2022-01-27 656 瀏覽
超~人氣餐廳!每次都比餐廳外長長嘅人龍嚇窒,撞正無比得閒嘅晚上先的起心肝黎試試。.❝黃金忌廉蟹肉意大利粉❞ $116鹹蛋黃用料大方,足夠撈勻全份意大利粉,而且味道突出,反而忌廉味偏淡。蟹肉份量適中,味道有少少比鹹蛋黃掩蓋咗。不得不提餐點嘅賣相十分討好,除咗擺盤美觀之外仲附上大大隻蟹殻。.酥餅條可以沾少少醬汁一齊享用,味道同口感都好新奇。另外面頭有少少似泰國風味嘅葉做點綴,為餐點加添特色。.點選意大利粉可免費配一杯黑糖薑母茶或檸檬蜜,再+$25就可以加配蛋糕一件,今次揀選咗芒果青檸乳酪蛋糕同焦糖燉蛋配瑪德蓮蛋糕。.❝芒果青檸乳酪蛋糕❞ +$25芒果形狀可愛又治癒,圓碌碌嘅鮮黃色蛋糕睇落真係好似一隻完美嘅芒果hahaha~蛋糕內層係musse配海綿蛋糕,夾層有些少芒果粒,唔會過甜,食得出青檸味帶黎嘅清新,適合食得太飽但又想食甜品嘅人類。.❝ 焦糖燉蛋配瑪德蓮蛋糕❞ +$25身為一個焦糖燉蛋狂熱分子(即係誇張到即使法國有無數咁多吸引嘅甜品,每次到訪法國嘅每一餐都堅持要以焦糖燉蛋作結,甚至係西班牙旅行而下一站就係法國,都依然忍唔住係一個完全同焦糖燉蛋無關嘅國家食焦糖燉蛋嘅個種奇怪人類),今日試
❝黃金忌廉蟹肉意大利粉❞ $116

❝芒果青檸乳酪蛋糕❞ +$25

❝ 焦糖燉蛋配瑪德蓮蛋糕❞ +$25
身為一個焦糖燉蛋狂熱分子(即係誇張到即使法國有無數咁多吸引嘅甜品,每次到訪法國嘅每一餐都堅持要以焦糖燉蛋作結,甚至係西班牙旅行而下一站就係法國,都依然忍唔住係一個完全同焦糖燉蛋無關嘅國家食焦糖燉蛋嘅個種奇怪人類),今日試到依個焦糖燉蛋,係香港day-to-day會到訪嘅餐廳黎講非常非常高質!

入口滑嫩,質地剛好係固體同流質中間,蛋味濃郁,同忌廉比例完美平衡,唔會比雲尼拿籽搶風頭,亦唔會過甜。表面焦糖嘅味道係屬於易入口嘅,唔似係法國食到個種微苦口味。一脆一嫩﹑一凍一熱,口感教人滿足。瑪德蓮蛋糕口感鬆化,味道剛好,同焦糖燉蛋一齊享用都係一個唔錯嘅配襯。
❝用餐提示❞
每日都總會大排長龍嘅餐廳,而且餐廳不接受booking,所以建議大家想黎用餐嘅話就盡量避開繁忙時間﹑或者預早少少黎排隊。到訪當日係平日8pm前後,大概都要等候40分鐘先可以入座,而且由點餐到上菜都要預翻25分鐘。
餐廳有幾張係二人同行要並肩而坐嘅矮bar枱﹑亦有幾張係排隊嘅人類係正隔離﹑容易令人眼甘甘咁望住枱上餐點﹑食得尷尬嘅四人枱,其餘都係坐得舒服﹑寬敞嘅座位。餐廳設計裝潢都帶些少森林色系,餐具可愛精緻。
𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
黃金忌廉蟹肉意大利粉 ($116) & 芒果青檸乳酪蛋糕 (+$25) & 焦糖燉蛋配瑪德蓮蛋糕 (+$25)
餐點味道 | SEE ABOVE
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 唔怕排隊嘅朋友﹑家庭聚餐
2022-01-10 981 瀏覽
冇堂食?唔怕!仲有外賣!家下外賣自取Beans仲有7折!😨😨好驚啲黃店捱唔住,盡力幫手頂住 真心,外賣番到屋企一定冇堂食新鮮煮好熱辣辣咁好味但質素絕對唔差,仲要有折好值得幫襯!👍🏻👍🏻 全部主食都免費跟檸檬蜂蜜 / 黑糖姜母茶 / 美式咖啡我杯黑糖姜母茶勁薑,唔錯☺️☺️ 香燒八爪魚意大利飯 $168 🐙🐙8.5超大條八爪魚個飯調味做得好好拎到番屋企都唔會好似糊仔咁推介🤤🤤 香煎大蝦龍蝦汁意粉 $138 🦐🦐8分啲蝦煎得幾香幾好味個汁都係好味但意粉焗到番屋企有啲淋得濟🙈🙈 西班牙辣腸海鮮通粉 $116 🦑🐟6.5分呢個飯望落好靚但唔知點解食落冇乜味第一啖食佢,以為自己冇左味覺幾驚自己中左武肺😂😂 焦糖單骨雞翼 $54 🐔🐔8.5分呢個無論堂食定外賣都咁好味啲肉好嫩滑焦糖醬好味😋😋 黑松露薯條 $25 🍟🍟2分焗淋左既薯條真心好難食!!我唔明我媽點解咁堅持買佢😑😑個松露醬好正但薯條都係留係堂食啦😂😂
冇堂食?唔怕!
仲有外賣!
家下外賣自取Beans仲有7折!😨😨
好驚啲黃店捱唔住,盡力幫手頂住

真心,外賣番到屋企
一定冇堂食新鮮煮好熱辣辣咁好味
但質素絕對唔差,仲要有折
好值得幫襯!👍🏻👍🏻

全部主食都免費跟檸檬蜂蜜 / 黑糖姜母茶 / 美式咖啡
我杯黑糖姜母茶勁薑,唔錯☺️☺️

香燒八爪魚意大利飯 $168 🐙🐙

西班牙辣腸海鮮通粉 $116 🦑🐟
6.5分
呢個飯望落好靚
但唔知點解食落冇乜味
第一啖食佢,以為自己冇左味覺
幾驚自己中左武肺😂😂

焦糖單骨雞翼 $54 🐔🐔
8.5分
呢個無論堂食定外賣都咁好味
啲肉好嫩滑
焦糖醬好味😋😋

黑松露薯條 $25 🍟🍟
2分
焗淋左既薯條真心好難食!!
我唔明我媽點解咁堅持買佢😑😑
個松露醬好正
但薯條都係留係堂食啦😂😂

15 分鐘 (堂食)
呢次係特登翻兜,嚟Beans再食🤪開左咁耐人氣依然不減,都仲係排長龍,不過見咁多人居然係經理serve我🤗不過我今次決定外賣翻屋企食,而且外賣有九折㗎~💟 千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 $108 呢個pizza真係幾有驚喜,因為佢個餅底厚薄適宜(有少少似Pizzahut嗰個),唔錯,而且海鮮都好豐富,唔會話好少份量,食到係幾足料既,而且都新鮮,好彈牙好有嚼勁,千島海鮮冇得輸🤣佢套餐附送既黑糖薑母茶都幾重薑味,冬天飲非常適合💓

💟 千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 $108

佢套餐附送既黑糖薑母茶都幾重薑味,冬天飲非常適合💓
外賣自取
2021-12-25 767 瀏覽
終於幫襯到Beans,離港前有機會食到。今次還帶了澳洲朋友來,她很喜歡。✅ 環境寬敞✅ 叫了兩個午餐,加了甜品,$210/2人,性價比ok ✅ Pizza 中的蟹柳好多,配千島醬好好味✅ 每碟都擺盤精緻⚠️ 黃金蟹肉意粉🍝咁多人盛讚,結果食不到一絲蟹肉,可能是黃金醬太濃蓋過了。而且蛋黃太濃變得膩。⚠️未習慣,也不喜歡自行用QRcode落單️😬 想到長者生活又多個難處😞 旁邊枱是兩位上年紀長者,摸了很耐,最後還是要待應點單。貼心服務應該主動提出協助,減少食客壓力。

✅ 環境寬敞
✅ 叫了兩個午餐,加了甜品,$210/2人,性價比ok
✅ Pizza 中的蟹柳好多,配千島醬好好味
✅ 每碟都擺盤精緻

千島醬帶子蟹柳薄餅
美式咖啡
柚子芝士moss 蛋糕
2021-12-12 1177 瀏覽
冇黎一排,坐低先發現原來而家可以自己scan QR code落order😲差唔多次次都係食all day breakfast,今次決定試下意粉😆~黃金蟹肉意大利粉($116)個display加分,見到大大個蟹殻🦀,未食都已經洗晒口水🤤食到咸蛋味幾濃,但蟹肉就唔多覺,反而見到唔少蟹柳絲,估唔到酥餅同意粉都幾夾,整體來講味道不錯~Green World (跟餐加$25)蛋糕外型幾吸睛,蜜蜂朱古力都好好食,但個green tea mousse抹茶味唔夠濃🍵,有啲失望,反而中間有驚喜,雲呢拿海綿蛋糕好鬆軟,同紅豆醬好夾,蕨餅都係唔夠抹茶味下次再試其他蛋糕😋

黃金蟹肉意大利粉($116)
黃金蟹肉意大利粉

Green World (跟餐加$25)
Green  World

下次再試其他蛋糕😋
黃金蟹肉意大利粉
2021-12-09 958 瀏覽
💋 The Backyard Breakfast 全日早餐 ($138) BEANS最出名既應該都係佢既全日早餐 😆 今次小編第一次食,果然冇失望 🥰🥰 最出色都係個冬甩型既窩夫,一入口就有蜜糖味,香甜軟熟,加埋whipped cream超好味 💕 其他配料就正常發揮,egg benedict流心,哈密瓜都夠甜 🍈 (📈推薦程度:8/10)💋 黃金蟹肉意大利粉 ($102) 相比之下呢個意粉就普普通通,入口蟹肉同鹹蛋黃味都有,不過食到一半就有d膩 😅 蟹蓋就純打卡用,入面咩都冇既,同埋配咗兩條肉桂麵包條,唔係太夾 🥴🥴(📈推薦程度:5/10)💋 黑松露薯條 (跟餐 +$25) 呢個見好多人推薦,而且叫咗主菜+$25就有,好抵咁 😗 不過現實中d薯條唔夠熱,而且好油 🤕🤕 雖然個黑松露醬幾好味,但係小編都係覺得冇下次 😅(📈推薦程度:3/10)💋 是日甜品 - 焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕 (跟餐 +$25) 黎到BEANS點可以唔叫甜品 😝 呢款甜品擺得幾精緻,個焦糖燉蛋好味,用匙羹敲碎上面脆卜卜既焦糖好有滿足感 🥰🥰 不過水果較酸,個黑色既馬德蓮蛋糕又硬又凍 🤢(📈推薦程度:5.5/10)💋
(📈推薦程度:8/10)

💋 黃金蟹肉意大利粉 ($102)
(📈推薦程度:5/10)

💋 黑松露薯條 (跟餐 +$25)
(📈推薦程度:3/10)

💋 是日甜品 - 焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕 (跟餐 +$25)
(📈推薦程度:5.5/10)

💋是日甜品 - YUZU 柚子蛋糕 (跟餐 +$25)
呢個芝士造型既蛋糕小編想試好耐啦,真係好得意 🤭🤭 佢其實係個柚子味慕絲蛋糕,甜甜酸酸好好味,不過比較細舊,兩三啖就K.O.晒成舊😭
(📈推薦程度:7/10)

💋黑糖薑母茶 (跟餐): 正常水準,暖胃
💋蜂蜜檸檬 (跟餐): 唔好學小編叫少甜,變咗冇味檸水🤣

結論:如果可以叫10舊蜜糖窩夫就好啦💓
2021-12-05 704 瀏覽
今日出去行街, 咁啱見到Beans, 一直想試, 但都無機會. 見排隊嘅人唔算多, 就去咗排隊等位. 一邊等既時候, 朋友就睇下餐牌, 我就上open rice睇下, 竟然發現有現金劵買, 問咗服務員係可以用得, 就即刻買咗. 雖然只係9折, 但就好似免咗加一咁!都係感覺良好, 而且啲嘢都幾好食, 小朋友都好鍾意. 有意粉, 有漢堡包, 有薯條, 有蛋糕, 朱古力超好飲, 但最好叫少甜, 而且咖啡可以要求整3D公仔, 好得意, 所以可以下次再去!正😄
2021-11-28
用餐優惠
現金券
  • 特濃朱古力
2021-12-02 720 瀏覽
去開沙田,周圍行吓。。。本身想去宜家傢俬,但係因為太多人又夜喇所以就轉去食beans因為我自己未食過嘅,我女朋友之前有食過佢話味道都OK所以就決定試吓,派咗一陣隊就到都幾快手嘅。。去到才二人元枱,不過都唔會有一種非常畢業嘅感覺將盞燈坐得幾舒服,cafe裏面裝修都幾特別,尤其是中間天花板有個LED會播住天空每個店員都非常之有禮貌,用QR code落單方便快捷👍叫咗一個意粉一個飯兩杯嘢飲加個甜品。。。買單四百幾蚊,不過去Cafe食一餐兩個人都係呢啲價錢㗎啦重點係每一樣嘢我都覺得好好食乾魷魚酥發條魷魚鬚好大條,白癡落去又唔會好銀好爽口又入味。。。個蟹膏意粉都非常之好食,好香蟹味最尾叫咗個法式蘋果批做甜品,個蘋果批好香好趣,雲呢拿雪糕都非常之好食!有機會一定要再嚟試吓

重點係每一樣嘢我都覺得好好食

2021-11-27 573 瀏覽
入面無晒位得返出面,但係當係外賣咁係餐廳入面叫同比左錢先,然後等叫number。個人認為外面坐得仲舒服😂d音樂都好正,係有時大風吹走張紙巾😂😂個飯太重味,我病緊都覺得太濃,下次會叫意粉。個茶好香,可惜因為外賣無得用茶壺。
外賣自取
一直去開荃灣分店,一直都好鍾意。咁岩經過沙田分店就同朋友去食。職員問我哋可唔可以坐戶外,見今日天氣幾好坐户外都無問題。嘢食黎到見到全部都用紙杯紙碟紙餐具,以為因為疫情所以先係咁就冇為意🥲不過唔知以為自己食緊快餐🙄重點🔥賣單嘅時候,一直舉手冇人理。但我眼前係有職員走來走去都唔理我地,行返入餐廳,經理同我講因為我哋坐戶外冇+1服務費,所以賣單要自助,垃圾都要自己揼?!🤨入坐時完全冇人同我哋講坐户外所有野要自助,同經理反映仲理所當然講到好似我地無比加一服務費就唔服務我地咁🙂職員無通知我地坐户外會咁一個道歉都無🤭其實如果我比$500仲衰過食快餐我點解仲要食你地?

2021-11-26
2021-11-21 625 瀏覽
星期六放假想唞吓兼食吓cafe,所以去咗沙田行街,然後去BEANS食個午餐龍蝦湯龍蝦味好濃郁,湯入面浸住蜆、蝦同帆立貝,好鮮味,感覺落足料去煮。龍蝦軟包配薯條及龍蝦湯(小)龍蝦湯同之前飲嗰個一樣,而龍蝦軟包烤得非常香脆,牛油味好香,搭配埋拌左沙律醬嘅龍蝦肉好開胃,而且龍蝦肉有鮮味,再食埋炸得香脆薯條,唔驚唔夠飽。鵝肝意大利飯意大利飯味道比較普通,有洋蔥嘅甜味,唯獨鵝肝比較香口,擺入口有油脂嘅香味。柚子芝士慕絲配伯爵茶芝士蛋糕外型好似一舊芝士,好得意,食落好有柚子香,酸酸甜甜,食完感覺好fresh,成個人好開胃,但伯爵茶味同芝士就唔太出。放假如果想同朋友傾吓計,輕鬆舒服咁坐吓,又想食好嘢,對我哩個常客黎講,BEANS一定係個好選擇(如果唔駛排隊更好,不過都係值得等嘅😂😂)!

龍蝦湯

龍蝦軟包配薯條及龍蝦湯(小)

鵝肝意大利飯

柚子芝士慕絲配伯爵茶芝士蛋糕

龍蝦湯
龍蝦軟包配薯條及龍蝦湯(小)
鵝肝意大利飯
柚子芝士慕絲配伯爵茶芝士蛋糕
2021-11-20
25 分鐘 (堂食)
  • 龍蝦湯
  • Lobster  roll
2021-11-21 438 瀏覽
行完Ikea就係附近食埋飯先難得唔多人等位!!就去咗食beans叫咗個漢堡飽 配太陽蛋超夾!大大啖食好滿足薯條都炸得好脆雞胸risotto都好食個雞胸有啲似donki即食雞胸嘅smoked味飯好creamy,米煮得岩岩好餐跟嘅黑糖薑茶唔會太甜嚟到重點甜品 GAT果啲桔子原來係煎堆好煙韌好好食!配埋柚子味雪糕一凍一熱好正而且上碟時有乾冰可以影下story打卡🤣因為呢個太高質隔離嘅梳乎厘就有啲失色但都係不過不失嘅
行完Ikea就係附近食埋飯先
難得唔多人等位!!
就去咗食beans
叫咗個漢堡飽
配太陽蛋超夾!
大大啖食好滿足
薯條都炸得好脆

雞胸risotto都好食
個雞胸有啲似donki即食雞胸嘅smoked味
飯好creamy,米煮得岩岩好

餐跟嘅黑糖薑茶唔會太甜

隔離嘅梳乎厘就有啲失色
但都係不過不失嘅

• Gat
2021-11-19 388 瀏覽
Beans 就好多人都識唔洗點介紹💛🤣次次見佢個個燒鴨蒸包都唔敢叫😂🤣覺得怪怪地 不過今次見其他都識得7788咁就試呢個😂但居然好驚喜!😳可能我冇其望咁食個包佢入面煎左下 再搽燒鴨醬☺️個包就唔會搞到lum左🤣燒鴨以呢個價嚟講不過不失🤨正正常常薯條就不嬲都好食架啦 (起碼我個人鍾意)我就唔鐘意意大利飯 所以就唔俾評語😂但個雞胸真係好正!又入味又香 唔講以為火雞🦃️最後個蛋糕☺️☺️raspberry 正!唔甜又好食😍仲要加$25就食到 唔叫對唔住自己4人平均大概$120都唔錯架啦 重點坐得舒服☺️
Beans 就好多人都識唔洗點介紹💛🤣
次次見佢個個燒鴨蒸包都唔敢叫😂🤣
覺得怪怪地 不過今次見其他都識得7788咁就試呢個😂
但居然好驚喜!😳可能我冇其望咁食
個包佢入面煎左下 再搽燒鴨醬☺️
個包就唔會搞到lum左🤣
燒鴨以呢個價嚟講不過不失🤨正正常常
薯條就不嬲都好食架啦 (起碼我個人鍾意)

我就唔鐘意意大利飯 所以就唔俾評語😂
但個雞胸真係好正!又入味又香 唔講以為火雞🦃️

4人平均大概$120都唔錯架啦
重點坐得舒服☺️
2021-11-17 284 瀏覽
今日好友生日飯局 ,來到好友最愛既Beans 貪其空間足夠 而且安靜舒適自在望望餐牌 除了原有的全日早餐、扒餐飯麵供應黑松露軟殼蟹意粉好香,,,黑松露味道濃郁,由於我本身都係黑松露迷,+25 元仲可以叫埋佢嘅黑松露薯條70%黑朱古力慕絲,朱古力蛋糕,入面仲有脆脆榛子🌰,多重朱古力既層次,非常濃郁,鍾情朱古力既朋友一定會鍾意😋叫左杯LATTLE好出色, 上面CREAM唔係死甜. 係滑既~ 咖啡亦香濃
今日好友生日飯局 ,來到好友最愛既Beans
貪其空間足夠 而且安靜舒適自在望望餐牌
除了原有的全日早餐、扒餐飯麵供應

黑松露軟殼蟹意粉好香,,,黑松露味道濃郁,
由於我本身都係黑松露迷,+25 元仲可以叫埋佢嘅黑松露薯條

70%黑朱古力慕絲,朱古力蛋糕,入面仲有脆脆榛子🌰,
多重朱古力既層次,非常濃郁,鍾情朱古力既朋友一定會鍾意😋

叫左杯LATTLE
好出色, 上面CREAM唔係死甜. 係滑既~
 咖啡亦香濃
2021-11-17
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2021-11-15 417 瀏覽
星期日跟男友在沙田新城市逛街,到差不多時間要找個地方晚飯,聽聞Beans 這間人氣Cafe長期都有人排隊,決定走去看看🙈到達時門外大約排了10人,等候時間45分左右,座位還算寬敞,與隔壁也相隔一段距離Deluxe Full English Breakfast $118豪華英式早餐窩夫.黑松露炒蛋.煙三文魚.煙肉.豬肉腸.炒雜菌.蕃茄.茄汁豆整個餐用料豐富黑松露炒蛋香滑十足煙三文魚比想像中多. 足足有6小塊冬甩型的窩夫外脆內軟. 蛋香味濃. 配上忌廉一流煙燻雞胸香菇藜麥意大利飯 $108藜麥意大利比想像中出色可惜雞胸太柴口而且味道過咸黑松露粗薯條 套餐另+$25配上粗薯條是剛炸起的熱辣辣很香口配合松露醬絕對一流份量不小很夠吃黑糖薑母茶跟餐附送的個人很喜歡薑母茶男友接受不了🤣香草梳乎厘 $52大大個的梳乎厘空氣感十足就是吃了像吃空氣🤣但味道還是不錯的🙈總的來說是很滿意的一餐😋😋😋

豪華英式早餐
整個餐用料豐富
黑松露炒蛋香滑十足
煙三文魚比想像中多. 足足有6小塊
冬甩型的窩夫外脆內軟. 蛋香味濃. 配上忌廉一流

Deluxe  Full  English  Breakfast

煙燻雞胸香菇藜麥意大利飯 $108

香草梳乎厘

總的來說
是很滿意的一餐😋😋😋

2021-11-14
45 分鐘 (堂食)
煙燻雞胸香菇藜麥意大利飯
黑松露薯條