2023-10-17 24 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨新開手搖店-荳號 COMMA🇭🇰 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖 🇭🇰-❣️花園街有好幾間新野, 呢間茶飲店門面有射燈幾搶眼❣️飲品杯托仲好似吃茶咁有條繩拎住幾靚, 但重點係飲品選擇多, 仲有一大兜渣咋-🍡芒椰小丸子 $40💯芒果沙冰底都幾幼滑, 椰子味就唔太突出, 不過勝在芒果酸酸地係鮮芒果非假糖漿味道💯小丸子偏腍係軟糯口感, 我幾鐘意唔會太膠太假🥰-🧋黑糖珍珠鮮奶茶 $33✨落單時店員有問使唔使少甜, 我問係咪即係少黑糖, 原來本身除咗黑糖仲有額外糖份所以揀咗走甜✨平時唔飲太甜嘅記住走, 就咁黑糖已經好夠味, 鮮奶茶幾香滑-🍵果香茉莉加愛玉 $22 + $4💯茉莉綠茶甘香唔苦澀, 可以揀一款水果糖漿, 另外加左愛玉啫喱一大舊有咬口
👧🏻😋👅🍽✨
新開手搖店
荳號 COMMA
🇭🇰 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖 🇭🇰

❣️花園街有好幾間新野, 呢間茶飲店門面有射燈幾搶眼
🍡
芒椰小丸子 $40
💯小丸子偏腍係軟糯口感, 我幾鐘意唔會太膠太假🥰

🧋
黑糖珍珠鮮奶茶 $33

🍵
果香茉莉加愛玉 $22 + $4
外賣自取
早餐後便是等午餐,午餐後就是等下午茶😂所以在附近午餐後,與朋友們順便帶一杯,預備下午茶🤣 ✿ 芒椰小丸子 (無糖) $40 (無加一)應該是很多人的童年回憶😝有芒果汁,無糖也夠甜!冰度固定,所以這杯要立即享用 ✿ 芋圓烏龍鮮奶茶 (無糖無冰) $33 (無加一)無冰也是全滿😳甜度來自鮮奶,舒服自然。芋圓煙韌。 ✿ 果香紅茶+愛玉 (無糖無冰) $22+5 (無加一)應該是加入了熱情果,酸甜清新的一杯😍 怕肥怕膩的話選這就對
早餐後便是等午餐,午餐後就是等下午茶😂
所以在附近午餐後,與朋友們順便帶一杯,預備下午茶🤣

✿ 芒椰小丸子 (無糖) $40 (無加一)

應該是很多人的童年回憶😝
有芒果汁,無糖也夠甜!
冰度固定,所以這杯要立即享用

✿ 芋圓烏龍鮮奶茶 (無糖無冰) $33 (無加一)

無冰也是全滿😳
甜度來自鮮奶,舒服自然。芋圓煙韌。

✿ 果香紅茶+愛玉 (無糖無冰) $22+5 (無加一)

應該是加入了熱情果,酸甜清新的一杯😍
怕肥怕膩的話選這就對

2023-10-13 27 瀏覽
COMMA 一間港人自創嘅自家品牌店為食羊 第二次見到Comma今次嚟到旺角、要再光顧! @ 'ェ' @上次 飲左生果類、手工豆腐花⋯發現呢間舖頭主打多餡料今次試下香濃豆乳 再加多D料可選 多種配料,西米、紫米、椰果、蘆薈、寒天晶球、芋圓⋯紫米 Commet: 健康 又好味 😋 同豆乳 好夾寒天晶球 Commet : 扁圓 既 啫喱口感的粒粒 , 鍾意食啫喱 可以叫下呢個雙色芋圓 Comment :芋圓 細細粒 好味口感好奧利奧脆脆Comment:😆都係同豆乳夾既嘢配料方面建議叫兩、三樣就好因為每樣嘅份量都好多如果太多,少咗豆乳嘅份量就解唔到渴了
COMMA 一間港人自創嘅自家品牌店
為食羊 第二次見到Comma
今次嚟到旺角、要再光顧! @ 'ェ' @
上次 飲左生果類、手工豆腐花⋯
發現呢間舖頭主打多餡料
今次試下香濃豆乳 再加多D料

可選 多種配料,西米、紫米、椰果、蘆薈、寒天晶球、芋圓⋯

紫米 Commet: 健康 又好味 😋 同豆乳 好夾

雙色芋圓 Comment :芋圓 細細粒 好味口感好

奧利奧脆脆Comment:😆都係同豆乳夾既嘢

配料方面建議叫兩、三樣就好
因為每樣嘅份量都好多
如果太多,少咗豆乳嘅份量
就解唔到渴了
雙色芋圓紫米豆乳
雙色芋圓紫米豆乳
2023-10-12 33 瀏覽
有時食完晚飯想喺旺角搵個位食糖水都唔係咁易,咁啱比我哋喺花園街搵到呢間手搖店竟然有芋圓做配料,即刻忍唔住買咗杯嚟試!☄️芒椰小丸子($40)最頂嗰層係芒果沙冰,下面喺滿滿嘅小丸子。小丸子煙靭得嚟又唔會咬唔爛,啜一啖就有齊沙冰椰汁同小丸子啱哂我呢啲又鍾意食又懶嘅人。☄️芋圓烏龍鮮奶茶($33)芋圓有橙、紫兩隻色,食落大細啱啱好啱會撠住飲管。烏龍奶茶飲落茶味比較重,飲落幾順滑唔會太甜!☄️草莓の奶($38)舖頭所有奶類飲品都用咗鮮奶製造,飲落鮮奶味好出,同草莓超夾!飲品包埋綁咗繩嘅杯套,啱哂鍾意一路行一路飲嘅人。當日我哋撞正紅雨,就算擔住遮都唔會太論盡,超感激舖頭有呢個杯套!

☄️芒椰小丸子($40)

☄️芋圓烏龍鮮奶茶($33)

☄️草莓の奶($38)

2023-09-15
15 分鐘 (外賣自取)
😛前幾日同2個朋友仔喺旺角行街街,熱到黐線,就咁喺馬會對面買咗杯嘢飲!又真係唔錯啵,尤其係我想飲芒果小丸子,不過嗰日佢賣晒小丸子,所以轉咗做雙色芋圓,估唔到咁Q彈,係我最鍾意嘅口感丫😝超好食!芒果茸又好重芒果,唔會溝稀!呢個真係每次行過都會走去買👍🏼👍🏼👍🏼推介佢啲芋圓呢😋另外果香烏龍都非常唔錯,淡淡的果香唔太甜唔會好重鋪完嘅烏龍茶苦味!好鍾意夏天飲呢啲!茉莉綠茶加椰果我個friend話好飲,唔太甜,椰果好食😋最後提一提佢個自家制紙杯抽呀,非常之好,好方便咁攞住杯嘢飲周街去🫶🏻好飲🌟🌟🌟🌟回頭率🈵🈵🈵🈵🈵🧋不用排隊時大概等5分鐘🚇旺角地鐵站步行5分鐘====================芒果雙色芋圓$40果香烏龍$26茉莉綠茶加椰果$26
好飲🌟🌟🌟🌟

果香烏龍$26
茉莉綠茶加椰果$26
  • 芒椰小丸子
2023-10-08 20 瀏覽
台式手搖飲得多,港式手搖真係第一次見😂 小店位於花園街,融入香港本土文化,提供多款創新又獨特口味嘅飲料,芒椰小丸子、腐竹雞蛋冰號、芒果豆花冰號、喳咋瀑布,唔洗去糖水舖都享受到美食,經過不妨一試👍🏻奶茶控表示一定要飲返杯經典嘅珍奶開心吓🧋珍珠以黑糖手炒,Q彈爽口,煙煙韌韌,甜度適中,奶香同茶底味幾balance,突出又唔會蓋過對方,好有台灣風味,忍唔住一啖接一啖~ 特色少少嘅有芋圓烏龍鮮奶茶,烏龍茶屬於半發酵青茶,既有綠茶嘅鮮香濃郁,又有紅茶嘅甜醇味道,比第一款更fresh,芋圓好煙靭,令到正義口感更加豐富,性價比高!唔鍾意奶茶嘅話個人會推檸檬寒天青茶,檸檬香氣突出,寒天滑溜,味道酸酸地咁十分開胃,茶底清身又解渴,而且凍冰冰飲落好爽,天氣咁熱行街飲住杯嘢配上掃街小食真係好正😊

2023-10-08 16 瀏覽
行吓街口渴 去到家樂坊附近睇吓有咩飲啦呢間新開嘅鋪頭 係連埋隔離鋪嘅燒肉餐廳一齊嘅見佢menu幾得意 將港式糖水變咗做飲品🔹️腐竹雞蛋冰號見到名都知呢杯嘢係洋黎 就係將我平時鍾意食嘅腐竹雞蛋變做冰店員好好 主動問我使咪少甜 諗諗吓係喎 平時食糖水就話甜都ok而家變咗嘢飲喎 😆果然 少甜之後 個腐竹味好出 一路飲一路啜埋啲西米一齊食 😋 🔹️芒椰小丸子芒果味好濃 帶少少椰香味🥥再加小丸子有咬口 最佳配搭仲要飲落唔會好甜 🤗 🔹️冬瓜茶好解渴 又消暑 甜度適中走冰都夠凍 又大杯 22蚊抵飲👍

行吓街口渴 去到家樂坊附近睇吓有咩飲啦

🔹️冬瓜茶
好解渴 又消暑 甜度適中
走冰都夠凍 又大杯 22蚊抵飲👍

外賣自取
▫️腐竹蛋冰號_$38 小編還沒有在其他飲品品牌見到將腐竹蛋糖水變成沙冰手搖的做法很有新鮮感之餘還很搭冰粒不是走綿密路線不過加上裏面的西米配料口感非常豐富推薦:🧡🧡🧡🧡🧡🖤   ▫️芒椰小丸子_$40拿起來超重手因為材料滿滿當當芒果粒、小丸子、椰奶、芒果沙冰不過小丸子尺寸似乎太大吸起來很費勁值得讚的是店舖使用了鮮奶而非奶精和奶粉喝起來比較安心如果椰味和芒果味濃一點更佳~推薦:🧡🧡🧡🧡🖤🖤 . 環境:/(只限外賣) 服務:🧡🧡🧡🧡🧡🖤 抵食:🧡🧡🧡🧡🖤🖤. 🍽荳號(旺角店) 🚪@commahongkong 📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號 📍將軍澳培成里10號明德商場地下25號 .
▫️腐竹蛋冰號_$38
推薦:🧡🧡🧡🧡🧡🖤

▫️芒椰小丸子_$40
拿起來超重手
因為材料滿滿當當
芒果粒、小丸子、椰奶、芒果沙冰
不過小丸子尺寸似乎太大
吸起來很費勁
值得讚的是店舖使用了鮮奶
而非奶精和奶粉
喝起來比較安心
如果椰味和芒果味濃一點更佳~
推薦:🧡🧡🧡🧡🖤🖤

環境:/(只限外賣)
服務:🧡🧡🧡🧡🧡🖤
抵食:🧡🧡🧡🧡🖤🖤

🍽荳號(旺角店)
🚪@commahongkong
📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號
📍將軍澳培成里10號明德商場地下25號

用餐優惠
試食活動
2023-10-06 16 瀏覽
炎炎夏日🥵🥵,行下街都想搵杯野解下渴🥵🥵🥵,想搵杯清爽啲嘅野飲,係呢間叫左杯果香茉莉,果香可以揀芒果🥭、荔枝、水蜜桃🍑或百香果。我就揀左養顏聖物百香果💗💗💗💗,味道清新可口,有時食得肥膩,可以選擇呢杯飲品清新下😍😍😍😍 不過值得一提係,呢間鋪嘅飲品都附有手拎嘅繩,幾方便係街拎住飲👍🏻👍🏻👍🏻
2023-10-05 14 瀏覽
係旺角有間特色手搖飲品店🧋除左平時見到既奶茶類,仲有糖水版飲品😇好少見呢類飲品,有沙冰類/正常純飲品每杯都會手提繩綁住,又環保又貼心,方便一路拎住一路行街👍🏻▫️芒椰小丸子🧋$40新鮮既芒果+煙靭小丸子,勁有咬口。每啖都好清新,仲食到啖啖芒果肉。唔會係假甜◾️腐竹雞蛋冰號🧋$38將港式糖水變成手搖飲品,創新又特別。加左西米露既口感更豐富,🧊冰號係綿綿既沙冰,係夏日炎炎既天氣好適合,直接涼透心☺️
好少見呢類飲品,有沙冰類/正常純飲品

每杯都會手提繩綁住,又環保又貼心,方便一路拎住一路行街👍🏻

▫️芒椰小丸子🧋$40

◾️腐竹雞蛋冰號🧋$38
2023-10-04 23 瀏覽
返工附近竟然都開左間Comma,所以食完lunch就問同事要唔要買番公司飲啦其中一個朋友就叫左草莓の奶🍼,杯邊同杯底都有草莓果醬同果肉,唔單止飲落好士多啤梨味,打卡都好靚呢~配埋鮮奶簡直就好似食緊士多啤梨奶昔或者雪糕咁呀🍓 🍓💕味道都唔會太甜,但唔鍾意奶味既朋友仔就可能考慮下試唔試啦~🤫另外,另一個朋友就叫左香椰奶昔(走甜),配料就加左紫米、雙色芋圓,非常豐富🤭 椰奶味好濃,係冰沙底黎,但都唔會覺得好淡,朋友話加左紫米之後好似平時食糖水既椰汁紫米露咁,但椰奶味再濃小小,另外,朋友話芋圓都好好食,好Q彈🤩我自己就比較鍾意飲茶底飲品,所以我就叫左一個水蜜桃紅茶(少甜),聽店員講茶底係阿薩姆紅茶黎,唔會好甜又飲到茶香味,清清地幾唔錯呢!🤓唔單止港式糖水好特色,佢既台式茶飲都相當唔錯,應該會成為我地同事既每日必飲list呢

2023-09-30
2023-10-03 17 瀏覽
行開旺角見到呢間手搖店好特別,就想叫返杯飲試下🤣呢間手搖店除左有平時飲開既台式茶飲🍹,仲可以揀港式甜品既飲品,例如喳咋瀑布🤭、腐竹雞蛋冰號😍等等,真係好少見喎😆,等我下次都試下先!- 芒椰小丸子🥭 $40 (✨另加寒天晶球 $6)芒果味道濃郁🥭,即使全去糖,都帶有清新芒果酸甜味😍,椰香味偏淡🥥,小丸子煙煙靭靭有咬口👍🏻,寒天晶球質地好滑溜,一吸就直接送入嘴,夏天一邊行街一邊飲住飲即刻舒服曬❤️- 草莓之奶🍓🥛 $38 杯底除左有香甜草莓果醬之外,仲有草莓果肉🍓增加口感,加埋香濃絲滑牛奶🥛,入兩者加埋一齊真係絕配之選😊值得一讚係店舖仲提供麻繩手提包裝,方便隨時隨地邊走邊飲🧋,夠曬細心🥳📍 荳號 – 旺角@commahongkong旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖另有分店: 坑口#justlingggxd_小食#justlingggxd_旺角
行開旺角見到呢間手搖店好特別,就想叫返杯飲試下🤣

- 芒椰小丸子🥭 $40 (✨另加寒天晶球 $6)

- 草莓之奶🍓🥛 $38

📍 荳號 – 旺角
@commahongkong
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖

另有分店: 坑口

#justlingggxd_小食
#justlingggxd_旺角
2023-10-02 12 瀏覽
最後一日紅日假期,就約左朋友去旺角行街,順便睇下手機周邊配件,雖然十月,但晏就時間外面都仲好熱🫠,行一陣就出哂汗,經過見到呢間新開手搖飲品店,所以就決定試下,一人一杯消消暑💕飲品:🥚腐竹雞蛋冰號$42我揀咗香港味道系列既腐竹雞蛋冰,淨係聽個名都覺得正,飲品本身$38,見到餐牌有好多配料好吸引🤩,所以加左$4蘆薈,飲落味道同傳统腐竹雞蛋糖水一樣,區別在於飲品變左沙冰和加左西米,一入口就有好濃郁腐竹雞蛋味,十分清甜解渴🤭👍🏻飲品:🍓草莓の奶$43朋友揀左草莓の奶,見到個名都好日系feel,飲品本身$38,加左$5小丸子,小丸子咬落好煙靭,飲落小小似奶昔feel,草莓味好香甜,底層仲有好多草莓蓉、草莓醬,配搭鮮奶簡直係夢幻組合,好快就啜哂😝🌟最欣賞飲品店係:用左環保硬卡紙同麻繩做左個紙杯套,啱晒我一路行街一路飲,又吾洗用手拎住凍冰冰濕笠笠,十分細心🫶🏻🫶🏻🫶🏻

飲品:🥚腐竹雞蛋冰號$42

飲品:🍓草莓の奶$43

*.+゜荳號* ✿ 芒椰小丸子 $ ⁴⁰ʰᵏᵈ✿ 喳咋瀑布 $ ³⁸ʰᵏᵈ✿ 紫米荳乳 $ ³³ʰᵏᵈꕀ見到IG咁多人推介終於和朋友去旺角試了這間以港式糖水口味做成手搖飲品的店能隨時隨地輕鬆享用 真的好方便試了他們幾款招牌飲品芒椰小丸子真的是exactly芒果小丸子的味道甜度還可以自行調整真的是必試item!(*ˊᵕˋ*)ノ"紫米荳乳的紫米口感煙韌配上香濃荳乳不錯喝(♡˙³˙)* 整體 / 🥨🥨🥨🥨 /ꕀ⌫ 荳號 (花園街) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖 * #香港咔嚓 #旺角咔嚓#hkfoodie #hkfood #旺角美食#香港美食 #hkig #foodie
*.+゜

能隨時隨地輕鬆享用 真的好方便
試了他們幾款招牌飲品
芒椰小丸子真的是exactly芒果小丸子的味道
甜度還可以自行調整
真的是必試item!(*ˊᵕˋ*)ノ"
紫米荳乳的紫米口感煙韌
配上香濃荳乳不錯喝(♡˙³˙)

整體 / 🥨🥨🥨🥨 /

⌫ 荳號 (花園街) (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖

#香港咔嚓 #旺角咔嚓
#hkfoodie #hkfood #旺角美食
#香港美食 #hkig #foodie
2023-09-30 13 瀏覽
今日係旺角做完運動出左成身汗,見到有間肥茶鋪,就同朋友去試下,解下渴喇😋🧋芋圓烏龍鮮奶茶($33)我嗌左小冰同小糖,甜度恰到好處,而奶味都好出☺️佢嘅芋圓係雙色嘅芋圓,咬口好煙韌,每粒都細細粒咁好有咬口,基本上同平時甜品舖食嘅芋圓係一樣嘅味,但因為佢喺放落手搖茶到要細粒啲,所以飲晒成杯食晒啲芋圓都唔會話好飽🥰🍑白桃冰號($38)朋友嗌左少糖,白桃味都好出!而且佢啲冰整得好碎,唔會話突然間有一舊好大舊嘅冰咁👍🏻我同朋友平時都唔好甜嘅,但都覺得下次encore就可以嗌多啲嘅甜度,令桃嘅甜味再昇華☺️🥭芒果冰號($38)另一個朋友就嗌咗微糖,反而呢杯微糖嘅芒果味同甜味都對我地嚟講恰到好處,而芒果嘅鮮味都好出,飲落feel到唔係用糖精做出嚟嘅死甜😋評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5

🧋芋圓烏龍鮮奶茶($33)

🍑白桃冰號($38)

🥭芒果冰號($38)

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5