2023-09-18 157 瀏覽
約班親戚食中菜,大多數人都會去傳統傳統中菜酒樓配搭中式裝修,但都已既有特定的風格。已營業一排既新派中菜#聚聚 Gathering,為屯門居民多左一個唔既選擇。裝修上華麗之餘食物都好有新意,仲有不少打卡位。 餐廳以QR Code落單,簡單方便。今次就試左夏聚套餐,而家仲做緊優惠價$580/2位。🥢荔枝蕃茄伴金絲香芋酥將荔枝汁嘅甜味醃入車厘茄入口酸酸甜甜好開胃,係一流嘅前菜👍🏻🥢椰皇雞燉珍寶花膠將椰殼一開,濃郁嘅椰香隨即湧出來,入面仲有雞腳及豬肉等。飲左一啖後清甜可口,再食多啖一口厚厚嘅花膠,絕對系清熱潤肺嘅良物。🥢骨膠原鮑魚雞煲一上枱就見到雞煲有一大舊骨膠原,用椰汁做底,脆皮雞嘅份量多之餘,煲左咁耐好入味,同時肉質亦都保持到好嫩滑。🥢鐵板墨西哥汁豬肋排 豬肋排大大件,非常酥脆,炸粉恰到好處唔會過厚,入口有香濃酸甜的蕃茄味,口感黏黏的,肉嫩而滿口是汁。 🥢椒麻鮮菌翡翠苗翡翠苗非常嫩口,配上切片茹菌,口感勁新穎。🥢海鮮蛋白炒飯蝦仁蛋白份量適量,有鑊氣夠乾身,煙靭感。🥢是日精選-爆珠牛乳奶凍及和脆麻花-金黃色脆麻花,鬆脆可口,奶凍質感滑溜。整體上,餐廳環境、服務還是食物質素,感到滿意!店員全都

🥢荔枝蕃茄伴金絲香芋酥

🥢椰皇雞燉珍寶花膠

🥢骨膠原鮑魚雞煲

🥢鐵板墨西哥汁豬肋排

🥢椒麻鮮菌翡翠苗
翡翠苗非常嫩口,配上切片茹菌,口感勁新穎。

🥢海鮮蛋白炒飯
蝦仁蛋白份量適量,有鑊氣夠乾身,煙靭感。

🥢是日精選-爆珠牛乳奶凍及和脆麻花-

金黃色脆麻花,鬆脆可口,奶凍質感滑溜。

整體上,餐廳環境、服務還是食物質素,感到滿意!店員全都有禮貌又殷勤。

📍聚聚 Gathering (屯門)

屯門屯順街1號屯門市廣場2期1樓39-42
2023-08-31 215 瀏覽
我哋叫咗個二人餐,呢個餐做緊特價$578,有多款菜式,好豐富,食物好美味,都幾抵食😋😋首先,有麻醬嫩雞粉皮同芥末醬油秋葵豆腐。二人餐有兩份。麻醬嫩雞粉皮好滑嫩,加上香濃嘅麻醬,味道真係好開胃。而芥末醬油秋葵豆腐則帶有微辣同鮮甜嘅味道,芥末醬同豆腐呢個配搭好新鮮,非常好味。豆腐好滑嫩,秋葵爽脆,口感好好。接著,係夠「吋亅花膠姬松茸冬瓜盅。二人餐有2個 一人冬瓜盅。單叫嘅話一個$128。,超級好味😋而家咁熱天氣食個冬瓜盅好正!冬瓜盅入面有好多料😋有十吋嘅長花膠!仲話唔夠十吋可以換添,意思即係一定夠啦😆長花膠夠晒養顏🤭花膠煮得好好食😋煮得剛剛好,加埋姬松茸味道更加濃郁,湯入面仲有干貝,真係好正。然後,有九層燒汁炒安格斯牛肉同孜然手抓骨。九層燒汁炒安格斯牛肉肉質鮮嫩多汁,燒汁香甜多汁,仲有啲菇、紅椒同蘆筍,好好味。孜然手抓骨則有孜然獨特嘅香氣同香辣味道,加埋啲炸蒜好香,肉質鮮嫩,啖啖都係滋味。仲有金銀蛋莧菜同松露海鮮炆飯。金銀蛋即係鹹蛋同皮蛋,莧菜煮得恰到好處,熟但唔乾柴,鮮嫩爽脆,金銀蛋同莧菜配搭得好好。松露海鮮炆飯好香松露味,飯粒飽滿,蝦仁鮮甜彈牙,仲有啲蜆肉。最後,套餐包括嘅是日精選甜品

首先,有麻醬嫩雞粉皮同芥末醬油秋葵豆腐。二人餐有兩份。

最後,套餐包括嘅是日精選甜品。呢一日嘅甜品係荔枝玫瑰奶凍伴脆麻花。食其他野都可以加$15一份。

整體嚟講,呢個二人冬瓜盅套餐真係物超所值。菜式豐富多樣,味道都好出色。餐廳嘅服務亦好好,環境舒適,適合同伴侶或者朋友一齊去享受美食。
2023-08-31 1530 瀏覽
和長輩食晚飯嘅餐廳選擇大多數都以中式為主, 但偶爾都想特別一點, 今晚就帶佢來呢間新派粵菜食, 我地點咗嗰二人冬瓜盅套餐 $578接然先來一個麻辣嫩雞粉皮 + 芥末醬油秋葵豆腐- 雞絲嫩滑, 粉皮煙煙韌韌好有嚼口, 至於秋葵和豆腐個芥末醬直衝上腦, 好刺激 孜然手抓骨-呢個豬串骨烤得好淋, 完全唔乾身, 而且加入大量椒鹽炸蒜, 好香口 「夠吋」花膠姬松茸冬瓜盅-呢個冬瓜盅真係真材實料!內有大量冬瓜、松茸、雞肉和大大片花膠, 湯底清甜消暑, 而且松茸的香氣與滑嘟嘟花膠結合, 令整盅冬瓜湯鮮味倍增, 滋潤又養顏 九層燒汁炒安格斯牛肉-牛肉口感幼嫩, 牛肉味濃, 肉質都算鬆軟金銀蛋莧菜-有皮蛋同鹹蛋黃加肉碎同爽口莧菜, 味道好夾, 食起來濕濕潤潤送飯也不錯松露海鮮炆飯-內裡有帶子粒、蝦仁和翠肉瓜粒, 材料豐富,  炆飯乾濕度平均而且飯粒爽口是日精選-爆珠牛乳奶凍及和脆麻花-最後係甜品, 奶凍非常香滑, 牛奶味濃郁。脆麻花炸至金黃色, 鬆脆可口  總括來講坐得非常舒服, 食物又有質素, 的確無揀錯地方同長輩來食飯

2023-08-17
5 分鐘 (堂食)
2023-08-23 1119 瀏覽
這次去了屯市覓食,去了家環境特別的中菜,中西混合的新派裝修,令人感覺特別😎。夏日炎炎最好吃消暑der食物,所以選擇了近推出的冬瓜盅套餐,由小吃到甜品吃到飽飽🙈。-▪︎二人冬瓜盅套餐 優惠價$578這個在做限時特價優惠,可以吃得便宜一點😚。套餐包括:前菜、冬瓜盅、主食肉肉兩份、蔬菜、炆飯及甜品,可跟朋友慢慢享受再嘆茶。-前菜麻醬嫩雞粉皮 + 芥末醬油秋葵豆腐這兩款感覺開胃的前菜,冰涼的豆腐味道微辣惹味🤤,配秋葵口感爽脆。麻醬粉皮平常也喜歡,酸酸的味道挺開胃。-「夠吋」花膠姬松茸冬瓜盅原個冬瓜盅上一人一個,這個飲材料挺多der,包括花膠姬松茸、瑤柱等等。花膠長達10吋感覺霸氣,口感煙韌嫰滑🤤。湯飲味道清甜潤喉,夏天飲挺消暑😚。-九層燒汁炒安格斯牛肉用高杯裝著賣相吸引,而且顏色鮮豔📸。牛肉份量挺多的,肉質嫰滑牛味重。還有其他配料一起吃,整體口感豐富。-孜然手抓骨味道較香口的肉肉,用了錫紙包著可用手吃😝。肉肉挺有嚼感,有點油脂感覺香口。這個孜然味挺香,味道濃郁不太咸。-金銀蛋莧菜顏色吸引的葷菜,配咸蛋和皮蛋蛋味濃厚。莧菜吸入湯汁感覺入味。是個潤腸清熱的組合,夏天吃挺好der。-松露海鮮炆飯炆飯賣

▪︎二人冬瓜盅套餐 優惠價$578

前菜
麻醬嫩雞粉皮 + 芥末醬油秋葵豆腐

「夠吋」花膠姬松茸冬瓜盅

湯飲味道清甜潤喉,夏天飲挺消暑😚。

九層燒汁炒安格斯牛肉

孜然手抓骨

金銀蛋莧菜

松露海鮮炆飯
炆飯賣相有光澤,質感粒粒分明不黏口。裡有蝦肉、瑤柱及翠玉瓜,味道鮮味口感豐富。醬汁味道咸咸甜甜的,松露味不會太重。

是日精選甜品
當天的甜品是爆珠牛乳奶凍及和脆麻花,奶凍質感滑溜,奶味濃厚香甜。脆麻花口感香脆,配蜜糖吃味道甜甜的。

2023-08-21
午餐
2023-08-17 303 瀏覽
前兩日喺屯門市中心行街街,經過「聚聚」,見到有個冬瓜盅餐,中式Fusion 菜,4人餐,又唔貴,試下先😆😆環境:地方裝修好新,地方乾淨企理,用簡單中式設計,卡座寬敞,俾個like 先😌服務:服務員偏向年青,快手快腳,有禮貌,令人滿意。😎食物方面:我哋叫左個四人冬瓜盅套餐,特價1260,我想講好抵,只要你睇下啲食材,就會明白。菠蘿流心皮蛋伴椒麻鮑魚鮑魚爽口,淡香,好食好正路,但你估唔到個皮蛋,勁好食,原來皮蛋同菠蘿可以咁夾👍👍👍夠吋花膠姬松茸冬瓜盅,花膠真心吋,好大塊,冬瓜湯好甜,保溫做得好好,仲要每人一小盅,精神到不得了😍😍😍水煮鬼馬脆魚花,都幾好,脆肉鯇魚切得好靚,係油左少少👍焦糖菠蘿咕嚕肉,正常卡珍香草焗原隻燒春雞,火喉啱啱好,雞肉有汁夠滑,連雞胸都唔會太柴,有啲驚喜😍😍茄湯珍菌浸莧菜,都幾好,但菜式唔係太特別潮式蠔仔肉碎泡飯,呢個又係好掂,湯甜,蠔仔只鮮不腥,最尾上枱我都食左兩碗👍👍👍甜品,我本身唔好,無特別總結:連同食材,$1260,4個人食,我會用平、靚、正嚟形容,整體嚟講,真係好出色,讚👍👍👍

環境:

服務:
服務員偏向年青,快手快腳,有禮貌,令人滿意。😎

食物方面:

菠蘿流心皮蛋伴椒麻鮑魚

水煮鬼馬脆魚花,都幾好,脆肉鯇魚切得好靚,係油左少少👍

焦糖菠蘿咕嚕肉,正常

茄湯珍菌浸莧菜,都幾好,但菜式唔係太特別

甜品,我本身唔好,無特別

總結:

2023-08-10
  • 蠔仔肉碎湯飯
  • 冬瓜盅
2023-08-13 284 瀏覽
夏日天時,最好就係食啲解暑野食,等個身體舒服啲啦!今次就近找了一間新開的中式fusion菜吃晚餐。這間餐廳晚上有個主題--冬瓜,一邊享受佢地既冬瓜盅,一邊同親朋戚友談天說地真係一流。餐廳位置容易找,就在屯門市廣場裡面,餐廳裝潢設計簡約舒適,服務員也很熱情殷勤,不斷向我們推薦一些特色菜品,我們點了以下幾類食物:菠蘿流心皮蛋伴椒麻鮑魚:鮑魚爽口彈牙,椒麻味道充足。皮蛋非常出色,菠蘿達到解膩既效果。*夠吋*花膠姬松茸冬瓜盅:冬瓜盅好鮮甜,清熱。冬瓜盅下面都好有料,燉肉的份量很足。花膠真係好,起碼有3吋長。最神奇既係,佢點都唔會凍架!佢地既保溫效果做得非常好,所以點都會保持係最佳既食用狀態。水煮鬼馬脆魚花:水煮魚好好食,味道足,夠麻夠香。魚肉好脆,配埋油條吃,雖然有些油膩但好有創意,不怕肥膩可以多吃。焦糖菠蘿咕嚕肉:咕嚕肉甜甜地,但係又唔會膩。豬肉肥瘦相間,口感很好。菠蘿加埋焦糖令到好食程度番倍!卡珍香草焗原隻春雞:雞肉好多汁,香草既味道充分地融入到雞肉裡面。雞肉亦唔會太肥,適合所有人士食。雞胸肉完全唔柴,著實係一大亮點。茄湯珍菌浸莧菜:莧菜浸住茄湯昇華咗整道菜。我一個人食晒成碟菜就知佢咩料啦

*夠吋*花膠姬松茸冬瓜盅:冬瓜盅好鮮甜,清熱。冬瓜盅下面都好有料,燉肉的份量很足。花膠真係好[吋],起碼有3吋長。最神奇既係,佢點都唔會凍架!佢地既保溫效果做得非常好,所以點都會保持係最佳既食用狀態。

茄湯珍菌浸莧菜:莧菜浸住茄湯昇華咗整道菜。我一個人食晒成碟菜就知佢咩料啦。

蠔仔粥:鮮美的大粒蠔仔配上肉碎,煮出來的一鍋粥很美味,我一口氣吃了兩大碗呢!

牛奶布丁佐炸麻花:牛奶布丁味道唔錯,炸麻花甜得黎唔會油膩,個人覺得幾好。

整體來說,食物味道很好,服務周到,這間餐廳可以encore。
最近行開屯市見到有間近開飲茶地方新開
好似幾靚 幾正😇今日同嫲嫲 表弟想去飲茶突然醒起呢一間地方,但未知叫咩名直接行過嚟 原來叫「聚聚」我睇過餐牌 佢係比平日嘅飲茶點心收費高少少🙁但我覺得難得嚟到 又同兩個外國表弟一齊可以一試 坐低後 覺得室內環境好靚 好新 幾舒服而佢哋係用電子掃CODE落單 所以老人家可以就要後生幫下手😜我哋叫咗以下食物聚點套餐1:- 紅油餃俾子俾- 小籠包- 燒汁野菌炒烏冬聚點套餐2:- 燒賣- 炸春卷- 欖菜肉鬆炒飯再加左啲散叫嘅點心叉燒包蝦餃脆麻花乳鴿😍我哋五個人食總數大概四百幾蚊🙂已經係睇住價錢咁樣叫兩個套餐比較抵 所以我覺得都OK差唔多啦😊
最近行開屯市見到有間近開飲茶地方新開
好似幾靚 幾正😇

今日同嫲嫲 表弟想去飲茶
突然醒起呢一間地方,但未知叫咩名
直接行過嚟 原來叫「聚聚」
我睇過餐牌 佢係比平日嘅飲茶點心收費高少少🙁

已經係睇住價錢咁樣叫
兩個套餐比較抵

所以我覺得都OK差唔多啦😊
2023-08-04
10 分鐘 (堂食)
午餐
聚聚主打新式粤菜,雖然食物種類唔夠傳統粵式餐廳選擇多,但聚聚嘅菜式比較創新及精緻,價錢亦唔算貴,環境裝修明亮💡,又有打卡位📸,好適合想試新式粵菜或者想打卡嘅顧客呀😁-火焰脆皮豬手🐷 - HKD 148依個豬手🐷係聚聚主打嘅菜式之一,店員會係食客面前將豬手點火🔥,燒完後再將豬手切開上檯,未食就已經大飽眼福🤩,好適合想打卡嘅大家😆,豬手外皮幾脆😋,肉質好香口厚實,不過食得多就有啲鹹🙈,另外店鋪都會附上黑椒汁、香草汁同埋芥末沙律醬俾食客😋,私心推薦芥末醬連肉一齊食,中和到肉嘅鹹味之餘仲會愈食愈開胃🤤-土豪雪茄春卷🫔 - HKD 58依道春卷🫔 嘅賣相同傳統春卷有好大分別,將外皮炸到深啡色🤎,同雪茄極為相似🤣,賣相創新方面值得一讚👍🏻,好香脆,其餡料就同一般春卷一樣係蝦肉🦐為主,好彈牙,有陣陣鮮蝦香味👃🏻-松露海鮮炆飯🥘 - HKD 98一上菜🥘 就聞到好強烈嘅香味呀🤤,每啖都有好濃郁嘅松露味😆,配料亦相當豐富,有帶子、翠玉瓜及蜆肉,份量都唔少😏,食落每啖嘅口感都有唔同層次嘅香味😋,飯嘅口感比較似Risotto,食落幾有咬口唔痴牙🥳-胡椒蝦🦐 - HKD 148上菜🦐 就見到三隻大蝦幾乎幾乎被
火焰脆皮豬手🐷 - HKD 148

土豪雪茄春卷🫔 - HKD 58

松露海鮮炆飯🥘 - HKD 98

胡椒蝦🦐 - HKD 148
上菜🦐 就見到三隻大蝦幾乎幾乎被胡椒所覆蓋😆,食落肉質厚實又彈牙,而且每啖都充滿住胡椒味🤣,蝦殼表面都沾滿哂胡椒及配料等香味,蝦肉連埋蝦殼一齊食,口感有層次,十分惹味😋
胡椒蝦

開胃銀絲黃🥬 - HKD 60
食得多肉嘅時候習慣咗叫個菜🥬嚟解膩,依個菜嘅湯底食落好清無味精,份量都幾多🤓,幾個人一齊食都無問題~
開胃銀絲黃

總結嚟講聚聚嘅整體食物質素都唔錯👍🏻,雖然菜色選擇唔多,但勝在每碟味道唔差,賣相又精緻有特色😊,而且員工服務都唔錯🤗,每張枱與座位都相當寬敞,下次口痕想食粵菜可以嚟試下啦!
2023-06-26
胡椒蝦
開胃銀絲黃
2023-06-11 414 瀏覽
《聚聚》位於屯門市廣場,開業有半年。主打新派粵菜,每款菜式都新穎又精緻具有創意,走fusion 風格,好適合打卡。最緊要係味道好,絕對喺對得起個價錢,真係唔貴+好食😋值得一試!❃ 焦糖菠蘿咕嚕肉呢款超推介好有驚喜,咕嚕肉一咬落去脆口非常,仲好香口,以往吃的咕嚕肉都做不到此效果,焦糖汁香濃。另外焦糖菠蘿新鮮香甜,嫩而多汁,大家都吃得津津有味,仲encore多一碟添😆❃ 火焰脆皮豬手視覺效果十足,上檯前職員會係你面前點火,然後再拎番入去切。豬手皮都幾脆,但邊位有啲硬,肉質厚實,仲有3款醬汁比你點,黑椒汁、芥末沙律醬、香草汁~❃ 香草金稻帆立貝呢款幾得意,係炸左既米粒但撈左啲菇同茄子,入口香脆,配帆立貝味道都唔錯👍🏻

❃ 焦糖菠蘿咕嚕肉

❃ 火焰脆皮豬手

❃ 香草金稻帆立貝
2023-06-04 348 瀏覽
一人餐98元加10元茶錢再加一合共118.5元銀絲香芋盒,但上枱是長條形不是盒形,是甜的,所謂芋泥是不似是新鮮芋頭做的,似粉漿開,無芋頭味但餐牌未有註明是甜的,黑醋春卷,裏面是點心百搭料,飯就可以,配料小,無下次
一人餐98元加10元茶錢再加一合共118.5元
2023-05-25 624 瀏覽
家姐帶食好野😋土豪雪茄春卷有驚喜脆口,扮雪茄灰嘅啡色粉末點住黎食非常之夾,每食一淡都有肉眼前一亮煙燻雞一嚟先會打開個蓋煙熏味散發全枱,濃濃嘅煙熏味加上雞都非常嫩皇牌乳鴿乳鴿味十足,外皮香脆,油脂豐富焦糖菠蘿咕嚕肉咕嚕肉非常脆口,另外焦糖菠蘿真系好驚喜意外的好吃火焰菠蘿炒飯上枱點火燒到菠蘿紅卜卜,菠蘿配上粒粒分明嘅炒飯,好食中意打卡既朋友都好值得打卡😍
家姐帶食好野😋
土豪雪茄春卷有驚喜
脆口,扮雪茄灰嘅啡色粉末點住黎食非常之夾,每食一淡都有肉
眼前一亮煙燻雞
一嚟先會打開個蓋煙熏味散發全枱,濃濃嘅煙熏味加上雞都非常嫩
皇牌乳鴿
乳鴿味十足,外皮香脆,油脂豐富
焦糖菠蘿咕嚕肉
咕嚕肉非常脆口,另外焦糖菠蘿真系好驚喜意外的好吃
火焰菠蘿炒飯
上枱點火燒到菠蘿紅卜卜,菠蘿配上粒粒分明嘅炒飯,好食
中意打卡既朋友都好值得打卡😍
眼前一亮煙燻雞
2023-03-18
芥末沙律花姿捲
2023-05-18 166 瀏覽
椰皇雞燉珍寶花膠:熱辣辣、湯底清甜,大大塊嘅花膠充滿骨膠原。嚐聚酸菜魚:酸酸地但不辣,魚片都滑。火焰脆皮豬手:打卡拍片一流 , 店員將脆皮豬手點火,營造火焰豬手嘅效果,非常吸睛。然後攞返入廚房將豬手切件, 豬手錶皮吾算好脆, 肉質都燒到好香口, 可配黑椒汁、香草汁同埋芥末沙律醬。焦糖菠蘿咕嚕肉:菠蘿凍凍的但很清甜,咕嚕肉皮脆肉質 !焦糖燉蛋:還可以。
2023-05-18
椰皇雞燉珍寶花膠: 熱辣辣、湯底清甜,大大塊嘅花膠充滿骨膠原。
火焰脆皮豬手: 打卡拍片一流 , 店員將脆皮豬手點火,營造火焰豬手嘅效果,非常吸睛。然後攞返入廚房將豬手切件, 豬手錶皮吾算好脆, 肉質都燒到好香口, 可配黑椒汁、香草汁同埋芥末沙律醬。
嚐聚酸菜魚: 酸酸地但不辣,魚片都滑。
2023-04-13 509 瀏覽
這個$580二人餐,本以為是一個不俗的選擇,奈何期望越大失望越大,主因總結了數個問題,不想再有人會遇到這落差,感覺整體而言就是太不值吧……首先菜式是不會依菜單順序上菜的,套餐的食物質素真的是一般,個人覺得大部分淡而無味,除了小食、椰皇和菜苗比較好吃。特別要說的是,份量實在太少,吃到一半還抱著放心的心情,因為後面還有炒飯和糖水,最起碼都吃得飽吧,可惜當炒飯跟糖水上桌了才發現是用兩小碗的方式發配的,炒飯配料不多,就只有數粒迷你蜆肉吧,糖水一送來就是大概半碗,而且只有數顆芋圓
鐵板墨西哥汁豬肋排
椰皇燉珍寶花膠

椒麻鮮菌翡翠苖

海鮮多白炒飯

芋圓金露

骨膠原鮑魚雞鍋
2023-04-07
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
椰皇燉珍寶花膠
椒麻鮮菌翡翠苖
  • 椰皇雞燉珍寶花膠
2023-03-15 414 瀏覽
屯門又有一間新開既餐廳,裝修得好精緻,望落去感覺好舒服,而且有好抵食既套餐,當然放假就即刻去食下啦!1. 流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷:皮蛋好香,嫩滑軟滑; 花枝卷淋上芥末沙律,口味特別清新,非常可口。2. 雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯:湯底細緻濃郁,香氣四溢,雞樅菌的香氣,讓湯頭更加美味。3. 泰露筍松露炒帶子:清爽的露筍與香濃的松露結合,炒帶子更是鮮甜可口,令人口水直流。4. 嚐聚有米魚:湯汁濃郁,能夠增添鮮魚的鮮甜,搭配上米飯,米香魚滑,滋味又美味。5. 養生藥膳酥皮雞:酥脆外皮,以藥膳煮出的雞,入口即化口感極佳,藥膳湯底,真係飲幾碗都唔夠。6. 杏汁杞子浸豆苗:豆苗口感清爽,杏汁清甜,味道非常夾,份量亦好多。7. 薑米蛋白蟹肉炒飯:薑米的香氣配上蟹肉的鮮甜,炒飯粒粒分明,口感極佳,層次豐富,絕對食2碗都唔夠!8. 麻香炸湯丸:Q彈外皮酥脆,口感極佳,讓人食指大動,如果可以多幾粒就好啦!9. 雪梨燉桃膠:雪梨清甜,搭配桃膠,滋潤又養顏,食到幾飽都好,都要食一碗先得呀!提外話﹕侍應非常有善,樂於助人,大讚呀!

1. 流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷:

2. 雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯:
湯底細緻濃郁,香氣四溢,雞樅菌的香氣,讓湯頭更加美味。

3. 泰露筍松露炒帶子:

4. 嚐聚有米魚:

5. 養生藥膳酥皮雞:

6. 杏汁杞子浸豆苗:
豆苗口感清爽,杏汁清甜,味道非常夾,份量亦好多。

7. 薑米蛋白蟹肉炒飯:

8. 麻香炸湯丸:

9. 雪梨燉桃膠:

提外話﹕侍應非常有善,樂於助人,大讚呀!
2023-02-19
  • 嚐聚有米魚
  • 養生藥膳酥皮雞
2023-03-10 357 瀏覽
有日想同朋友坐低食飯吹下水,就黎左呢間聚聚,我就鐘意食酸辣野,就點左份冬陰功海鮮湯粉,味道都唔錯,裡面啲海鮮又多真心滿足我呢隻海鮮怪☺️裡面有魷魚,青口同蝦蝦,啖啖肉唔錯。而我地都嗌左啲小菜,呢個土格安格斯叉燒真心新穎有趣,片片肥瘦相夾,肉感十足,佢啲蔬菜都比較少見,我老友就鐘意個碟紫色既西蘭花🥦,碟野都幾colourful, 睇得又食得,椰皇裡面啲燉湯花膠煮得好入味,花膠差不多有半隻手掌咁大,真係好好味吖😋