2019-03-22 35 瀏覽
是日收工約了閨蜜去我頗喜歡的老街晚餐~~~依家我和閨蜜都有九龍區返工,可以得閒約出來油尖旺區晚餐,感覺真好=]在等閨蜜時點了台灣奶茶加胚芽俾自己飲,呢個茶重胚芽味,感覺好好飲,連糖都不用落~~~黃金脆薯(小),中間的黃色蕃有少少甜,感覺好好食~~~紅燒牛腩牛筋麵,呢個係我的至愛,因為牛筋好淋好好食,牛腩也不錯,如果平時陪我周圍食的好友來一定跟我爭住食小香腸拼鹽酥雞,小紅腸感覺不錯,至少唔似平時食的腸仔咁咸,有DD臘腸味,但唔似佢咁硬,而個鹽酥雞都好好以,幾軟熟~~~閨蜜點的香芋奶茶,沒想到我的手機影唔到本身的紫色= ="她還點了鐵路雞扒滷肉飯,她吃過後都大讚這店的食物幾好食,她說怪不得我向她推薦到這店晚餐~~~
是日收工約了閨蜜去我頗喜歡的老街晚餐~~~

黃金脆薯(小),中間的黃色蕃有少少甜,感覺好好食~~~

閨蜜點的香芋奶茶,沒想到我的手機影唔到本身的紫色= ="

2019-03-21
2019-03-22 3031 瀏覽
👁‍🗨 紅燒牛腩牛筋麵(7/10)💲60呢碗既幾舊牛腩都係帶有薄層肥膏,肉位多得黎肉質亦頗為軟腍,仲有一大條牛筋,有住滿滿既膠質,食落都幾滑腍,麵條不過不失,湯底都有啲牛同藥材味,整體可以一戰😉👁‍🗨 台式滷味拼盤(7/10)💲50拼盤有四樣嘢,全部都滷得入味既🙈牛筋係切細版,大腸既肥膏就會比較多,爽耳帶點爽脆,特別一讚係滷蛋既醬汁幾有蒜香🤓👁‍🗨 小香腸拼鹽酥雞(6.5/10)💲44小香腸係台灣嗰種再切薄片,個皮都保持微脆,帶有些少油香😛而鹽酥雞唔會話油膩,但感覺可以再脆身一點,同埋調味比較輕,如果重手返啲會更正宗同出色👉🏻👈🏻👁‍🗨 涼拌小黃瓜(7/10)💲28平時食涼拌小黃瓜多數都係離唔開醋、蒜、辣椒,但係呢個就唔係行呢條路線,反而係好有芝麻香同埋甜醬汁🥒如果再爽脆啲就更好👁‍🗨 檸檬紅茶(7/10)💲+10(跟餐)跟餐既普通檸檬茶一杯,無咩特別😂👁‍🗨 珍珠奶茶(7/10)💲22珍珠有某幾粒個芯未完全熟透,不過大部分都尚算有咬口,奶茶就係台式既偏重奶味🥤🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 紅燒牛腩牛筋麵(7/10)💲60

👁‍🗨 小香腸拼鹽酥雞(6.5/10)💲44

小香腸拼鹽酥雞

👁‍🗨 涼拌小黃瓜(7/10)💲28

涼拌小黃瓜

👁‍🗨 檸檬紅茶(7/10)💲+10(跟餐)

檸檬紅茶 + 珍珠奶茶

跟餐既普通檸檬茶一杯,無咩特別😂

👁‍🗨 珍珠奶茶(7/10)💲22

🔛 整體評分(7/10)
2019-03-21 38 瀏覽
行過油麻地,見有台灣料理,立即入去試吓。入到舖頭,見到餐廳用懷舊潢,有老台北照片,有台灣風裝飾,係有一股台灣味嘅~點了鹵肉飯配香酥排骨,鹵肉飯油香,肥而不膩,肥肉目測有最少5層肥瘦相間,香糯汁甜,鹵肉飯掃清。另外點左個香腸鹽酥雞小吃,大約7-8小件,個皮做得相當好,而且不會油膩,幾有台灣夜市的風味。再點了一杯肧芽奶茶,以遍街都係珍珠奶茶舖嘅時代黎講,ok喇~飽到不行,埋單只係$109,坐得舒服,食得滿意,會再黎幫襯!

香酥排骨鹵肉便當
2019-03-06
5 分鐘 (堂食)
香酥排骨鹵肉便當
2019-03-20 26 瀏覽
老街。一聽個名就諗到食台灣野!今晚叫左兩樣野食,紅燒牛腩牛筋麵同埋台灣滷肉飯。紅燒牛腩牛筋麵~湯有牛肉味,麵質好(抵讚),反而主菜同牛腩就不過不失。滷肉飯~叫唔叫都得,汁唔夠,配菜一般,肉唔柴唔乾,一啲都比唔上台灣既滷肉飯,所以唔好抱太大期望,當普通食晚飯係可以既。
老街。一聽個名就諗到食台灣野!
今晚叫左兩樣野食,紅燒牛腩牛筋麵同埋台灣滷肉飯。

2019-03-04
  • 紅燒牛肉麵
2019-03-20 45 瀏覽
今晚男朋友揀餐廳,佢話之前有朋友介紹老街好食又平,所以放工搭車過嚟試吓。一出地鐵站過馬路就見到間餐廳,位置都幾方便。雖然地有啲滑,但裝修都算有花心思。一睇Menu見啲嘢食嘅價錢都OK,主食平均都係$50-60,加杯特飲都係$12。我嗌咗鐵路雞扒滷肉飯,本來預份量細,點知原來都幾大,差啲食唔晒。雞扒都煎得幾好,啲肉幾滑,個滷肉飯滷肉唔算好多但味道夠,以$58嚟講算幾唔錯啦~ 加$12多杯珍珠奶茶,奶茶味都夠,珍珠偏細。整體都算唔錯啦男朋友嗌左鹽酥雞滷肉拌麵,加香芋珍珠奶茶,都係$67。滷肉拌麵幾爽口,鹽酥雞唔會炸得太老,個酥皮又夠薄,佢都食得幾開心。

加$12多杯珍珠奶茶,奶茶味都夠,珍珠偏細。整體都算唔錯啦

2019-03-19
  • 鹽酥雞
  • 鐵路雞扒滷肉飯
2019-03-18 1459 瀏覽
呢日去左旺角行街, 見到現時點隔離開左間台式野好搶眼!入去試下先入面既裝修好有台灣風味餐廳都幾闊絡, 位置算多花枝丸牛肉麵黎到緊係要試下牛肉麵! 牛肉認真好夠腍!! 配埋濃濃既湯底一流麻醬乾拌麵平時成日食湯麵, 好少食乾麵,今次一於試下呢度既麻醬乾拌麵一黎到就聞到好香既麻醬味仲有青瓜絲、豆芽麻醬份量好足, 每條麵都可以沾上滿滿既麻醬!台灣滷肉飯(小碗)一D 都唔誇張, 叫左兩個主食, 再叫多個細既滷肉飯不過個份量好驚人, 以為細碗會好似台灣個D 咁細,黎到原來好大碗架!!肥豬肉分量岩岩好! 仲有菜脯添, YUMMY口痕痕要食下D香口野, 叫左幾款小食滷味切大腸朋友係大腸愛好者, 大腸好入味, 必點之一酥炸花枝丸表面好脆既花枝丸, 食過返尋味椒鹽黃金脆薯脆薯配上椒鹽, 好夾好似去左台灣掃夜市咁香芋奶茶好香既香芋奶茶, 我至愛珍珠奶茶Overall 坐得舒服, 野食唔錯, 價錢夠平民, 我地兩個人都可以叫到成枱都係野食性價比高! 值得再食
呢日去左旺角行街, 見到現時點隔離開左間台式野好搶眼!
入去試下先

入面既裝修好有台灣風味

餐廳都幾闊絡, 位置算多

花枝丸牛肉麵
黎到緊係要試下牛肉麵!
牛肉認真好夠腍!!
配埋濃濃既湯底一流
花枝丸牛肉麵

麻醬乾拌麵
平時成日食湯麵, 好少食乾麵,
今次一於試下呢度既麻醬乾拌麵
一黎到就聞到好香既麻醬味
仲有青瓜絲、豆芽
麻醬份量好足, 每條麵都可以沾上滿滿既麻醬!
麻醬乾拌麵

台灣滷肉飯(小碗)
一D 都唔誇張, 叫左兩個主食, 再叫多個細既滷肉飯
不過個份量好驚人, 以為細碗會好似台灣個D 咁細,
黎到原來好大碗架!!
肥豬肉分量岩岩好! 仲有菜脯添, YUMMY

台灣滷肉飯(小碗)

口痕痕要食下D香口野, 叫左幾款小食
滷味切大腸
朋友係大腸愛好者, 大腸好入味, 必點之一
滷味切大腸

酥炸花枝丸
表面好脆既花枝丸, 食過返尋味
酥炸花枝丸

椒鹽黃金脆薯
脆薯配上椒鹽, 好夾
好似去左台灣掃夜市咁
椒鹽黃金脆薯

香芋奶茶
好香既香芋奶茶, 我至愛

香芋奶茶

珍珠奶茶
珍珠奶茶

Overall 坐得舒服,
野食唔錯, 價錢夠平民,
我地兩個人都可以叫到成枱都係野食
性價比高! 值得再食

2019-03-17
2019-03-17 33 瀏覽
有一會沒有到台灣。也想念台灣菜,所以今天就去老街吃個台灣菜,看看有沒有台灣老街的味道。首先,當然要點台灣必食的魯肉飯。所以點了一份大牛用飯,雖後是另一必吃之選,台灣牛肉麵。但朋友想食蕃茄湯,因此點了蕃茄湯牛肉湯麵。然後各自也加了一杯手搖,我當然點我台南的冬瓜茶,已我朋友就點了香芋珍珠奶茶。另外再加了兩個小吃,台式滷水拼盤和小香腸拼鹽酥雞。先是魯肉飯的到來,魯肉飯旁跟著三位台式小伴菜, 有滷蛋,玉米和菜甫。真的有誠意,不是隨便給你魯肉飯而已。魯肉飯的魯肉也不只有肉碎,還有有一些比更大的肉粒。令口感更豐富,味道真的和台灣的有過之而無不及,十分欣賞。蕃茄牛肉麵,蕃茄湯很夠味,不會像一些專賣蕃茄湯的那種假濃郁蕃茄味。有蕃茄味而帶有清香的牛肉湯味,牛肉的量有點誇張。牛肉同牛根都是很鬆很淋。而且很入味,不會給蕃茄湯搶了位置。滷水拼盤真的有像到了台灣老街小店吃的感覺和味道。而小香腸和鹽酥雞都有水準。本人覺得只是欠了蒜頭,因台灣小香腸的最佳好友就是蒜頭。要扮台灣人說一句「真的很滿足」。

要扮台灣人說一句「真的很滿足」。
2019-03-16 43 瀏覽
此老街不是那東門老街😂😂旺角樓上cafe, 食台灣野😀如果係想飽餐一頓,呢間台灣野都係一個不錯的選擇,真係抵呀!鋪頭裝修幾有特色,行懷舊feel,坐得都幾舒服,仲有得邊食邊聽j j d歌💕嗌咗個肉質算嫩滑的台南滷水豬手便當($60)個汁可以再淡d 既話會更prefect三寶肉燥湯麵($57)賣相味道唔錯。仲叫左三款小食1️⃣豬耳($28)2️⃣青瓜($28)3️⃣魚酥皮蛋豆腐($32)個人覺得最好豆腐,大大碟洛神花茶($12)酸酸甜甜,還不錯👍🏻百香果qq綠茶($12)✔️吾使加一,兩主食,嗌兩杯野飲加三個小食,一人都係100蚊鬆d,慳家之選。其他圖片:

嗌咗個肉質算嫩滑的台南滷水豬手便當($60)
個汁可以再淡d 既話會更prefect

三寶肉燥湯麵($57)
賣相
味道唔錯。

仲叫左三款小食
1️⃣豬耳($28)
2️⃣青瓜($28)
3️⃣魚酥皮蛋豆腐($32)
個人覺得最好豆腐,大大碟

洛神花茶($12)
酸酸甜甜,還不錯👍🏻

百香果qq綠茶($12)✔️

其他圖片:
2019-03-14
2019-03-16 41 瀏覽
在這個台灣老街之中,有著非常地道的裝潢,很多台式老店都是長這樣子,不過這裡感覺比較光。晚膳的前菜是皮蛋豆腐,最地道的配搭是用滑豆腐,配上溏心皮蛋跟甜肉鬆,軟稔又不太搶味,作為前菜洽到好處。另一個菜色是台南滷水豬手,滷的時間剛好,骨膠原的口感入口即溶又不會太軟稔,不過如果豬毛可以清乾淨點就更好了。必點!:以性價比來說,我點的這個台式牛腩牛筋麵非常高!三大條牛腩跟三大條牛筋,加起來有兩隻手掌大!軟稔度很合港人口味,脂脂比例約7:3,所以完全不會鞋口,份量十足!湯底非常清而且不帶過多的油,喝起來亦不見味精的踪影,可以放心喝!麵底彈牙不過韌,這是一般台式牛肉麵店沒有的東西呢!店員的服務也不錯,不過如果沒有某道菜時通知一下客人就更佳了!

麵底彈牙不過韌,這是一般台式牛肉麵店沒有的東西呢!

2019-03-15 926 瀏覽
經常到旺角,落車前及上車后都經常見到這間台式餐廳 老街,因為老街就在我到旺角落車前的彌教道附近,見到印有彩色的招牌菜式擺在門口,令愛吃台菜的我感覺甚是吸引,老街位於彌敦道油麻地與旺角交界,地處旺區,平時看入去都見到很多人食。餐廳長長的直入都很深,有裝了屏風的卡位,裝修顯待很雅緻舒適。紅燒牛肉麵$60,加底$6帶啡色的湯底,入口感覺清甜濃厚,紅燒牛肉切得夠厚夠大件,件件有帶半透明的筋位,令紅燒牛肉入口有牛肉味之餘更是腍中帶軟滑。麵條咬口中帶煙軔,與濃湯齊食,很入味。紅燒牛腩牛筋麵S60,轉新竹米粉加$3紅燒牛腩帶㸃肥,但很適中,軟腍有牛肉味,牛筋又軟又滑,食的時候已感覺充滿了骨膠原的感覺。新竹米粉比較腍,吸收了湯汁,比較入味。酥脆鹽酥雞 小$32台灣鹽酥雞非常出名,所以要了個細酥脆鹽酥雞,酥脆鹽酥雞切得大小適中,外脆內酥軟,果然不負酥脆鹽酥雞的盛名。桂花冰梅汁凍$12桂花冰梅汁甜中帶酸,不過我就覺得酸了㸃,但太太最喜歡,還説酸得很惹味。蘋果西打$2我喜愛蘋果西打,酸甜味道適中。

紅燒牛肉麵$60,加底$6
麵條咬口中帶煙軔,與濃湯齊食,很入味。

紅燒牛腩牛筋麵S60,轉新竹米粉加$3
新竹米粉比較腍,吸收了湯汁,比較入味。

酥脆鹽酥雞 小$32

桂花冰梅汁凍$12

蘋果西打$2
我喜愛蘋果西打,酸甜味道適中。
2019-03-15 693 瀏覽
之前其實都有去過旺角那間覺得不錯,剛巧在油麻地看到,便決定這晚吃台灣菜。餐廳裝潢設計頗特別,座位空間也算足夠。小香腸拼鹽酥雞 $44心多多如我,有雙拼當然最好,小香腸不會太肥太乾太鹹,鹽酥雞還算鬆脆,內裡雞肉也不太乾,但當然還是台灣的更好。蒜香豬軟骨便當 $52伴著上的小碟沒什麼特別,不過豬軟骨很香夠入味,口感夠軟稔好咬,軟骨口感帶脆,味道不錯。滿漢大塊牛肉乾拌麵 $56 轉新竹米粉 $3配菜不少,牛筋好肉入味口感夠軟,丸類都口感爽彈。轉了新竹米粉,盡吸收了湯汁的味道,口感又夠順滑。肉燥青菜 $30份量不少,肉燥很香,菜也夠翠綠新鮮。香芋奶茶(凍) $24 加珍珠 $3甜度冰量可以自己選擇,低甜一樣味道不錯,珍珠也算煙韌好咬。荔枝QQ紅茶 $25很重荔枝味,紅茶也夠茶香,我要了少冰少甜,所以味道不甜,加上有咬感的椰果,很合我口味。台式料理來說,這裡真的不貴,點了一大堆也不過2百多元,而且食物質素也不錯,經過的話也會再去。

餐廳裝潢設計頗特別,座位空間也算足夠。

小香腸拼鹽酥雞 $44

蒜香豬軟骨便當 $52

滿漢大塊牛肉乾拌麵 $56 轉新竹米粉 $3
配菜不少,牛筋好肉入味口感夠軟,丸類都口感爽彈。

轉了新竹米粉,盡吸收了湯汁的味道,口感又夠順滑。

肉燥青菜 $30
份量不少,肉燥很香,菜也夠翠綠新鮮。

香芋奶茶(凍) $24 加珍珠 $3
甜度冰量可以自己選擇,低甜一樣味道不錯,珍珠也算煙韌好咬。

荔枝QQ紅茶 $25

2019-03-12 50 瀏覽
之前係舊地址食過一次 覺得抵食 所以今次帶媽媽黎 點知原來搬左 不過新店明顯地方大好多 位與位之間都唔逼啦 卡位都闊落左好多 而且最難得既係仲可以保留到佢既古舊裝修 〰️炸豆腐拼鹽酥雞〰️$44呢個小食簡直可以滿足左眼闊肚窄既我呀 鹽酥雞炸得香口 唔會太油膩 雞肉既肉質唔鞋 炸豆腐既感覺似係臭豆腐咁 不過就當然唔係臭 看似好辣其實唔辣〰️麻辣牛筋牛腩麵〰️$64呢碗麻辣麵都算幾辣 我食既時候都飲左幾次洛神花茶先得呀 牛腩及牛筋都煮得好淋 而且份量十足 吸收晒呢個麻辣湯底既精華 〰️紅燒牛筋牛腩麵〰️$60媽媽唔係好食得辣 但係又好想食牛 所以叫左呢碗比佢 牛肉亦係好入味 唔鐘意食辣既人可以揀呢碗啦〰️洛神花茶〰️$20洛神花茶酸酸地可以減膩 而且仲可以幫我解辣添呀 😬

〰️炸豆腐拼鹽酥雞〰️$44

〰️麻辣牛筋牛腩麵〰️$64

呢碗麻辣麵都算幾辣 我食既時候都飲左幾次洛神花茶先得呀

〰️紅燒牛筋牛腩麵〰️$60

〰️洛神花茶〰️$20

洛神花茶酸酸地可以減膩 而且仲可以幫我解辣添呀 😬

2019-03-10 636 瀏覽
Imagine Taiwan is right in Hong Kong. What would it be like? Today, this restaurant - Old Street - is exactly that. We tried some of the most authentic Taiwanese food, and here’s a brief review. Taiwanese Beef Noodles - I absolutely love this. Whenever I go to a Taiwanese restaurant, I always order this. The beef is braised long enough to be very tender, whereas the soup complements the noodles and the beef very well. Well done. Braised pork belly rice - this is another favorite dish of mine. I

Braised pork belly rice - this is another favorite dish of mine. I love how the braised pork taste like. I’m not sure how to describe its taste, but it definitely tastes like home.

Taiwanese preserved egg with tofu - it’s cold dish is amazing. If you never tried this dish, you have to. The preserved egg complements the tofu very well.

Taiwanese fried mixed platter - this has the best of the fried street food you can have in Taiwan. Squids ball, fried chicken and fried tofu all in one plant. It’s a happy meal what can I say.

Braised pork with lettuce - this is basically the braised pork you found in the braised pork rice, but with the vegetable. I like how the braised pork makes the veggie taste so much better. If your kids don’t like veggies, this is it.

I’ll give this restaurant a green light. It’s affordable, high quality and the staffs are very polite.
2019-03-07 344 瀏覽
話說一月去完台北 返到香港總會有點掛念日前就去左一間台灣餐廳 好好回味一下😌—————————————————————1️⃣ 木魚炸豆腐 (小) | $28 (😋3.8/5)有留意我台北之旅的朋友應該知道第一晚我們去了一間非常地道的台式小店呢間餐廳的木魚炸豆腐味道做得很像!很有台灣的風味😛 個人甚至認為做得更貼心更好因為木魚碎已溶入炸粉中 一咬下去 很香木魚味 加上脆口的外皮汁醬也很地道 十分推薦‼️2️⃣ 酥脆鹽酥雞 (小) | $32 (😋3.3/5)外皮薄脆 如果調味粉可以平均撒在雞粒上更佳雞肉結實彈牙 不會太肥膩3️⃣ 滿漢大塊牛肉乾拌麵 | $70 (😋3.5/5)有牛筋、牛腩、金錢𦟌、花枝丸和貢丸 🍢牛筋十分入味 呈軟滑啫喱狀 很香八角味 好好食👍🏻👍🏻牛腩亦十分入味 有香濃的牛酥味 🐂可惜金錢𦟌比較韌 作為箍牙妹的小妹咬不斷🙊拌麵的麵條質地爽滑彈牙 汁醬多 撈匀後碗低仍有不少汁但味道不算濃 若加上滷肉碎相信味道更佳🙈4️⃣ 鐵路雞扒滷肉飯 | $58 (😋3.3/5)一口咬下去 有小意外的感覺想不到雞皮會脆口到”卡”一聲💥雞肉結實又滑 醬料味道不太重滷肉飯油份剛好🤤 滷肉份量不算多 不會太
話說一月去完台北 返到香港總會有點掛念
日前就去左一間台灣餐廳 好好回味一下😌
—————————————————————
1️⃣ 木魚炸豆腐 (小) | $28 (😋3.8/5)
有留意我台北之旅的朋友應該知道
第一晚我們去了一間非常地道的台式小店
呢間餐廳的木魚炸豆腐味道做得很像!
很有台灣的風味😛 個人甚至認為做得更貼心更好
因為木魚碎已溶入炸粉中
一咬下去 很香木魚味 加上脆口的外皮
汁醬也很地道 十分推薦‼️
2️⃣ 酥脆鹽酥雞 (小) | $32 (😋3.3/5)
外皮薄脆 如果調味粉可以平均撒在雞粒上更佳
雞肉結實彈牙 不會太肥膩
3️⃣ 滿漢大塊牛肉乾拌麵 | $70 (😋3.5/5)
有牛筋、牛腩、金錢𦟌、花枝丸和貢丸 🍢
牛筋十分入味 呈軟滑啫喱狀
很香八角味 好好食👍🏻👍🏻
牛腩亦十分入味 有香濃的牛酥味 🐂
可惜金錢𦟌比較韌 作為箍牙妹的小妹咬不斷🙊
拌麵的麵條質地爽滑彈牙
汁醬多 撈匀後碗低仍有不少汁
但味道不算濃 若加上滷肉碎相信味道更佳🙈
4️⃣ 鐵路雞扒滷肉飯 | $58 (😋3.3/5)
一口咬下去 有小意外的感覺
想不到雞皮會脆口到”卡”一聲💥
雞肉結實又滑 醬料味道不太重
滷肉飯油份剛好🤤 滷肉份量不算多 不會太膩
滷肉比較大條 不是肉碎
這個雞扒滷肉飯的組合
很適合喜歡有口感又想果腹的朋友🤗
5️⃣ 珍珠奶茶、水蜜桃QQ紅茶🍑 | $12/杯 (😋3.6/5)
珍珠很彈牙 奶茶很特別
喝下去感覺好像混合了冬瓜茶
味道很特別 無違和感 也不會太甜
很不錯👌🏻
水蜜桃QQ紅茶 點了少甜
喝下去甜道剛好 QQ是椰果加珍珠
十分有咬口的組合 配上水蜜桃紅茶
解膩又好喝 也很推薦🥤
木魚炸豆腐 (小)
酥脆鹽酥雞 (小)
滿漢大塊牛肉乾拌麵
滿漢大塊牛肉乾拌麵
鐵路雞扒滷肉飯
珍珠奶茶、水蜜桃QQ紅茶
木魚炸豆腐 (小)
  • 木魚炸豆腐
2019-03-05 49 瀏覽
事緣琴日行過油麻地肚子餓甘啱行過呢間老街就入左去試下呢間台灣食店中午餐結果就試左L餐蕃茄牛筋牛腩麵賣相我就覺得係可以既因為我都幾鍾意食麵同牛腩咁我就講多少少啦我一試但湯底我係唔多唔少救翻呢碗野好多嘅佢好夠蕃茄味係好抵讚既但個麵呢我就覺得硬左點無咬口真係覺個咬字而牛腩都係一般般啦口感好(銀)啦牛筋都相對冧既冇話好似有啲牛筋咁硬到死午餐來講中規中矩,都係果句湯底幫佢呢碗野,搶番唔少分
事緣琴日行過油麻地

而牛腩都係一般般啦
口感好(銀)啦
牛筋都相對冧既
冇話好似有啲牛筋咁硬到死

午餐來講中規中矩,都係果句
湯底幫佢呢碗野,搶番唔少分