2023-01-12
好多年前讀書時期食過一次茶木,覺得好難食仲差過茶記,自始就無再食過。今日女朋友話好想食,咁無辦法咪陪佢食,點知有驚喜!今日去左屯市分店,裝修靚左好多,用左木系又夠光猛,令人感覺煥然一新野食款式都多左好多好多,今次叫左二人餐玫瑰紅棗桂圓茶,好足料,飲落亦好清新,夠晒養身脆脆黑糖珍珠奶茶,好靚上面仲有奶蓋同芋圓,芋圓食亦時候沾上左啲奶蓋,超好食!飲奶蓋既時候亦食到啲脆脆好正,比平時出面個啲手搖飲品好飲幾倍!仲要唔係特別貴!鹽酥排骨肉燥飯,最正係個排骨半肥瘦食落唔會好硬,面頭又炸得夠脆,高質烏魚子元貝手作麵,好出色,可以話係比得上係高級西餐廳叫既意粉麵質好彈牙,而家醬汁夠杰身痴晒上麵到,食既時候好入味。配料亦加左納豆椰菜仔等等又健康又好味又有咬口既食材,既match又好食,無得彈!紅油炒手,唔會太辣,味道都唔錯最後緊係唔少得甜品啦,呢到仲可以叫店員後上,勁細心!估唔到多年後再食返茶木,環境靚左,野食又好多左,真係令我改晒觀!可以再有下次
野食款式都多左好多好多,今次叫左二人餐
玫瑰紅棗桂圓茶,好足料,飲落亦好清新,夠晒養身
紅油炒手,唔會太辣,味道都唔錯
最後緊係唔少得甜品啦,呢到仲可以叫店員後上,勁細心!