2025-06-15
莆田,位於中環The L Place,好近中環街市,新加坡過江龍做福建菜,專心做食材同正宗味道😘而家海蟶節,蟶子菜式嘅promote相當抵食,仲有個店員帶住個蟶子嘅帽🧢非常得意🤣同埋呢度食蟶子其實非常出名一定要試蟶子盛🧜🏻♂️鐵板鹽焗哆頭蟶,8年銷量冠軍,一定要試,超級鮮甜😎好濃既海鮮味,多汁,味道好正既鮮蟶子👍🏻避風塘炒哆頭蟶,完全唔同既感覺,份量非常多,炒到好香好有鑊氣🔥蟶子keep到個口感,超抵食$228任選兩個煮法🫶🏻香煎走地雞,滋滋滋咁上枱超香😳雞皮好脆,而雞肉超嫩滑,味道好好好特別💟勁正勁滋味,莆田地道燜豆腐,福建家常菜,滑滑口感清清地,唔錯👍🏻福建海鮮鹵麵,都係十醉之一,海鮮高湯好正好濃鮮,加埋麵正,值得一食😆呢個價錢食到呢個質素,真係好癲🥹如果你無食過依款蟶子,黎莆田食下絶對會留下難忘第一印象😍朝「蟶」一下!🙌🏻
鐵板鹽焗哆頭蟶
鐵板鹽焗哆頭蟶