招聘中
$12,800-$14,500
月薪 (面議)
2022-07-08 261 瀏覽
尋日係天水圍西鐵站-美心西餅,買左兩個芒果撻。1)芒果:一個芒果撻既芒果係全酸,另一個係爛芒味,真係離譜,果種味好明顯係爛芒果上既肉,只係切左外表靚仔啲果部份,但味道依然係爛芒味。2)撻皮:第一次食到咁濃既牛奶臊味!好難食,直頭臊到食唔落!總-品質好差!以前食美心西餅既芒果撻都未試過咁既情況,後黎見美心無出芒果撻,就食東海堂既芒果撻,雖然啲老PatPat嘴臉臭寸,啲芒果時酸時甜,但情況暫時未試過好似美心咁差,而家美心又出返芒果撻,估唔到佢地竟然用臊奶+爛芒黎整芒果撻,可能係少數例子,就係我唔好彩揀中T-T
尋日係天水圍西鐵站-美心西餅,買左兩個芒果撻。

總-品質好差!

2022-07-07
外賣自取
頭先打完二百幾字忽然之間冇咗不過我都繼續要再打多次因為真係唔係好滿意有日放工經過西鐵美心見到職員新放一個新嘅蛋糕出嚟—法式栗子糯米糍蛋糕,係新嘅系列。滿心歡喜即刻買返屋企試食。點知返到去食嘅時候,即刻後悔不如買七個栗子撻好過啦會員價$140.6七個栗子撻都仲有找點解呢?因為佢嘅栗子真係唔算好多蛋糕就幾厚,軟熟就軟熟,不過裏面啲cream好多,糯米糍就得幾粒,我諗一個蛋糕分四件,一人都唔知有冇兩粒,有啲有兩粒有啲有一粒咁啦⋯⋯然後佢話夾住啲栗子蓉,真係得啲啲,唔好期望太高囉!總之裏面就係蛋糕同埋忌廉佔大部份啦完全滿足唔到食栗子蓉嘅感覺糯米糍都只係路人甲幾樣嘢擺埋一齊都唔係好friend 咁,認真一般我阿媽就話真係好唔like啦。主角應該係忌廉同埋蛋糕啦如果你鍾意食忌廉蛋糕嘅話佢都唔係一個差嘅選擇嘅$140,我真係寧願食7個栗子撻啦有圖有真相,睇相片啦!
頭先打完二百幾字忽然之間冇咗
不過我都繼續要再打多次
因為真係唔係好滿意

滿心歡喜即刻買返屋企試食。

點知返到去食嘅時候,即刻後悔
不如買七個栗子撻好過啦
會員價$140.6

七個栗子撻都仲有找

點解呢?

因為佢嘅栗子真係唔算好多

然後佢話夾住啲栗子蓉,真係得啲啲,唔好期望太高囉!

總之裏面就係蛋糕同埋忌廉佔大部份啦

完全滿足唔到食栗子蓉嘅感覺

糯米糍都只係路人甲

幾樣嘢擺埋一齊都唔係好friend 咁,認真一般
我阿媽就話真係好唔like啦。

主角應該係忌廉同埋蛋糕啦

如果你鍾意食忌廉蛋糕嘅話佢都唔係一個差嘅選擇嘅

$140,我真係寧願食7個栗子撻啦

有圖有真相,睇相片啦!

法式栗子糯米糍蛋糕
2021-09-16
2019-12-02 323 瀏覽
早前地鐵送了一張$50現金卷給我行過美心西餅就打算買一些包做早餐大約8:30去到天水圍西鐵站可能是因為晚上清貨關係包是第二件半價當然當時選擇不是太多,很多都是單數的最後揀了數款包,包括腸仔包、菠蘿包等等買了這麼多包,只是加數十元
早前地鐵送了一張$50現金卷給我
行過美心西餅就打算買一些包做早餐
大約8:30去到天水圍西鐵站
可能是因為晚上清貨關係
包是第二件半價
當然當時選擇不是太多,很多都是單數的
最後揀了數款包,包括腸仔包、菠蘿包等等
買了這麼多包,只是加數十元
2019-05-12 183 瀏覽
我等自己生日等左364日,一直係各大蛋糕店物色緊最正最抵食既生日蛋糕。唔係講笑,圓dumdur生日蛋糕真係賣得好貴,閒閒地二三百蚊個,但味道都係差唔多,都係齋甜。記得有次係朋友屋企食過個牛乳卷,中間有牛奶布丁,唔係特別甜,真係一試難忘,所以忽發奇想,今年生日我決定用roll cake 做生日蛋糕。邊個話生日蛋糕一定要圓形hahaha。黑色部分同白色部分海綿蛋糕口感唔同,但味道一樣,入面既cream唔油膩,有牛奶味,唔太甜,好好食。最希望佢牛奶布丁再塞多幾條入去。牛奶布丁真係好好食啊!
2018-09-24 174 瀏覽
冰皮月餅幾好食(>^ω^<)中秋節到了,人人都會買月餅返來食。☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆我也不例外,所以我就去了美心西餅,買了冰皮月餅和我的家人一起分享。⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄朱古力脆脆,朱古力味很濃,不錯不錯。另外,脆脆真是有脆脆,哈哈,一粒粒的,很過癮尼。夏威夷果仁黑芝麻,這個就味道一般,有芝麻味,但裡面很散的,一切開,裡面的芝麻已經散開。有果仁,所以有咬口,這一點都算可以的。抺茶紅豆,紅豆和抺茶本來就味道很夾。所以這個冰皮月餅亦很不錯。味道幾好。慶中秋,就是食冰皮月餅,哈哈。☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆
冰皮月餅幾好食(>^ω^<)

2018-09-24
宵夜
2018-04-02 370 瀏覽
之前都聽人講過美心嘅甜心酥 好食,今次有人送俾我食所以有得試😍甜心酥非常鬆脆,食落甜度剛好。原味係最好食的💕我食咗榛子味同原味,覺得其實原味食落已經夠令人滿足👅💜💜細佬就話覺得楓糖味反而係over咗,原味最正😆.當然蝴蝶酥本身就好多出名牌子選擇。但美心出品價錢應該唔會太高,而整體質素就都唔錯,所以試得過喎😆最like係佢係有獨立包裝,可以俾我得閒拎幾舊咁,周圍拎嚟拎去😂不過周圍拎之後,開包裝發現有幾舊係碎咗的😂太鬆脆了🙈

甜心酥非常鬆脆,食落甜度剛好。
原味係最好食的💕
我食咗榛子味同原味,覺得其實原味食落已經夠令人滿足👅💜💜
細佬就話覺得楓糖味反而係over咗,原味最正😆.

外賣自取
今天到天水圍濕地公園,入園前一定要先食飽飽。就在西鐵轉乘輕鐵之時,看到美心西餅。食包一定可以飽,於是入內看看有什麼好東西。最後選了椰絲卷卷。 在入濕地公園之前,找個靚位處理這個麵包。 視覺: 獨立包裝的椰絲卷卷,夠乾淨衛生。旋風形的卷卷,凹槽位有很多椰絲,尤其是中央的位置,椰絲就更集中。個人覺得:跟椰絲摻在一起的黃色部份,鮮艷的黃色十分突兀,不似傳統牛油那麼柔和。 口感及味道:第一口當然在外圍!因為椰絲不多,以麵包味為主。但來到中央部份,椰絲份量集中,更感到那甜味的存在。這個圓形而有層次的椰絲卷,份量真的剛剛好,好過食大大件椰bun。
今天到天水圍濕地公園,入園前一定要先食飽飽。
就在西鐵轉乘輕鐵之時,看到美心西餅。
食包一定可以飽,於是入內看看有什麼好東西。
最後選了椰絲卷卷。
在入濕地公園之前,找個靚位處理這個麵包。
視覺:
獨立包裝的椰絲卷卷,夠乾淨衛生。
個人覺得:
口感及味道:
第一口當然在外圍!
因為椰絲不多,以麵包味為主。
但來到中央部份,椰絲份量集中,更感到那甜味的存在。
下午茶
2017-06-13 188 瀏覽
今天回家前剛好掛了八號風球,媽媽在聖安娜說想買蛋糕吃,我看見那些蛋糕這麼醜陋,跟她說不如去美心買給她吃,反正她好想吃和好喜歡美心的牛乳卷。回到西鐵分店的美心已看到牛乳卷賣光,只剩下芒果與士多啤梨口味。我想如果回到樓下的美心應也沒有得買吧,索性在西鐵這間買士多啤梨卷🙄怎料回到樓下那間竟只有牛乳卷賣,另外兩款口味沒有,整件事情變得搞笑。士多啤梨口味其實蠻好食的,蛋糕鬆軟,士多啤梨香味濃重,亦有著牛乳卷同樣的絲滑口感,入口即溶,所以媽媽都挺喜歡吃。當然她最愛始終是牛乳卷啦。

2017-03-28 138 瀏覽
/<美心西餅>💁🏻法式撻系列($8*1)▪️🖖🏾四個撻分別:法式榛子撻香酥榛子撻杏仁菠蘿撻榛子朱古力撻🌸其實我只會食法式榛子同依到無嘅醇朱古力撻😂其他覺得麻麻地。👉🏾🍍個杏仁菠蘿撻未列入法式撻系列之前,明明就係普通菠蘿撻($4)🙄以為加左幾片杏仁我就認你5到😤
<美心西餅>
💁🏻法式撻系列($8*1)
▪️
🖖🏾四個撻分別:
法式榛子撻
香酥榛子撻
杏仁菠蘿撻
榛子朱古力撻
2017-01-11 116 瀏覽
最愛吃特別係新鮮熱辣辣的菠蘿包😍香噴噴的甜甜味道,令人忍不住買了還記得細細個,$5三個咁大既菠蘿包😂而家$5-8蚊先買到一個😖通脹阿通脹😂但都好多年前既事了美心的菠蘿包,菠蘿皮太薄,一咬,成塊皮脫落😭😖菠蘿皮不香脆,腍身沒咬囗😂😭 點阿又要講番細細個👧我只食菠蘿包塊皮😂但我吾會晒嫁,俾個包我表姐吃😂😝愛你哦
最愛吃

特別係新鮮熱辣辣的菠蘿包😍

香噴噴的甜甜味道,令人忍不住買了

通脹阿通脹😂但都好多年前既事了

2017-01-11
2016-06-11 243 瀏覽
出站前入左美心買左條『香蕉牛油蛋糕』一打開個盒就有好香嘅香蕉味,蛋糕面頭有好多果仁,但分佈得唔平均,切開後見到入面都幾普通下,表面佈滿一點點黑色食入口唔單止蛋糕冇香蕉味,連果仁都冇香味,好似食緊發糕咁同埋幾都幾乾下,淨係食個蛋糕架過會覺得乾啃
出站前入左美心買左條『香蕉牛油蛋糕』
食入口唔單止蛋糕冇香蕉味,連果仁都冇香味,好似食緊發糕咁

同埋幾都幾乾下,淨係食個蛋糕架過會覺得乾啃
2016-01-24 232 瀏覽
今曰天氣寒冷得四度,一於唔出街食早餐,以西餅做早餐。法式撻: 有點兒搵笨,記得這菠蘿撻是平價西餅,現在加左包裝紙就叫法式撻,價錢由四蚊變八蚊。而旦糕饀一D旦味都無,得個甜字,撻底一D也不脆,👎紙包旦糕:旦糕很香軟,帶牛油香,實屬不錯!
今曰天氣寒冷得四度,一於唔出街食早餐,以西餅做早餐。

法式撻:
法式撻

紙包旦糕:旦糕很香軟,帶牛油香,實屬不錯!
紙包旦糕
2016-01-24
$15 (早餐)
紙包旦糕
2015-10-03 329 瀏覽
.............美心 至尊雙黃白蓮蓉月餅 👍👍👍👍👍 (5分滿分).............👉👉其實食過 #奇華#大班#聖安娜 一d不知名品牌 最好食既#傳統月餅 我依然首選#美心西餅 💋✌ #美心西餅 的#月餅 比較香 一開出黎有小小的月餅焗過的味道😉#蛋黃 :有小小#日本#流心蛋 的feel😈 選用的鴨蛋 比較黃 所以好香😁😁😁👍正#蓮蓉 :好軟熟 好滑 又吾會痴住口龍😂😂😂 #月餅皮 :焗得岩岩好 係漂亮的咖啡色 我好中意食皮同蛋黃 而家大左 當然吾會咁晒 要食就食晒成個😗唯一吾好:1. 切開4份的月餅 雖然係雙黃 但隻黃成日遍向一面😱😢搞到有一半係無黃😂2. 切完食吾晒放入雪櫃既月餅 就算拎出黎解凍 都無原先既好食😢
.............
美心 至尊雙黃白蓮蓉月餅 👍👍👍👍👍 (5分滿分)

唯一吾好:
2015-09-18
2015-09-06 198 瀏覽
今次係細妹生日,諗住買個蛋糕啦,咁而呢個3.9歐洲牛乳蛋糕呢就成日都見到廣告都有,賣相都好吸引,所以就買來試吓做生日蛋糕啦。一咬落去就有好香嘅牛奶同埋蛋白嘅香味,面蛋糕入邊亦有啲好似啫喱咁嘅奶凍,口感好得,而我最鍾意嘅就係佢嘅曲奇蜜糖餅底,咬落去脆卜卜,而且又甜甜地,食落又唔會覺得好濟,對於我呢一個唔好甜品嘅人啱食。
2015-08-10 224 瀏覽
.............#美心西餅 的 小紅苺提子麥包 $14.5👍👍 (5分滿分)#美心西餅 的 合桃雙子蛋糕 $7.5 👍👍👍 (5分滿分)#美心西餅 的 杏仁條 $16👍👍👍 (5分滿分).............大部份美心的出產面包都比較空氣 一條大面包大約可分2-3次食用🙈👉小紅苺非每件都有 食到既話係你好彩啦😛🙈👉麥包的麥味吾係太勁 但係面包好鬆軟😊所以會無咁飽肚👉由於佢比較鬆軟 吾好壓佢 一吾小心一壓 扁晒😂----👉#杏仁 條: 很脆身 但其實我對杏仁麻麻 不過都幾好食 一食就無左一包lu----👉#合桃#蛋糕 :其實係普通雙子蛋糕 配上 少許 合桃 所以合桃味不濃🙈👉👉個合桃蛋糕 吾知點解有一半係鍋lon😥😲😲😲😲😲😱😱😱😱點解可以咁食完二個做早餐二個中後就肚餓了😂好在我仲買左3件瑞士卷係身✌---- 👉今日去#天水圍#西鐵 站的美心 個兩位服務員吾知係R交定乜東東 A服務員話依面收錢, B服務員話 依面先係收錢, 搞到我媽媽行黎行去行左3次 對吾住都無聲😐😐.............#美心西餅 的 雜果達 $15.............今日一次過係美心買左50蚊
.............
#美心西餅 的 杏仁條 $16👍👍👍 (5分滿分)
👉小紅苺非每件都有 食到既話係你好彩啦😛🙈

#美心西餅 的 雜果達 $15

今日一次過係美心買左50蚊既包😂不過原來50蚊都吾係幾見洗
👉雜果達有:#芒果#奇異果#蜜瓜#提子#士多啤梨
比我簡我要雜果 因為芒果達只得芒果 吾夠多種類 ✌😛
👉拆解下個達先 上面有生果🍓🍉🍐🍌🍎用cream同小小蛋糕痴住個達皮 除左cream仲搽左白朱古力
👉其實我覺得美心d達都幾好食阿 係夜宵的選擇😁