2015-02-25 1412 瀏覽
我係冇寫食評既習慣,但呢間真係要講幾句俾大家參考.背景:1. 舊同學聚會,十幾人要初四搵地方食飯其實選擇唔多,諗住放題,又係酒店食店,應該冇死而去.2. 收個價係$238再加一,埋單$26x,大家都知係放題入面都算中價...唔係平.3. 其實我地呢枱十人多d已經差唔多係佢地最多人果枱,所以生意就...嗯.可以讚既野:1. 刺身都算新鮮,可以提供既食物,質素係算唔錯.炸芝士波/年糕好味.炸物大部份皮都唔算厚,ok啦.2. book左位所以唔洗等位,雖然d位係窄窄地但我地親密d覺得冇咩所謂.3. 始終酒店入面食肆,環境係唔錯既.問題點:1. 食物種類唔夠多,就算係串燒好似都唔係好多選擇?加上佢亦冇甜品.感覺唔係好多選擇(係呢個price range).2. 好大問題係收到呢個價位都無野飲,如果飲野要全單每人加$12先可以任飲,黎之前冇預計過$238加一呢種食肆連咁基本既項目都同你斤斤計較,好失望.3. 刺身同燒物之類大家期待既放題必食食品都走單走得好嚴重,尤其芝士焗蠔呢個熱門item我地想落一人一隻又落左幾次單但最後都俾人hold單hold到只係黎左6隻.但炸物之類就俾到好足,仲要係一炮過
我係冇寫食評既習慣,但呢間真係要講幾句俾大家參考.

背景:

可以讚既野:
刺身
加州卷,軟殼蟹加州卷
炸物
3. 始終酒店入面食肆,環境係唔錯既.

問題點:
3. 刺身同燒物之類大家期待既放題必食食品都走單走得好嚴重,尤其芝士焗蠔呢個熱門item我地想落一人一隻又落左幾次單但最後都俾人hold單hold到只係黎左6隻.但炸物之類就俾到好足,仲要係一炮過俾幾盤你,完全令食客措手不及,落單混亂情況亦令人大失預算.我地作為食客,食放題係自己想食咩都冇得食,咁係灰既講真.
芝士焗蠔
4. hold單做法奇怪.係某個時間點刺身單auto同你hold起晒佢唔黎.當然或者都係價錢成本問題,但你間店咁隨意又咁寒酸,今次好彩我地撞左入黎,但你估仲會唔會有下次?
5. timeslot短又要2個鐘內交枱.佢得6點同8點半2個session,而佢限食個半鐘,6點我地入座,7點半就要last order,佢又唔出聲hold起(加後來取消)其他單,呢個做法我真係諗唔到任何理由原諒.
6. (小投訴)某d item好難食,例如羊架,真係好乾,要揀好d item黎食.
羊架
7. 總之,可以咁講,如果你expect係食放題要食既日本野,佢絕對滿足唔到你.

總結:
除左你舖位係熊貓酒店入面,憑咩收呢個價同企得住.真係極級不推介同埋冇下次.

題外話/補充資料: 我地枱人聚會氣氛好好所以冇當面同店方嘈,但大家都對某d做法有微言.明白店家做放題為左唔浪費食物都要跟人頭出單etc,但呢間真係計得太盡,希望果邊都接受下呢d意見.
2015-02-22
刺身
  • 炸芝士年糕
  • 芝士蠔無緣評價
2015-02-16 1249 瀏覽
好耐冇係openrice寫食評啦…哩間放題真係差到唔寫唔得!!食物質數都唔算好啦…d刺身切到一粒粒咁,熟食:好多野上到枱都係唔係熱辣辣,最多叫做暖!!羊胺好肥,又好似唔太熟咁,中間咬落仲有血!!燒蝦唔連頭上,唔知死左幾耐,雖然望落大隻,不過食落完全冇蝦味!!冇咩邊樣值得推介,$208+1,限時2小時,不過等野食都已經用左大部份時間啦!!!入左單,見住個刺身師傅望一望又走去行行企企吹水,唔多想做咁,成晚就係咁見D食客係度追單,都未上過食放題係食唔飽既!!哩間一定冇下次!!!!
食物質數都唔算好啦…d刺身切到一粒粒咁,
熟食:好多野上到枱都係唔係熱辣辣,最多叫做暖!!
羊胺好肥,又好似唔太熟咁,中間咬落仲有血!!
冇咩邊樣值得推介,
2015-02-12
2015-01-21 2973 瀏覽
之前去咗荃灣個頭試妝同埋試衫。試咗成個下晝攰攰地,就同朋友一齊去咗荃灣酒店食放題!呢一間,就係荃灣熊貓酒店內的「花千樹」。二百頭一位,就咁WALK-IN去,大約六點幾,唔使點等位。落單紙款式都幾多,可以選的嘢食都唔少!第一樣,就當然食刺身。款式算幾多,有三文魚腩、馬刀貝、劍魚腩、八爪弓田女、甜蝦等等。甜蝦還要是去咗蝦頭的,比一般的甜蝦大隻呢~~清酒煮蜆雖然份量係少咗啲,但肉質都算肥美。而個湯底,還好不是很假的清酒湯頭。燒廣島蠔,這個值得一試。因為係新鮮即叫即燒的哦~~入面還伴有蔬菜粒,更加有口感。還有一口腸仔以及燒多春魚~~這裡,還有燒菠蘿及燒翠肉瓜。清一清味蕾,也是不錯。甜品,是要加錢點的。數十元,因應款式而有所不同。如Trimisu般的雪糕,比較幼滑的口感。後頭的是拿破崙拖肥哦!不會太肥,而且夠鬆化。
之前去咗荃灣個頭試妝同埋試衫。

試咗成個下晝攰攰地,就同朋友一齊去咗荃灣酒店食放題

呢一間,就係荃灣熊貓酒店內的「花千樹」。
二百頭一位,就咁WALK-IN去,大約六點幾,唔使點等位。

落單紙款式都幾多,可以選的嘢食都唔少!
第一樣,就當然食刺身

甜蝦還要是去咗蝦頭的,比一般的甜蝦大隻呢~~
清酒煮蜆

雖然份量係少咗啲,但肉質都算肥美。

而個湯底,還好不是很假的清酒湯頭。
燒廣島蠔,這個值得一試。

因為係新鮮即叫即燒的哦~~入面還伴有蔬菜粒,更加有口感。
還有一口腸仔以及燒多春魚~~
這裡,還有燒菠蘿及燒翠肉瓜。清一清味蕾,也是不錯。
甜品,是要加錢點的。

數十元,因應款式而有所不同。
如Trimisu般的雪糕,比較幼滑的口感。

後頭的是拿破崙拖肥哦!

不會太肥,而且夠鬆化。

2014-12-20
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 甜品
2014-11-09 6404 瀏覽
Please review my picture. 態度極差,人地兩個人可以坐卡位。我要求坐卡位但無理被拒絕。 檯太細,坐兩人連食物好辛苦 認住帶位,短頭髮那人兄,態度特別串。
Please review my picture.

題外話/補充資料: 態度極差,人地兩個人可以坐卡位。我要求坐卡位但無理被拒絕。 檯太細,坐兩人連食物好辛苦 認住帶位,短頭髮那人兄,態度特別串。
2014-11-09
2014-10-21 6918 瀏覽
上星期與一班同學聚舊,當我知道食放題的時候真的大感不妙……..以我的經驗,每次食放題的環境都好迫,而且有些店樓底不高,十分嘈吵。我真的不想朋友間難得的聚會這樣渡過,但朋友堅持要去所以無辦法,誰不知………………….當我去到門口的時候真係覺得這家店不似一般的放題,環境和空間感真的不錯我們當然開始點食物,先來的是刺身種類真係算多,而且也夠鮮味,我最愛的三文魚仔十分肥味,重點是份量是跟足我們點餐時的數量,抵讚!!!!!!!之後再到的是這個清酒煮蜆只看賣相時我以為這味菜平平無奇,但當食後才發覺清酒味不會太濃,但能帶出蜆肉的鮮甜,只是我一人已食了一半。朋友點了這個烏東時我還問她為什麼叫這個,她說我食了便會知道原來這裡的是手打烏東!!! 不但爽滑,而且湯底清甜,最後我連湯也一滴不遺漏跟住再上的是手卷,這個是我特別要求要點的,因為…………….大家看看!!!!!!! 無錯,是香蔥吞拿魚腩手卷,我很少機會可以在放題中看見這道菜的,吞拿魚腩加上芝麻超級美味!!!!!!!熱食方面也不可以缺少這個牛油金菇帶子和燒羊架也很有水準可以看到,這裡的天婦羅不但唔太油,炸漿也相當薄經過一輪食過不停的戰鬥後,我們發現做缺少
我們當然開始點食物,先來的是刺身

之後再到的是這個清酒煮蜆
朋友點了這個烏東時我還問她為什麼叫這個,她說我食了便會知道
跟住再上的是手卷,這個是我特別要求要點的,因為…………….

熱食方面也不可以缺少
這個牛油金菇帶子和燒羊架也很有水準
可以看到,這裡的天婦羅不但唔太油,炸漿也相當薄
經過一輪食過不停的戰鬥後,我們發現做缺少了食放題必定要做的一件事……就係追單!!!!! 他們居然可以把我們點的都來齊,勁!!!!!!
這次我對朋友的堅持推介相當滿意,我也會帶其他的朋友再到這裡來個聚會。
2014-10-13
5 分鐘 (堂食)
2014-10-21 6070 瀏覽
因為見到open rice 甜品。因而想試下這間放題。book左8點半。但8點已經到了。照樣入去收208一位。待應異常熱情食品都叫多選擇。有熱有凍。吾叫放得好靚,但勝在新鮮又夠快。吾好食吾太多...什菜。芝士年糕。吞拿魚就一般甜品得1粒雪糕。本來想另外比錢叫甜品(但9點收)最後食吾到。有點失望因為生日月仲有得平。堅扺不過就算208/位都值得推介
2014-10-21
2014-10-14 5115 瀏覽
聽朋友講花千樹幾好食,所以就去試下因為我有事,所以就係朋友去攞位先,點知去到佢竟然要我打俾我朋友問左坐係邊個位先俾我入去洗唔洗甘既態度啊入到去發現都幾多野食,芝士魚腐係特別推介,真係啖啖芝士好yummy仲有焗蠔都唔錯,食多幾個都抵返曬。另外仲有炸物,好似炸蝦咁都炸得熱辣辣幾好食,但系炸粉厚左少少,有少少粉粉地既感覺。另外見到有羊架所以都特別試左下,可惜食落口感唔好,醃料味道非常一般,一D都唔好食總體黎講都ok既,不過服務態度可以稍為改善一下吧
聽朋友講花千樹幾好食,所以就去試下
洗唔洗甘既態度啊

總體黎講都ok既,不過服務態度可以稍為改善一下吧
2014-09-19
2014-10-13 4921 瀏覽
話說同外母、老婆同佢細妹行開荃灣,一行四人想搵個地方食LUNCH,老婆話不如食日式放題,記得有同事向我推介花千樹,於是我地就去試一試,好豪地食左一餐午餐日式放題。位於酒店內的花千樹日式放題,裝修簡潔,環境休靜,而且侍應服務欣勤有禮。而作為日式放題的餐廳,食物的種類及款式雖不算很多,但勝在各款的食物都甚有水準。相信很多人去食日式放題時,一開始都會勁點大量刺身,但刺身師傅往往都唔會理會你的要求,往往都係你有你點,佢有佢俾,所以我今次都係keep住一貫作風,勁點刺身但預佢黎唔足。誰不知侍應放於我面前的,係一盆用冰陣住的刺身,而且數量同我點的相同,絕無偷雞。GREAT!!!除此之外,刺身亦十分新觧,尤其是那個象拔蚌刺身,清甜爽口,值得一試。至於熱食方面,最記得那個牛油帶子。帶子大小適中,十分鮮味,而且牛油味亦不多不小,與帶子十分配合。我一個人食左一碟,攪到要再order多一份先得。HAHA。其餘的熱食都十分美味,由於一份的份量並不算多,故可各款點小量試一試。食到尾聲,諗住埋單走人,但個侍應話每位加30蚊就可以食多個甜品,起初我都無諗住食,因我不太好甜品,但同枱的三位女士,一聽到甜品就發瘋了,話
食到尾聲,諗住埋單走人,但個侍應話每位加30蚊就可以食多個甜品,起初我都無諗住食,因我不太好甜品,但同枱的三位女士,一聽到甜品就發瘋了,話一定要食埋先走,那我亦只好順應民意,一齊食啦。等左一陣,甜品到了,四份甜品放在各位面前,四人亦不禁”哇”了一聲,甜品賣相好別緻,同時餐廳內的甜品師亦在旁邊為我們介紹枱上的甜品。喺一輪手機拍攝聲音完結後,我哋開始品嘗面前的甜品,不太好甜品的我都要讚一讚這裹的甜品,作為一間日式放題餐廳,甜品有這水準確是難得,正!如果有機會去,一定要食埋個甜品先好走呀。
2014-10-02
  • 象拔蚌刺身
  • 牛油帶子
媽咪同老公生日,一行5大1小同佢地慶祝生日,book位時講左有人生日,可以減加1服務費,去到時再confirm先知係生日0個位先有得減,同佢講有兩位生日,佢話要book位時講先計,所以而家得1位有得減,咁唔緊要啦,生日飯食得開心最緊要,但真係。。首先講食物質素,刺身真係好差,最普通三文魚,質素連三蚊件架爭x都好過佢,魷魚竟然一pat pat,但咬到中間係韌到咬唔開,仲要唔只一片係咁。熟食冇驚喜,不過不失,天婦羅就有一般日本食店都保持到架水準,但枝豆咁簡單架野,都可以做到咩味都冇,唔好話咸味,連豆味都冇,真係。。芝麻雞翼小朋友好鐘意食,因為好多芝麻.至於服務,真係一肚氣,冇可能會再黎幫襯!我地真係落左好多次單,起碼超過5次,但點解呢,因為落極都冇野黎,除左第1次落單唔洗吹外,其他都係"黎未呀?""廚房有冇我地d單架?"我地又驚廚房有單未出如果再叫又食唔哂,前後叫問廚房叫左3次,落單起碼5次,但次次都話廚房冇我地d單,結果只係上過三次野,第1次就係第1張單,第2次係吹左勁多次先有,最離譜係佢地食6-8pm,e段時間只係上左兩次單,到8點,我地根本好似冇點食過野,因為d野唔黎,7點幾,個呀姐

芝麻雞翼小朋友好鐘意食,因為好多芝麻.至於服務,真係一肚氣,冇可能會再黎幫襯!我地真係落左好多次單,起碼超過5次,但點解呢,因為落極都冇野黎,除左第1次落單唔洗吹外,其他都係"黎未呀?""廚房有冇我地d單架?"我地又驚廚房有單未出如果再叫又食唔哂,前後叫問廚房叫左3次,落單起碼5次,但次次都話廚房冇我地d單,結果只係上過三次野,第1次就係第1張單,第2次係吹左勁多次先有,最離譜係佢地食6-8pm,e段時間只係上左兩次單,到8點,我地根本好似冇點食過野,因為d野唔黎,7點幾,個呀姐走黎問仲有冇野要食,last order,我話唔係呀,等極d野都唔到你仲同我講last order?佢話去廚房吹下,但冇左回事,到8點,個呀姐仲攞張單黎叫我地埋左單先,已經火到黎,同佢講,得,你上埋d野比我地先咪埋單囉,仲要同我地講,又唔係趕你地走,埋左單先姐,個下真係想爆粗,同佢講唔係我地唔想走,但你d野唔黎仲要叫我埋單先?但呀姐仲要係咁講要埋單先,係規矩,最後有個男侍應 開聲講得得得,食完先埋唔緊要,幫你入廚房睇下,點知又係話廚房冇單,叫我地而家再落,好啦,再落單,又等左3,4個字都未到,又問返幫我地落單個位男侍應先至有野黎,e次係第3次上野食。好啦,食完埋單,book位時講5大1小,有人生日,但張單黎就連(1個)生日都冇計,照收加1,同佢講就話要book位話先有,要入機ba ba ba。。真係。。已經費事再講,個幾十蚊豪比你,但已後都冇可能再幫襯你!離哂譜!
2014-10-08
2014-10-13 3341 瀏覽
朋友生日去試下,見到食評唔錯,但都幾失望黑豚肉豬腥味太重,仲要d肥膏成層厚雞扒又係,陣味好似食緊雞屎忽咁免治雞又係咁第一次叫三文魚刺身係會連皮上基本上食得落口既都係得d炸過/醃過既野,因為食唔到食材原味但係呢幾類食物選擇少以2百接近3百呢個價黎講,唔抵食咁貴既原因唔係因為佢食材靚/d野好食,係因為開係酒店下面用黎呃遊客服務又差,唔大叫基本上冇waiter會理你
朋友生日去試下,見到食評唔錯,但都幾失望
黑豚肉豬腥味太重,仲要d肥膏成層厚
雞扒又係,陣味好似食緊雞屎忽咁
免治雞又係咁
第一次叫三文魚刺身係會連皮上
基本上食得落口既都係得d炸過/醃過既野,因為食唔到食材原味
但係呢幾類食物選擇少
以2百接近3百呢個價黎講,唔抵食
服務又差,唔大叫基本上冇waiter會理你
題外話/補充資料: 打去book位,問有冇得walk in,竟然話冇,去到原來係有既,後面超過一半台拍烏蠅(仲要係星期日),所以想挑戰既朋友唔洗book位都可以
2014-10-12
10 分鐘 (堂食)
2014-10-07 3279 瀏覽
題外話/補充資料: 餐廳環境坐得舒服,不會有食得趕頭趕命既感覺,再加埋食物既質素好值得推介呢一間餐廳!
2014-10-04
開胃前菜:鴨胸柚子汁沙律
我最愛既刺身!!
串物:牛舌和翠肉瓜
串物:黑豚肉和燒波羅
天婦羅
蒜香一口腸,芝士燒生蠔
炒什菇,牛油凡立貝
值得一提既超高質甜品!
焦糖香蕉心太軟
鮮無花果LEMON慕絲配士多啤梨雪糕
  • 雲尼拿慕絲 ''榛子醬碎餅
2014-09-28 2889 瀏覽
聽朋友講花千樹幾好食,所以就去試下,因為我有事,所以就係朋友去攞位先,點知去到佢竟然要我打俾我朋友問左坐係邊個位先俾我入去,入到去發現都幾多野食,芝士魚腐係特別推介,真係超多芝士,超好食,仲有焗蠔都好好食,食多幾個都抵返曬,另外仲有炸物,好似炸蝦咁都炸得幾好食,見到有羊架所以都特別試左下,可惜食落口感唔好,一D都唔好食...總體黎講都ok既,不過食完之後有D唔舒服,唔知會唔會係衛生問題...
聽朋友講花千樹幾好食,所以就去試下,
因為我有事,所以就係朋友去攞位先,
點知去到佢竟然要我打俾我朋友問左坐係邊個位先俾我入去,
仲有焗蠔都好好食,食多幾個都抵返曬,
另外仲有炸物,好似炸蝦咁都炸得幾好食,
2014-09-24 2355 瀏覽
花千樹,一聽個名已經覺得好正,雖然係荃灣對我黎講有d遠,不過係酒店入面係幾易搵既一般放題既料都有啦,要讚既係d魚生係幾肥美既,三文魚係厚切又無乜根既,甜蝦係幾鮮既,仲有象拔蚌!壽司都好新鮮,d飯唔係凍冰冰係暖既,仲要有好好味既燒三文魚壽司 其他熱食就還好啦,唔算太大驚喜,不過唔差既唯一係覺得d飲品組類唔夠,叫親都係得汽水,仲有waiter態度一般,食得有少少壓逼感,同埋個半鐘cut單好似唔係好夠喉... 不過總括黎講都唔錯!
 其他熱食就還好啦,唔算太大驚喜,不過唔差既

2014-09-17 2851 瀏覽
9月14日是囡囡的生日,我們一家6人決定了帶瑩瑩食人生的第一次日式放題。之後便選了荃灣的花千樹,因為泊車方便,而且朋友食過也叫好,所以家人也沒有意見^^一到了門口,服務員姐姐知道我們有小朋友便問我們有無BB車想幫我們收好,希望我地坐得舒服D。這姐姐的細心真係抵俾個LIKE佢,但我瑩瑩已經三歲,所以唔洗。一坐低覺得環境唔錯,空間感充足,他們的wasabi也花了心思首先出場當然是魚生,十分新鮮而且難得是吞拿魚我們食了數回也沒有根,還有我最愛的象拔蚌真的有點驚喜!!! 壽司也不可缺少,這裡的是真正的手握壽,夾起也不會散,正!!!!!!!特別值得一提的是這裡的喬麥麵,超爽滑!!!!!! 我個人強烈推介!!!!!!!!!! 燒物方面我最欣賞的便是牛舌和豬肉,牛舌燒得剛剛好不會老,豬肉用了五花腩而且兩者都用了少量黑椒作調味最後令我意想不到的是,在放題中可以有海膽手卷而且極度鮮味!!!!!! 最後我也忍不住食多3件 ^^總括環境和食物方面也相當滿意,食放題給人的感覺總是又嘈又迫又要催單,但最少這次我們沒有這些情況出現,而且食物不論在用料和處理方面也相當好。 二百多有這質量我覺得已很超值,睇下我囡囡都

二百多有這質量我覺得已很超值,睇下我囡囡都食得不亦樂乎,最後送上為食瑩瑩的相片

(P.S 囡囡食完話要日日食日本野hahahah)
2014-09-14
  • 魚生
  • 喬麥麵
  • 燒牛舌
  • 燒五花腩
2014-09-15 2088 瀏覽
在荃新天地接好友下班聊聊天..約好去吃放題*訂座9:30PM不用等..不過店裡全都是人耶~~怪不得我之前約了好幾次才能訂到!!朋友超級愛吃刺身、壽司..常常吃日本料理..所以每次跟她吃飯基本上都是不用想..哈哈=花千樹是香港數一數二有質數的日式放題店..刺生壽司生鮮就不在話~~我們當然不會錯過..加上我們都很餓..一坐下來先來先點些冷盤唷!左上的胡麻醬豆腐沙律我們都很愛吃..豆腐切成小小的..一口豆腐+青菜很有和風味道..豆腐小小的很滑一點都不硬!! 另外的青瓜沙律用柚子汁酸酸的很開胃..建議先吃青瓜沙律才吃別的..手卷真的要讚了~~ 用料一點都不馬虎..吞拿魚腩、海膽..料很多..完全不像別家放題感覺像吃飯一樣!! 而且紫菜都還是脆的..很棒囉~~而且店員上桌時還特別提醒手卷要先吃..很貼心!! 加分~~刺身真的不能不說好好吃!! 好新鮮..生魚片都很厚!!我們覺得光是來吃刺身、壽司就已經值回票價呢~~ 上桌時紫菜不是軟軟的..只是我放太久才拍照所以沒辦法了@@雖然紫菜被我放軟..但是芥末八爪魚還是一樣新鮮..量也多..好好吃!! 我很喜歡有再加點耶~ 涼拌什麼呢? 我忘了..哈哈=

在荃新天地接好友下班聊聊天..約好去吃放題*
訂座9:30PM不用等..不過店裡全都是人耶~~

怪不得我之前約了好幾次才能訂到!!

朋友超級愛吃刺身壽司..常常吃日本料理..所以每次跟她吃飯基本上都是不用想..哈哈=

而且店員上桌時還特別提醒手卷要先吃..很貼心!! 加分~~
刺身真的不能不說好好吃!! 好新鮮..生魚片都很厚!!

我們覺得光是來吃刺身壽司就已經值回票價呢~~
上桌時紫菜不是軟軟的..只是我放太久才拍照所以沒辦法了@@

涼拌什麼呢? 我忘了..哈哈=

不過這個很好吃!! 我超喜歡!! 做前菜很適合*

不過枝豆一般而已..不建議大家點囉~
甜蕃薯因為在紙上面寫是推薦所以試試看..甜甜的不錯吃..也不會覺得膩..女生應該比較喜歡的感覺..但一份我覺得有點太多..如果一份再減量應該比較好..不然像我們2個女生每人吃2~3條就已經覺得夠了..根本就吃不完很浪費!! (畢竟不是不好吃麻~~)

煎餃雖然有點太油..應該用吸油紙墊著會比較好..但其實味道也是OK的..

值得讚的也是在紙上面寫推薦的蒜香雞扒..一桌看到滿滿的蒜味舖面已經忍不住立刻先吃!! 雞肉很嫩..薄片烤的很香脆..有點像吃泰式豬頸肉的做法..蒜味惹味又好吃..這份量2個人剛好~

還有是帶雜菌帶子..帶子很大顆..也很香很甜..不錯不錯!! 這個可以多點唷~~ 因為份量不多
我個人超級愛吃炸天婦羅..必吃南瓜!!! 不過很多日本料理店的南瓜都不好吃..更不要說放題店了..但是我還是想要試試看..沒想到給我驚喜了!!

南瓜很軟..不會硬硬的..好好吃!! 我一個人就吃完全部南瓜天婦羅!!

還有蕃薯、蟹棒也不錯..炸粉不算很多..不會有一口都是炸粉漿的感覺..不錯不錯~~
羊架的水準時好時差的..所以建議大家如果愛吃羊架先點1隻試試看..好吃才加點喔:

串燒食材不錯..翠肉瓜很鮮甜 ; 雞肉棒肉很嫩很香..不會太咸..剛好!! ; 我最愛雞軟骨了..軟骨都很大一顆..好好吃!! 每次吃放題我都會吃很多雞軟骨..哈哈=
朋友有吃芝士焗蠔..朋友說不錯..不會不新鮮..芝味也濃的..
牛油栗米很好吃..一份2個女生吃剛好~~

炸物一點都不油喔: 不會覺得很膩..特別是芝士年糕..外脆內軟..裡面滿滿的芝士..咬一口就已經滿瀉出來..還要是超級燙!! 好好吃喔~~ 讚讚!!旁邊的廣島蠔朋友吃完也說好好吃..一個人吃掉2個..很厲害!!
最後以清酒煮蜆是用味增湯底吧? 不過還是有喝到蜆鮮味..

蜆肉也很多..不會全都是只有殼的..也不錯唷~~ 朋友比較愛喝這個*
整體來講我覺得來吃日本沙律、刺身壽司、炸物類都是非常不錯唷!! 比一般放題店的水準都更要高!!! 其他肉類、串燒等各有差異..但是總結來說我是覺得很不錯..以放題店來說值得再來唷!!

2014-09-08
  • 刺身