1K
2023-06-23 416 瀏覽
📍位置:近屯門站 B 出口,在水耕農作的擺設的旁邊。🏠環境:開放式的門面,整體以淺木系為主,座位疏落有致,一邊是商場的窗邊設座,另一處則近商場的中庭,感覺舒適閒靜。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️午市:提供套餐,包有兩個小食和餐飲,價錢約在一百元。🥢和牛🐮炸醬拌麵🍝 $84可自選兩款麵底,友人和我皆愛吃刀削麵,配有熱情果🍅蕃茄仔和涼拌草菇,兩款小食都不錯。主菜有有🥒青瓜、🥕蘿蔔絲、木耳絲、和牛炸醬和🍳半熟煎蛋,麵底藏有醬油,所以吃前一定要拌一拌,醬油和炸醬味道很香☺️,吃起來不會感到油膩,麵條呈波浪形,口感滑溜軟韌😋,在夏天吃很爽😉。🍹洛神花茶(少冰)酸酸甜甜,開胃又消滯😝。🥢秘醬撈🐷黑毛豬紅蔥醬油拌麵🍝 $90也是刀削麵為麵底,有半隻半熟鹵水蛋🥚、唐生菜🥬和秘製辣醬拌🐽黑毛豬肉片,份量不多,肉片很細嫩☺️,吃前也拌一拌碗底醬油,不錯。🍵金羅漢果海底椰 (熱)清潤甘甜,健康養生🥳。
📍位置:近屯門站 B 出口,在水耕農作的擺設的旁邊。

🏠環境:開放式的門面,
整體以淺木系為主,座位疏落有致,
一邊是商場的窗邊設座,
另一處則近商場的中庭,感覺舒適閒靜。

🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。

🍽️午市:提供套餐,包有兩個小食和餐飲,價錢約在一百元。

🥢和牛🐮炸醬拌麵🍝 $84

可自選兩款麵底,友人和我皆愛吃刀削麵,
配有熱情果🍅蕃茄仔和
和牛炸醬和🍳半熟煎蛋,麵底藏有醬油,所以吃前一定要拌一拌,
醬油和炸醬味道很香☺️,吃起來不會感到油膩,
麵條呈波浪形,口感滑溜軟韌😋,在夏天吃很爽😉。

🍹洛神花茶(少冰)
酸酸甜甜,開胃又消滯😝。

🥢秘醬撈🐷黑毛豬紅蔥醬油拌麵🍝 $90

也是刀削麵為麵底,
吃前也拌一拌碗底醬油,不錯。

🍵金羅漢果海底椰 (熱)
清潤甘甜,健康養生🥳。
2023-06-20
  • 洛神花茶
  • 和牛🐮炸醬拌麵
2023-06-22 48 瀏覽
🐳原來老媽拌麵已經開咗唔少分店啦!今晚嚟到屯門市廣場分店,餐廳環境非常開陽,絕對唔會有侷促嘅感覺。🐳一望餐牌,唔使諗啦,選擇了二人套餐,因為樣樣都有,又可以嘗試唔同嘅餸菜,二人之選!🤩🐳前菜:隨機嘅小食今晚餐廳提供蕃茄仔加上熱情果,酸酸甜甜🐳台式小吃拼盤:滷水牛三寶份量都唔少㗎,有牛腱牛筋牛肚和滷豆腐,全部都非常入味,夠腍夠軟。🐳主食1: 椒麻手撕雞拌麵賣相好吸引,麵條非常之長,一定要拌勻才吃,香味十足,還有花生碎,仲有半隻糖心滷水蛋。🐳主食2: 酥炸雞扒肉燥飯雞扒嘅口感好好,外皮真係超級脆,雞肉都好嫩滑。好鍾意佢嘅滷肉飯唔會超級肥膩,其他餐廳有時肥膩到我頂住食唔落,但係呢度嘅滷肉飯肥瘦適中,好味!🐳飲品金羅漢果海底椰柚子蜜綠茶🐳甜品草莓醬雲呢拿雪糕椰香仙草

🐳前菜:隨機嘅小食
今晚餐廳提供蕃茄仔加上熱情果,酸酸甜甜

🐳台式小吃拼盤:滷水牛三寶

柚子蜜綠茶

🐳甜品
草莓醬雲呢拿雪糕
椰香仙草
今日經過見到老媽拌麵就想食下拌麵,坐低睇餐牌好驚喜,啱啱開張果時食過,都係以拌麵為主,依家多元化好多,多款套餐&多菜式選擇店舖採用開放式設計,增加空間感不會焗促,關於新菜式詢問店員都好熱心推介❤️【台式小菜飯】— 🍤蘋果沙拉千島蝦球 $92呢道菜好切合喜歡吃沙律嘅朋友,有豐富嘅水果包括:蘋果、藍莓、士多啤梨、蕃茄仔再配以千島醬混合埋炸蝦球一齊食,絕對有清新感覺 ,底部有一束炸乾麵做拌碟,睇得又食得~🥥金羅漢果海底椰叫咗杯老媽招牌飲品— 金羅漢果海底椰,入口清甜後勁帶甘,清新滋潤🍞 朱古力醬珍珠雪糕吐司 (晚市套餐另+$58)吐司面層塗上蒜香牛油醬同朱古力醬雪糕混合一齊食,又凍又熱、又咸又甜加上Q彈珍珠層次好豐富,賣相靚得嚟又好味~【豐盛1人晚餐】— 🌶️椒麻手撕雞件麵 $80椒麻味道很重,很有風味。手撕雞份量不少,加上半隻糖心蛋,配合拌麵吃非常滋味。每條麵都「索」滿醬汁,喜歡椒麻味一定要試!+$30 升級套餐🍅前菜:百香果汁蕃茄仔酸酸甜甜好開胃🍫朱古力鮮奶 (升級套餐另+$20)香濃朱古力加鮮奶,面層鋪滿忌廉,混合飲好幼滑🍮花奶仙草凍消暑一流,食完透心涼老媽拌麵📍地址:屯門屯順街1號屯門市

【台式小菜飯】— 🍤蘋果沙拉千島蝦球 $92

🥥金羅漢果海底椰

🍞 朱古力醬珍珠雪糕吐司 (晚市套餐另+$58)

【豐盛1人晚餐】— 🌶️椒麻手撕雞件麵 $80

+$30 升級套餐
🍅前菜:百香果汁蕃茄仔
酸酸甜甜好開胃

🍫朱古力鮮奶 (升級套餐另+$20)
香濃朱古力加鮮奶,面層鋪滿忌廉,混合飲好幼滑

🍮花奶仙草凍
消暑一流,食完透心涼

老媽拌麵
📍地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223 & 3225號舖
2023-06-20
  • 蘋果沙拉千島蝦球
  • 椒麻手撕雞件麵
  • 朱古力醬珍珠雪糕吐司
2023-06-17 34 瀏覽
老媽拌麵Lunch帶老媽去吃老媽拌麵,店舖主打台灣麵食飯類。每個set lunch,有飲品、有兩碟小菜。👍🏻平心而論午市Set lunch 味道不俗,並不如網上有些評價所說的差。🍳溏心蛋魯肉飯溏心蛋一絕,魯肉夾酸菜也非常配搭。🍜牛三寶刀削湯麵(微辣)深褐色湯底很讚,有點藥材味道,濃郁甘香,一點也不油膩!味道有多好?明明老媽子正在吃魯肉飯,嚐過一口湯麵,便奪走了,嗦囉嗦囉自己吃清光🤣與港式不同,牛腩牛肚牛根都燉煮得很軟爛。這道不只是老媽,也是貓太太的心頭好。🍗豆乳炸雞跟餐+$22便可享用,沒想到有10塊雞之多。豆乳醬風味像香港的腐乳,但沒那麼鹹,值得一試。🧋☕️餐飲點了老媽黑糖珍珠奶茶(熱)和美式黑咖啡,正常發揮。

老媽拌麵

🍳溏心蛋魯肉飯
溏心蛋一絕,魯肉夾酸菜也非常配搭。

🍜牛三寶刀削湯麵(微辣)

🍗豆乳炸雞

🧋☕️餐飲
點了老媽黑糖珍珠奶茶(熱)和美式黑咖啡,正常發揮。

2023-06-16 184 瀏覽
老媽拌麵 (屯門市廣場1期) —原來屯門市廣場都有老媽拌麵,今次去左試一試,食台灣嘢覺得一定要試牛肉湯麵,做得好唔好味,我就睇依碗牛肉麵。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:鹵水牛三寶拼盤 |$72清燉半筋半肉牛肉湯麵套餐|$110金羅漢果海底椰酸辣手撕雞拌麵|$108洛神花茶Dreyers雪糕沖繩菠蘿梳打|$36龍蝦假尾|$238☻鹵水牛三寶拼盤,樣樣都有,啱哂貪心乜都想試下既我,全部都好腍好易入口。☻清燉半筋半肉牛肉湯麵套餐,個湯幾有牛肉味,質素唔錯,可以回頭再食,份量都好足,套餐仲會送凍飲同dreyers雪糕,簡左金羅漢果海底椰,夠哂清潤。☻酸辣手撕雞拌麵,有青瓜、蕃茄同雞絲,有小小辣,不過可以接受範圍,但我就鍾意牛肉湯多啲,一樣套餐都送凍飲同雪糕。—📝評分味道 ⁴/ ⁵環境 ⁴/ ⁵服務 ⁴/ ⁵衛生 ⁴/ ⁵抵食 ⁵/ ⁵—📍 老媽拌麵 (屯門市廣場1期) 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖
老媽拌麵 (屯門市廣場1期)

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:

環境 ⁴/ ⁵
服務 ⁴/ ⁵
衛生 ⁴/ ⁵
抵食 ⁵/ ⁵

📍 老媽拌麵 (屯門市廣場1期)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223&3225號舖
2023-06-14
2023-05-27 114 瀏覽
一直經過都無食,諗住試下,點知咁難食啊!首先,佢係完全無套餐,得四個石鍋飯係有餐跟,咁黎到無理由食飯架,咪只好散叫,散叫都已經係貴好多!於是叫左個黑毛豬蔥油拌麵,點知黎到係三塊簿既豬肉片,個麵仲要一陣酒味,係好大陣酒味,好似倒左碗酒落去咁啊!完全唔係蔥油味!餐牌又無寫有酒,請問酒精敏感既話點算啊?仲有清湯牛肉麵,個湯好似味精水咁,蘿蔔係烚既,無味!兩 片牛腱又簿又無味,未試過咁難食!最值得驕傲既麵底超普通,係759買包台灣刀削麵都好食過佢囉!仲要收加一服務費,又貴又難食啊!
仲要收加一服務費,又貴又難食啊!

2023-05-23 92 瀏覽
午餐$86,有一主食,兩款隨機小食,一飲品。過左午餐時間,見環境清雅,唔多人,可以慢慢坐就試下啦。🍜叫左清燉半筋半肉牛肉粗麵,一嚟到就梗係試湯頭先啦,唔夠熱嘅,有啲啲想叫佢換,不過發覺冇乜冷氣,唔想太熱食到出晒汗,湯頭味道可以。跟住睇下得兩小塊牛𦟌,唔係厚切,食落唔夠淋,有一塊仲好羞樣,好似頭頭尾尾咁。牛筋好碎好細粒,就如圖所見一湯匙多啲,係夠入味嘅。麵有咬口,煙韌好食,但$86蚊就唔想淨係得個麵好食囉。不過最搞笑係自己都冇留意到,直到食完先醒起,我好似叫清燉,點解食到紅燒嘅味?!收碗時順便問下店員,佢話睇個色係紅燒🤣佢又去睇下張單,我確真係叫清燉,咁都食晒,可以點?😅不過店員好有禮貌,有講唔好意思,會同廚房講番。🥗小食就正正常常啦。☕杯少冰凍美式咖啡味道不錯,可惜少冰就係得咁多。埋單要收加一,總數$95,究竟我食左啲咩?

清燉半筋半肉牛肉麵

麵有咬口,煙韌好食,但$86蚊就唔想淨係得個麵好食囉。
隨機兩款小食

🥗小食就正正常常啦。
少冰凍美式咖啡

☕杯少冰凍美式咖啡味道不錯,可惜少冰就係得咁多。
埋單要收加一,總數$95,究竟我食左啲咩?

2023-05-22
2023-04-16 132 瀏覽
點解可以咁,飲品無味,食物唔夠熱,同埋牛肉麵牛肉好鞋 。食物質素對唔住個價錢,如果價錢去到過百食一個麵嘅套餐,可能呢度就俾唔到你好食了!好失望🥺🥺🥺😭😭😭
叫咗兩個$138餐+$面底+$飲品特飲,包括有兩個拌麵、兩個小食、兩個前菜、兩杯飲品、兩個甜品,等咗45分鐘淨係見到一碗麵,兩個前菜,兩個小食,兩杯嘢飲。服務員態度差、啲嘢食又貴又唔好食,食一個魚蛋粉仲好過食佢老媽拌麵自己喺超級市場買黎食唔使加一之餘又唔使受氣!餐廳賺錢好正常,完全唔抵食!仲要好貴!真係有錢都唔好幫襯,或者真係想試吓有幾差都可以試吓食呢間嘢,或者食完之後都可以喺度評論下!個面等咗45分鐘同服務員講要取消,佢竟然同我講話取消唔到,食唔到個面仲想呃我錢!
服務員態度差、啲嘢食又貴又唔好食,食一個魚蛋粉仲好過食佢
2023-02-14
情人節
2023-01-11 263 瀏覽
老媽拌麵 (屯門市廣場) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223及3225號舖香麻豬手飯配生菜🥬豬手辣辣地幾好食,不過可以淋身小小都ok,生菜加配都算大碟👍🏻和牛炸醬伴麵配酥炸甜不辣、香蔥抓餅、台灣腸面質口感唔錯,和牛撈上炸醬,效果都ok👏甜不辣、香蔥抓餅、台灣腸依然係台灣店舖既經常有既菜式,味道ok。
老媽拌麵 (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223及3225號舖

香麻豬手飯配生菜🥬

和牛炸醬伴麵配酥炸甜不辣、香蔥抓餅、台灣腸
面質口感唔錯,和牛撈上炸醬,效果都ok👏
2022-11-16 303 瀏覽
自從去過台灣之後,就愛上麻辣火鍋,我想台灣麻辣嘅味道。平時都鍾意喺屋企煮老媽拌麵。今次見新開當然要試吓啦😏不過呢間有少少吹大咗,而且價錢都比較貴,味道一般😆😆😆
不過呢間有少少吹大咗,而且價錢都比較貴,味道一般😆😆😆
2022-09-19 388 瀏覽
台灣關廟麵專門店「老媽拌麵」分店越開越多🥇(推薦no. 1 )麻辣鴨血湯底夠辣夠麻!鴨血唔會太熟無散開,味道完全唔腥,咬開好煙靭。裡面仲有芽菜、玉子,唔餓嘅話就咁一碗做下午茶已經好滿足!

台灣關廟麵專門店「老媽拌麵」分店越開越多

🥇(推薦no. 1 )麻辣鴨血
麻辣鴨血
麻辣鴨血
2022-08-10 457 瀏覽
🔹️老媽拌麵🔹️知道“老媽拌麵“在台灣都很有名在香港開了一段時間都沒有到此一遊,發現在屯門有分店就去試一下🔹️川味紅燒半筋半肉牛肉麵麵條很有咬勁👍刀削麵的厚度剛好牛筋吃完滿嘴膠質,加上吸足牛肉湯的味道,真的好吃蘿蔔卻沒有很入味,有點苦澀味,有點失望🔹️香麻豬手飯🔸️紫QQ (紫地瓜球 + 芝士)👍芝士會爆漿 差點燙到小嘴🤫這個甜品還有不同的配搭的下次可以試其他味道 應該也不錯的🤔紅QQ 橘地瓜球 + 巧克刀😆黄QQ 黄地瓜球 + 花生碎
🔹️老媽拌麵🔹️
知道“老媽拌麵“在台灣都很有名

🔹️川味紅燒半筋半肉牛肉麵
麵條很有咬勁👍刀削麵的厚度剛好
牛筋吃完滿嘴膠質,加上吸足牛肉湯的味道,真的好吃
蘿蔔卻沒有很入味,有點苦澀味,有點失望

🔹️香麻豬手飯

🔸️紫QQ (紫地瓜球 + 芝士)👍
芝士會爆漿 差點燙到小嘴🤫

這個甜品還有不同的配搭的
下次可以試其他味道 應該也不錯的
🤔紅QQ 橘地瓜球 + 巧克刀
😆黄QQ 黄地瓜球 + 花生碎

2022-08-01 305 瀏覽
好耐冇食過台式面,所以黎左老媽拌面試下。我揀左麻辣牛肉面,牛肉就一般超級市場質素,冇咩特別。反而麻辣湯就好吸引我,佢嗰隻麻辣唔係「譚」嗰隻麻咀既麻辣,而係有少少醬油味既麻辣,所以好味好多。而餐飲就係一般手搖店既珍珠奶茶質素。
好耐冇食過台式面,所以黎左老媽拌面試下。
我揀左麻辣牛肉面,牛肉就一般超級市場質素,冇咩特別。
而餐飲就係一般手搖店既珍珠奶茶質素。
2022-07-26
2022-07-14 278 瀏覽
💥滋味拌麵📍老媽拌麵|屯門📍人均消費 $ 8 X#CL屯門 #CL四圍食 #CL台灣野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️夜晚去左屯門市中心行街,見到竟然唔洗等位,就決定佢啦🥳1️⃣川味半筋半肉牛肉麵 $ 7 8筋肉各有兩舊配埋唔同既蔬菜🥬湯頭清甜,簡左粗麵(姐係刀削麵),整體來講比較清淡,筋肉都煮得好淋入味🫶🏻2️⃣地獄麻辣牛拌麵 $ 7 2店員會提醒盡快撈左個麵先🔔椒麻味好香好吸引,不過食到後期會覺得比較油膩🥹而牛肉份量充足,不過完全無牛味🥲🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥滋味拌麵

📍老媽拌麵|屯門
📍人均消費 $ 8 X

#CL屯門 #CL四圍食 #CL台灣野

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️

夜晚去左屯門市中心行街,見到竟然唔洗等位,就決定佢啦🥳

1️⃣川味半筋半肉牛肉麵 $ 7 8

2️⃣地獄麻辣牛拌麵 $ 7 2