕,雪糕有5隻味道揀。講下個重頭戲雞煲先, 好大煲好多肉, 好香好足料, 啖啖肉好惹味,而且啲雞肉亦都好嫩滑。我哋食完個雞煲之後,侍應就幫我哋加湯變打邊爐,我哋即刻試呢個美國特級封門柳, 好有肉味, 而且呢個雞煲湯底滾兩滾, 就算唔點調味料都好食。仲有試過海蝦、沙白、蠔肉同極上黑豚肉,幾好食,海蝦夠新鮮,鮮甜,沙白又新鮮無沙。而且佢仲會送一客點

熱飲

雪糕
自助涼粉黑白配
調味料自助區

多款甜品
各式麵類
蔬菜類自助區

跟住仲有啲熟食同埋餐前小食任揀,試過幾款,味道都唔錯。
甜品有啫喱、布甸、豆腐花同雪糕,雪糕有5隻味道揀。

雞煲
我哋食完個雞煲之後,侍應就幫我哋加湯變打邊爐,

極上黑豚肉

海蝦,沙白,蠔肉
點心拼盤

而且佢仲會送一客點心拼盤, 有紅棗糕同蝦餃,有茶樓水準。
夜晚食到勁飽,勁滿足, 呢間真係幾多嘢食揀,幾多飲品選擇, 而且個雞煲好食, 啲侍應招呼亦都唔錯。
丸類自助區
點心拼盤
丸類自助區
肉類自助區
2021-12-24 134 瀏覽
黎開荃灣如果食飯打邊爐一定會去大鴻輝中心今次見到樓下廣告所以一試可惜 朋友唔岩羊 我地照揀雞煲 坐左一陣就黎左 見到煲有好多配料聞到幾香 雞都好多肉飲品多選擇 連新出有汽檸檬茶都有火鍋配料自助同QR code落單都得有拉麵 韓國辣麵揀肉類都有自助區 仲揀左任食封門柳仲有甜品區 雪糕 涼粉 糕點都有齊入座仲有點心拼盤送 熱辣辣 蝦餃最好味仲有鹵水 點左鵝肉 豬耳 大腸份量多 幾夠味食完頭輪雞煲就加水打邊爐 肉類唔錯起碼唔肥先 海鮮 點左蠔肉 蝦 扇貝 脆鯇片蝦係新鮮彈牙 扇貝就縮到好細粒 反而蠔就夠大隻食左成2個鐘 好飽好滿足真心呢間真係好多選擇!
黎開荃灣

海鮮 點左蠔肉 蝦 扇貝 脆鯇片
蝦係新鮮彈牙 扇貝就縮到好細粒
反而蠔就夠大隻

食左成2個鐘 好飽好滿足
真心呢間真係好多選擇!
2021-12-22 109 瀏覽
入座就可以揀咗湯底先 仲有雞煲可以選擇 再加湯打邊爐👻我地就揀咗壽喜燒湯底 可惜當日冇哂日本雞蛋湯底都濃郁 鹹甜適中 充滿日式風味落單形式scan QR code去落 除咗牛、大眾嘅打邊爐配料、海鮮 仲有啲小食嗌估唔到有滷水食~ QR code嗌嘅嗌幾多黎幾多 成座山咁高🤣 送野都送得好快佢地嘅牛都唔差架~ 肉味香濃又唔韌出面自助區都有好多野食攞 火鍋配料、沙律前菜、飲品、甜品、炸物、熟食都有總括嚟講都好抵食 好多野食質素又唔差~

入座就可以揀咗湯底先 仲有雞煲可以選擇 再加湯打邊爐👻

我地就揀咗壽喜燒湯底 可惜當日冇哂日本雞蛋
湯底都濃郁 鹹甜適中 充滿日式風味

佢地嘅牛都唔差架~ 肉味香濃又唔韌

出面自助區都有好多野食攞
火鍋配料、沙律前菜、飲品、甜品、炸物、熟食都有
總括嚟講都好抵食 好多野食質素又唔差~
2021-12-19 118 瀏覽
天氣轉冷係食火鍋嘅時候!朋友約我打邊爐,問我有冇好介紹?記得早前食過大鴻輝緣聚鮮鍋,覺得唔錯,咁就一齊再去食!入座前店員先問想先食雞煲再火鍋或是淨吃火鍋?我們選擇淨吃火鍋!湯底就有九款任揀。如果淨食火鍋可以有點心拼盤,啤酒同任食封門柳三揀二款,我哋揀咗點心拼盤同任食封門柳。餐廳設有早午茶市,之前來食過,覺得點心都幾好,有信心保證。用手機落單,我哋最鍾意食牛,就order咗牛肩胛,封門柳同安格斯牛板腱各二份,肉質油脂分布均勻,入口有濃濃的牛味又嫩滑,真係好味!其餘水魷,牛栢葉,鮮蝦,生蠔,魚腩就唔少得!仲有好多火鍋配料可以出去外面攞!菜又洗得好乾淨。食飽仲有好多甜品,我私心推介要食榴槤炸彈同埋罐裝鮮炸椰汁,真係好好味冇得輸。結賬每人二百多元都幾抵。朋友話冇介紹錯,值得再次光顧!
入座前店員先問想先食雞煲火鍋或是淨吃火鍋?我們選擇淨吃火鍋!湯底就有九款任揀。如果淨食火鍋可以有點心拼盤,啤酒同任食封門柳三揀二款,我哋揀咗點心拼盤同任食封門柳。餐廳設有早午茶市,之前來食過,覺得點心都幾好,有信心保證。
冬天又要打邊爐了🍲 今次揀左三樓呢間,唔洗排隊撘lift的,同埋成層勁大間!容易d有位🤣今次食嘅係B餐雞煲+牛板腱+海鮮,火鍋放題一開始就送咗一籠點心,雖然有啲格格不入😂 但質素都OK👌🏻 然後就嚟咗一個份量超大嘅雞煲😳😳 應該係一隻雞嘅份量,初初以為兩個人食會比半隻雞左右。我哋淨係叫咗小辣,好惹味😋😋 食到一半左右就開始加湯,雖然可以叫店員幫手加,但其實周圍都有湯壺,自己家都好方便,所以我哋每次都係有需要嘅時候就出去拎湯壺👌🏻用QR code電子下單,啲嘢食都黎得好快,同埋好多嘢都可以逐件嗌,試咗覺得啱食先至再加份量👍🏻嘢食就唔逐樣講啦,但係質素都幾好,特別係蠔!男朋友encore左好多次,雖然係冰鮮,但係食落好有蠔味!同埋肉嘅質素都唔會因為叫多幾次而影響,每次嚟嘅份量同埋質素都差唔多,各類嘅牛肉都有牛味,睇返自己想食咩質地👏🏻 豬肉都唔差,幾爽滑🐽 另外重點一提,呢度竟然有玻璃樽維他奶,仲要係用熱水座暖住!🤩🤩 我真係超開心呀!即刻開返先來飲啦😎 不過呢度嘅飲係唔夠個樽長😂🥲 所以每次飲完都要拎返支飲管出嚟,如果唔係會跌咗落去😂另外呢個鳳梨烏龍茶我都幾推薦,之前喺出面一間居酒屋食嘢
今次食嘅係B餐雞煲+牛板腱+海鮮,火鍋放題

另外呢個鳳梨烏龍茶我都幾推薦,之前喺出面一間居酒屋食嘢時候發現到,呢度係任飲,好抵呀🤓

最後都雪糕,我哋都覺得雪糕機嘅蜜瓜味雪糕,好食過杯裝雪糕🍦 因為連個筒都好脆好好食😋
總括而言,一人二百幾蚊,又食到雞煲又可以任打邊爐,仲要有海鮮又蠔食,真係幾抵!無論係情侶定係一大班朋友都好啱上嚟~
環境:💛💛💛💛
服務:💛💛💛💛
推薦:💛💛💛💛

緣聚鮮鍋 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心3樓
2021-12-18 141 瀏覽
陪媽媽去荃灣有小福建之稱的二坡坊買福建特産食物,之後去對面馬路眾安街大鴻輝中心覓食,見到前身是緣聚鮮鍋現改名為寶哥火鍋雞煲專門店的廣告牌宣傳話益街坊,有雞煲、火鍋、和靚牛任食,于是媽媽提議不妨一試。裝潢簡僕,實而不華。寶哥火鍋除了雞煲出名之外還有任飲任食的火鍋放题。我們揀了有多款火鍋湯底選擇任飲任食的火鍋,點了有降火功效的芫荽皮蛋湯底;多種火鍋配料之中至欣賞的是牛板腱, 牛頸脊 ,封門柳 ,牛肩胛,口感嫩滑;牛肉味濃👍,飲品除了各款汽水和生啤任飲之外;還供應健康的數款花茶選擇,其中帶有酸酸甜甜的洛神花茶是至啱這晩火鍋放題消腻的最佳飲料!
陪媽媽去荃灣有小福建之稱的二坡坊買福建特産食物,之後去對面馬路眾安街大鴻輝中心覓食,見到前身是緣聚鮮鍋現改名為寶哥火鍋雞煲專門店的廣告牌宣傳話益街坊,有雞煲火鍋、和靚牛任食,于是媽媽提議不妨一試。裝潢簡僕,實而不華。寶哥火鍋除了雞煲出名之外還有任飲任食的火鍋放题。我們揀了有多款火鍋湯底選擇任飲任食的火鍋,點了有降火功效的芫荽皮蛋湯底;多種火鍋配料之中至欣賞的是牛板腱, 牛頸脊 ,封門柳 ,牛肩胛,口感嫩滑;牛肉味濃👍,飲品除了各款汽水和生啤任飲之外;還供應健康的數款花茶選擇,其中帶有酸酸甜甜的洛神花茶是至啱這晩火鍋放題消腻的最佳飲料!

• 特級牛肩胛肉眼
  • 飲品