2023-08-24
同朋友仔食下午茶🤓Linabell 甜品🧁士多啤梨杯子蛋糕牛油杯子蛋糕加icing同花花形狀嘅糖果🤓個牛油味都幾濃🍓石榴慕絲伴士多啤梨係番石榴味嘅慕絲,唔係特別鍾意食番石榴所以嘛嘛哋呢款甜品。面頭嘅士多啤梨唔酸🤓🍫Duffy & ShellieMay 朱古力正常嘅朱古力同士多啤梨味朱古力,個duffy朱古力米通好脆。🍋檸檬撻外表似指南針嘅檸檬撻🧭對我黎講味道有啲太酸。🍵士多啤梨綠茶慕絲蛋糕蛋糕最底層係類似酥皮做嘅餅,但已經唔脆了。然後蛋糕係由綠茶慕絲、蛋糕、士多啤梨啫喱、士多啤梨慕絲組成的,味道唔會太甜,唔錯。🍍菠蘿棉花糖配葡撻葡撻夠酥脆,菠蘿棉花糖都好特別,有淡淡菠蘿味。輕食我哋揀咗:🍔迷你烤雞肉玉米麵包漢堡配薯條係一個大雞肉丸+番茄+菜+醃洋蔥嘅漢堡。🐮炸牛肉壽司卷配日式醃菜幾特別嘅炸壽司,燒汁牛肉+青瓜+醃蘿蔔嘅卷壽司,然後拎去炸。外皮夠脆,亦都夠熱,味道都唔錯👍🏻不過油膩咗啲。其實啲輕食唔輕😂食完啲輕食都差唔多飽了。
Linabell 甜品
🧁士多啤梨杯子蛋糕
牛油杯子蛋糕加icing同花花形狀嘅糖果🤓個牛油味都幾濃
🍓石榴慕絲伴士多啤梨
🍫Duffy & ShellieMay 朱古力
🍋檸檬撻
外表似指南針嘅檸檬撻🧭對我黎講味道有啲太酸。
🍵士多啤梨綠茶慕絲蛋糕
🍍菠蘿棉花糖配葡撻
葡撻夠酥脆,菠蘿棉花糖都好特別,有淡淡菠蘿味。
輕食我哋揀咗:
🍔迷你烤雞肉玉米麵包漢堡配薯條
係一個大雞肉丸+番茄+菜+醃洋蔥嘅漢堡。
🐮炸牛肉壽司卷配日式醃菜
其實啲輕食唔輕😂食完啲輕食都差唔多飽了。