2024-07-24 13 瀏覽
之前食過幾次都係一樣咁差 ,諗住再試吓啲飽睇吓會唔會正常啲,以為雞係縮水版啫,點知飽都係一樣咁差,1打開以為乜都無再睇真啲先見到呢件所謂雞扒,好似廚餘翻整一樣咁,冇心做就不如執左佢啦

外賣自取
2024-05-12 67 瀏覽
行黎行去都唔知食咩好,見到KFC , KFC早餐我應該有3年未食過了😂見到有個餐,有番茄通,鬆餅,雞蛋(我簡餐時睇落左以為係方包黎😂)配熱奶茶。盛惠27蚊。30蚊都唔洗有咁多野既早餐,果然拎到手,超級迷你。但係所有野加埋,又岩岩好夠食。個蕃茄通,個湯都唔錯,唔會話太甜或太酸,味道岩岩好。就係冇咩料,得幾粒粟米。塊煎蛋,就鞋左少少,但都食晒既。鬆餅唔太甜,幾鬆脆。奶茶比其他快樂店既好飲,因為我叫多奶真係落好多奶😋總體而言,ok~

30蚊都唔洗有咁多野既早餐,果然拎到手,超級迷你。
但係所有野加埋,又岩岩好夠食。

總體而言,ok~
蕃茄通,鬆餅,煎蛋餐
2024-05-12
5 分鐘 (堂食)
蕃茄通,鬆餅,煎蛋餐
2021-11-15 488 瀏覽
今日去左食KFC, 叫左3件雞, 1個薯格, 1個磨菇飯, 1個葡撻其實我都好耐無食話KFC, 一黎西九龍呢間, 發覺都裝修過下。首先出面門口加左兩部自助機,可以疏通排隊人流,以前買野排十世都未排完。如果依家買野可以多個選擇係自其次,分開左排隊買野食同等拎野食兩邊,以前排完隊仲要等拎埋野食先走,所以做完一個客要好耐,搞到見到人龍都唔想再排。依家排完隊買完野食,就行去另一邊等拎食物,感覺無咁多人同壓迫感無咁大,係值得一讚既改變。講返D野食先,我係外賣拎走,由KFC拎返屋企,大約十五分鍾左右。但拎到返到屋企D野食都係熱既。雞係仲脆身,不過薯格就有D林身。今次STAFF俾左兩件雞槌,一件雞胸,太好,唔洗食同一款既野XD至於飯同葡撻就無咩特別,正常水平也。

至於飯同葡撻就無咩特別,正常水平也。
2020-10-20 416 瀏覽
😆KFC蒲TART一向都巧食開的,今次做埋朱古力味比廣告吸引左去買,食完LUNCH買黎當甜品,預計會比較甜所以要個TART分一半同人SHARE,好食係好食,成個可能太足料在下層的朱古力流心好濃郁,所以年紀大的ME食一半就夠,鬆餅反而沒咁出色,淡淡朱古力味,中間比較濕糯,個人比較喜歡鬆軟姐
2020-09-09 226 瀏覽
是日在這間kfc外賣 結果返到屋企發現少佐兩件巴辣雞翼🤦‍♀️ 記得走既時候仲問過店員齊佐未 個店員仲話齊曬啦 返到屋企就發現少佐 最後打返電話俾間舖 聽電話個女仔都幾好 問佐詳情後 話下次過黎同經理講就可以補返俾我 希望下次d店員可以仔細d 唔好俾漏嘢囉😫

2020-09-09
5 分鐘 (外賣自取)
2020-03-09 255 瀏覽
食咗個鴛鴦雞扒飯套餐正常味道, 飯量都幾多雞扒都有半個手掌咁大塊至於蘑菇飯嘅味道都係熟悉嘅味道食呢個餐嘅重點都係想食返蘑菇飯蘑菇飯係我由細到大 我諗係最鍾意食嘅飯再配埋白事可樂 一絕
食咗個鴛鴦雞扒飯套餐
正常味道, 飯量都幾多
雞扒都有半個手掌咁大塊
至於蘑菇飯嘅味道都係熟悉嘅味道
食呢個餐嘅重點都係想食返蘑菇飯
蘑菇飯係我由細到大 我諗係最鍾意食嘅飯
再配埋白事可樂 一絕
2019-08-01 339 瀏覽
向來「肯德基家鄉雞」裡面的期間限定推廣家鄉雞食品都有一個問題,問題就是期間限定推廣的家鄉雞,醃料裡面的味道往往只能滲透進入到雞皮裡面,只未能夠滲透進入家鄉雞的雞肉裡面。今次「肯德基家鄉雞」裡面的期間限定推廣家鄉雞食品,「3重芝士脆雞」裡面的雞肉,起碼總算還有味道,不過雞皮表面塗上的三重芝士醬汁味道,跟「3重芝士脆雞」裡面的鹹味十分相近。由於我當日在深水埗「西九龍中心」裡面的目標食店,是位於「欽州街」的另一間食店,所以我今次只食「3重芝士脆雞」的「馬鈴薯蓉」套餐,把剩餘的胃容量留給那一間食店。「西九龍中心」分店的「肯德基家鄉雞」,裡面幾乎座無虛席,場內佈滿來自食客的聲音,給我感覺無疑是十分嘈吵,嘈吵到我食完就想立刻離開餐廳。而且「西九龍中心」分店「肯德基家鄉雞」場內檯櫈座位都很有限,所以想找尋沒有食客的檯櫈,根本就是不可能做到的事情,搭檯是無可避免的一回事。所以我一食完「肯德基家鄉雞」裡面的「3重芝士脆雞」馬鈴薯蓉套餐之後,就儘快離開餐廳和「西九龍中心」,回到「欽州街」裡面去。「馬鈴薯蓉」本身已經被磨到變成近乎粉末的狀態,所以「馬鈴薯蓉」本身的口感造到十分綿滑,至於淋在「馬鈴薯蓉」表面的

「馬鈴薯蓉」本身已經被磨到變成近乎粉末的狀態,所以「馬鈴薯蓉」本身的口感造到十分綿滑,至於淋在「馬鈴薯蓉」表面的醬汁是味道略帶鹹味和辣味的蘑菇醬汁,足以填補「馬鈴薯蓉」原本吸收口水,欠缺水份的感覺。

今次「肯德基家鄉雞」裡面的「3重芝士脆雞」,「肯德基家鄉雞」一直在宣傳廣告裡面強調的三重芝士味道,實際上一直都集中於家鄉雞的雞皮,反而雞肉的味道本來只有鹹味而已。

但是可能深水埗店「肯德基家鄉雞」廚房裡面,負責預備家鄉雞材料的店員,醃得太多濃厚三重芝士味道的醬汁,醃進家鄉雞的雞皮,結果三重芝士醬料的鹹甜味道,最後還滲透進入家鄉雞雞肉裡面。

結果我一路享用「3重芝士脆雞」,發現「3重芝士脆雞」雞肉裡面的芝士味道,比我最初預計之中來得更濃厚,整件「3重芝士脆雞」裡面芝士的甜味味道直到我食完為止,還徘徊逗留在我味蕾裡面。

2019-07-28
10 分鐘 (堂食)
2019-05-14 242 瀏覽
叫咗個最新嘅爆谷雞,就咁食真係好鹹啊!個皮係好脆,但係完全冇爆谷味。最後先發現原來要點佢個焦糖醬,點密真係突然有爆谷嘅味道。但又太土甜...唔知想點,都係爆谷同炸雞分開好食啲! 但係買嘅時候,問店員個雞係唔係辣嘅。佢話爆谷機係未啦但係買嘅時候,問店員個雞係唔係辣嘅。佢話爆谷雞係辣嘅。搞到我又要叫多個餐俾小朋友食。但係我食嘅時候發覺佢一啲辣味都冇....反而呢個普通雞仲有微辣...以前每次都會叫個白汁雞皇飯俾小朋友食,今次唔知點解白汁雞皇飯上面好多黑椒,搞到個飯好辣...怪怪地。

反而呢個普通雞仲有微辣...

2019-01-29 160 瀏覽
今日eatmug9 #13今日楊師傅唔講咁多狗屎垃圾前言,重 ! 點 ! 推 ! 介 !依個流沙黃金新地有別於對家出嘅朱古力或者士多啤梨醬新地佢個黃金醬exact7ly 係流沙包入面啲流沙🤤仲要係起沙個隻添第一啖擺落口嘅感覺好比哥倫布發現新大陸咁感動原來唔單只熱食好味 配埋雪糕都真係好食到 "dup" 一聲流沙黃金新地 ($16)除咗新地之外佢仲出咗一系列嘅蛋黃食品 例如黃金雞翼 黃金雞槌鍾意食蛋黃嘅朋友真係要狗衝限期供應呀喂😛
今日eatmug9 #13

今日楊師傅唔講咁多狗屎垃圾前言,
重 ! 點 ! 推 ! 介 !
依個流沙黃金新地有別於對家出嘅朱古力或者士多啤梨醬新地
佢個黃金醬exact7ly 係流沙包入面啲流沙🤤
仲要係起沙個隻添
第一啖擺落口嘅感覺好比哥倫布發現新大陸咁感動
原來唔單只熱食好味 配埋雪糕都真係好食到 "dup" 一聲

流沙黃金新地 ($16)
黃金新地

除咗新地之外
佢仲出咗一系列嘅蛋黃食品
例如黃金雞翼 黃金雞槌
鍾意食蛋黃嘅朋友真係要狗衝
限期供應呀喂😛
2019-01-27
3 分鐘 (堂食)
下午茶
黃金新地
期待咗流沙黃金系列好耐可惜食飽咗 唯有唔食雞啦小小地食杯新地買咗流沙黃金新地😍😍嘩 都貴架喎 $16我同男朋友用咗畢生嘅念力控制佢‘不’咗勁多醬落杯雪糕度拎到手果刻好幸福啊~~~科科一啖隊入口嗚啊 係有種達到高潮感覺即係唔知你地明唔明 一樣真係好好食嘅野食擺入口係會想用氣音大叫:嗚~啊~~~而佢呢 就令我會有咁嘅感覺喇🤤甜又唔係好甜 質地同平時食嘅流沙包入面啲函exactly一樣但同個雪糕真係非常十分咁夾兩個人三分鐘都唔洗就食哂成杯雪糕已經急不及耐要用流沙雞喇!!!
期待咗流沙黃金系列好耐
一啖隊入口
嗚啊 係有種達到高潮感覺
即係唔知你地明唔明
一樣真係好好食嘅野食
擺入口係會想用氣音大叫:嗚~啊~~~
而佢呢 就令我會有咁嘅感覺喇🤤
但同個雪糕真係非常十分咁夾
兩個人三分鐘都唔洗就食哂成杯雪糕
已經急不及耐要用流沙雞喇!!!
流沙黃金新地
流沙黃金新地
今次KFC有平野食😁鴛鴦雞扒桶飯餐($30 -> $27) 🌟有優惠卷仲可以減$3估唔到$27就可以食到咁多野😜真係超抵食😍又飽肚😁👉雞皇飯/蘑菇飯🍚👉醬燒雞扒❤+脆香雞扒😍👉一杯飲品🍵今次我就揀左蘑菇飯🍚, 無飲百事, 轉左飲熱蜜糖綠茶🍵蘑菇飯好好正☺而且都算幾多汁, 淋曬係2塊雞扒上面😂醬燒雞扒 和 脆香雞扒 d肉都好嫩滑😍 不過我比較鍾意食醬燒雞扒😍😍食完桶飯,再飲埋杯蜜糖綠茶, 真係十分滿足, 飽肚👍 用$27食到咁嘅質量和份量😊值得食啊~🚨付款前出示優惠券🚨適用於上午11點後🕚🚨優惠期至2018年1月31日☺🚨全線分店有售(山東街, 大球場, 沙田馬場 和 亞洲國際博覽館分店 除外) ❤記得~記得~去KFC食啦~
今次KFC有平野食😁
鴛鴦雞扒桶飯餐($30 -> $27)
🌟有優惠卷仲可以減$3

估唔到$27就可以食到咁多野😜真係超抵食😍又飽肚😁
👉雞皇飯/蘑菇飯🍚
👉醬燒雞扒❤+脆香雞扒😍
👉一杯飲品🍵

用$27食到咁嘅質量和份量😊值得食啊~

🚨付款前出示優惠券
🚨適用於上午11點後🕚
🚨優惠期至2018年1月31日☺

❤記得~記得~去KFC食啦~
鴛鴦雞扒桶飯餐
鴛鴦雞扒桶飯餐
2017-01-20 331 瀏覽
做完野沒睇時間, 原來已經差不多10點肚子餓著只好去快餐店吃個快餐來到KFC 看到他最新推出了蜜糖雞但吸引不到我, 只好叫了個桶飯吃在排隊的時候 已經看到一個男人是買外賣再回來的一回到就大叫找經理原來是因為他的飯吃了兩口便覺太生 要求換飯經理應該一早知道之前出的米飯中仍是生飯所以立即給了個新的給他還說這是新煮的 不會有事到我買的時候我叫了個桶飯餐說真的很抵吃因為包野飲都只係23定24元我排隊排了15分鐘才有是有點久 不過我OK的我一坐下已經肚餓到不行了馬上開飯吃還很開心的說想不到原來桶飯是有雞粒在裡面的第一啖我覺得是OK的但吃著吃著便咬到一些比較硬的飯我便想起了那個男人說飯很生但我想應該只是面個層吧再吃下去第二第三啖也有同樣情況出現只好跟經理說可不可以換飯點知經理說先生不好意思現在沒有飯供應 我可以幫你退錢或是轉其他餐我說那我退錢吧因為我只想吃飯想不到最後我只吃了幾口就要找其他餐廳了如果不是有飯太生的話其實這桶飯真的不錯

我排隊排了15分鐘才有是有點久 不過我OK的

2017-01-14
20 分鐘 (堂食)
2016-12-01 235 瀏覽
食得好野多,有時都會食下呢D普普通通嘅快餐店。叫左一個學生餐同埋一個普通餐,唔算特別貴又唔算特別便宜,加埋都要$70。不過呢排D茶餐廳價錢真係升得好快,快餐店其實點樣計點樣睇都係便宜。雞皇飯, 蘑菇飯, 其實我就係食雞皇飯,但係我覺得佢D汁唔係太夠,所以食食吓開始D飯就好悶好爛但係冇白汁。炸雞冇乜雞尾但係口感都幾滑,個葡撻就普普通通啦特別啦,小小蛋味但係酥皮又唔夠脆。
食得好野多,有時都會食下呢D普普通通嘅快餐店。
2016-03-29 274 瀏覽
上年開始,就有個半熟芝士撻風潮,由一兩間出名而到呢家四圍都係,蛋撻店甜品店麵包店都做。今天媽媽在KFC買了2個新出的"軟心芝士撻“返屋企。 不過睇個樣就。。。唔多吸引。個撻用現成牛油批。我想個撻熱啲,所以放左入焗爐焗一陣先食。 焗完之後,都唔係軟心的,好似一個芝士蛋糕放左響撻皮上面咁,實的的,芝士味都算重,但點解要咁,一個不軟心的軟心芝士撻,咁不如食返芝士餅。。。。
不過睇個樣就。。。唔多吸引。個撻用現成牛油批。

2016-03-27
10 分鐘 (外賣自取)
2014-09-27 342 瀏覽
諗住有coupon 可以69蚊食好野,其實咪即係兩個餐夾埋!都算,D雞又林又冇味,脆雞翼一D都唔脆,個飯汁係多啊,好似水咁嘍。汽水仲要暖暖地,我叫走冰姐,唔洗比杯暖既黎掛! 明顯整完唔知放左幾耐啦! 都算,仲要有學生哥打尖,個侍應仲要扮睇唔到。以後都唔會再黎。