深知呢間餐廳(好多分店)經常要等位,所以打消左我想試O既念頭之前住荃灣,見果間分店條人龍永遠都唔會完..而且鋪位又唔係大,坐得好迫咁,完全零意慾想試..當日同朋友搵住去LDK食日本野,點知停業無開..突然唔知食咩好,openrice一下,見到有beans,所以過去望下,因疫情嚴重關係唔駛等位,所以入去試下啦環境都闊落,安排我地坐270圓的4人sofa位,幾舒服,打開menu睇, style同牧羊少年真係幾相似,好似雜誌咁,好多彩圖如果好似荃灣分店有set lunch 就好了~比客人寫完鼓勵字句,收集後交比醫護果邊,好有心思呀~order任何主食,都會有指定飲品送我地2個女仔order左一份豪華英式全日早餐 deluxe full english breakfast $122個冬甩麵包真係幾飽肚~有煙三文魚,煙肉,豬肉腸,烤番茄,黑松露炒蛋,茄汁豆同什菌黑松露軟殼蟹意粉 $108隻碟都幾大,但意粉份量唔算多,黑松露忌廉汁個味唔算好出跟餐送的桂圓薑母茶個顏色真係深色到好似中藥咁,好濃薑味,飲完即刻暖晒不過當日我地有d趕時間,否則可以坐下吹下水呢度o既環境真係對得起呢個價錢的
之前住荃灣,見果間分店條人龍永遠都唔會完..
而且鋪位又唔係大,坐得好迫咁,完全零意慾想試..

當日同朋友搵住去LDK食日本野,點知停業無開..
突然唔知食咩好,
openrice一下,見到有beans,所以過去望下,
因疫情嚴重關係唔駛等位,所以入去試下啦

環境都闊落,安排我地坐270圓的4人sofa位,

如果好似荃灣分店有set lunch 就好了~

比客人寫完鼓勵字句,收集後交比醫護果邊,好有心思呀~

order任何主食,都會有指定飲品送

我地2個女仔order左一份

黑松露軟殼蟹意粉 $108
隻碟都幾大,但意粉份量唔算多,
黑松露忌廉汁個味唔算好出

跟餐的桂圓薑母茶

跟餐送的
桂圓薑母茶
個顏色真係深色到好似中藥咁,好濃薑味,飲完即刻暖晒

不過當日我地有d趕時間,否則可以坐下吹下水
呢度o既環境真係對得起呢個價錢的
跟餐的桂圓薑母茶
  • 豪華英式全日早餐
2022-02-07 447 瀏覽
一定要黎叫杯3D公仔咖啡,超可愛,唔捨得飲(3D公仔佢只限熱飲)只係望住貓貓心情都超好😝⋯⋯我叫左大蝦龍蝦汁意大利粉,唔好以為兩隻蝦好少,其實都好大隻嘅,配上龍蝦汁意粉🍝我鐘意,另外照舊叫龍蝦湯,真心(濃)湯😆飲完都好飽,終於飲可愛嘅貓貓咖啡👍下次再食過。。。
2022-02-04 319 瀏覽
元旦日到荳子下午茶,點了Mixed Berry Waffles, 見到小清新擺盤已經食慾大增。整道甜品有雜莓、有乳酪、有草莓果醬、有益力多雪糕,多種酸味食品同場卻出奇地充滿層次感。當中欣賞雪糕能為舌頭清理窩夫帶來稠密的甜膩感,乳酪亦進可攻退可守,可以點窩夫,又可以自製莓莓乳酪,其自帶健康感實在讓吃甜品的罪惡感一掃而空,為2022年帶來清新好開始。大家也會把乳酪撈莓莓嗎?可以在留言區分享一下享用心得啊😋

大家也會把乳酪撈莓莓嗎?可以在留言區分享一下享用心得啊😋
Mixed  Berry  Waffles
泡沫鮮奶伯爵茶
2022-01-01
10 分鐘 (堂食)
Mixed  Berry  Waffles
泡沫鮮奶伯爵茶
2022-01-17 304 瀏覽
好難食! 唔好比呢一張相呃到!我叫咗個全場最貴嘅Lunch幫自己慶祝個龍蝦頭係臭嘅, 嗰兩個蟹鉗肉又凍又生, 根本就未煮熟又冇同我起骨, 成口骨碎根本就完全食唔到. 佢呢一個唔係魚生, 根本就冇煮熟.我喺外國食過好多次 Burger & Lobster, 嗰啲真係唔同level個龍蝦+薯條就冇特別$189+10% service charge = $208最重要係其中一個男服務員超級唔好唔係我都唔會上嚟complain. 帶一隻耳環, 着住 New Balance 嗰個男服務員以為自己好靚仔, 我舉高手三次, 都可以喺我面前行過最重要嘅係我問佢攞杯水, 佢竟然走咗去執枱執咗三張枱, 其中一張係我隔離!!! 有冇離晒譜!佢見到一個女職員執緊枱, 就主動行埋去傾偈+幫手!真係完全冇咗件事直至到我大聲叫佢, 佢先行去拎比我, 然後好冇禮貌大聲放落去張枱, 什麼也沒有講就離開!佢真係服務態度有問題. 我唔該前唔該後佢真係收皮Beans 馬鞍山係我人生中一次最差嘅用餐感覺. 所以我幾辛苦都要留呢個評語, 專登開個 Account 去鬧嗰個 waiter"隔離張枱個男人嗌另外一個侍應, 1分鐘就已
好難食! 唔好比呢一張相呃到!
我叫咗個全場最貴嘅Lunch幫自己慶祝
個龍蝦頭係臭嘅, 嗰兩個蟹鉗肉又凍又生, 根本就未煮熟
又冇同我起骨, 成口骨碎
根本就完全食唔到. 佢呢一個唔係魚生, 根本就冇煮熟.

個龍蝦+薯條就冇特別

最重要係其中一個男服務員超級唔好
唔係我都唔會上嚟complain.
我舉高手三次, 都可以喺我面前行過
最重要嘅係我問佢攞杯水, 佢竟然走咗去執枱
執咗三張枱, 其中一張係我隔離!!! 有冇離晒譜!
佢見到一個女職員執緊枱, 就主動行埋去傾偈+幫手!
真係完全冇咗件事
佢真係服務態度有問題. 我唔該前唔該後佢真係收皮

隔離張枱個男人嗌另外一個侍應, 1分鐘就已經俾咗杯水佢. 其實如果係醒目嘅話, 一開頭就應該俾杯水我. 水都冇杯.
叫咗三次都唔理我. 之後仲要幫人執枱. 我嬲到而家
Lobester Roll
2022-01-09
30 分鐘 (堂食)
2022-01-07 246 瀏覽
路過Beans時聞到好香咖啡味,便和朋友仔排隊等位食下午茶。看到menu有3D拉花就忍唔住點來試試,一上枱大家又嘩一聲,雖然有少少貴但個樣係靚的,滿足下少女心一試無防。 其他食物都美味的,坐得舒適又食得開心!!只是要排隊 😹

其他食物都美味的,坐得舒適又食得開心!!只是要排隊 😹

2021-12-26
20 分鐘 (堂食)
  • 立體拉花拿鐵
2022-01-06 258 瀏覽
位於馬鞍山站嘅馬鞍山廣場「Beans」,一行二人,成日都要排隊,當然我哋都唔例外排咗10分鐘,用手機自助落單方便,裝修雅致座位寬躺舒適。 我哋叫咗一份午餐加小食加甜品,另外一份下午茶甜品,埋單$205,價錢OK唔貴。雞胸意大利飯,烹調味道適中好味,意大利飯口感好。另外加咗黑松露薯條,感覺很普通沒有特別驚喜, Crème brûlée 入口即溶化又唔太甜好味。下午茶法式蘋果酥,夠特別,味道不錯。值得去試吓的餐廳!

2021-12-29 229 瀏覽
我最鍾意就係隨時都可以食到早餐😂,呢個早餐又豐富又好味😋有班尼迪蛋、窩夫、茄汁豆、豬肉腸、煙肉、哈密瓜、蕃茄仔、巴馬火腿、煙三文魚、什菌,滿足感十足十,加配龍蝦湯,我每次都飲,加埋杯彩虹🌈拿鐵,全日都滿足晒。
2021-12-20 190 瀏覽
今日放假係屋企附近hea一下食個tea,去左Beans叫左杯cappuccino同朱古力卷蛋,cappuccino上拉花十分精緻,而且咖啡香氣撲鼻,口感細滑濃郁,讓您鬆一鬆,暫時忘卻煩惱。 至於卷蛋十分軟綿,有香濃朱古力味,入口後漸漸融化,可口不膩,為忙碌的生活中帶點甜。 簡單悠閒afternoon tea, 為您繁忙的生活充充電。
今日放假係屋企附近hea一下食個tea,
去左Beans叫左杯cappuccino同朱古力卷蛋,

2021-12-19 193 瀏覽
今日想食西餐和甜點,所以揀左去BEANS,喺唔同地區都食過。為咗避開午餐和tea time 的人流,所以揀咗late lunch時段2:00pm。睇餐牌主食二揀一,軟殼蟹黑松露意粉vs 龍蝦汁大蝦意粉,最後選了前者,因為大蝦意粉出面都好多餐廳係signature dish ,多機會食到。意粉來到,軟殼蟹仍然很脆,個汁都較得好creamy, 黑松露都係預期中很香。整體係有脆有軟,所以覺得幾好。另外加咗前菜小食分別係藜麥沙律同埋車打芝士薯條,呢兩個都係出面餐廳普遍食到嘅,味道都係OK嘅,但就未算有太大特別。飲品同樣都是普通,但都要講返我只係叫了跟餐免費的美食咖啡和檸蜜。來到最後個胃仲有啲位,所以就試埋佢個甜品,叫左Green Tea Waffle 😋甜品的窩夫是類似甜圈的形狀,但咬開類似雞蛋仔咁,配以旁邊有忌廉和紅豆蓉。但最讚係佢個抹茶雪糕,餅碎⋯⋯加上甜品賣相唔錯,食落係一個享受。埋單$310 兩位,因為食埋甜品,價錢都算中上但合理。味道:4/5環境:3/5服務:3/5性價比:3/5

味道:4/5
環境:3/5
服務:3/5
性價比:3/5

2021-12-09
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2021-11-05 331 瀏覽
間唔時早收工就會黎食個tea貪佢平日有個lunch menu 由十一點去到六點兩個人嗌左兩個套餐————————————黃金蟹肉意大利粉($76)成隻蟹殻上碟 賣相靚意粉硬度適中 掛汁能力強鹹蛋黃醬幾濃郁不過唔鐘意佢用蟹柳黎代替左蟹肉始終唔係同一樣野.千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($78)薄餅新鮮焗起熱辣辣 面頭既配料都唔少雖然餅底係港式薄餅個隻麵包質地但過都叫做外脆內軟配埋千島醬係好食既 .野飲跟餐朋友要左杯檸檬蜂蜜我要左杯凍americano正常表現 無嘜特別———————————服務可以 坐得舒服食物水準食過若干次都叫做保持到所以路過諗唔到食咩都可以幫襯下既
間唔時早收工
就會黎食個tea
貪佢平日有個lunch menu 由十一點去到六點
兩個人嗌左兩個套餐
————————————
黃金蟹肉意大利粉($76)
成隻蟹殻上碟 賣相靚
意粉硬度適中 掛汁能力強
鹹蛋黃醬幾濃郁
不過唔鐘意佢用蟹柳黎代替左蟹肉
始終唔係同一樣野
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅($78)
薄餅新鮮焗起熱辣辣
服務可以 坐得舒服
食物水準食過若干次都叫做保持到
所以路過諗唔到食咩都可以幫襯下既

2021-11-05 305 瀏覽
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 $102Crab & Scallop with Thousand Island Sauce .自家製蛋糕 (柚子芝士慕絲) Homemade Cake (YUZU) +$25.豪華英式早餐 $122Deluxe All Day Breakfast.黑松露醬 / 車打芝士薯條 +$25French Fries with Black Truffle Sauce / Cheddar Cheese.煙燻雞胸香菇藜麥詫意大利飯 $108Smoked Chicken Breast N Mushroom Quinoa Risotto .泡沫鮮奶綠茶 $34Green Tea Latte.#吃貨莎莉
千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 $102

自家製蛋糕 (柚子芝士慕絲)
Homemade Cake (YUZU) +$25

#吃貨莎莉
2021-10-16
午餐
2021-10-16 331 瀏覽
之前來過吃早午餐,望見隔離枱甜品好吸引,今次就來吃甜品,一樣冇失望😍😍難怪門外經常都見人龍Oreo麻糬流心吐司,熱辣辣的吐司上放一個冰凍雪糕球,切開吐司跟雪糕即有爆漿效果,賣相吸引,味道又好,最啱打卡❤️焦糖香蕉窩夫Waffle造形得意,不是慣常的格仔餅,既像donut又像bagel,口感外脆內軟,還可跟個人喜好加點糖漿及香蒂忌廉。香蕉經過焦糖化,配以杏仁脆片、菠蘿脆粒,伴食一個雲呢拿雪糕特別好味

焦糖香蕉窩夫

2021-10-14 239 瀏覽
話說做咗街坊多年,但一次都未試過荳子嘅甜品,因為每次經過都總見到有人排隊呢日心血來潮想食甜品,終於的起心肝排隊等位▶️千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 - 薄餅烤得香脆,餅皮面蓋滿千島醬同蟹柳蟹子等配料,烤過的千島醬別有一番風味▶️焦糖香蕉窩夫 - 這裏的窩夫跟平常不一樣,不是格子,而是冬甩造型,賣相特別。窩夫口感鬆軟不會太實,焦糖化的香蕉,加一個雲呢拿雪糕球,滿足!▶️跟餐有杯餐飲,可轉其他飲品,單價減$8。見到餐牌有3D拉花,就叫了一杯,造型可愛,但味道一般

呢日心血來潮想食甜品,終於的起心肝排隊等位

• 焦糖香蕉窩夫
2021-10-12 325 瀏覽
打風前夕都要填飽肚子🌪今日再訪馬鞍山人氣Cafe店✨估唔到下午茶亦同樣出色🥰難怪會成為區內嘅熱門餐廳之一💞🔸流心抹茶吐司🍞($62)➿𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕧𝕒 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥吐司擺盤精美😚以竹炭麵包製成🎋烘至微脆💋切開後大量流心抹茶醬一湧而出🤤抹茶味相當濃郁👍🏻再以抹茶雪糕🍨藍莓🫐紅桑子🍓綿花糖🍬杏仁片等作點綴💁🏻‍♀️口感富有層次💫🔸綠茶窩夫🧇($62)➿𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖𝕤窩夫外型相當特別😮形狀有啲似Donut🍩入口鬆軟煙韌😺更有抹茶雪糕🍦蘋果粒🍎紅豆蓉😈荔枝味爆珠🤟🏻純乳酪等豐富配料🏵為食客帶嚟高水準味覺享受💃🏼🔸黑松露醬薯條🍟(+$25)➿ℂ𝕙𝕖𝕕𝕕𝕒𝕣 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝔽𝕣𝕖𝕟𝕔𝕙 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕤薯條即叫即炸💥香脆惹味🎉配搭味道濃郁嘅黑松露醬一同入口🍄相當滿足💛🔹藍柑檸檬梳打🍋(凍)(跟餐+$10)➿𝔹𝕝𝕦𝕖 𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟𝕒𝕕𝕖飲品呈夏日海洋藍🌊飲落清新柑香😃有助消除甜品嘅膩滯感🤰🏻🔹泡沫鮮奶綠茶🥛(凍)(跟餐+$10)➿𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖鮮奶綠茶味道香濃而不膩🍵入口綿密順滑🙌🏻抹茶控必試🔥🔹香芋燕麥鮮奶拿鐵☕️(熱)(跟餐+$10)➿𝕋𝕒𝕣𝕠 𝕆𝕒𝕥 𝕄𝕚𝕝𝕜 𝕃𝕒
流心抹茶吐司

🔸流心抹茶吐司🍞($62)
➿𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 𝕃𝕒𝕧𝕒 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥
綠茶窩夫

🔸綠茶窩夫🧇($62)
➿𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖𝕤
黑松露醬薯條

🔸黑松露醬薯條🍟(+$25)
➿ℂ𝕙𝕖𝕕𝕕𝕒𝕣 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝔽𝕣𝕖𝕟𝕔𝕙 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕤
藍柑檸檬梳打

🔹藍柑檸檬梳打🍋(凍)(跟餐+$10)
➿𝔹𝕝𝕦𝕖 𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟𝕒𝕕𝕖
飲品呈夏日海洋藍🌊飲落清新柑香😃有助消除甜品嘅膩滯感🤰🏻
泡沫鮮奶綠茶

🔹泡沫鮮奶綠茶🥛(凍)(跟餐+$10)
➿𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖
鮮奶綠茶味道香濃而不膩🍵入口綿密順滑🙌🏻抹茶控必試🔥
香芋燕麥鮮奶拿鐵

🔹香芋燕麥鮮奶拿鐵☕️(熱)(跟餐+$10)
➿𝕋𝕒𝕣𝕠 𝕆𝕒𝕥 𝕄𝕚𝕝𝕜 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖 (ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖-𝔽𝕣𝕖𝕖)
呢杯Coffee-Free嘅Latte👀芋香濃醇綿密🍠杯上更有一串棉花糖增添賣相吸引力🍡但味道偏甜🙈建議盡快飲用💬
流心抹茶吐司
綠茶窩夫
黑松露醬薯條
泡沫鮮奶綠茶
2021-10-02 184 瀏覽
-豪華英式全日早餐 $122-黃金蟹肉意大利粉 $76-芝士薯條 $25(跟餐加配)-美式咖啡 (跟餐免費喔)-前排問朋友有乜Cafe介紹,佢就話呢間份量多又抵食,環境舒服.果然無介紹錯( ´▽` )ノ今次去咗馬鞍山既Beans. Café入邊有唔同既植物擺設,比人感覺休閑,有種好chill慢活氛圍☺️🪴-全日早餐/🍳🥓🥯🍄超級抵食(๑•̀ㅂ• )性價比高既all day breakfast !首先賣相靚,而且份量好多.(飽到食唔晒🙈)材料好豐富.什菌既菇味天然好香. 黑松露炒蛋份量多,淡淡既黑松露香.味道偏淡,可以加少少鹽調味😋煙肉偏乾同鹹,但我就認為啱啱好😙 個人最鍾意嘅係窩夫,軟綿綿,咬落好鬆軟一啲都唔乾身,好厚實😍窩夫本身已經甜,不過如果再加cream一齊食就更加好味👍🏼-黃金蟹肉意大利粉/🦀🍝意大利粉既醬汁偏杰身,每條意大利粉都係滿滿既鹹蛋黃,食落偏膩,所以飽腹感都高. 一絲絲既蟹肉同蟹柳粒,再加上洋蔥、什菌既配菜,口感豐富.😋-芝士薯條/🧀🍟加配既芝士薯條係粗身既,面頭鋪滿芝士醬.醬汁唔杰身😙趁熱食就更好味😉😉
-豪華英式全日早餐 $122
-黃金蟹肉意大利粉 $76
-芝士薯條 $25(跟餐加配)
-美式咖啡 (跟餐免費喔)

-全日早餐/🍳🥓🥯🍄

-黃金蟹肉意大利粉/🦀🍝
-芝士薯條/🧀🍟

2021-09-17
20 分鐘 (堂食)
午餐