2023-08-23
⭐️ 椰汁西米露加黑珍珠呢個椰汁西米露真係好正,西米晶瑩剔透🤤,再加埋椰汁,甜度剛剛好。凍食嘅時候,真係有種涼到骨子裡嘅感覺。特別加上蘭香子黑珍珠,味道真係好夾🤩🤩。飲一口,一種清香嘅椰汁同埋彈牙嘅黑珍珠一齊爆發,絕對係一個好配搭👍🏻👍🏻。⭐️ 芝麻蛋白燉鮮奶 加雲呢拿雪糕呢杯芝麻蛋白燉鮮奶真係好香濃同埋嫩滑😎😎。燉鮮奶嘅口感真係好順滑,奶味好濃郁。蛋同奶嘅比例掌握得好啱啱好,火候都掌握得剛剛好。再加埋芝麻一齊食,芝麻味道冇被燉蛋嘅味道蓋過,仲係可以食到奶香四溢、入口即化嘅燉鮮奶😋😋。而芝麻蛋白燉鮮奶唔係好甜,可以清楚咁嚟感受到蛋白同埋奶糖嘅味道😚😚。加埋芝麻一齊食,味道更加香濃,食完之後飽足感好足,真係好好味㗎🤪。至於雲呢拿雪糕就一如既往,正常水準,冇特別之處。🍄 總括嚟講呢個芝麻蛋白燉鮮奶真係好滑好香濃,每一口都令人陶醉😝😝。而加埋芝麻食,味道更加豐富,芝麻嘅香氣冇得挑剔。同時,雲呢拿雪糕作為搭配,呈現出一種平衡嘅口感。整體而言,呢個組合真係好好食,叫人難以忘懷。📍 葫蘆館 Woo Lo Koon觀塘宜安街2-4號地下2A號舖Shop 2A, G/F, 2-4 Yee On Str
⭐️ 芝麻蛋白燉鮮奶 加雲呢拿雪糕
🍄 總括嚟講
📍 葫蘆館 Woo Lo Koon
觀塘宜安街2-4號地下2A號舖
Shop 2A, G/F, 2-4 Yee On Street, Kwun Tong