今日好開心同屋企人去咗屯門嘅一間餐廳,成台灣食物,食物超級多款式,食物又多款式,真係好值得去啊,住屯門嘅朋友一定要去試吓呢一間茶木餐廳,首先佢嘅位置在於屯門西鐵站,只要行兩至3分鐘,就會到呢一間台式餐廳,裏面嘅裝修真係好靚,坐得好舒服,,環境好舒適,好適合一家大細朋友嚟聚會傾偈呀,真係可達到高,好方便,至於食物方面,個餐牌都好有多選擇,例如有紅燒牛肉麵,亦都有鹽燒雞扒肉燥飯,好地道,而且最值得驕傲的飲品是黑糖珍珠奶茶,佢哋個奶茶真係好濃郁,好好飲,唔想要珍珠仲可以選擇紅豆,或者糯米等等的款式,真係好多選擇,如果唔鍾意食珍珠的話,可以有其他選擇,真係好體貼客人嘅需要,我諗其他餐廳都沒有,但呢一間茶木餐廳先會有呢一個配套,所以如果食茶木嘅話,一定會番食
2023-02-18 44 瀏覽
屯市茶木進化再進化裝修完之後靚好多,餐牌都唔同晒😍鹽酥雞排肉燥飯 $82大大件鹽酥雞香脆惹味,加上成碗肉燥醬汁撈飯一流!台式麻辣半筋半肉手工拌麵 $ 82麻辣香濃夠晒正宗,拌麵煙韌爽口,撈勻夠晒滋味無窮,仲有啖啖半筋肉已經浸到入晒味!路邊灘小食 $68拼盤可以俾你試晒台式小食,有爆醬花枝苑,有必定要試嘅台灣腸,仲有大大件金黃雞排,性價比十足!溏心蛋 $38流心嘅溏心雞蛋,作為頭盤一流,特別嘅醬汁加微甜流心!冰淇淋拼芒果吉士可頌窩夫 $58抹茶冰淇淋加上脆口窩夫,仲加埋新鮮甜嘅芒果,仲有吉士醬襯托,整體口感滿分!濃厚起司奶蓋鐵觀音奶茶 $42奶蓋夠晒芝味,加上鐵觀音茶味十足,配上奶茶中和口感,入口茶香回味無窮!脆脆黑糖珍珠奶茶 $46勁多珍珠口感煙韌彈牙,奶茶香濃再配上朱古力脆脆,雙層咬口,飲品都有甜品級數!加一服務費茶木‧台式休閒餐廳 (屯門)屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3205號舖
屯市茶木進化再進化

裝修完之後靚好多,餐牌都唔同晒😍

鹽酥雞排肉燥飯 $82
大大件鹽酥雞香脆惹味,加上成碗肉燥醬汁撈飯一流!
台式麻辣半筋半肉手工拌麵 $ 82
路邊灘小食 $68
溏心蛋 $38
流心嘅溏心雞蛋,作為頭盤一流,特別嘅醬汁加微甜流心!
冰淇淋拼芒果吉士可頌窩夫 $58

濃厚起司奶蓋鐵觀音奶茶 $42
脆脆黑糖珍珠奶茶 $46

加一服務費

茶木‧台式休閒餐廳 (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3205號舖
2023-02-13 40 瀏覽
好鍾意茶木由佈置,到餐牌既名、食物名都好台式😊- 茶香三文魚湯漬飯🐠淋湯落去好有儀式感😋好靚,打卡好正!三文魚煎得金黃外脆內軟,湯飯好夾,仲配埋脆蝦米、木魚片、脆米,加埋落去超香口👍🏻- 黑醋味醂豬軟骨🐷炆得超林!好好咬口,黑醋好夾!而且上菜一直用蠟燭爐🕯️keep住暖,慢慢食都唔影響口感👍🏻- 路邊攤小食🍡見餐廳有個小皇冠👑,就揀左佢😆一個價錢有3樣小食,係抵既👍🏻有鹽酥雞、鹽酥福州魚丸、台灣腸。雞超鬆軟!!!粒魚丸仲有驚喜,內有餡🫢🫢- 玫瑰紅棗桂圓茶🌹好chill!聞同飲都係淡淡既香甜,好健康👍🏻- 冰淇淋拼芒果吉士可頌窩夫🧇🍨食埋就好圓滿喇😋😋😋呢到每款甜品幾乎都係打卡之選😆飽飽地就叫左個冇咁heavy既,都好滿足😋整體係好精緻既一餐!好味之餘好岩打卡😋
好鍾意茶木由佈置,到餐牌既名、食物名都好台式😊

- 茶香三文魚湯漬飯🐠

- 黑醋味醂豬軟骨🐷

- 路邊攤小食🍡

- 玫瑰紅棗桂圓茶🌹
好chill!聞同飲都係淡淡既香甜,好健康👍🏻

- 冰淇淋拼芒果吉士可頌窩夫🧇🍨

整體係好精緻既一餐!好味之餘好岩打卡😋

2023-02-12 113 瀏覽
勁耐冇食過茶木,呢間分店第一次食,裝修靚咗好多,價錢又唔貴好抵食,見到勁多人排隊!叫咗2個晚·嚐套餐,套餐係揀一個指定主食,加多$30就可以升級做套餐,轉做套餐之後可以揀一款飲品、一款前菜/甜品▶️台式麻辣半筋半肉手工拌麵第一次食撈嘅牛肉麵,牛肉超級軟淋入味!麵條好彈牙又惹味,推薦!附上有一塊腐皮捲同一塊鴨肉,都幾豐富🆗 跟餐揀咗沙律🥗▶️烏魚子元貝手作麵如果鐘意明太子的話超級推介!好香明太子味,so creamy🆙🆙有2大粒元貝,配上蕃茄氣、菇類同枝豆,有賣相之處又增添咗豐富嘅口感!跟餐揀咗窩夫,窩夫聽店員講似係每日唔同,我今次係朱古力杏仁窩夫,杏仁同朱古力醬勁夾,冇得輸呀!▶️餐飲係金萱鮮芒果奶蓋冰、黑糖珍珠奶茶金萱芒果擺得好精美,啱晒影相,芒果味濃郁,好好飲!黑糖珍奶🧋亦都好好飲,珍珠夠煙韌,係經典好飲嘅珍奶▶️麻辣鴨血旺配珍珠飯份量足夠,鴨血份量都夠多,配料有萵筍、芽菜、豆卜等等,不過略嫌唔夠辣唔夠過癮😂▶️黃金鹽酥雞(半份)加咗$22追加嘅鹽酥雞,炸得酥脆、乾身,唔會油淋淋,經典不敗👍🏻👍🏻▶️巧克力曲奇蜜糖歐軟磚塊嚟到茶木點可以唔食經典嘅歐軟磚塊甜品,今次試咗朱古力口味,磚塊超脆😍😍每

▶️台式麻辣半筋半肉手工拌麵
台式麻辣半筋半肉手工拌麵

▶️烏魚子元貝手作麵
朱古力杏仁窩夫

▶️餐飲係金萱鮮芒果奶蓋冰、黑糖珍珠奶茶
金萱芒果擺得好精美,啱晒影相,芒果味濃郁,好好飲!
黑糖珍奶🧋亦都好好飲,珍珠夠煙韌,係經典好飲嘅珍奶

▶️麻辣鴨血旺配珍珠飯
麻辣鴨血旺
麻辣鴨血旺

▶️黃金鹽酥雞(半份)
黃金鹽酥雞(半份)

▶️巧克力曲奇蜜糖歐軟磚塊
嚟到茶木點可以唔食經典嘅歐軟磚塊甜品,今次試咗朱古力口味,磚塊超脆😍😍每一塊都沾上蜜糖❤️好正呀!朱古力曲奇雪糕,再加埋d cream點會唔好食呢😋
巧克力曲奇蜜糖歐軟磚塊
巧克力曲奇蜜糖歐軟磚塊
2023-02-10 847 瀏覽
話帶阿媽去茶木食士多啤梨磚塊已經講咗好耐 ,今日終於兌現承諾我自己就最簡單淨係想食碗香辣牛肉麵仍然係保持到一貫水準牛肉筋肉參半、入味 、入口即溶麵質彈牙 湯底濃郁我媽話出街食要揀一啲自己比較少整嘅嘢就揀咗這一個烏魚子元貝手作麵麵質煙韌有點像烏冬又有點像拉麵汁有點像白汁, 濃稠度適中很掛麵見到隔離枱個餸好特別我阿媽話要叫呢個 鳳梨鮮果甜酸肉真係好特別嘅, 裝飾擺盤都已經好靚裏面有好多種唔同嘅生果,有藍莓、荔枝、士多啤梨、菠蘿、火龍果以為水果煮過會酸,點知有冇食落仲係清甜令我阿媽最鍾意就係呢一個啖啖肉完全冇骨嘅 甜酸肉, 仲要肥瘦適中食,落口完全冇肥肉我食咁多年古嚕肉,真係未試過係完全冇皮冇肥 冇骨吐返出嚟,呢個真係好好食最後嚟茶木最期待嘅士多啤梨磚塊我阿媽第一次食,我將第一層連埋上面啲雪糕水果畀曬佢覺得呢一個都係多啲人食開心啲,依家食到好飽整體覺得好多時連鎖餐廳嘅質素都會越嚟越差,但係今次食茶木係覺得食物比上次好, 好放心可以再約朋友嚟食飯

我自己就最簡單淨係想食碗香辣牛肉麵
仍然係保持到一貫水準

牛肉筋肉參半、入味 、入口即溶
麵質彈牙
湯底濃郁

我媽話出街食要揀一啲自己比較少整嘅嘢

就揀咗這一個烏魚子元貝手作麵
麵質煙韌有點像烏冬又有點像拉麵
汁有點像白汁, 濃稠度適中很掛麵

見到隔離枱個餸好特別
我阿媽話要叫呢個 鳳梨鮮果甜酸肉
真係好特別嘅, 裝飾擺盤都已經好靚
以為水果煮過會酸,點知有冇食落仲係清甜

最後嚟茶木最期待嘅士多啤梨磚塊

我阿媽第一次食,我將第一層連埋上面啲雪糕水果畀曬佢
覺得呢一個都係多啲人食開心啲,依家食到好飽

2023-02-08
  • 烏魚子元貝手作麵
  • 鳳梨鮮果甜酸肉
  • 香辣牛肉麵
  • 草莓香草蜜糖磚塊
一直同媽咪都好鍾意食茶木,一向都係性價比高,抵食又好食之選!😋 但係之前疫情少咗出街食飯,都有一排冇黎,最近同媽咪再去屯門呢間分店,發現原來大裝修咗,靚咗好多😳😳 好鍾意依家簡潔、光猛嘅設計!茶木仲係一如以往嘅多人,平日夜晚都要排隊~~仍然係人龍店😆 好好彩我哋被安排到一個小角落 咁啱呢個位得兩張枱 好似一個小空間咁😍😍 配上水泥灰色嘅牆身 很可以!🖤我哋次次都必叫嘅一定係鹽酥雞排!茶木嘅鹽酥雞排係無敵!!!🥹🫶🏻 配肉燥飯/手作麵都可以~ 今次又想食雞又想食台灣腸(多蒜🤤)~~所以嗌咗小食拼盤🐥今次仲試咗個烏魚子元貝手作麵🍝(好似係新嘢)粒元貝大粒到呢😳😳煎得好香~ 配上忌廉汁同埋每啖都有烏魚子嘅香味🐟 茶木嘅洋食手作面都真係唔會失望😚之前次次甜品都會食最出名嘅蜜糖磚塊🍯 但係今次唔係好肚餓唔想食咁大舊🤣 而且見到有新嘢想試吓😳 係韓國好Hit嘅牛角包窩夫!😍🥐🧇 我哋一人叫咗一個 配上嘅雪糕球仲可以自己揀唔同口味☺️ 正喎😋仲有要講吓會嘢飲!!脆脆黑糖奶茶🧋(如無意外都係新嘢😂)喂啊超級好飲😍😍😍杯邊啲黑糖脆脆 沾上濃厚嘅奶蓋🤤 而且佢哋嘅黑糖奶茶係可以揀紅豆/胚芽/愛玉都可以,啱晒

路邊攤小食

綜合水果牛角窩夫

仲有要講吓會嘢飲!!脆脆黑糖奶茶🧋(如無意外都係新嘢😂)喂啊超級好飲😍😍😍杯邊啲黑糖脆脆 沾上濃厚嘅奶蓋🤤 而且佢哋嘅黑糖奶茶係可以揀紅豆/胚芽/愛玉都可以,啱晒我唔係好鍾意食珍珠嘅人😹
脆脆黑糖奶茶配紅豆

愛上了🥹 下次都要飲!茶木又再成為我的飯堂了🫶🏻
茶木土鳳梨酥
2023-02-02
15 分鐘 (堂食)
路邊攤小食
脆脆黑糖奶茶配紅豆
茶木土鳳梨酥
  • 脆脆黑糖紅豆奶茶
2023-02-01 68 瀏覽
茶木係大學年代嘅回憶,仲記得以前係去尖沙咀食。而家有好多間分店,不過都係第一次嚟屯門分店。下午茶時間都幾多人,tea set幾抵食。以前食過佢嘅意粉覺得好好食,今次都試下都手作麵。羅氏蝦龍蝦汁手作麵麵質夠彈牙,龍蝦汁濃郁,好食推介🙌🏻🙌🏻Dessert太豐富🤩🤩揀唔到就叫哂兩個wowww冰淇淋拼黑朱古力杏仁可頌窩夫冰淇淋拼芒草吉士可頌窩夫Waffle好好食,配咩餡料都咁好食!Green tea Ice cream都正正。

以前食過佢嘅意粉覺得好好食,今次都試下都手作麵。
羅氏蝦龍蝦汁手作麵
麵質夠彈牙,龍蝦汁濃郁,好食推介🙌🏻🙌🏻

Dessert太豐富🤩🤩
揀唔到就叫哂兩個wowww
冰淇淋拼黑朱古力杏仁可頌窩夫
冰淇淋拼芒草吉士可頌窩夫
Waffle好好食,配咩餡料都咁好食!
Green tea Ice cream都正正。
2023-01-26 54 瀏覽
今日放工同朋友黎屯門市廣場睇戲,見到對面就有間茶木就即刻去排隊啦!都真係好多人好受歡迎!排左一陣就入去坐啦,d位都好闊落,好舒服!鹽酥雞排肉燥飯$82我就選左呢個肉燥飯,因為我就好鍾意食鹽酥雞架😍好香口好新鮮脆口,肉質好滑,有肉汁流出!而肉燥飯撈埋飯真係好好食,好快就食曬成碗😂紅燒牛肉麵$88牛肉煮到好淋,而湯底都好濃厚,d麵軟硬剛好,配埋真係好好食!份量都好夠台式抹茶拿鐵$42飲品朋友叫左呢杯抹茶拿鐵,抹茶味好夠,甜味剛剛好~木柵鐵觀音草莓青檸茶$42呢杯好特別既水果茶,好香草莓味加小小青檸酸味,可以解膩!路邊攤小食$68呢個小食拼盤有花枝丸,台灣膠同鹽酥雞,傾住計食同飲野岩曬!巧克力曲奇蜜糖磚塊$78最後甜品時間黎啦,茶木最出名既蜜糖磚正啊!蜜糖浸滿面包,咬落每一口都好甜好食啊!仲有配埋上面雪糕,真係大滿足

鹽酥雞排肉燥飯$82

紅燒牛肉麵$88

台式抹茶拿鐵$42
飲品朋友叫左呢杯抹茶拿鐵,抹茶味好夠,甜味剛剛好~

木柵鐵觀音草莓青檸茶$42
呢杯好特別既水果茶,好香草莓味加小小青檸酸味,可以解膩!

路邊攤小食$68
呢個小食拼盤有花枝丸,台灣膠同鹽酥雞,傾住計食同飲野岩曬!

巧克力曲奇蜜糖磚塊$78
2023-01-19 57 瀏覽
自從搬咗去屯門之後發覺屯門小區入邊補給充足不同類型嘅民生用品都一應俱全有不同嘅餐廳同埋超級市場今日諗住去睇戲🎬見到對面有間茶木立即入去醫下肚先,Dinner Set都幾抵食鴨血旺最近冷冷的天氣,吃一碗熱呼呼的麻辣鴨血好Warm,但吾算太辣岩曬我😚而且配菜都幾多,一大碗都食吾曬西冷牛扒配肉燥飯本身並抱沒有太大好感,但估吾到牛扒雖然吾算厚,但食落重有少少汁同埋吾乾,肉燥飯調味得宜而且份量足夠黑糖珍珠奶茶🧋茶味幾香,但略嫌黑糖甜味吾夠,珍珠都煙靱水果茶🍎🍐🍊🍋材料相對天然單純,是由多種水果一起混搭,酸酸甜甜好開胃抹茶鮮果流心軟歐🍵🧁色彩非常之繽紛,份量都幾多,綠茶雪糕好甘香,打開盒子之後,好香滑既抹茶醬,味道好香滑,推薦😚
自從搬咗去屯門之後
發覺屯門小區入邊補給充足
不同類型嘅民生用品都一應俱全
有不同嘅餐廳同埋超級市場

今日諗住去睇戲🎬見到對面有間茶木
立即入去醫下肚先,Dinner Set都幾抵食

鴨血旺

西冷牛扒配肉燥飯

黑糖珍珠奶茶🧋
茶味幾香,但略嫌黑糖甜味吾夠,珍珠都煙靱

水果茶🍎🍐🍊🍋

材料相對天然單純,是由多種水果一起混搭,酸酸甜甜好開胃

抹茶鮮果流心軟歐🍵🧁

2023-01-19 50 瀏覽
係屯門市廣場,有間茶木,想上黎食好耐,今日終於有時間啦。好,坐低睇下有咩好食先。台式麻辣半筋半肉手工拌麵,先試一啖個湯先,好濃牛肉味,牛肉都好有份量,而且炆得好腍。個麵爽口又有咬勁,夠辣,好味!鹽酥雞扒肉燥飯,雞扒炸得好酥脆,肉燥味道剛剛好,唔會過咸,拌飯一流。路邊攤小食,有三種地道小食,我都係最鍾意台灣腸,果種帶甜甜地既味道。甜品叫左芒果、草莓吉士可頌窩夫各一,草莓唔酸幾好,牛角包窩夫好脆,好香奶酥味,仲有一球雪糕。玫瑰紅棗桂圓茶,個茶感覺好滋潤好養生,食完甜品,飲番個熱茶唔錯!脆脆黑糖珍珠奶茶,都算係呢度signature,脆脆圍住杯邊,奶茶濃厚,仲有爽彈珍珠。
係屯門市廣場,有間茶木,想上黎食好耐,今日終於有時間啦。

好,坐低睇下有咩好食先。

個麵爽口又有咬勁,夠辣,好味!

#ftf_屯門台味十足睇得又食得 主食甜品一樣掂 你要為茶木淨係食吐司磚?咁就大錯特錯啦~晚市二人餐超抵食,$258包兩個小食、主食、飲品,仲有得以優惠價加甜品同埋升級飲品,而且每種食物味道都絕頂!最後加埋甜品,真係大快朵頤!晚市二人餐 $258⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黃金鹽酥雞 (半份)⭐️⭐️⭐️⭐️酥脆香口,正常發揮,分量多!蒜香 麻辣豬耳朵(半份)⭐️⭐️⭐️爽脆,但唔夠香,唔係話太辣。櫻花蝦魚湯浸娃娃菜(半份) +$2⭐️⭐️⭐️⭐️意料之內嘅味道,個湯夠鮮甜,配娃娃菜簡直冇得頂。紅油抄手(半份)(辣)+$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️醬汁調配惹味又香濃,鹹淡適中,餡料份量足!加咗兩碟小食,最欣賞呢一碟!烏魚子元貝手作麵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️麵質彈牙又掛汁,醬汁忌廉味香濃順滑但唔膩,配料有大量香菇、豌豆、蕃茄仔同椰菜仔,美味絕頂!極推介!不過元貝有啲over cooked。台式麻辣半筋半肉手工拌麵⭐️⭐️⭐️⭐️牛腩同牛筋超軟腍,鴨血同素鴨味道同樣出色,仲配有糖心蛋,拌麵乾濕到乾好,有口感!金萱鮮芒果奶蓋 +$17⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大大杯,勁抵飲!芒果沙冰做底,幼滑香甜,奶蓋帶點鹹味,夠厚身,上邊仲有夠大芒果,睇得又飲得!四季青萱鮮果茶 +$21⭐️⭐️⭐️⭐️
#ftf_屯門

台味十足睇得又食得 主食甜品一樣掂

晚市二人餐 $258
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黃金鹽酥雞 (半份)
⭐️⭐️⭐️⭐️
酥脆香口,正常發揮,分量多!

蒜香 麻辣豬耳朵(半份)
⭐️⭐️⭐️
爽脆,但唔夠香,唔係話太辣。

櫻花蝦魚湯浸娃娃菜(半份) +$2
⭐️⭐️⭐️⭐️
意料之內嘅味道,個湯夠鮮甜,配娃娃菜簡直冇得頂。

紅油抄手(半份)(辣)+$20

台式麻辣半筋半肉手工拌麵

金萱鮮芒果奶蓋 +$17

四季青萱鮮果茶 +$21
⭐️⭐️⭐️⭐️
茶香,水果新鮮,連菠蘿都係鮮菠蘿!

草莓吉士可頌窩夫 +$15
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
中間係千層牛角酥嘅質感,外脆內煙靭,口感味道頂呱呱,上面仲有吉士醬同士多啤梨,簡直係絕配!

抹茶鮮果流心歐軟 $88
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
吐司轉入邊仲有麻薯,抹茶味雪糕茶味香濃,流心奶蓋醬汁好creamy,香脆嘅吐司配上雪糕同奶蓋,冰火交融,口感豐富,美味可口!

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2023-01-15 677 瀏覽
屯門市廣場 茶木裝修完之後我覺得好食咗、選擇多咗、地方好坐咗、服務又好咗🤣🤣🤣🤣卡位為主,座位夠闊,QR code點餐,茶水自助店員服務好周到👍晚餐選擇好多,仲有好多套餐選擇,有埋甜品茶飲滿足晒所有要求🥰🥰鳳梨鮮果甜酸肉配白飯或地瓜米粉打卡一流,賣相好靚呀,一上枱熱辣辣仲出現㗎食得出用咗靚食材,靚嘅豬柳條,肥瘦相間,口感外蘇內嫩,不會油膩保持肉香,加上新鮮嘅鳳梨非常香甜生色不少😍😍揀咗配地瓜米粉口感好好唔會林晒!烏魚子元貝手作麵台式西式嘅完美組合,估唔到效果咁好,烏魚子非常香濃,配上元貝鮮上加鮮,手作面帶有口感賣相仲好靚添!路邊攤小食有鹽酥雞扒台灣腸和花枝丸,特別喜歡鹽酥雞扒,真係做到脆卜卜,好入味而且外皮唔會太厚,好酥脆!飲品方面都非常出色草莓🍓櫻姬 —用了非常足,用上新鮮草莓,加上Green更加smooth 口感真的不錯茉莉綠茶,茶味好香濃 有台式飲品嘅特色對茶都非常之專業再食埋個冰淇淋冰綜合水果吉士可頌窩夫🧇上枱熱辣辣窩夫,好鬆化配埋雪糕一齊食,口感非常突出難怪八點都仲要排隊啦價錢服務、食物質素、環境喺屯門市廣場嚟講真係首選👍

鳳梨鮮果甜酸肉配白飯或地瓜米粉

打卡一流,賣相好靚呀,一上枱熱辣辣仲出現㗎

揀咗配地瓜米粉口感好好唔會林晒!

飲品方面都非常出色

茉莉綠茶,茶味好香濃 有台式飲品嘅特色對茶都非常之專業

再食埋個冰淇淋冰綜合水果吉士可頌窩夫🧇
上枱熱辣辣窩夫,好鬆化配埋雪糕一齊食,口感非常突出

難怪八點都仲要排隊啦
價錢服務、食物質素、環境喺屯門市廣場嚟講真係首選👍
2023-01-12 53 瀏覽
好多年前讀書時期食過一次茶木,覺得好難食仲差過茶記,自始就無再食過。今日女朋友話好想食,咁無辦法咪陪佢食,點知有驚喜!今日去左屯市分店,裝修靚左好多,用左木系又夠光猛,令人感覺煥然一新野食款式都多左好多好多,今次叫左二人餐玫瑰紅棗桂圓茶,好足料,飲落亦好清新,夠晒養身脆脆黑糖珍珠奶茶,好靚上面仲有奶蓋同芋圓,芋圓食亦時候沾上左啲奶蓋,超好食!飲奶蓋既時候亦食到啲脆脆好正,比平時出面個啲手搖飲品好飲幾倍!仲要唔係特別貴!鹽酥排骨肉燥飯,最正係個排骨半肥瘦食落唔會好硬,面頭又炸得夠脆,高質烏魚子元貝手作麵,好出色,可以話係比得上係高級西餐廳叫既意粉麵質好彈牙,而家醬汁夠杰身痴晒上麵到,食既時候好入味。配料亦加左納豆椰菜仔等等又健康又好味又有咬口既食材,既match又好食,無得彈!紅油炒手,唔會太辣,味道都唔錯最後緊係唔少得甜品啦,呢到仲可以叫店員後上,勁細心!估唔到多年後再食返茶木,環境靚左,野食又好多左,真係令我改晒觀!可以再有下次
好多年前讀書時期食過一次茶木,覺得好難食仲差過茶記

野食款式都多左好多好多,今次叫左二人餐

玫瑰紅棗桂圓茶,好足料,飲落亦好清新,夠晒養身

脆脆黑糖珍珠奶茶,好靚

紅油炒手,唔會太辣,味道都唔錯

最後緊係唔少得甜品啦,呢到仲可以叫店員後上,勁細心!

2023-01-12 61 瀏覽
喺屯門睇完戲。諗住搵吓有咩食見到茶木 就諗起好耐冇去過台灣 即刻入去食🥲呢間茶木裝修好舒服 好好坐 記得以前去茶本都係食甜品🥰🎈合式麻辣半筋半肉手工拌麵一直都好鍾意食拌麵為左舊鴨血特登揀左拌麵食唔會好乾身 撈一撈就食得 雖然麻辣但唔算好辣 筋肉真係一半一半 好大舊啲筋都好淋 唔怕咬唔到🎈紅蔥地瓜燉無骨牛腩配白飯牛腩好入味 肉都比較軟 唔洗怕咬好耐 下面仲有個座加熱慢慢食都得 唔驚好快凍晒用埋啲汁撈飯一流 👍🏻🎈蒜香麻辣豬耳朵小食揀左豬耳 辣得黎好香 仲有青瓜粒配搭 中和返啲辣味野飲我地就叫左脆脆黑糖奶茶(仙草凍)脆脆拿鐵啲脆脆好好食 少甜岩岩好 🥹🎈巧克力花果流心歐軟以前最多就係食茶木既甜品!今次都叫返個歐軟 有奇異果同芒果仲有雪糕!!!成個甜品都好大個入面浸晒醬但又唔會好漏 值得一試
喺屯門睇完戲。諗住搵吓有咩食
見到茶木 就諗起好耐冇去過台灣

🎈蒜香麻辣豬耳朵
小食揀左豬耳 辣得黎好香
仲有青瓜粒配搭 中和返啲辣味

野飲我地就叫左
脆脆黑糖奶茶(仙草凍)
脆脆拿鐵

仲有雪糕!!!
成個甜品都好大個入面浸晒醬
但又唔會好漏
值得一試
茶木系我一直都帮衬开嘅餐厅,因为佢价钱合理味道都好唔错,同埋装修各方面都算系中上水平,今日嚟到屯门行街,都系会选择茶木解決晚飯。每次嚟茶木都必点一个草莓吐司磚。佢上边有个草莓雪糕球,外边又有好多草莓,睇个外型以为距係几塊完整吐司墊住嘅,但系原来个中间系空嘅,中间填满左切好既一块块细细块嘅吐司磚,好方便入口, 一塊吐司磚点一下雪糕球,唔甜膩,好match。呢个三杯鸡炆得好入味,配料唔算特别多,鸡好多,好抵食。经典嘅香辣牛肉面,牛肉炆得好腍,入面仲有大块嘅萝卜,同样好入味,佢啲面好烟韧,好大碗。鸭血旺又麻又香,份量好足。呢个鲜果茶入边嘅果品都比较多,最钟意食个菠萝,比较甜,可能成杯茶嘅甜味就来自呢个菠萝。黑糖奶茶都不过不失,所以总体来讲,茶木呢间餐厅系真系又抵食又好食。
每次嚟茶木都必点一个草莓吐司磚。

呢个三杯鸡炆得好入味,配料唔算特别多,鸡好多,好抵食。
鸭血旺又麻又香,份量好足。