有冇人跟小編一樣都鍾意食燒肉呢? 今次同朋友去左位於渣華中心既肉料理 廣,原來佢地仲係有和牛之王之稱嘅🐂飛驒牛海外推獎店🏵️日式裝潢好似去左日本咁,值得一讚店員服務都好好,今次叫左幾款野食,味道有驚喜👍🏻碎飛驒牛他他 $100平時唔係太食生牛肉,不過今次又幾新鮮,驒牛他他牛味濃有口感,值得一試厚切牛舌 $240肉汁豐富,爽口彈牙,加上有燒過非常惹味飛驒牛 $520今次試左5個部位包括: 里脊肉、西冷、腎骨肉、上后腰脊肉、牛肩肉未食見倒咁靚既花紋就知幾高質啦😍!輕輕一燒已經好好食🐂滿滿油香但唔會太膩,鐘詫食牛既朋友仔一定要叫黎試下溫泉蛋凱撒沙律 $80沙律菜新鮮,溫泉蛋放左係中間有埋蛋汁更惹味辣味牛排湯烏冬 $80烏冬有咬口,湯底帶點辣味香口惹味,入面仲有唔少蔬菜、牛肉粒同香菇大滿足枝豆 $30次次去居酒屋都有叫黎試下,同朋友邊食邊傾口感一流白桃燒酌 $35白桃汁釀入清爽燒酌中,味道清甜女生易入口可樂威士忌 $50可樂味道把烈酒的味道蓋住,甜甜的幾好飲

碎飛驒牛他他 $100

厚切牛舌 $240
肉汁豐富,爽口彈牙,加上有燒過非常惹味

飛驒牛 $520

溫泉蛋凱撒沙律 $80
沙律菜新鮮,溫泉蛋放左係中間有埋蛋汁更惹味

辣味牛排湯烏冬 $80

枝豆 $30
次次去居酒屋都有叫黎試下,同朋友邊食邊傾口感一流

白桃燒酌 $35
白桃汁釀入清爽燒酌中,味道清甜女生易入口

可樂威士忌 $50
可樂味道把烈酒的味道蓋住,甜甜的幾好飲

2023-08-17 46 瀏覽
我係食肉食獸就係人都知,今次我帶同另一隻肉食獸去銅鑼灣試一間日本直送飛驒牛《肉料理 廣》。精選 A5飛驒牛十部位 2人套餐 $1180依個套餐包個山精選A5飛驒牛16件燒肉 & 炙燒A5飛驒牛壽司4件。🌟炙燒赤身 A5飛驒牛壽司首先打頭陣嘅係炙燒A5飛驒牛壽司,粉嫩嘅A5飛驒牛經過輕微炙燒就食得,赤身用左外側後腿肉,油脂比較少,軟身又有肉香。🌟 炙燒霜降 A5飛驒牛壽司講到霜降就知係大理石油花,今次用左下肩胛翼板肉稀少部份,出奇地半生熟口感一啲都唔油膩,入口即溶。A5飛驒牛8種盛:分別可以試哂8個部位:西冷、肉眼芯、里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、龜之子、友三角。我就比較好奇稀有部位。和尚頭位於牛後腿內側,外型光滑又稀有,相當充滿油脂味。另外套餐仲會配上2份白飯、麵豉湯、漬物、茶碗蒸,最後仲有雪糕係選擇,我就揀咗豆腐同埋咖啡味,相當滋味。肉料理 廣 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓

精選 A5飛驒牛十部位 2人套餐 $1180

🌟炙燒赤身 A5飛驒牛壽司

🌟 炙燒霜降 A5飛驒牛壽司

A5飛驒牛8種盛:

2023-08-07 31 瀏覽
肉料理 廣 (銅鑼灣).想食燒肉又唔食得多,想食靚料又好食,今次銅鑼灣試左呢間,肉料上盛又好食.先叫個韓式泡菜食下先,泡菜同漬物份量都多,店員會先上小食類,肉類再由淡至濃.雞泡魚干原來係自己燒,按個人喜歡,喜歡比較焦口嘅可以燒耐啲,燒得唔耐同樣有咬口.叫左個碎飛驒牛他他,生牛肉用麻油醬料等事前醃製,內有爽口嘅粒但唔肯定係蘋果定梨.想一次過試下唔同飛驒牛嘅部位,呢個小嘅有五個部位每樣兩件兩個人食啱啱好!赤身里脊肉;霜降牛肩肉,腰脊肉;臂骨肉以及西冷,牛肩肉入口半化,每件都唔會令你失望.另外再聽左店員推介叫左厚燒牛舌,牛舌心係特別嫩口,好似粒骰仔咁厚,燒到外皮微脆入面係爽口,點新鮮嘅檸檬汁.最後上嘅肉係壽喜燒風,西冷和牛好薄,佈滿雪雪花紋路,肥瘦比例六四,加長黑松露蛋黃汁,仲跟左一啖仔嘅飯,一啖入口以為置身日本🥹.最後我兩再叫左一碗韓式冷麵,冷麵凍食又有咬口,仲可以任加白醋.最後店員仲有問要唔要食甜品,可以送番個雪糕,平時我地一定食,但今次食得超滿足非常之飽所以無享用,全五星推介!.肉料理 廣 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓

2023-08-03 38 瀏覽
肉料理 廣 (銅鑼灣).今次推介嘅呢個燒肉真係非常好食,服務態度仲要非常好.▪️雞泡魚乾 ▪️$90.第一次自己燒雞泡魚乾,燒耐啲邊位香口啲,再配沙律醬.▪️碎飛驒牛他他▪️$100.呢個他他價錢唔貴又好食,他他入面有啲蘋果粒爽口,生牛肉全部都醃過,微香麻油味.▪️ 飛驒牛五部位(二枚)▪️$520.嚟到呢度梗係要食吓佢弛名嘅飛驒牛,叫咗份小每個部位有兩件,個人覺得一人一件啱啱好,因為佢唔同嘅部位都係充滿油脂香,食落去會比較膩西冷好似係比較多雪花紋,食落半融化;牛肩肉係五款中個人覺得最平均,完全無渣里脊肉肉味較重二人食真係必叫,每個部位試一件.▪️厚燒牛舌▪️.店員好好咁怕我地handle唔到幫忙燒,細心咁燒曬六面,微焦,入面係熱但爽口牛舌芯就係特別好食🤤一客有六件!.▪️壽喜燒風和牛西冷加黑松露蛋黃▪️.壽喜燒個人好喜歡,又薄又大片由店員幫忙,涮兩下好快食得,放上珍珠米飯再淋上店鋪嘅黑松露蛋黃醬,白飯反而減底油膩感,入口融化,非常好食同濃郁!.▪️冷麵▪️.由於食左好多肉後有啲膩感,我碰巧個胃又唔係幾舒服,叫一份冷麵店員仲好細心幫我地分成兩小份!有芥末同白醋調味,夠開胃又清爽,麵質有咬口微煙韌,價錢又相宜,
肉料理 廣 (銅鑼灣)

今次推介嘅呢個燒肉真係非常好食,服務態度仲要非常好

▪️雞泡魚乾 ▪️$90
第一次自己燒雞泡魚乾,燒耐啲邊位香口啲,再配沙律醬

▪️碎飛驒牛他他▪️$100

▪️ 飛驒牛五部位(二枚)▪️$520
里脊肉肉味較重
二人食真係必叫,每個部位試一件

▪️厚燒牛舌▪️
牛舌芯就係特別好食🤤一客有六件!

▪️壽喜燒風和牛西冷加黑松露蛋黃▪️
白飯反而減底油膩感,入口融化,非常好食同濃郁!

▪️冷麵▪️
有芥末同白醋調味,夠開胃又清爽,麵質有咬口微煙韌,價錢又相宜,必叫主食之一!
📌 肉料理 廣 (銅鑼灣)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-07-19 43 瀏覽
#肉料理廣📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓服務態度非常友好🥰 店員總是笑臉迎人,樂於回答客人的問題,讓人感到宾至如歸👏🏻海膽飛驒牛軍艦 $120係我食過最好食最好食既軍艦😍軍艦造型非常可愛 粉嫩色既牛肉包住新鮮嘅海膽😍入口係海膽既鮮甜加飛驒牛肉既鮮嫩 口感味道都完美結合☺️ 好幸福滋味🥰 飛驒牛肉五部位 $780牛肉帶有彈性,肉質鮮嫩,口感滑嫩,適合喜歡吃較嫩的人。上腹腰脊肉則是肉質最嫩的部位之一,其細軟的質地和豐富的脂肪紋理帶來了豐富的肉汁😋白桃生奶 $40白桃既香甜遇上牛奶柔滑 飲落順滑燒肉再配上一杯白桃生奶 絕對係一種享受😎
#肉料理廣
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓

服務態度非常友好🥰 店員總是笑臉迎人,
樂於回答客人的問題,讓人感到宾至如歸👏🏻

海膽飛驒牛軍艦 $120

飛驒牛肉五部位 $780

白桃生奶 $40
白桃既香甜遇上牛奶柔滑 飲落順滑
燒肉再配上一杯白桃生奶 絕對係一種享受😎
已經聽過好多人話#肉料理廣 #廣 好出名食#飛驒牛 🐮 好開心男朋友今日帶我黎食🥰餐廳座位闊落 而且仲有好多牛牛證書係到😛碎飛驒牛他他 $100主要成分係將飛驒牛切碎 其實係我第一次食牛肉他他🙈味道獨特 飛驒牛既味道很香濃 真係要試💕飛驒牛肉五部位 $780自問價錢唔貴 但非常豪華既肉類料理🤩赤身、西冷、牛肩肉、里脊肉、上腹腰脊肉每種肉質都獨特 口感都非常嫩滑🤤每一塊燒過既牛肉都散發住濃郁焦香既肉香 入口即溶😍😍🥰☺️自家梅酒 $60入口順滑 有梅香既味道唔會有烈烈既酒精味 女仔都好易入口☺️📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓
已經聽過好多人話#肉料理廣 #廣 好出名食
#飛驒牛 🐮 好開心男朋友今日帶我黎食🥰
餐廳座位闊落 而且仲有好多牛牛證書係到😛

碎飛驒牛他他 $100

飛驒牛肉五部位 $780
自問價錢唔貴 但非常豪華既肉類料理🤩
赤身、西冷、牛肩肉、里脊肉、上腹腰脊肉
每種肉質都獨特 口感都非常嫩滑🤤
每一塊燒過既牛肉都散發住濃郁焦香既肉香
入口即溶😍😍🥰☺️

自家梅酒 $60
入口順滑 有梅香既味道
唔會有烈烈既酒精味 女仔都好易入口☺️

📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓
2023-07-12 37 瀏覽
今日走到銅鑼灣,呢間樓上日式燒肉值得推介,而且午餐有定食可以選擇,包括麵鼓湯,白飯,茶碗蒸,還有漬物飲品同甜品😋嘗午餐都相當吸引👍特選燒肉定食特選燒肉定食,有幾款牛嘅肉質,包括漬壼牛小排,上牛舌,上牛小排及上外牛隔膜,配有定食好豐富牛小排及漬壼牛小排兩款肉質都嫩滑,一款原味,另一款漬壼有秘製醬汁,味道更濃,牛味相對提升日本A5 飛驒牛西冷定食高山飼養嘅飛驒牛肉,霜降肉質,油花均勻,A5牛入口即溶海膽飛驒牛軍艦海膽魚子已經好好味,再加上飛驒牛肉做嘅軍艦壽司就更加美味😋碎飛驒牛他他飛驒牛生牛肉加他他醬,加有水果及鵪鶉雞蛋,拌勻後即可以食,鮮味加分👍巨峰乳酸🍹白酒桃梳打🍹飲品好清甜美味,最後還有雪糕,可以揀紅豆或開心果味道

特選燒肉定食

日本A5 飛驒牛西冷定食
高山飼養嘅飛驒牛肉,霜降肉質,油花均勻,A5牛入口即溶

海膽飛驒牛軍艦
海膽魚子已經好好味,再加上飛驒牛肉做嘅軍艦壽司就更加美味😋

碎飛驒牛他他

巨峰乳酸🍹
白酒桃梳打🍹

飲品好清甜美味,最後還有雪糕,可以揀紅豆或開心果味道

2023-07-10 31 瀏覽
銅鑼灣行街後,最後去個舒適餐廳歎返個日式燒肉,餐廳鄰近地鐵站,位置又方便,主打是日本飛驒牛肉🐮日本A5 飛驒牛西冷定食🍱定食配麵鼓湯🥣、白飯🍚、茶碗蒸🥚、漬物🥗、飲品🍸及甜品🍨A5飛驒牛外觀已好正,雪花分佈油脂均勻,燒烤至流心,不用太熟,咀嚼一下入口即溶,非常吸引,配搭日本米飯份外美味特選燒肉定食🍱另一款特選燒肉定食,同樣有定食配搭,入面有4款肉漬壼牛小排上牛舌上牛小排上外牛隔膜牛小排肉質鮮嫩幼滑,漬壼醬汁美味,燒至6-7成熟,再放入漬壼浸一下,更加惹美濃香😋碎飛驒牛他他🐮生牛肉飛驒牛他他醬,混合醬汁雪梨及雞蛋,吸引力超強👍海膽飛驒牛軍艦🍣鮮味海膽魚子加飛驒牛軍艦壽司超正😋巨峰乳酸🍸白酒桃梳打🍹兩款凍飲都充滿日式風味飯後還有開心果雪糕🍨🥰

日本A5 飛驒牛西冷定食🍱
定食配麵鼓湯🥣、白飯🍚、茶碗蒸🥚、漬物🥗、飲品🍸及甜品🍨

特選燒肉定食🍱
另一款特選燒肉定食,同樣有定食配搭,入面有4款肉

漬壼牛小排
上牛舌
上牛小排
上外牛隔膜

碎飛驒牛他他🐮
生牛肉飛驒牛他他醬,混合醬汁雪梨及雞蛋,吸引力超強👍

海膽飛驒牛軍艦🍣
鮮味海膽魚子加飛驒牛軍艦壽司超正😋

巨峰乳酸🍸
白酒桃梳打🍹

兩款凍飲都充滿日式風味
飯後還有開心果雪糕🍨🥰

2023-06-24 59 瀏覽
肉料理 廣 係一間我最鍾意食嘅燒肉之一。餐牌有好多套餐都好吸引,最後揀咗2人份A5飛驒牛十部位套餐$1180。個套餐包括16件A5飛驒牛燒肉、4件炙燒A5飛驒牛壽司。配 2份白飯、麵豉湯、漬物、茶碗蒸、野菜醋物沙律或燒野菜拼盤。蔬菜揀咗燒野菜拼盤。另外加$80仲可以升級多款石鍋飯,見到石鍋牛肉咖哩飯好吸引就叫咗☺️店員推介和牛他他,所以我哋都叫咗一份。先有麵豉湯同茶碗蒸。麵豉湯有海帶、豆腐。茶碗蒸蛋嫩滑,入邊有日式魚蛋、蝦等。之後到和牛他他,和牛切成一條條,肉色紅潤,將生蛋同啲肉撈勻,更加提升牛嫩滑嘅口感,食得出牛嘅原味道。炙燒A5飛驒牛壽司分別有炙燒赤身及炙燒霜降兩款。兩款都入口即化,肉質極嫩,牛肉香味濃郁,真係好好味😋燒肉部份係A5飛驒牛:部位有西冷、肉眼芯、里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、亀之子及友三角。每款部位都有唔同嘅味道同口感。我最喜歡嘅係西冷同肉眼芯,肉汁豐富,油脂好香,肉質軟腍🤤。里脊肉及上後腰脊都瘦而不柴,有油脂香,正!肉臀骨肉口感肥美。和尚頭、亀之子及友三角都牛味香濃,美味度難分高下。全部都高質。配菜方面我哋揀咗燒野菜拼盤,有粟米🌽、蘆筍、南瓜🎃、茄子🍆、洋蔥🧅、

店員推介和牛他他,所以我哋都叫咗一份。

配菜方面我哋揀咗燒野菜拼盤,有粟米🌽、蘆筍、南瓜🎃、茄子🍆、洋蔥🧅、冬菇。
最後,甜品係紅豆同開心果味雪糕,好滑身,甜度啱啱好。
呢個餐好豐富,食到飽飽。
2023-06-23 46 瀏覽
朋友生日約咗去食燒肉慶祝,揀咗精選 A5飛驒牛十部位2人餐$1180。 套餐非常豐富:有A5飛驒牛16件燒肉、炙燒A5飛驒牛壽司4件、日本A5飛驒牛、西冷、肉眼芯、里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、亀之子、友三角。套餐配 2份白飯、麵豉湯、漬物、茶碗蒸、野菜醋物沙律 或 燒野菜拼盤。我哋+$80升級咗石鍋牛肉咖哩飯。A5飛驒牛燒肉係套餐嘅主打之一。肉質極佳。其中,西冷肉好夠味,有淡淡嘅牛肉香味;肉眼芯非常嫩滑,口感豐富;里脊肉好軟嫩,有少少嚼勁;上後腰脊肉係一種較為罕見嘅部位,肉質軟腍;臀骨肉味道較為濃郁;和尚頭截味道豐富;亀之子味道濃郁;友三角係牛肩胛骨附近嘅部位,肉質滑嫩。除咗A5飛驒牛燒肉,套餐仲有炙燒A5飛驒牛壽司。其中,炙燒赤身A5飛騨牛壽司係由外側後腿肉切出嚟嘅,口感滑嫩;炙燒霜降A5飛驒牛壽司係由下肩胛翼板肉切出嚟嘅,味道豐富,肉質滑嫩多汁。配菜方面,麵豉湯濃郁,茶碗蒸好滑嫩,燒野菜拼盤亦非常豐富。另外,我哋升級咗石鍋牛肉咖哩飯,牛肉咖哩醬汁十分香濃,搭配牛腩肉!朋友想食牛他他,散叫咗一份。牛他他,用生蛋撈埋一齊食,口感非常滑。呢一餐好豐富,食到好滿足!

呢一餐好豐富,食到好滿足!
2023-06-22 34 瀏覽
唔洗去日本都可以食到高質嘅飛驒牛😃銅鑼灣渣甸中心2樓主打A5馬驒牛,唔同部位任君選擇😋温泉蛋凱撒沙律$80將溫泉蛋撈勻後食,沙律菜爽甜好新鮮,好開胃。碎飛驒牛他他$100飛驒牛他他油脂超豐富,入口即融好香😋海膽飛驒牛軍艦$120海膽鮮甜,成塊飛驒牛包住,豪華軍艦咁🤭。厚切澳洲牛舌$240係食過嘅牛舌以嚟,最爽最好食嘅牛舌😳厚切牛舌原來咁正,雖然唔係飛驒牛,但真係好值得食🤤飛驒牛五部位$780/3pcs成餐最期待就係A5飛驒牛燒肉😆油脂極豐富,Menu上有寫埋唔同部位嘅特點,大家單點時可以參考下。而呢個五部位set分別有西冷、牛肩肉、里脊肉、臀骨肉同上後腰脊肉。全部都好靚好吸引,個人比較鍾意食牛肩肉,好香油脂好軟腍同時肉味都幾出😋牛尾湯$80牛尾湯超好飲,鍾意飲湯嘅必試,口感清得嚟飲到好鮮甜嘅牛味👍🏻威士忌梳打$50聽說是食燒肉時嘅絕配🤭食完仲有雪糕,我哋揀咗開心果味😋呢度嘅服務都好好,職員好詳細介紹,仲好專業咁教同示範應該要點燒肉,唔洗驚因為唔識燒而糟蹋咗啲靚肉😆

温泉蛋凱撒沙律$80
將溫泉蛋撈勻後食,沙律菜爽甜好新鮮,好開胃。

碎飛驒牛他他$100
飛驒牛他他油脂超豐富,入口即融好香😋

海膽飛驒牛軍艦$120
海膽鮮甜,成塊飛驒牛包住,豪華軍艦咁🤭。

厚切澳洲牛舌$240

飛驒牛五部位$780/3pcs

牛尾湯$80

威士忌梳打$50
聽說是食燒肉時嘅絕配🤭
食完仲有雪糕,我哋揀咗開心果味😋

2023-06-15 49 瀏覽
今日同朋友去到銅鑼灣黎到呢黎主打飛驒牛燒肉店決定試一試點了特上A5飛驒牛2人套餐肉類部位有西冷,肉眼芯,牛肩肉,上後腰脊肉里脊肉,臀骨肉,肉眼卷,肉眼頂還有炙燒A5飛驒牛壽司西冷肉質鮮嫩多汁的部位,烤制後帶有一定的嚼勁,但整體口感豐滿。這次的西冷表現相當出色,味道濃郁,讓人難以忘懷肉眼芯牛身上最為軟嫩的部位之一,烤制後肉質保持著極佳的口感,入口即化。這道菜的肉眼芯香氣撲鼻,口感細膩,令人陶醉牛肩肉位於牛的前腿部,烤制後肉質略帶嚼勁,但不會過於硬。這次的牛肩肉烤制得恰到好處,表面微焦,搭配特製醬汁,口感層次豐富上後腰脊肉位於牛的上腰部,肉質細緻而有彈性。這次的上後腰脊肉烤得鮮嫩多汁,搭配獨特的調料,味道相得益彰里脊肉位於牛的背部,肉質較為緻密,烤制後口感紮實。這道里脊肉烤得剛剛好,外酥內嫩,味道濃郁,令人滿意臀骨肉位於牛的後腿部,肉質豐滿,油脂分布均勻。這次的臀骨肉烤得非常美味,鮮嫩多汁,搭配醬汁更顯美味炙燒A5飛驒牛壽司火炙過的飛驒牛擺放在口感綿密的壽司飯上,表面炙燒後,肉質更加香嫩,搭配特製醬汁,味道惹味無比
今日同朋友去到銅鑼灣
黎到呢黎主打飛驒牛燒肉店
決定試一試

點了特上A5飛驒牛2人套餐
肉類部位有西冷,肉眼芯,牛肩肉,上後腰脊肉
里脊肉,臀骨肉,肉眼卷,肉眼頂
還有炙燒A5飛驒牛壽司

里脊肉

臀骨肉

炙燒A5飛驒牛壽司

2023-06-13 35 瀏覽
位於渣甸中心的「肉料理.廣 」位置方便,銅鑼灣港鐵站F出口徒步2分鐘直達,是一家以飛驒牛為賣點的燒肉店。前菜碎飛驒牛他他和海膽飛驒牛軍艦,肉質鮮嫩多汁,口感十分豐富。溫泉蛋凱撒沙津的醬汁與蛋黃融合在一起,味道帶有微妙的奶香,十分開胃。主菜飛驒牛五部位(西冷、臂骨肉、上後腰脊肉、牛肩肉、里脊肉)牛味濃郁,每個部位肥瘦不一令口感各有特色。厚切牛舌有淡淡牛肉味,爽口有嚼勁。店員熱情友善,對於菜單上的菜式都非常熟悉,他們推薦的牛尾湯超級濃郁,牛尾肉入口即化。更細心地示範烤肉技巧外,讓人輕鬆地享受烤肉的樂趣。最後,我點了開心果雪糕去中和熱氣,讓舌尖享受著冰涼的開心果味道,份外開心。
2023-06-10 39 瀏覽
🐽 日式沙律蔬菜都好新鮮,啲沙律菜脆口又唔會太硬,個人覺得沙律醬酸酸地好夠味又唔會太鹹,食落去好消暑🐽 飛驒和牛壽司呢個係我食過最好食嘅和牛壽司,啲壽司米好鬆化,啲和牛肉經過輕輕燒過,帶啲炭香,再加埋啲特製醬汁,真係好滿足🫶🏻🐽 日本產飛驒和牛一試就愛上嘅肉質,肉眼扒芯、肉眼卷、牛肩肉、牛肋條、里脊肉、牛肋肉、西冷同埋肉眼每樣每人一塊;啲肉好嫩滑,啲脂肪分佈好均勻,食落去真係油脂感滿滿。個人最鍾意食肉眼卷同里脊肉🫣✨🐽 日式蘋果泡菜冷麵日式嘅泡菜同一般韓式泡菜唔同,醃得啱啱好,唔會太辣。同埋啲蘋果片令到整個口感更多層次,加埋啲冷麵,真係消暑又解渴
🐽 日式沙律

🐽 飛驒和牛壽司

🐽 日本產飛驒和牛

🐽 日式蘋果泡菜冷麵
2023-06-03 1274 瀏覽
朋友知道我鍾意食燒肉🥰,佢強烈推介我去銅鑼灣嘅‘’肉料理 廣‘’。話嗰度環境舒適,服務一流,仲可以試到我從未食過嘅A5飛驒牛😍。店鋪裝修簡單,充滿日式🇯🇵風格,枱與枱之間用屏風間開,增加私隱度🥰。温泉蛋凱撒沙律 $80店員🙎‍♂️建議先將溫泉蛋🥚撈勻後才進食,沙律菜🥗新鮮爽甜,配合芝士絲🧀、沙律醬和溫泉蛋汁🥚一齊食,非常清新,正好作為前菜😋。雞泡魚乾 $95雞泡魚乾上枱時呈半透明狀🫢,就好似黄寶石🟡一樣晶瑩通透,由於面頭塗了蜜糖🍯,所以店員🙎‍♂️建議只需要略燒一陣🔥,待兩邊微焦,魚乾不再半透明就可以食用😋。魚乾口感煙韌有彈性,帶有陣陣蜜糖🍯甜味和香味,再蘸上一點蛋黃醬,非常好味😋。澳洲牛舌 $150先將牛舌👅一邊燒熟,反轉後加上適量蔥花,店員🙎‍♂️建議燒🔥耐少少都唔怕,唔會影響口感。燒完後,牛舌表面乾身又焦香,內裡軟腍,質感爽口味帶牛香🥰。配上蔥花和檸檬汁🍋,更可解除油膩感。飛驒牛五部位 $780/3pcs是日主角登場😂,飛驒牛其實係指在岐阜縣內經過1️⃣4️⃣個月以上肥育嘅黑毛和牛🐃,油花豐富,油脂分佈平均😍,今次5️⃣部位分別係、西冷、牛肩肉、里脊肉、臀骨肉和上後腰脊肉。🌟西冷口感軟嫩,

温泉蛋凱撒沙律 $80

雞泡魚乾 $95

澳洲牛舌 $150

飛驒牛五部位 $780/3pcs
🌟西冷
口感軟嫩,有入口即溶之感
油花比例較高,入口即溶😍,入口甘香嫩滑😋。

🌟牛肩肉
油花分佈平均,口感同樣嫩滑,牛味極濃😍。

🌟里脊肉
油花相對較少,入口非常嫩滑😋,味道濃郁🥰。

🌟臀骨肉
入口鬆化柔軟,牛味香醇帶有少許牛羶味🤗。

🌟上後腰脊肉
肉質細嫩,富有嚼勁😋,脂肪比例適中,肉味特出🥰。

韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯 $120
上枱時熱辣辣🔥,啲咖哩汁仲係度滾緊😆,店員會主動問需唔需要幫手撈勻🥄,我地咁懶緊係要啦😂。撈勻後等一陣,待米飯🍚吸收了汁液後先再享用。米飯🍚吸收了淡淡咖喱嘅香味和微辣,再配上雞蛋🥚和芝士🧀,提升了口感和層次,另外,飛驒牛🐃口感軟腍,油脂豐富及,牛味香濃😋。

生搾西柚梳打 $40
原個西柚🍊切半呈上,打完卡📸(?)後可叫店員幫忙即席搾汁倒入梳打水裏,冰涼爽快🧊,配燒肉一流😋。

威士忌梳打 $50
日本威士忌🥃+梳打水🥛,清凉容易入口,又一食燒肉時嘅絕配😍。

最後奉上每人一客雪糕(紅豆味和豆腐味),完美作結。

總括而言,今次係我第一次食飛驒牛,質素果然極高,油花豐富,牛味濃郁,唔怪得會大受歡迎。另外服務值得讚完再讚💯,店員除咗會講解和示範燒牛技巧外,還會主動幫我地頻頻換網。店舖除咗私隱度高之外,抽風系統亦非常好,完全沒有油煙味。食物、服務、環境都一流,點可以唔俾滿分💯。

2023-05-30
  • 温泉蛋凱撒沙律