2022-01-08 115 瀏覽
第五波疫情😷見餐廳客人唔算太多,同朋友就諗住簡簡單單食個lunch就走人🙈環境,服務,味道都不過不失!川味紅燒三寶牛肉麵$82湯底濃郁微辣,配料有牛腱、牛筋同牛肚,仲有白紅蘿蔔同菜膽。牛腱好腍,入味又甘香,牛肚爽口,牛筋又滑又彈。麵揀咗闊麵,爽滑有嚼口。豆乳香香雞飯$68套餐有湯、涼拌菜同主食。白紅蘿蔔湯幾清甜,大豆芽菜爽脆,幾開胃。炸雞外皮酥脆香口,肉質嫩滑入味。鹹香惹味嘅豆乳,撈埋珍珠米飯一齊食,仲有半隻溏心蛋、青豆同菜,好豐富。老媽黑糖珍珠巧克力$33黑糖味濃,味道較甜,珍珠都幾彈幾有嚼口。

川味紅燒三寶牛肉麵$82

豆乳香香雞飯$68

老媽黑糖珍珠巧克力$33
黑糖味濃,味道較甜,珍珠都幾彈幾有嚼口。
  • 豆乳香香雞
  • 川味紅燒三寶牛肉麵
2021-12-07 195 瀏覽
🍜老媽拌麵本身好喜歡湯麵的我今次都揀咗重口味的拌麵🤗「香麻豬手飯」麵底揀咗粗面,煙煙韌韌。但醬汁我覺得都幾辣,豬手方面整體都好味,不過淋少少會比較易食😌「和牛炸醬拌麵」🧔🏻‍♂️話要食健康啲,賣相都好色彩繽紛,味道比較淡,有青瓜同紅蘿蔔做配菜口感都比較豐富👍🏼另外嗌咗韭菜豬肉水餃無咩特別😂麻辣花枝丸(贈送)似麻辣魚蛋啲朋友
🍜老媽拌麵

本身好喜歡湯麵的我
今次都揀咗重口味的拌麵🤗

「香麻豬手飯」

「和牛炸醬拌麵」

另外嗌咗韭菜豬肉水餃
無咩特別😂
麻辣花枝丸(贈送)
似麻辣魚蛋啲朋友
2021-11-17 212 瀏覽
酥炸甜不辣 ($32)兩小塊切條, 欣賞個醬汁, 甜甜酸酸辣辣, 之後直程拎利沾火鍋料。清燉牛肉湯鍋 ($108)(墨汁豬肉丸, 蝦餃, 爆漿芝士丸, 赤目魷魚, 自家製豆腐, 肥牛, 響鈴, 雞強, 關廟麵)味道普通, 份量一個人食就岩岩好, 幾好食既係爆漿芝士丸, 芝士都幾多, 其他就不過不失, 好多一人火鍋都比佢出色鳳梨茉莉茶 ($26)幾夾, 但甜左啲, 有啲蓋過茉莉茶既清香
酥炸甜不辣 ($32)

清燉牛肉湯鍋 ($108)

鳳梨茉莉茶 ($26)
幾夾, 但甜左啲, 有啲蓋過茉莉茶既清香
清燉牛肉湯鍋
鳳梨茉莉茶
2021-11-09 175 瀏覽
今次黎到屯門市廣場,由於想食既野都太多人排隊,最後揀左呢間唔使排隊既小店成日去超市都見到呢隻牌子既拌麵,唔知堂食好唔好食呢,是日叫左個麻辣牛肉拌麵同魷魚魯肉飯,麻辣牛肉麵啲汁好似即食麵既味精粉撈埋一碟,加埋啲冇牛肉味既牛肉,盛惠70幾蚊好唔抵🥺🥺個麵仲要冇咩特別,唔煙韌唔彈牙的😡😡😡個飯既魷魚好難食,古怪味同鯹,加分位係個魯肉,幾淋同好入味,仲有個配菜大豆牙都幾好食,咁呢個算好食過味精拌麵既

2021-11-08 100 瀏覽
我鐘意兩個人食野😚因爲可以試多樣🤪🤪🤪台式柚子骨飯 $98呢個柚子骨好開胃 不過份量唔多 價錢有少少偏貴 但個個湯吾好飲 有d 怪🤣川味紅燒牛肉麵 $72份量唔多但係個湯都唔錯老媽拌麵 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223及3225號舖#打卡cafe#生活小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #相機食先 #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控#cafe #拍拖👫#打卡#jessicafoodhunt#jessicafoodie
我鐘意兩個人食野😚因爲可以試多樣🤪🤪🤪

台式柚子骨飯 $98

川味紅燒牛肉麵 $72
份量唔多但係個湯都唔錯

老媽拌麵
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3223及3225號舖

一家三口去屯門行街吃飯。諗唔到吃咩野,見到花雕雞湯麵就被吸引。叫左以下三個餐1,金華火腿干貝花雕雞湯面2,清燉牛肉麵3,照燒雞肉兒童餐(有沙律)吃第一口金華火腿干貝花雕雞湯面,湯只有咸味,冇花雕味,紅蘿蔔係凍冰冰既,雞肉係唔好吃。清燉牛肉麵十分普通。覺得呢間台灣麵質素差,都唔敢比小朋友吃沙律。質素差。
叫左以下三個餐
1,金華火腿干貝花雕雞湯面
2,清燉牛肉麵
3,照燒雞肉兒童餐(有沙律)

清燉牛肉麵十分普通。
覺得呢間台灣麵質素差,都唔敢比小朋友吃沙律。

質素差。

2021-11-04
2021-10-22 109 瀏覽
10分難食…….首先黑糖珍珠鮮奶茶冇甜味又苦又淡,仲話係鮮奶奶水就有分。。另外牛肉麵還可以.麵底好硬。醉雞拌麵好好好咸。總括一啲都唔好食。又貴,食物飲品質素超差。不可一不可再咪亂試。🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤢🤢🤢🤢
外賣自取
2021-10-01 128 瀏覽
OT完又有一連三日嘅假期,要適當休息下食下飯。老媽拌麵開咗一排都未去食過,要試吓。我同同事都揀咗拌麵。之前都係超市買過唔同台灣牌子嘅拌麵,味道唔錯,就係未食過老媽嘅。我叫咗地獄麻辣牛肉拌麵,要刺激吓成個人,如果唔係dull到死。一上菜就聞到麻辣味,唔食辣嘅同事比我更加sensitive。食落去果然係幾辣下,但係得個辣味。個種辣係一下刺激嘅,而唔係好香濃嘅辣味。味道好單調,完全冇層次,欠缺鹹味。唔欣賞佢嘅調味。隻蛋賣相都....不得不提,麵質係唔錯,好掛汁。性價比真係一大敗筆,$72但分量少。女仔肚餓啲都唔夠食。相信去買一Pack自己煮會更抵。同事嗰個蔥油嫩雞拌麵評價都好一般,「係Seven係蔥油」(Colleague, 2021)。但同樣幼麵麵質係好味嘅。

地獄麻辣牛肉拌麵

2021-09-30
2021-09-29 88 瀏覽
比28蚊買杯水 唔係 仲難飲過水 又要淡 又要苦 叫佢換過杯都係咁 我叫左2杯 一杯仙草 一杯黑糖珍珠鮮奶 2杯一樣咁難飲食物就ok嘅 係清湯啲蘿蔔好奇怪 攞啲醃過嘅蘿蔔泥煮 真心難食
我叫左2杯 一杯仙草 一杯黑糖珍珠鮮奶
2杯一樣咁難飲

黑糖珍珠奶茶$33魷魚圈滷肉飯$78奶茶都還可以吧,茶味比奶味重有少少似港式奶茶,個人喜歡茶味較濃的叫了少糖,職員話唔會好飲無糖都覺得好飲,不過好多店都話係固定唔可以少糖🤨呢間話少咗糖珍珠本身已經係糖整出黎個人不愛太甜了我知我的口味都是屬於小眾吃什麼都想無糖川味紅燒牛肉麵 $78仙草凍抺茶鮮奶 $38麵太淋.....應該食一次就夠一個不會回頭想再吃的餐廳發現屯市戶外開放式餐廳座位都不夠冷氣感好熱😅

黑糖珍珠奶茶$33
魷魚圈滷肉飯$78

奶茶都還可以吧,茶味比奶味重
有少少似港式奶茶,個人喜歡茶味較濃的
叫了少糖,職員話唔會好飲
無糖都覺得好飲,不過好多店都話係固定唔可以少糖🤨
呢間話少咗糖

一個不會回頭想再吃的餐廳
發現屯市戶外開放式餐廳座位都不夠冷氣感
好熱😅
2021-09-10 144 瀏覽
收工同女朋友去睇戲,見仲有時間就係屯門時代廣場搵下嘢食,係超市成日見到老媽拌麵,但實體鋪就真係未試過喇.食物質素整體不錯,員工亦有禮貌.唯獨飲品比較普通,未做到同飲品店差不多嘅質素絕對會再幫襯
收工同女朋友去睇戲,見仲有時間就係屯門時代廣場搵下嘢食,

係超市成日見到老媽拌麵,但實體鋪就真係未試過喇.

食物質素整體不錯,員工亦有禮貌.

唯獨飲品比較普通,未做到同飲品店差不多嘅質素

絕對會再幫襯
冬蔭公開鮮湯麵
川味紅燒半筋半肉麵
2021-09-09
冬蔭公開鮮湯麵
川味紅燒半筋半肉麵
2021-09-02 183 瀏覽
之前認識 #老媽拌麵 是因為台灣拌手禮 (ᗒᗨᗕ)今次再次遇上則是一間餐廳,而且原來在香港都有幾間分店。我們去的是屯門市廣場店,座位分開兩邊有點微妙。然後我們被安排在一個只有兩張枱有點像房的位置,但超迫 ... 有實體餐牌,下單用QR Code, 不過有些item是沒有的~要跟店員下單✦川味紅燒三寶牛肉麵 ($82) - 餸的份量超多!特別是牛腱切得很厚身,牛筋有嚼勁。再加上軟稔的牛肚,三款都很入味!湯底亦都很濃郁,但一點也不辣? 雖然有見到辣椒 麵的話本身有細麵或者粗麵選,我選的是粗麵是刀削麵來~口感頗Q彈。細麵不知是哪種呢!?✦冬蔭公海鮮湯麵 ($138) - 朋友點的這個看起來十分豐富!滿滿的海鮮 ✦鳳梨茉莉茶 (+$18) - 跟主食可以$18選一杯飲品。這杯有少許澀,另外有鳳梨粒 ✦紫QQ ($56)  - 是平時在台灣夜市常會買來吃的地瓜球!這個中間還有芝士 外皮酥脆,內裡煙煙韌韌的很開心啊
之前認識 #老媽拌麵 是因為台灣拌手禮 (ᗒᗨᗕ)
今次再次遇上則是一間餐廳,而且原來在香港都有幾間分店。
我們去的是屯門市廣場店,座位分開兩邊有點微妙。
川味紅燒三寶牛肉麵 ($82)
餸的份量超多!特別是牛腱切得很厚身,牛筋有嚼勁。
再加上軟稔的牛肚,三款都很入味!
湯底亦都很濃郁,但一點也不辣? 雖然有見到辣椒
麵的話本身有細麵或者粗麵選,我選的是粗麵
是刀削麵來~口感頗Q彈。細麵不知是哪種呢!?
川味紅燒三寶牛肉麵
冬蔭公海鮮湯麵 ($138)
朋友點的這個看起來十分豐富!滿滿的海鮮
冬蔭公海鮮湯麵
鳳梨茉莉茶 (+$18) - 跟主食可以$18選一杯飲品。
這杯有少許澀,另外有鳳梨粒
紫QQ ($56)  -
是平時在台灣夜市常會買來吃的地瓜球!
這個中間還有芝士 外皮酥脆,內裡煙煙韌韌的很開心啊
紫QQ
2021-08-27
冬蔭公海鮮湯麵
紫QQ
2021-08-07 124 瀏覽
可能係正宗 可能我唔識食間間排隊佢唔洗 就入左去川味牛肉面湯底係花椒八角水既味無喊味 無甜味 少許辣 筋超實同硬 牛展都ok金華火腿干貝雞湯跟本就係黃酒雞既味 得個咸字同有陣酒味 雞肉過老仲有 角落頭位無冷氣
可能係正宗 可能我唔識食
間間排隊佢唔洗 就入左去
川味牛肉面
湯底係花椒八角水既味
無喊味 無甜味 少許辣 筋超實同硬 牛展都ok

仲有 角落頭位無冷氣
2021-08-07
11:35落單,全場得三檯客,等足一小時才有食物,兒童餐 d 麵全凍,擔擔麵完全冇汁,所有熱食都係凍。全場 2個 staff,不過起碼6,7檯追緊食物。想知是否廚房是否未開工?至於個加一服務費,不如改做淨坐冷氣費。
2021-08-03
2021-07-29 175 瀏覽
今日男朋友放假一齊走咗去屯市行街街我提議食啲我哋未試過嘅餐廳。經過老媽拌麵,望到餐牌都有啲興趣,就走咗入去食lunch了我叫咗老成都擔擔麵要粗麵男友就叫咗地獄麻辣牛肉麵粗麵另加小食滷牛腱、蘋果梳打和阿里山高山冷泡茶先唻小食,滷牛腱, $42得3件,其實有啲貴我碗擔擔麵先$52。。而味道真係好一般,唔值呢個價錢。兩杯飲品普普通通。至於兩碗麵,我所選嘅老成都擔擔麵味道唔錯好香紫菜味麵上面嘅係豬肉碎。麵底下係醬汁,自己拌勻。味道咸淡濃度適中。可以一試另一碗麻辣牛肉麵真心只係死辣。。無香味啲牛肉韌又”鞋”唔會再試囉總括來說,有好食又有唔好食所以整體,我個人覺得拉上補下,一般吧。
今日男朋友放假一齊走咗去屯市行街街
我叫咗老成都擔擔麵要粗麵
男友就叫咗地獄麻辣牛肉麵粗麵
另加小食滷牛腱、蘋果梳打和阿里山高山冷泡茶
先唻小食,滷牛腱, $42得3件,其實有啲貴
好香紫菜味
另一碗麻辣牛肉麵真心只係死辣。。無香味
啲牛肉韌又”鞋”
唔會再試囉
總括來說,有好食又有唔好食
所以整體,我個人覺得拉上補下,一般吧。
2021-07-29
  • 老成都擔擔麵